Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-05-26 19:34:59 följande:

    S i Skåne har bara uppfyllt 2 av 14 vallöften. Det visar en genomgång av SR:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6951134

    (S)vikna vårdvallöften i Region Skåne

    * Skapa 300 nya vårdplatser. NEJ
    * Svar inom fem minuter när man ringer vårdcentraler. NEJ
    * Max en timmes väntetid på akuten. NEJ
    * Operation inom 60 dagar. NEJ
    * Specialistbesök inom 30 dagar. NEJ
    * Canceroperation eller behandling inom fyra veckor. NEJ
    * Nattöppen akut i Trelleborg. NEJ
    * Gratis primärvård. NEJ
    * Bygga familje-BB i Malmö. NEJ
    * Två nya vårdcentraler i Malmö och en i Landskrona. NEJ
    * Sju nya vårdcentralsfilialer. NEJ


    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6962418

    "Bara få saker som Socialdemokraterna i Region Skåne lovade göra om partiet fick styra den här mandatperioden har genomförts, visar en genomgång. Men det var inte möjligt att göra mer, enligt regionrådet Henrik Fritzon.


    - Vi fick ett ganska otydligt valresultat. Inget av blocken har egen majoritet, och vi tog på oss att leda Region Skåne med ett minoritetsstyre. Jag var då väldigt tydlig att med det styret skulle vi inte kunna genomföra alla våra vallöften.


     Henrik Fritzon tycker ändå att en hel del har genomförts  - helt eller delvis gäller det 7 av 11 punkter på listan.


    - Två har röstats ned när vi lagt fram förslag. Sedan är det två punkter som är värda att prata om där jag själv inte anser att vi lyckats. Det gäller dels att korta väntetiderna och dels vårdplatserna. Vi lovade fler vårdplatser och det har vi inte lyckats skapa, säger han"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-06-01 08:51:07 följande:

    www.expressen.se/ledare/los-miljoner-till-s-luktar-illa/

    "Det är svårt att inte tänka på klanledarna när man hör Kommunalordföranden Tobias Baudin lova Löfven 250 000 röster i höstens val - i utbyte mot att S lovar att avskaffa allmän visstidsanställning. Eller när LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson generöst erbjuder sig att satsa 30 miljoner kronor av medlemmarnas pengar på att driva valrörelse åt S - om de lovar att satsa 70 miljarder på välfärden efter valet.

    Välkommen till bananrepubliken. Här är kyrkan skild från staten, men inte facket från partiet."


    Det hade varit klädsamt om Expressen samtidigt hade kritiserat Svenskt Näringslivs kampanjande för Alliansen som sker mer i det dolda..

    "Fettmobbing, lögner och hatiska bilder. Från ett tiotal konton i sociala medier sprids i organiserad form grova inlägg som hånar den rödgröna regeringen. Dagens ETC:s genomgång visar att Svenskt näringsliv investerar miljontals kronor i en storskalig trollfabrik"


    www.etc.se/inrikes/svenskt-naringsliv-satsar-miljoner-pa-ny-trollfabrik
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-05 22:11:26 följande:

    I Holland gick S från 25% till 5%. Tror inte vi ser ett så stort ras här. Men under 20% är ingen omöjlighet.

    SCB's siffror brukar ju vara väldigt dopade till S fördel. Vi vet också att SD brukar få skyhögt mycket mer än SCB visar.

    Man kan tänka sig ett scenarie där S landar på 18% och SD på 25%


    Det stämmer inte att S siffror är dopade eller att SDs siffror är för låga i SCBs underökningar. Däremot mäter SCB i sin vårundersökning  partisympaterierna i maj, inte vid valdagen och mycket kan  hända fram till valet. Det gäller samtliga partier.

    Under 2014 gjorde SCB en kontrollmätning av partisympatierna under perioden 28 augusti till den13 september (aldrig publicerad) och SCB kom då fram till ett resultat som var nära SDs och S valresultat. Det är med andra ord rätt troligt att dagens SCBs undersökning faktiskt visar hur opinionen ser ut just idag. (på sidan 16 i det länkade dokumentet kan  du läsa mer om denna kontrollmätning).

    www.scb.se/contentassets/ed452064a5a54c189df3da7e576cdf4c/me0201_bs_2014_rv_180201.pdf

    Resultatet i SCBs kontrollmätning veckorna före valet 2014



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-05 23:35:11 följande:

    Det luktar efterhandskonstruktion. SCB har usla resultat i sina mätningar. Det är otroligt osannolikt att SCB skulle ha rätt och alla andra institut mer eller mindre fel.

    Du tror alltså inte på Statistiska centralbyrån en svensk statlig förvaltningsmyndighet med ansvar för officiell statistik och för annan statlig statistik?


    Jag tycker att det är ytterst fånigt att bedöma kvaliteten på en partisympatiundersökningar som genomförs i maj genom att jämföra resultatet med ett val som genomförs flera månader senare.  Jag har svårt att förstå att folk inte förstår att majmätningen mäter partisympatierna i maj och att valet i september visar partisympatierna i september och att differensen mellan en undersökning i maj och valresultatet inte säger något alls. Hur svårt kan det vara att förstå det?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 00:10:02 följande:

    För det första är det ju uppenbart att de levererar tokiga siffror, det är en sak. Kan bero på föråldrad mätmetod.

    För det andra litar jag inte på dem överhuvudtaget. Sitter en massa tomtar och rnger runt, vad vet vi om dem?

    Man kan ju f.ö jämföra med andra institut från i Maj 2014. Man kan misstänka att t.ex utskällda Sentio hade rätt, medan SCB har fel. Så vansinnigt mycket händer inte på tre månader.

    Differensen 2014 var ju löjligt stor. De bommade ju SD 60% typ. Klart man misstänker att de har lika fel nu. T.o.m pk-media går ju ut med att S brukar vara favoriserade när SCB mäter.


    Både den kontrollmätning som jag länkar till och som SCB genomförde strax innan valet 2014 och den höstmätning som SCB genomförde strax efter valet 2014 får SD ett resultat som ligger mycket nära valresultatet. Flera statsvetare rankar också SCBs partisympatiundersökning som den mest tillförlitliga.

    Jsg tycker att det verkar som att du inte har förstått att den partisympatiundersökning som SCB genomför i maj mäter partisympatierna i maj och inget annat.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 00:30:44 följande:

    Jag tycker SCB har en del att förklara om nu sympatierna i Maj skiljer sig så oerhört från valet - vilket de gjorde 2014 (60% fel går inte att snacka bort).

    Lika konstigt är det att ocke publicerade mätningar visar rätt, samt att ointressanta mätningar direkt efter valet visar rätt.

    Det finns f.ö fler statsvetare med dålg koll än vad vi behöver.


    Altså SCBs undersökning visade resultatet i maj. Ditt påstående om att det är ett felaktigt resultat är ju rent nonsens.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 00:40:21 följande:
    Det är klart att det är felaktigt. Det kan ju en apa se och det behandlas ju t.o.m som felaktigt i diverse riksmedier. Man tittar eg. bara på förändringar.
    Det är förbluffande att du tror att en opinionsmätning i maj mäter opinionen i september.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    r2d2 c3po skrev 2018-06-06 11:13:15 följande:
    Det är förbluffande att du måste ljuga för att rättfärdiga din uppfattning.

    Ett parti av SD's storlek ökar inte med 60% på några månader. Mätningen var felaktig 2014. Det finns skäl att ana att även mätningen 2018 är felaktig.

    I februari 1991 bildades Ny Demokrati och i valet i september samma år fick detta parti 6,73 %.


    4 dagar före valet 2002 sändes UGs det s.k. Valstugereportaget och det finns bedömare som menar att moderaternas historiska valnederlag 2002 kan ha orsakats av detta reportage.


    När det gäller valet 2014 så finns det bedömare som anser att Fredrik Reinfelds ?Öppna era hjärtan? tal den 16 september d.v.s. ca 1 månad innan valet starkt bidrog till SDs valframgång.  Av de som röstat på Moderaterna 2010 röstade ungefär 8 procent på Sverigedemokraterna 2014. Tidigare moderatväljare utgjorde ungefär en tredjedel av Sverigedemokraternas röster.


    Det finns många exempel i historien på när partier på kort tid snabbt har ökat eller minskat i opinionen och det är inte alls otänkbart att SD gjorde en rejäl spurt månaderna innan valet 2014.


    Det ska bli intressant att se hur de rödgröna och alliansen kommer agera fram till valet. SD minskar bägge blockens möjligheter att regera och det är därför rimligt att anta att bägge blocken kommer att försöka få bort SDs profilfrågor från dagordningen. Dessutom kan SD möte motstånd från MED och AFS (som konkurrerar om samma väljare som SD).  MED och AFS ställer upp i valet men har hitintills inte gjort mycket väsen av sig.


     Om alla partier spelar sina kort väl så kan vi få se en motsatt SD effekt detta val jämfört med 2014 och det är inte otänkbart att SD tappar ett par tiotals procent fram till valet jämfört med SCBs majmätning. Men om inte så tror jag att SDs resultat i SCBs majmätning inte kommer vara särskilt långt från valresultatet i september (om inte något oförutsett inträffar)


     


      


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2018-06-06 14:43:50 följande:
    10 tals år av erfarenhet, och mätningar....

    Erfarenhet och mätningar som ÄNDÅ, trots denna gedigna erfarenhet, ger ett resultat med en felmarginal på en sisådär 60 %

    Då förstår jag förbanne mig inte varför majoriteten härinne slår klackarna i taket så snart en undersökning visar att Sd har backat 0,5 %

    Om så Sd hade backat 60 %, så hade det fortfarande varit inom felmarginalen.

    Iaf enl ditt resonemang...

    Det är rätt underhållande med folk som påstår att mätningen i maj är fel pga. att resultatet september visade sig vara är annorlunda. Menar du att du inte förstår att en mätning i maj mäter resultatet i maj och att en mätning i september mäter resultatet i september? 


    Vad är din kommentar till den kontrollmätning som SCB genomförde veckorna innan valet 2014 för att kontrollera tillförlitligheten i den mätmetod som SCB använder. I denna kontrollmätning fick SD 12,2 % med 1,3 % felmarginal. SCBs resultat låg alltså mycket nära det faktiska valresultatet på 12,86% och detta indikerar att SCBs mätmetod är tillförlitlig.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?