Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Hmm, mer än fem år sen Suffering startade den här tråden med frågeställningen "Hur lågt S kan sjunka".

    Enligt Sifo var stödet i opinionen då 25,9 procent för S medan det idag  ligger på 26,4. Om den minskningstakten håller i sig så ökar stödet för S med 10 procentenheter per sekel och sisådär 2700 någon gång uppnår partiet 100 procent.

    Tidigare i den här tråden har ju forumets fråmsta matematiker modell SD-krämare argumenterat för att ett parti kan få mer är 100 procent av rösterna, så på 3000-talet kommer S att ha fler röster än det finns väljare.

    Ja, under förutsättning att matematiken blev till ett mysterium för SD-krämarna någon gång under mellanstadietiden i grundskolanSkrattande

  • FDFMGA
    Anonym (Harry) skrev 2020-11-20 11:56:41 följande:
    En grundskola konstruerad av S!

    Man skrattar ihjäl sig pga alla tankenötter här i tråden.
    Hmm, jag tror snarare att högerpopulismen är ett svart hål som slukar varje tillstymmelse till reflektion.

    Om inte annat så är ju det dårhus som Trump byggt upp kring sin självbild ett gott exempel på detta fenomen.
  • FDFMGA
    Mentat skrev 2020-11-20 12:45:24 följande:
    Nåja, enligt sammanvägda resultat från flera institut låg (s) i maj 2015 på 26,8% medan "idag", dvs novembermätningen enligt samma diagram ger siffran 24,8%. (Se https://val.digital/History/ )
    I mars 2015 hade (s) dessutom redan varit i utförsbacke ett bra tag. Nu vill jag inte ge någon specifik ålder på när man inser att opinionsundersökningar alltid har en viss felmarginal och att man inte kan dra ut trender på det viset som  FDFMGA gör men han verkar inte ha nått dit...
    Det tycks finnas ett stöd för (s) som inte har någon tendens att signifikant gå under 25%. Jämfört med att man långt in på 90-talet var ett parti som låg på 40-45% så är det ändå en rejäl omritning av den politiska kartan. Det är också en påminnelse om att stöd för olika partier kan växla väldigt mycket - både upp och ner.
    Hmm, jag gissar att du var för allvarlig när du läste min text.

    Själv kan jag inte annat än småle över en 5,5 år gammal tråd där man ska gissa när S kommer under 25, respektive 20 och 15 procent.

    Under dess år har S gått upp och ner och upp och ner... men summan av kardemumman som Suffering bjöd på är att S i princip ligger på samma nivå idag som i maj 2015Glad

    Man skulle väl kunna påstå att Mary Hopkin inte är särskilt tillämplig på S i just detta avseende - om än kanske i andra.






  • FDFMGA
    Anonym (Harry) skrev 2020-11-20 12:35:52 följande:
    Ja! Och det dårhus som pk-falangen byggt upp här i Sverige är ett gott exempel på vänsterpopulismens motsvarighet.
    Det skulle jag inte vilja påstå snarare att det generellt och globalt har daltats alltför mycket med högerpopulismen.

    Jag har lite svårt att tro att S skulle gråtskrika om valfusk om de förlorar regeringsmakten vid nästa val och vägra lämna över makten till Åkesson & coTomte

    Jag är faktiskt benägen att påstå att högerpopulismen är det närmsta mänskligheten har kommit den totala enfaldens navelpetande.
  • FDFMGA
    Rataxes skrev 2020-11-20 14:08:43 följande:
    "Det kändes som en statskupp"

    Marita Ulvskog efter valförlusten 1976
    Hmm, jag har för mig  att det blev en borgerlig regering då - ledd av Torbjörn Fälldin.

    Those were också the days, Det fanns en tid när borgerligheten inte var splittrad. Men sen kom kärnkraftsbråket och Öresundsbron och sen tog skinnskallarna på sig kostymerna och tog sig in i riksdagen.

    Så kan det gå, som Kurt Vonnegut brukade skriva innan han dog.

  • FDFMGA
    Mentat skrev 2020-11-20 15:57:51 följande:
    Beklagar om jag tolkade dig fel. Det är inte alltid lätt att veta om du är ironisk eller bara hånfull.
    Under mer än fem års tid har ett av den här trådens fokus varit socialdemokraternas nedgång i opinionen - under samma tidsintervall har S inte tappat i väljarstöd. Klart jag var ironisk eller hånfull om du så vill.

    Därutöver finns det iofs en helt annan dimension som jag tror att en del av oss som röstar på S känner, att partiet ibland verkar vara vilset, att det inte riktigt har förmått att anpassa sig till samhällsutvecklingen, vilket rimligen är ett krav för att man ska kunna påverka den i en ideologiskt given riktning - eller utifrån den berättelse man har, som det heter nuförtiden.

    Men det är de föralldel inte ensamma om. Jag undrar hur stor andel av oss väljare som inte röstar på det parti vi tycker bäst om utan det vi trots allt har lättast att stå ut medGlad
  • FDFMGA
    Anonym (hehe) skrev 2020-11-21 10:57:28 följande:
    Säger inte ett skvatt om det jag påstod. Men kanske en indikation på hur illa det är ställt med ams, fhm, fk m.fl.
    Med AMS är det så illa ställt att myndigheten avskaffades för 13 år sen.

    Däremot tror jag inte att man ska lasta svenska skolan för okunnigheten bland de som tutar högerpopulistiskt. Den kunskapsbristen är helt och hållet självförvållad och ingen skola i världen kan bringa kunskap till de som tutar i takt med okunnigheten.


  • FDFMGA

    Och så har det snart gått sex år sedan tråden skapades, då - i maj 2015 - låg S enligt Sifo på 25,9 procent, i denna månad i nådens år 2021 så uppskattar Sifo stödet till 27,6 procent.

    I och med att Familjelivs högeryttrar ännu inte stiftat bekantskap med matematiken så vore kanske en lämplig passning i detta sammanhang frågan hur stor den minskningen är och hur länge det skulle dröja med en konstant utveckling innan S är nere på 100 procent av väljarkårens sympatier.Skrattande

  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2021-03-01 06:53:33 följande:

    Partiapparaten jobbar ...


    Hur går det då med jobbet. När blir du klar med den där bygget av det där hangarfartyget till POTUS ära.

    FD POTUS, kanske ditt parti kan döpa det till.

    Men är verkligen hela din partiapparat med i bygget?

    Jag trodde Trump var lite passé numer
  • FDFMGA
    RebeckaZ70 skrev 2021-03-01 07:33:42 följande:
    Sanningen bakom drevet mot Ebba Busch börjar krypa fram.

    skogkar.se/i-jakten-pa-ebba-busch-ar-sanningen-bara-till-besvar/

    Allt för att sänka kd och säkra Makten för Partiet.
    Aha, du är en konspiration på spåretSkrattande

    Partiapparaten lurade Ebba till en bostadsaffär som får henne att framstå som sniken, rigid och att sätta sina egna intressen före det kristna rikspartiets.

    Inte första gången det konspireras mot det kristna rikspartiet - senast lurade partiapparaten Adaktusson att rösta mot abort upprepade gånger i EU-parlamentet.

    Är det inte det ena så är det det andra, som min gamla mormor brukade säga.

    Och med den minskningsökning man kan se för S under de sex år den här tråden existerat tycks möjligheterna för ett resonemangsregeringsäktenskap mellan Jimmie, Ebba och Ulf att förbli små, i synnerhet om det kristna rikspartiet kryper under kamrat fyraprocentnivånSkrattande
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?