Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (hehe) skrev 2020-12-18 22:03:59 följande:
    Vad tycker du om Centertoppens kopplingar till pedofiler och mördare? Är det den bas S letat efter?
    Tja de har ju tidigare ingått i samma regering som SD skulle vilja ingå i så det är väl inte så kontroversiellt. Både SD har ju har politiker som själva är pedofiler, Det måste ju vara värre än att frotterar sig med pedofiler.... M kan ju tänka sig att bilda regering med båda dessa partier beroende på regeringsunderlag. KD åker ju med i alla konstellationer de med....
    Anonym (hehe) skrev 2020-12-18 00:18:06 följande:
    Så du tycker det är okej att toppolitiker frotterar sig med pedofiler och mördare.

    Men att en annan politiker köper ett hur anser du vara hänsynslöst.

    Jag skulle aldrig kalla en centerpartist för "toppolitiker" (lika lite som någon från SD) eftersom de enligt mig inte producerar någon toppolitik.  


     

  • Missermajser
    Anonym (hehe) skrev 2020-12-18 23:40:23 följande:
    Haha, du menar att Löfvén producerar toppolitik? Dagens asgarv
    Nu står det lite väl still där uppe va? Jag skrev "centerpartist" och jag kan upplysa dig om att han Löven är med i ett annat parti. Det där nervösa skrattet är förstås klädsamt för dig när du är så osäker. 
  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-01-29 08:28:44 följande:
    Men om politikern hade varit M eller SD, hur hade du reagerat då?
    Läste nån stans att det var manga/anime porr gällande sossen i Uppsala. Tecknat alltså.... Jag skulle inte blivit upprörd eller brytt mig. Det finns så mycket konkret i M och KDs politik inklusive grova sexbrott att fokusera på gällande dem.
  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-01-29 09:39:02 följande:
    Du missade: Om politikern hade varit SD..?

    Nu var ju min fråga inte riktad till dig, men jag uppskattar ändå att du svarade för jag tycker ämnet är intressant..

    Vad tror du Misse om folk i allmänhet, reagerar man väldigt olika om det rör politiker som tillhör "mitt" parti eller ett motståndarparti?
    Eller tror du att folk i allmänhet generellt är opartiska i sina omedelbara och spontana bedömningar?

    Ja, jag glömde bort SD i farten.


    Svårt att yttra sig om andra men jag tror man reagerar på brottet/förseelsen först sedan kanske vem de är. 


    Jag skiljer mig nog lite från allmänheten eftersom jag inte hyser förväntningar om att politiker ska vara moraliska förebilder(tror inte sådan moralisk elit existerar). Med det menar jag förstås inte att man ska ignorera missbruk av förtroenden. 


    Eftersom jag är rätt långt till vänster så håller jag med högerkanten om vissa retoriska delar som att inte acceptera kriminalitet och droger. I övrigt vill jag ju heller inte att det medvetet fylls på med folk så att det hela tiden är överskott på arbetskraft samt för hög belastning på välfärden. 


    Det är dock för låglöneklassen och alla som kämpar hederligt skull jag tycker detta. För att vi ska ha en bra välfärd och möjligheter för alla att komma på fötter även när det gått snett från början.


    Just nu representerar inget parti mina socialistiska åsikter fullt ut så därför skiter jag i representanterna på båda sidor men ibland håller jag med S och V. Jag tänker inte hoppa över till höger för eftersom deras syften med agerandet mot kriminalitet och för stor invandring är andra än mina. Då låter ju jag politiken forma mig istället för att jag som väljare får forma politiken. Båda sidor är rätt pinsamma så jag blir nog mest trött på både budbäraren och budet.

  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-01-29 11:57:00 följande:
    Tack för ditt uttömmande svar.
    Jag hade redan bedömt att du skiljer dig från folk i allmänhet, eller åtminstone själv anser dig göra det?, därav min fråga till dig.
    Du valde att i huvudsak svara med dig själv som utgångspunkt. Dock tycker jag att du mest gled undan och inte riktigt svarade på hur just du skulle bedöma att folk i allmänhet, eller väljare då, klarar av att göra en spontan opartisk bedömning?

    Du förstod varför jag frågade och därmed vad jag tror.
    Sannolikt tror du ungefär samma som jag, men du ville inte ge ett rakt svar i det här sammanhanget, av förståeliga skäl.

    Du brukar parata om låglöneklasser och att löntagare utnyttjas.
    Men om det resonemanget ska ha någon bäring så måste man se Sverige som en isolerad del av världen, typ som en egen isolerad ö.
    Sanningen är ju att i ett internationellt perspektiv är lägsta lönerna i Sverige bland de allra högsta i världen och att löntagare i Sverige generellt har bland världens bästa skydd och villkor för arbetare. Vi har omfattande och tydliga lagar, t ex arbetsmiljölagar, och vi har kollektivavtal, som är bland världens "bästa" och som i väldigt många fall nästan helt saknas i många andra länder.
    Det tror jag att även du är medveten om?

    Det finns undantag även i Sverige, med slavlöner och riktigt dåliga villkor. Det är fruktansvärt och något som verkligen ska bekämpas. Jag känner väldigt många Svenska arbetsgivare/löngivare och ingen, inte en enda!, vill att löntagarna ska utsättas för detta.
    Men i dessa undantag, med slavliknande förhållanden, handlar det ju alltid om KRIMINALITET. Sannolikt till 99% handlar det om internationell kriminalitet och har inget att göra med Svenska löngivare. Kriminalitet, som du mycket riktigt skriver, ska vi inte acceptera.
    De i jämförelse väldigt få undantag som finns har alltså ingenting att göra med normala arbetsgivare och det normala näringslivet i Sverige. Även detta tror jag att du egentligen är medveten om?

    Om Sverige ska ha ännu högre löner och ännu bättre villkor för de med lägst löner, hur går det då med din idé att vi inte ska fylla på med folk från övriga världen?
    Om de redan relativt höga lägsta lönerna i Sverige blir ännu mycket högre så kommer det väl innebära att ännu fler söker sig hit från främmande länder? Är det du, eller vem är det, som ska stå vid gränsen och stoppa dem som vill in i Sverige? Hur skulle det kunna bli möjligt att reglera detta, att politiskt och även rent praktiskt stänga Sveriges gränser?

    Om vi generellt ska kunna få höge löner i Sverige så måste konsumenten/kunden vara beredd att betala mera. Konsumenterna måste t ex sluta att handla produkter tillverkade i Kina.
    Kommer du Misser, andra kunder, Sveriges konsumenter vara beredd betala mycket mer än våra grannländer och övriga världen, alltså betala mer för samma varor och tjänster?
    Företagens intäkter kommer alltid från en betalande kund. Inget företag har en egen sedelpress i källaren utan alla intäkter kommer från kunderna. Det är alltså alltid kunden/konsumenten som betalar löntagarnas löner, inte arbetsgivaren/löngivaren som du felaktigt ibland tycks tro. 
    Är det din verkliga uppfattning att Sveriges konsumenter vill betala mycket högre priser än andra konsumenter i vår omvärld?

    Jag vet att enligt dina egna socialistiska åsikter (ditt ordval) så förutsätter du att det INTE är konsumenten som betalar. Men i min värld är det bara en utopi. Hur ska du kunna få någonting att fungera om inte människors naturliga behov ska få styra?
    Det har ju testats historiskt gång på gång, att staten eller någon annan överhet ska styra i stället för att människorna och de mänskliga behoven ska få styra, hittills har inget exempel ens varit i närheten att lyckas. Jag är helt säker på att dina egna socialistiska åsikter inte heller kan fungera och sätta sig över mänskliga behov och människornas vilja och strävan att få sina behov tillgodosedda.
    Alltså blir det ändå människornas behov och att få dessa behov tillfredsställda som alltid kommer att styra. Som tur är så är det inte vare sig socialistisk överhöghet eller näringslivet som styr.
    Det innebär självfallet att det är konsumenten som betalar.

    Allt annat, och det som du önskar dig i dina egna socialistiska åsikter, är bara ren utopi.

    I övrigt är du och jag väldigt överens i vissa delar, särskilt gällande att båda de politiska sidorna är rätt så pinsamma.

    De flesta kan göra en opartisk bedömning. En stor del människor gillar att ryckas med andra i stundens hetta. Några gillar inte spontana saker och vill tänka. 


    Självklart är jag partisk som jag skrev så väljer jag sida jag med. Så är jag partisk men kan likväl göra en opartisk bedömning. 


    Gällande om Svenska lägstalöner så håller jag inte med. Det är väldigt svårt att säga vilka länder som har bäst lön. Som exempel kan jag betalar ut lön från ett Svenskt företag till folk anställda i andra länder. Danmark och Finland har ganska lika som oss men lite lägre arbetsgivaravgifter men de betalar in vissa försäkringar själva. Norge har lite höger lön och ungefär samma skatter. Holland så ha de relativt hög lön och hög skatt men låg arbetsgivaravgift. Som vi vet så påverkar även levnadskostnaderna i dessa länder. I Norge är ju allt lite dyrt medan i t.ex. England är mat billig men boende dyrt. I en marknadsekonomi så är de i stor sett lika.   


    Resten du skriver är en ungefär att vi har mycket invandrare för att vi har jämförelsevis bra lönevillkor och välfärd. I den logiken menar du att den skulle öka om villkoren blev bättre. Förmodligen menar du att om den skulle bli sämre som minskar invandringen.... 


    Det ligger en sanning i det om man har fri rörlighet, spårbyte och öppna gränser mm ja. Då är det så klart EU-migranter vi pratar om eftersom asylinvandrare kommer från annat håll. Det är ju inte främst arbetskraftsinvandrare från Indien eller likande som ökar konkurrensen i låglönebranscherna. Ja billig arbetskraft från Östeuropa leder till både lönedumpning, ökad kriminalitet, smuggling, vapenhandel enligt min uppfattning ja. Speciellt när deras hemländers konservativa regeringar skiter i att satsa på välfärdsystem i sina hemländer. De tycker nog att det är smidigt att deras medborgare drar till Sverige och tigger i stället. 


    Alternativet att minska i välfärden, skapa lönespridning och lägre skatter samt hårdare straff kommer inte att minska kriminaliteten. Har du något exempel på ett land där det blivit minskad kriminalitet på grund av dessa faktorer?


    Att vi står inför ett globalt problem och då särskilt i västvärldens stora medelklass i en tid där företagens produktion inte ökar totalt utan snarare är i ett konkurrensstadie där marknaden blivit så stor den kan. Inte någon vidare tillväxt med andra ord så är det i kostnaderna slaget står. De automatiserade och utvecklade produktionsmedlen har lett till att arbetet snarare handlar om underhåll, service och utveckling av dessa medel snarare än den rena produktionen är en annan sida av det hela.


    I vilket fall så när du talar om vad konsumenter är beredda att betala kommer vi till en fråga som intresserar mig.


    Lönespridningen måste öka som du skriver för att man ska fortsätta göra de vinster man gör idag och det innebära att köpkraften också sprids... Dvs blir lägre åt ena hållet men eventuellt högre åt ett annat håll. Det är ju i slutändan köpkraften och inte behoven som styr mest. Man kan ju ha behov men finns köpkraft på annat håll så minskar ju inte efterfrågan.


    En ska är klar det är att denna lönespridning måste reducera en del av väljarkåren i medelklassen med om det ska ge någon ekonomisk effekt tror jag. Det är också därför jag inte tror att den markandliberala kapitalismen är så fantastisk över tid. Att kombinera den med konservativ protektionism hjälper inte det heller. 


     


     


     


     

  • Missermajser
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-02-03 14:34:28 följande:

    Killi-kill Bill;
    Även om du hyser sådan beundran för Trump och SD så försök gärna hålla dig till trådens ämne.
    Starta i stället din egen tråd som uteslutande kan handla om dina älsklingsämnen, Trump och SD.

    Även om din hemliga beundran är stark så gör ändå ett försök att minska på antalet gånger du nämner Trump och SD i denna tråd.

    Den här tråden handlar tydligt om "Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?".


    Kan inte låta bli att svara även om det inte är till mig... Tungan ute


    De kan fortsätta minska mer och mer i takt med att profitkvoten minskar för näringslivet. Dvs så länge vi inte har tillväxt. Om det sedan är välfärdspolitik i from av funktionssocialism, pragmatism, socialliberalism eller en återgång till mer Bismarckisk välfärdspolitik spelar inte så stor roll. Alla partier som axlar rollen att hålla medelklassen nöjd kommer att misslyckas eftersom den reducerar undan för undan om det inte blir tillväxt.


    Även SD skulle minska vid makten efter en tid. Så ett sådant samarbete mellan t.ex. M, SD och KD i kommande regering kommer att sluta med att moderaterna återgår till mer mer nyliberal hållning igen. Karven på minskade kostnader från näringslivet kommer förmodligen att öka ju längre tillväxten uteblir. 


    Vad som händer till följd av det är svårare att gissa.

  • Missermajser
    KillBill skrev 2021-02-03 15:59:33 följande:
    Bra kommentar på DIs haveri:

    www.dn.se/ledare/martin-liby-troein-nej-stefan-lofven-ar-fortfarande-inte-djingis-khan/

    "Det kan vara de senaste årens mest skrattretande inlägg i debatten: Dagens industris ledarsidas antydningar att om vi inte passar oss kan Socialdemokraterna införa socialism i Sverige. Till bevisen hör att partiet fortfarande sjunger Internationalen och vill begränsa möjligheterna till vinst i välfärden. Stefan Löfven, en Fidel Castro i fårakläder. Ni hör hur det låter.

    Nu försöker samma ledarsida bräcka sig själv. Det ligger i tangentens riktning att S inte tänker lämna ifrån sig makten vid en valförlust, insinueras i en text i veckan"


    Den där kommentaren var rätt vass...


    "Vad gäller Stefan Löfvens socialistiska impulser kan det för övrigt konstateras att de inte är värre än att han i skarpt läge går med på att avskaffa värnskatten, luckra upp arbetsrätten och skriva på ett avtal som slår fast att han inte får införa några vinstbegränsningar i välfärden.  Farligare än så är inte dagens socialdemokrati"

  • Missermajser
    Missermajser skrev 2021-02-03 16:26:39 följande:

    Den där kommentaren var rätt vass...


    "Vad gäller Stefan Löfvens socialistiska impulser kan det för övrigt konstateras att de inte är värre än att han i skarpt läge går med på att avskaffa värnskatten, luckra upp arbetsrätten och skriva på ett avtal som slår fast att han inte får införa några vinstbegränsningar i välfärden.  Farligare än så är inte dagens socialdemokrati"


    Jag skulle nog vilja påstå att detta är precis den roll M och SD gärna skulle haft. Det är just därför denna tråd existerar.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?