Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2016-10-02 18:42:44 följande:
    Jag oroar mig absolut inte! Jag är mest tillfreds med att ni måste gå decennium tillbaka i tiden i er smutskastning av S.
    Vad säger du om den nutida sexköpande socialdemokraten, av din kompis FDFMGA benämnd som gris, som media skrev om igår?

    Han jämfördes sedan här i tråden med gamla tiders sexköpande socialdemokrater.

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-11-24 20:40:06 följande:
    Men det kändes rätt absurt att bo i princip mitt i skogen och ändå betala mycket hög kommunal- och landstingsskatt för exempelvis kommunikationer som inte fanns.
    Tror du att S är partiet som vill ändra på det? Glad
  • K Markatta

    Alla är jämlika så tillvida att man inte får anordna spel om pengar och tjäna stora summor till sin egen verksamhet hur som helst men socialdemokrater är mer jämlika än andra:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/s-miljonlotteri-far-kritik

    Socialdemokraterna kritiseras av lotteriinspektionen för att ha överträtt sitt tillstånd, rapporterar GP. Myndigheten överväger nu att ge de politiska organisationerna en varning. Något som är väldigt ovanligt enligt en handläggare hos lotteriinspektionen som GP har varit i kontakt med.

    I 60 år har lotteriförsäljning varit en viktig inkomstkälla för det Socialdemokratiska partiet och ungdomsförbundet.

    Tidigare i år genomfördes en reklamkampanj för de tre lotterierna - Kombilotteriet, Drömreselotteriet och Motorlotteriet. Men varken i tidningsannonser eller adresserade reklamutskick framgick det att lotteriernas överskott går till Socialdemokratiska Arbetarpartiet (SAP) och Socialdemokratiska ungdomsförbundet (SSU). Och det handlar om mycket pengar - förra året var överskottet på 61 miljoner kronor.

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-12-09 07:53:41 följande:
    Däremot håller jag inte med dig om att decemberöverenskommelsen innebar att alliansen inte ville regera, snarare tvärtom så innebar decemberöverenskommelsen att alliansen ville skapa förutsättningar för att de skulle kunna regera efter valet 2018 utan att behöva kompromissa med ett rasistparti.

    Så här med facit i hand verkar det som att KD:s sabotage av överenskommelsen innebar dödsstöten för dem.

    Inte så illa egentligen. Själv tycker jag mycket illa om folk vars ord man inte kan lita på och särskilt sådana som bryter en överenskommelse. Osvenskt tycker jag.
    Om det uppstår ett läge efter nästa val där allianspartierna är större än de röda, illröda och grönaktigt illröda kan man ju, om intresse finns bland partiernas medlemmar, ingå en ny decemberuppgörelse som innebär att S frivilligt tar ett steg tillbaka och släpper fram en alliansregering trots att den har ett svagt stöd.

    Om intresse finns bland partiernas medlemmar alltså. Den förra överenskommelsen fattades enbart av partiledarna och var inte förankrad bland medlemmarna. Det var ju när KD:s kongress skulle ta beslut i frågan som det sas nej till överenskommelsen. Jag tycker inte att det är osvenskt, som du skrev, med demokratiska beslut i partierna.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-12-09 14:14:19 följande:
    För övrigt en intressant artikel om skrikhögerns tyckarbubbla.

    Aktuell på flera sätt nu när riddarna av den yttersta enfalden går till våldsamt ocj koordinetat angrepp mot en väderkvarn nu igen. Denna gång i form av Alice Bah Kuhnkes synpunkter på Facebook.

    www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/i-hogerns-.../
    DN Kulturs artikelserie parodieras förtjänstfullt i Expressen:

    www.expressen.se/kultur/dramatisk-forandring-av-dn-kultur-pa-60-ar/
  • K Markatta
    Världsmedborgare skrev 2016-12-09 17:14:22 följande:
    Men varför skulle en opposition idag vilja riskera nåt, nu när Sverige går så otroligt bra?
    Så urbota dum är ingen opposition, att dom skulle vilja fälla en regering i ett land som går så bra som Sverige.
    Det här är väl en smula motsägelsefullt? Om det nu går så bra som du påstår kan man ju, efter att ha fällt regeringen, ta åt sig äran för hur bra det går när valet närmar sig.

    Det finns större anledning, partitaktiskt sett, att avstå från att ta makten när det är krisläge. Då slipper man få skulden för krisen i valrörelsen.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2016-12-09 18:15:47 följande:
    Så du menar att alliansen antingen tror att nuvarande regering sköter politiken så pass bra att de kan vänta två år på att ta över, alternativt att de anser att en kommande valseger är viktigare än att utsätta sig för risken att väljarna inte ska notera hur effektiv deras politik ärSkrattande

    Att det ser ut som det gör just nu med en svag regering beror helt på SD och till nästa val finns det ingen decemberöverenskommelse.

    Min gissning är att S kommer att få offra MP och antingen bilda regering helt på egen hand eller troligare att S, C och L bildar regering. Det senare skulle innebära en regering med stöd av drygt 40 procent av väljarna, kanske mer, och med goda förutsättningar att söka samarbete antingen åt vänster eller också åt höger.
    Ja, jag tror att partitaktik spelar in i att man inte vill ta över makten. Det gällde nog framför allt för ca ett år sen när nuvarande regering i panik la om invandringspolitiken.

    Man kan ju tänka sig hur det hade låtit om allianspartierna direkt efter att DÖ brutits sparkat ut Löfven med SD:s hjälp och tagit över makten för att sedan, också i panik, på egen hand genomföra samma förändringar när det gäller invandringen som nuvarande regering gjort.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?