Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2018-08-12 08:23:42 följande:
    Ja märkligt att Expressen gör nyhet av detta.Vilken förskola skulle gå med på att förskolebarnen skulle medverka i en film för ett politiskt parti?
    Förmodligen är de purkna för att allt gick efter protokollet för hur en reklamfilm för ett politiskt parti ska spelas in.

    Tänk dig vilka skriverier det skulle ha blivit utifrån scenariot att förskolans barn skulle ha fått göra reklam för sossarna.

    Och tänk dig reaktionen hos skrikhögerns tänkta portalfigur Falstaff Falsett här på FLSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2018-08-12 22:58:24 följande:

    Så här reagerade exempelvis en person med ett mångårigt förflutet inom Sakliga, Opartiska och Förtroendeingivande SR och SVT:

    twitter.com/ametistametist/status/1028250648192671744

    "Pajaser. De tog med sig vita barn för att filma i Rågsved.

    Skolan ligger på vägen till och från centrum och min bostad. Går förbi varenda dag flera ggr. Det går nästan uteslutande afrosvenska barn på Rågsvedskolan, några arabiskt talande barn. Man ser liksom inget annat. Svarta barn är det man ser.

    De tog alltså med sig vita barn för att filma här. Lol... clown. Var det ingen i teamet som sa något? Ska ni filma i Rågsved och plocka poäng på att ni varit här så spegla Rågsved. Det är väl också såsom Sverige faktiskt ser ut? Varför inte spegla Sverige.

    Det här är kränkande. Filma i Rågsved för att kunna säga att du var i förorten men inte vilja spegla förorten som den ser ut och ta med sig vita barn. Varför? Det här är Sverige lika mycket som det blonda Sverige.

    Eller är det inte de väljarna S vill tilltala med filmen. Guess not. Bra att veta. Eller är det för att de svarta barnen tilltalar sk icke-röstare. Bra att veta att S gett upp om den målgruppen.

    Löfven kan ju också testa och besöka Rågsved annars också och inte bara för att filma sin kampanjfilm. Jag visar runt. Kom."


    Bullfighter skrev 2018-08-13 23:14:02 följande:

    De politiker som sjlva skapat "orten" vill alltså inte visa upp den som den är i sin reklamfilm. Genuint korkat, herr snart f.d statsminister.



    Alltid lika intressant att ta del av högerflygelns klaviaturtrampSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2018-08-14 13:21:20 följande:

    Du valde att bortse från att en del av kritiken den här gången kommer från vänster.


    Nja, jag har nog snarare uppfattat dig, Rataxes och "man och nöjd" som naivt världsfrånvända högerdebattörer utan minsta tillstymmelse till vänsteravvikelse - alltså allt annat än vänster.

    Själv har jag barn i skolan och inser lätt vilket jävla liv och vilket krångel det skulle bli om skolbarnen skulle delta i en propagandafilm för ett politiskt parti, oavsett vilket parti det handlade om.

    Lappar hem till föräldrarna så att de som anser detta vara okej kan ge sitt godkännande till att barnen deltar. upprördheten när det framgår att inspelningen inte kan ske på skoltid. kalabaliken när agnarna ska sållas från vetet, det vill säga när man ska organisera så att de som har lika lite talang framför en kamera som en genomsnittlig högerpopulist har kunskap om samhället ska sållas bort.

    Nej, jag tycker nog att det var ett smart drag av reklambyrån att ha med sig egna statister.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2018-08-14 15:03:46 följande:
    Den här synen på dina forumvänner skulle du eventuellt kunna ompröva. Personen jag citerade uppfattar jag i alla fall som någon med grundmurade vänsteråsikter och jag tycker att kritiken är befogad.

    Det du (och Bill) missade eller undvek är att man valde ut statister som inte är representativa för de barn som faktiskt går i den aktuella skolan. Eller, om man så vill, att svarta barn byttes ut mot vita. Frågan blir ju vilka signaler det sänder.
    Vi har så olika verklighetsuppfattning, jag kan inte ens med bästa välvilja i världen se att du citerat någon forumdeltagare i inläggen som handlar om valfilmen.

    Dessutom tycker jag att du och några andra tycks vara oförmögna att undvika att stirra er blinda på detaljer.

    Det finns förmodligen få som ser annat än en skola i en rätt trist förort någonstans i Sverige i valfilmen. Det skulle kunna vara min gamla skola i en helt annan del av landet - infödda stockholmare har en märkligt fixering vid att alla svenskar ska känna igen varenda buske i Stockholm. För mig är det alltså en skola, vilken som helst och ungarna ser rätt representativa ut för Sverige av idag.

    Ibland skadar det inte att förstå att man kan befinna sig i en skog om man har en massa träd runtomkring sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2018-08-14 22:51:53 följande:
    Hehe... kul med olika verklighetsuppfattningar. En verklig verklighetsuppfattning skulle kunna vara att "dina forumvänner" syftar på de medlemmar här på forumet som du räknade upp i ditt inlägg.

    Personen jag citerade är däremot en vanlig människa av kött och blod som skrivit kritiskt om S och Löfven på twitter.
    Mm, jag har noterat att det finns tydliga inslag av kotteritänkande hos förvånansvärd många högerflyglar på FL. ForumvännerSkrattande 

    Jo, jag såg att du hade citerat någon som twittrat. Enligt min uppfattning finns det mycket man kan kritisera Löfven och S för - men om man kritiserar S för att deras reklambyrå använt utvalda statister i en reklamfilm så har man drabbats av svårartat naveltrång.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2018-09-01 14:37:33 följande:

    Moderaterna är totalt desperata över de senaste opinionssiffrorna som pekar mot att Kristersson är på väg mot ett katastrofval. Kristersson har tappat hela ökningen sedan han tog över efter Anna Kinberg Batra och tyvärr resulterar det i den typ av pajkastning som även du ägnar dig åt när du sprider information från moderaternas egen propagandatidning Vi i Tyresö.


     


     


    Det finns absolut inget fel med att dela ut valinformation på ett äldreboende. De som bor på Björkbacken är intelligenta och tänkande människor som har samma rösträtt som dig och mig. Att Tyresömoderaterna är upprörda över att socialdemokraterna besöker Björkbacken är att moderaterna själva inte vågar sätta sin fot på äldreboendet efter som de har beslutat att lägga ner boendet till de boendes starka protester.


    Skrikhögern tycks vara inne i en evig pubertet och pubertetsynglingar brukar sällan förstå att även äldre och sjuka är en del av vårt samhälle.

    Nåja, så småningom kommer vi alla att hamna i en situation där vi behöver hjälp med sådant som vi idag klarar själva och dessutom anser vara ytterst privat. 

    Inte sällan kommer den hjälpen då att komma från personer med invandrarbakgrundSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    En i dessa valtider intressant "analys" ur ett högerperspektiv varför man bör rösta på S om man värnar demokratin.

    Fredrik Strage, centerpartisten som inte riktigt litar på att Annie Lööf och Jan Björklund kommer att klara av att hålla Åkesson på avstånd.

    www.dn.se/kultur-noje/fredrik-strage-som-gammalt-hogerspoke-tar-det-emot-att-rosta-pa-sossarna/


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    mr shit skrev 2018-09-07 16:35:10 följande:
    Vem litar på att svetsaren kan hålla kommunisterna på avstånd?

    Vem som helst kan bli statsminister, var det nån klok person som sa. Men då var inte det heller bra. Tydligen. Jag som trodde alla partier missionerade om lika möjligheter för alla. Är det så hemskt att vi närmar oss det målet?
    Nja, om du läser Strages artikel ännu en gång så litar han inte riktigt på att Lööf och Björklund kommer att hålla fascisterna på avstånd - jag tror att han har fel, att man faktiskt kan lita på såväl C som L.

    Men visst, Strage nämner också det faktum att S har en lång historisk tradition av antikommunism, i fallet IB som han tar upp så är den väl lite solkig sett till att man i hemlighet åsiktsregistrerade kommunister.

    Nåväl. Jag tycker inte att man ska se mellan fingrarna på rasismen hos SD och det oförblommerade hat mot personer med en annan hudfärg än den vita som följer i partiets spår.

    Visst kan man tycka att de anständiga partierna inte tillräckligt tydligt gjort upp med det faktum att vi i Sverige fått områden med subkulturella inslag som inte hör hemma i en västerländsk demokrati är en konsekvens av en usel integrationspolitik - men att vara kritisk och klarsynt är raka motsatsen till att börja rapa brunt.

    Det är tragiskt att läsa om personer som blivit så genomimpregnerade av rasism att de inte ens klarar av att uppföra sig som folk när de ska förtidsrösta på sitt rasistparti.

    www.dn.se/nyheter/sverige/valets-grovarbetare-ser-till-att-demokratin-fungerar/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (klassikern) skrev 2018-09-08 20:20:13 följande:
    ,,,,,,,,,,,,,,Vem f-n är Strage?????????????? Vad du tror lägger jag där katten skiter........... S har en lång tradition av samarbete med kommunister.............. Hat är alltid fel.............. Dålig integrationspolitik får samma konsekvenser som ren ondska,,,,,,,,,,,,,,,,,
    Det är kanske bra att du skaffat katt, men jag tror att du behöver förkovra dig angående kattskötsel. En kattlåda tar man bort kattens kiss och bajs ifrån. Det finns särskilda spadar anpassade för ändamålet att köpa.

    Däremot är det inte meningen att du ska uträtta dina behov där.

    Köp kattsand - Everclean kan rekommenderas - en spade och försök hålla rent och låt bli att förorena kattlådan - katter är djur som uppskattar renlighet,

    Lycka till!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2018-09-10 21:43:51 följande:

    Jaha, vad gör ni för analys av valresultatet. Vi kan väl åtminstone konstatera att alla (dvs 100 procent) som röstat (idag 215 stycken) hade fel.


    Saknar man förmåga att se utanför den egna filterbubblan så blir det ofta så att åsikterna inom just den egna filterbubblan uppfattas som allmängiltiga.

    I riksdagsvalet är rösträtten begränsad till verkliga personer och trollkonton får inte röste ens en enda gång, än mindre hur många gånger som helst. Dessutom är röstdeltagandet mycket högt i ett riksdagsval, till skillnad från i en nätomröstning.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?