Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2019-10-06 10:48:36 följande:
    Det som åsyftades med missräkning var inte rösträtten utan att den kontraproduktiva metod som använts mot ett visst parti var en av de mest korkade idéer som någon försökt sig på under en tidsperiod som bakåt avgränsas av rösträttens införande (t=0).

    Metoden uppfyllde Einsteins dumhetskriterium och rösträtten användes som en markering för starten på en tidräkning (t=0) då det innan rösträtten fanns andra och mer direkta metoder att handskas med de som hotade makten.
    Digestive skrev 2019-10-06 14:43:16 följande:
    Vad fint att du ställer upp som ledsagare åt fultolkarna.
    Det säger så oerhört mycket om hur samtiden fungerar.

    Och i stunden efterår sitter de och klagar på samtalsklimatet.
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-06 16:22:39 följande:
    Hur länge har inte du diskuterar med folket i fråga? Tanken på att bådadera skulle ha sååå dålig koll på hur du kan tänkas stå i en sådan fråga att de föreslår att du ser på rösträtten per se som en missräkning...

    ...lockar till skratt oavsett om de spelar dumma eller faktiskt har försökt förstå dig under all denna tid.
    Tillräckligt länge för att veta att det inte är något att bry sig om.
    Digestive skrev 2019-10-06 16:22:39 följande:
    Men troligen fick de helt enkelt chansen att demonisera en meningsmotståndare och sedan tog ryggmärgsreflexen över - efter att ha kunnat hålla på såhär i flera år näst intill problem- och friktionsfritt samt efter att ha sett hur det legitimerats i den offentliga debatten/av etablissemanget minst lika länge.
    Vilket är precis vad det handlar om. Ryggmärgsreflexer. Ett betingat beteende.

    Skillnaden mellan 2009 och 2019 är att 2009 var de i majoritet och kunde skada folk. Inte nu längre. Nu är det bara några enstaka individer kvar som håller på såhär och de blir färre för var dag.

    Digestive skrev 2019-10-07 05:13:27 följande:
    Vet du om att jag från början diskuterade sida vid sida med KillBill, FDFMGA med flera för ett bra tag sedan (merparten ej aktiva idag, vad jag vet)? Det slutade dock såhär när jag började ifrågasätta de (på den tiden) grövre påhoppen som riktades mot SD:are här i forumen och i allmänhet.
    Medan jag började min karriär här med att ifrågasäta om det verkligen var så smart att kalla SD-väljare för rasister, nazister, okunniga bonnläppar och sedan skratta i grupp åt dem. 
  • Flash Gordon
    Digestive skrev 2019-10-07 10:18:58 följande:
    Ait. Ser även att jag inledande faktiskt skrev >>föreslår<< [att vederbörande överhuvudtaget föreslog och på annat håll insinuerade din hållning ifråga] och borde hållit bättre i den distinkta skillnaden. Inte alltid så lyckat att debattera sömndrucken...

    Najs, så klarsynt kan jag inte klassa mitt gårdagens jag. Med handen på hjärtat - även om jag inte kastade lika skämda frukter som många andra här kunde göra på den tiden (dock långt ifrån oskyldig) - så förändrades min inställning i och med att SD växte... och det helt enkelt kändes orimligt att knyta ann alla dessa (läs: förnedrande) fördomar och (läs: nedsättande) förutfattade meningar - med hundratusentals/över en halv miljon individer (som givetvis nöts av jargongen i sig därtill). Pinsamt men sant... men det kanske ser ut så när man skiftar fot på det viset, vad vet jag. Hur som helst pinsamt.

    Man får ta den hederliga debatten istället men det sker/har skett mer i andra nätforum och speciellt IRL. Här kan man väl bara drömma om att kunna ha debatter ifred med SD:are och utan att målas upp som Hin Håle själv om man inte verbalt spottar emellanåt eller ser ut att närmare sig varandra på någon punkt...

    ...att samtala med SD:are verkar dock gå bättre här, av någon anledning.
    "Djävulens advokat" var det snällaste jag kallades när jag ifrågasatt smartheten i att alienera en hel grupp på det sättet. Det uttrycket visar ändå på någon slkags civiliserad respekt för den ståndpunkt jag intog.

    I ärlighetens namn var det inte särskilt svårt att förutspå utvecklingen redan för 10-15 år sedan. Verkligheten vinner nämligen alltid.

    Tar man emot 10000 nya människor, 100000 nya människor, då kräver dessa resurser. Dagis, skolor, sjukvård. Bidrag, ersättningar, pensioner. Bostäder.

    Alla KUNDE räkna ut det här. Det var ingen svår matteövning. Men många, många blundade för konsekvenserna. Och många hatade, hotade och hånade dem som pekade på dessa konsekvenser.

    Alla VISSTE att det skulle gå som det gick men få vågade säga något. Den där åsiktskorridoren, var det.

    De som först vågade säga att kejsaren var naken var de som hade minst att förlora på det. Dvs de 5,4%  "bonnläpparna, rasiterna och de outbildade arga unga vita männen" som röstade SD 2010. Ja, vi känner alla igen de eptiet som delades ut. 

    Men allt eftersom verkligheten blev allt tydligare så började fler och fler våga säga det uppenbara och nu är SD på runt 20% och långt fler än så är nu emot invnandringen som den ser ut.
  • Flash Gordon

    Aftonbladet medelar att oron sprider sig inom S

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/b5dqbA/stor-oro-inom-s-januariavtalet-gor-att-sd-vaxer


    Oron för att Socialdemokraterna ska förlora rollen som Sveriges största parti sprider sig internt. Flera opinionsmätningar har visat att Sverigedemokraterna snart kan vara i kapp - eller förbi. 

    - Delar av Januariavtalet, som syftade till att hålla Sverigedemokraterna borta från makten, är politik som ironiskt nog gör att SD växer, säger Philip Botström, SSU:s ordförande.



    Inom en hyfsad närtid kan vi nog få se opinionssiffror för S nedåt 20-21%.

    Med lite tur.
  • Flash Gordon

    Finns det någon botten för S?

    Allt handlar om SD ...

    https://www.expressen.se/nyheter/s-splittring-om-migrationen-allt-handlar-om-sverigedemokraterna/


    "Enligt Demoskops/Expressens opinionsmätningar uppskattas det nu vara runt 140 000 socialdemokratiska väljare som gått över till Sverigedemokraterna sedan valet. I Expressens/Demoskops senaste väljarbarometer gick det inte ens att säga vilket parti som var störst av Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

    - Vi ser att det är stora blödningar i Socialdemokraternas kärngrupper: äldre väljare, låginkomsttagare och också LO-kollektivet. Så strategiskt är detta något som naturligtvis är väldigt bekymrande för Socialdemokraterna, säger Demoskops opinionschef Peter Santesson."




    "- Allt handlar om SD skulle jag säga. Först tog alla avstånd från SD och slog nazism, rasism och brunfärg i huvudet på varandra när något parti uttryckte kritiska synpunkter om invandring. Nu ska S och flera andra försöka återta förlorad terräng genom att då och då låta som SD - utan att göra så väldigt mycket i praktiken, säger Folkbladets chefredaktör Widar Andersson."

    "Göran Greider, chefredaktör för socialdemokratiska Dala-Demokraten, delar Widar Anderssons bild och beklagar att Socialdemokraterna och vänstern - han själv inräknad - tidigare inte orkat diskutera dessa frågor.


    - Jag tror att det varit en rädsla för att bli förknippade med SD. Det är bara så enkelt."
  • Flash Gordon

    Och Löfven fortsätter på samma spår vad gäller SD: "De är rasister!" ryter han och fördömer moderaternas ledare som inte längre ids hålla på att posera och rasistförklara andra. Löfven kräver att Uffe rättar in sig i ledet igen.

    https://www.expressen.se/nyheter/ulf-kristersson-fel-att-kalla-sd-rasister/

    Jaja, det är nog kanske rätt recept för S när de vill försöka vinna tillbaka de väljare som gått till SD.

    Prova att skrika "Rasister!" lite högre, så ska det nog fixa sig. Det är säkert jättemånga som bryr sig vid det här laget.


  • Flash Gordon
    auster skrev 2019-10-15 23:34:30 följande:
    Arbetarväljarna flyr från socialdemokraterna och de äldre kärnväljarna faller bort av ålderdom. Då återstår klanröster som deras sista hopp och därför står gränsen vidöppen med Löfven som statsminister.
    Och där blir det intressant att se vad det nystartade islamistiska partiet Nyans kan göra. Göteborgs kommunalval lär bli en intressant värdemätare i valet 2022.

    Kan Nyans få imamerna att förespråka dem istället för S eller MP?
  • Flash Gordon
    auster skrev 2019-10-16 09:06:20 följande:
    Ja, det blir väldigt intressant att se om de nya islamistiska partiet tar socialdemokraternas nya kärnväljare. Det är ett par procentenheter som står på spel. Socialdemokraterna har med stor framgång profilerat sig som ett sharia-vänligt parti.
    De är ju inte bara sharia-vänliga. Stora delar av partiet är genomsyrat av islamister, antisemiter coh deas beskyddare. Finns en hel tråd om det här på FL.
  • Flash Gordon
    Anonym (De inser inte) skrev 2019-10-19 13:28:23 följande:
    Lyckligtvis kommer Socialdemokraterna att se till så att de självdör.
    Åtminstone kommer de att bli allt mer irrelevanta. Även om de dör väldigt långsamt.

    https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/valjarbarometer-oktober-2019

    "Partiets åldersstruktur är fortsatt en stor utmaning för partiet. Tyngdpunkten ligger fortsatt på väljarna över 50 år. Man har svårt att attrahera de unga väljarna."
  • Flash Gordon

    Från Sifon ovan:

    Vänsterpartiet: "Partiets nya väljare kommer huvudsakligen från S och utgörs främst av kvinnor."

    Sverigedemokraterna: " ... för S finns en ökad underliggande ström som går till SD." "Partiets nya väljare kommer huvudsakligen från M och S och under senare tid i ökande utsträckning från S."

    S tappar åt båda hållen. De kan inte föra en politiksom lockar tillbaka folk som gått till V och folk som gått till SD.


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?