Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Konservativ skrev 2017-08-13 20:20:07 följande:
    S har alltså 1,8% lägre än katastrofvalet 2014. Nu är ju inte val samma som opinionsundersökningar men om S hamnar i närheten av sitt valresultat 2014 är det nog ingen som blir glad i S-leden. Hamnar de under 30% i valet så blir det historiskt och mycket symboliskt. Mycket bra att de stadigt minskar. Deras statsbärande uppgift har de inte burit lysande precis utan de har i sitt övermod systematiskt förstört krigsmakten, universiteten, skolorna, polisen, rättsväsendet. För att inte tala om allt mygel.

    Den koalition som regerar nu är mer sårbar än ett starkt S. Särskilt mot 4-%-spärren. Finns det seriösa röster för att ta bort den? Tänk er att mp får 3,5% och Fi får 3,7%. Då blir det förmodligen en kampanj från vänsterorganisationen SR/SVT om slopad spärr, precis som journalisterna gjorde ett stort nummer av valsystemet när deras favorit förlorade i USA.
    Det skulle vara intressant om KD och Medborgerlig samling får 3,9% var. Eller hur?
  • KillBill
    Konservativ skrev 2017-08-13 20:47:41 följande:
    Du tror Ingvar Carlsson skulle varit nöjd med 31%? Men ni sossar kanske har vant er......Bra iså fall. Men då måste ni också inse att ni inte har ett statsbärande parti längre
    Det är en helt annan politisk karta idag än på 60-talet. Riksdagen har exempelvis många fler partier. Menar du att man måste ha 50 procent av rösterna för att vara ett statsbärande parti? Vad anser du om att 15% partiet moderaterna brukar kalla sig för statsbärande?
  • KillBill
    Konservativ skrev 2017-08-13 22:04:22 följande:
    Nej, man måste förstås inte ha 50% (vilket sossarna haft endast en mandatperiod men annars förlitade man sig på det, enligt egen utsago, demokratiföraktande kommunistbandet). Och som du säger finns det fler partier idag så färre mandat krävs för att uppnå styrka. Moderaterna har varit dominerande regeringsparti i två mandatperioder eller om man tar med regeringen Bildt så har man regerat elva år av de senaste 26 åren. Så att de skulle vara statsbärande är enbart nys. Särskilt om man tänker på att Regering Reinfeldt förde en sossepolitik. Sossefieringen kallades eufemistiskt triangulering. Om borgerligheten skulle få ledare som faktiskt ville regera skulle de utan tvekan kunna göra det.  Imorgon dag om de så ville. Särskilt som t.o.m. miljöpartiet ställt sig bakom SD:s flyktingfientliga politik och man alltså inte kan skylla SD för att vara mer nazistisk än miljöpartiet. Låt mig ställa en motfråga: Hur lågt ska S rasa innan du kallar det katastrofval? 10%
    S är Sveriges största riksdagsparti och mellan år 2010 och 2014 så ökade man något (trots att SD kommit in i riksdagen och plockade väljare från alla partier. Valet 2014 var inget katastrofval för S.
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-08-20 01:21:16 följande:
    Har de rödgröna egen majoritet, eller är det fortsatt högermajoritet?

    Högermajoritet? Eftersom C och L som tillsammans utgör den största basen i dagens allians vägrar att regera med (passivt) stöd av SD så finns det följande block i politiken: alliansen, ett brunblått block (med M+ SD)  ett rödgrönt block samt ett block med mittenpartier som aviserat att det efter valet kan finnas behov av samarbeten över blockgränsen för att regera om parlamentariska situationen blir komplicerad. Det finns mycket som pekar mot att det parlamentariska läget blir komplicerat. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-08-20 21:53:56 följande:
    Fel.

    Både C och L har sagt klart och tydligt att de vill bilda en Alliansregering om Allianspartierna är större än de rödröda. De är ju då också införstådda med att en sådan regering lär bli en minoritetsregering.
    Annie Lööf har sagt att hon inte kommer sätta sig i en alliansregering om SD och S är större än alliansen. Jag har svårt att se att det inte bli så..
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-08-21 00:55:39 följande:
    Nej, så här säger hon:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-ser-koalition-med-s-efter-valet-som-osannolikt

    - Om S och SD blir större än Alliansen, vad händer då? Om en alliansregering behöver säkerställa att få igenom sin budget säger Centerpartiet nej till att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna. Då får en alliansregering se till att förankra sin budget över blockgränserna, kanske med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
    Tidigare har hon varit mer konkret men jag hittar inte artikeln som jag tänker på. Här säger Annie Lööf i alla fall att om SD och S blir större än alliansen så vill hon att alliansen inleder samarbete med S.

    "Sverigedemokraterna skulle i ett sånt läge om de vill pressa Alliansen, kunna stödja en Socialdemokratisk budget och därmed fälla en alliansregering. För att undvika en sån situation vill Centerpartiet i så fall inleda samarbete med Socialdemokraterna"

    Lööf vill förhandla med S ? om Alliansen bildar regering - Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-09-04 16:07:14 följande:

    Socialdemokraterna går banne mig över lik för att berika sig själva och behålla sin maktposition:

    www.expressen.se/nyheter/s-saljer-lotter-pa-kredit-till-skuldsatta/

    Man har infört ett undantag i lagen för sina egna lotterier för att få tillåtelse att sälja sina lotterier på kredit till skuldsatta.

    Vilket man gör.

    Man bryter också mot regelverket för annonsering genom att dölja att det är Sossarna som står bakom lotteriet.

    "DN:s granskning visar nu att Socialdemokraterna genom offensiv marknadsföring sålt lotter på kredit till tusentals redan skuldsatta personer. "

    "Kombispels lotter säljs genom prenumerationer och kan betalas på faktura i efterhand. Många av de skuldsatta är i pensionsåldern och dessutom partimedlemmar, skriver DN. "

    "Partiet har dessutom mörkat om att de själva står som avsändare bakom annonserna ? vilket inte är tillåtet enligt deras tillstånd för lotteriet. "

    Det är alltså inte sällan gamla partimedlemmar man mjölkar på pengar.

    Man hör Prins Johns odödliga ord i bakgrunden: "Krama ur den sista droppen!"




    Ja det är bedrövligt men tydligen har det här med lotterier inspirerat Sverigedemokraterna som nu ska starta upp en alldeles eget lotteri för att stärka partikassan..

    www.expressen.se/nyheter/sd-satsar-pa-partilotter-pengarna-ska-ga-till-valet-2018/
  • KillBill
    Kung Markatta skrev 2017-09-04 22:06:50 följande:
    S har inte heller visat någon nåd mot de stackare som blivit pålurade de här nitlotterna på kredit och sedan inte kunnat betala. Istället för att dra ett streck över det hela och be om ursäkt har man enligt DN:s granskning bara sedan 2014 kallhamrat skickat närmare 10 000 spelskulder från samhällets allra svagaste och mest utsatta till kronofogden för indrivning.
    Nja i kväll på nyheterna nämndes att frågan om de som hamnat hos kronofogden skulle behandlas av styrelsen så förhoppningsvis är sista ordet inte sagt i denna historia.
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-09-05 07:42:24 följande:
    Människors liv och hälsa får inte stå i vägen för Socialdemokraternas maktbegär.

    De lägsta av de lägsta.

    Att utnyttja skuldsatta och partitrogna.
    Vad anser du om att Sverigedemokraterna i likhet med socialdemokraterna nu ger sig in i spelbranschen? 
    www.expressen.se/nyheter/sd-satsar-pa-partilotter-pengarna-ska-ga-till-valet-2018/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?