Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Ja,jag känner mig inte hotad -  jag garvade ju åt det jag uppfattade som ett oturligt val av ord 

    ( )

    Vi är väl överens om att det behövs lösningar för att öka hållbarnhet och uthållighet - men att Norge 'av broderskärlek' eller andra skäl inte skulle sälja sina varor på markenden ser jag som en naiv uppfattning.

    Vet du hur mycket gas som säljs till/köps av Sverige - jag har läst någonting om att det är försumbara mängder i förhållande till övriga energislag som används/handlas i och för Sveriges del i förhållande till mängden gas det handlar om, men jag har inte siffrorna och vet inte om det stämmer. 

  • Padirac
    Digestive skrev 2022-03-13 21:54:50 följande:
    Så hur kommer ens ordet hot med när du fingrar runt på tangentbordet? När du häller upp bägaren med fula spel i debatter så kan jag tänka mig att det blir väldigt blött på bordet. Prova intellektuella grepp istället för att sjunka så lågt att du hostar i armvecket om direkt illegala saker, det är fegt, jävligt fegt.

    Ta nu och citera mig och de hot som du i över två år har gått runt och besvärat dig över. Seså, iväg med dig. Visa världen och framförallt mig dina bekymmer.
    Jag har för mig att det var någonting om att meningsmotstådare skulle passa sig och om att ge igen - men ja kan minnas fel. Det fick mig i alla fall att uppfatta det som sades om 'att stå till svars för' som märkligt och ett oturligt val av ord. Men det är ju inte för mig det är ett bekymmer.

    Hur som helst så verkar det finnas fler handelsplatser för naturgas i Europa 

    Här kommer lite om gas, handel och nuvarande import från Norge(!) 

    www.energimarknadsbyran.se/gas/gasmarknaden-i-sverige/

    "Naturgas började användas i Sverige 1985. Naturgasen importeras från Danmark men en ökande andel biogas uppgraderas och tillförs ledningssystemet i Sverige. Nätet för gas går längs med västkusten, från Trelleborg till Stenungsund. Det finns även en förgrening in i landet, upp till Gnosjö i Småland. Sammanlagt når det västsvenska gasnätet 33 kommuner. Transmissionsnätet ägs av det privata företaget Swedegas.

    Det finns också ett gasnät i Stockholmsområdet, det är inte ihopkopplat med det västsvenska gasnätet.

    ...

    Marknaden i Sverige domineras av ett fåtal aktörer, som i de flesta fall har såväl nät- som leverantörsverksamhet, som bedrivs genom olika företag. Det finns från och med 2015 sju gasnätsföretag respektive sju gasleverantörer på den svenska marknaden som erbjuder avtal till hushållskunder."

    "


    I Sverige finns ingen källa av naturgas och alltså ingen anläggning för produktion av naturgas. Största delen av den naturgas som används i Sverige kommer hit via högtrycksledningen mellan Sverige och Danmark med anslutningspunkt i Dragör. Naturgasen som flödar genom den ledningen är dels dansk Nordsjögas och dels naturgas som kommer från Tyskland (rysk, norsk eller nederländsk naturgas).


    En allt större del av den naturgasen som används i Sverige skeppas hit med båtar från Norge och kallas för LNG, vilket är naturgas i flytande form.


    I naturgasproducentens anläggning lagras naturgasen för att sedan distribueras ut till olika kunder. Stora terminaler har byggts i Nynäshamn och i Lysekil, ytterligare terminaler planeras i Göteborg och Gävle.


    Lokalt förekommer produktion av biogas i Sverige som kan användas i naturgassystemet om den berikas med gasol (propan)."


      
  • Padirac
    nattuw skrev 2022-03-14 11:37:31 följande:
    Ja vi vet att de har varit ett politiskt mål att öka priserna på energi genom att använda skatter. Och nu börjar vi se konsekvenserna av den politiken. Vilket har lett till att de som inte klarar av att göra en konsekvensanalys plötsligt fått kalla fötter och börjat leta syndabockar.
    Om lite drygt en timme få vi se vad som händer

    www.dn.se/ekonomi/uppgifter-regeringsstod-for-drivmedel/

    "Regeringen kommer att presentera ett stort stödpaket för att lindra prischocken på bland annat drivmedel, erfar DN. Finansminister Mikael Damberg har kallat till presskonferens klockan 13.00."

    Att inte se att det ryska invasionskriget driver upp priseroch iställer kallader för att leta syndabockar är osedvanligt frånkopplat från det somhänder i världen - jag tror att det faktiskt är det som är att leta syndabockar
  • Padirac
    oOOo oOOo skrev 2022-03-17 12:05:40 följande:
    Brunsmetning förstadie till denazification. Sossarna är verkligen ruttna.
    Du har inte sett SDs bruna film - där kan man prata om osaklig och felaktig brunsmetning - eller brun propaganda som SDs MK sa själv.

    SDs bruna historia och bruna böjelser är ingen hemlighet för någon, men de själva verkar tycka att det räcker med att de nekar trots att alla vet att det är en lögn. 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-03-17 18:33:44 följande:
    Och Bill &Bullshitvänsterns jollrande fortsätter...

    Brunhöger 

    Brunhöger 

    Brunhöger 

    Det enda.ord de lärt sig.

    Potträningen har misslyckats 
    Det är aldrig för sent att lära sig
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-03-17 19:00:21 följande:
    Är det nu man ska ge sossarna en ironisk slow-clap för att de genom att kalla allt och alla för "brun" lyckats vända hela sin kampanj emot sig själva och sitt eget beteende?

    .
    Lika obegåvat som att devalvera värdet av ordet "rasist".
    Det är SD, SDs vurmare och SD samarbetspartners som kallas bruna eller blåbruna- det är långt från allt och alla.

    Det är inte för att ordet devalverats som SDs fascistiska och nazistiska böjelser och historia lyfts fram

    Att kalla en spade för en spade är inte att devalvera ordet av en spade - trots att de bruna vill framställa det så
  • Padirac
    KillBill skrev 2022-03-17 19:19:48 följande:
    Här kan man läsa om hur delar av brunhögern (SD) sprider Kremls lögner men det är inget som folket som sympatiserar med de brunblå bryr sig om..

    expo.se/2022/03/alternativmedier-sprider-krem...
     
    Märkligt att SDs soldater här på FL inte finner det besvärande att deras husorgan sprider Putins propaganda.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-05-13 11:20:26 följande:
    Expressens Infostat efter korankravallerna vänder upp och ned på spelplanen.

    Sossarna tok-tappar medan de blå-gula går kraftigt framåt.

    Siffrorna refererade här
    nyheteridag.se/korankravallskollaps-for-s-i-n.../

    48,3% för de blå-gula

    41,8% för de röd-gröna

    .

    Samma tendens i Sentio som mätt efter korankravallerna: S tappar stort och det blå-gula blocket ökar.

    nyheteridag.se/plus/s-tappar-i-sentio-efter-k.../
    Nyheter idag är en publikation av tvivelaktig karaktär som till exemplel gått Kremls ärenden

    en.wikipedia.org/wiki/Nyheter_Idag

    "The site is Sweden Democrats friendly.[12] When the Expressen newspaper was investigating the connections between the Sweden Democrats and online xenophobia they found that Nyheter Idag is one of the most important media channels for the Sweden Democrats.[13] Internal mail conversations showed that the Sweden Democrats paid Nyheter Idag to publish negative news about the old leadership of Sweden Democratic Youth. In a private e-mail to Martin Kinnunen – then press secretary of the Sweden Democrats, Chang Frick wrote that the site was "positive" to the party and they would not try to harm it.[14] The domain name for the site was originally registered by Kent Ekeroth, Member of Parliament for the Sweden Democrats. In an agreement signed between a photographer and Ekeroth, the photographer would deliver images during the 2014 election year to both Avpixlat and Nyheter Idag.[14]"

    www.expressen.se/ledare/replik-jag-kraver-en-ursakt-av-patrik-oksanen/

    "

    Det jag skriver är att "rysk propaganda är det rådande narrativet" för en lång rad sajter till höger om Moderaterna. Bland dessa räknas Nyheter Idag upp. Vad är då det ryska propagandanarrativet?


    Först och främst syftar rysk propaganda inte att få dig att älska Putin utan att göra "ingenting sant så att allting är möjligt" för att citera författaren Peter Pomerantsev. I detta finns det ett antal berättelser som är generella kring västs dekadens och påstådda snara kollaps men även en rad Sverigespecifika. Dessa berättelser främjar Rysslands strategiska mål i utrikespolitiken, som kan beskrivas som upprättande av en inflytelsesfär och få multilaterala samarbeten som EU och Nato att bryta samman. Storleken på inflytelsesfären kan diskuteras, men Ryssland är öppen om sin syn på världen.


    Är det då allt som krävs för att vara en del av narrativet? Nej, självklart inte. Till det behöver man också föra komponenter som att ursäkta, förklara, försvara eller relativisera ryskt agerande. Lägger man dessutom på aspekter som att publicera bankgironummer till Svensk-Ryska vänskapsföreningen eller bo i Moskva på ryska statens bekostnad (som dessutom tar hand om kemtvättsräkningen) och sedan förklara hur bra ryska val fungerar blir det förstås ytterligare saker som läggs till analysen att placera NI i facket som en sajt som för fram det ryska narrativet. 


    Ett axplock av anmärkningsvärda publiceringar under årens lopp:


    Under rubriken "Открытое письмо президенту Российской Федерации В.В. Путину" publicerade NI 2014 en vädjan till Putin att ta över Sverige och angav koordinaterna till Almedalen: 


    "Jag skriver till er med sorg i hjärtat av de förtryckta och de förtryckta svenska folket. Vi vanliga arbetare och bönder, lever vi under diktatur ruttna och korrupta eliten. Vi lider av oligarkerna, stjäl våra skatter och investera i företag med anknytning till invandring från tredje världen. Fråga någon av svensken Bert Karlsson och hans smutsiga trick."


    Samma ockupationstema publicerades samma år under rubriken "Detta väntar om Ryssland invaderar Sverige". Där listades alla fördelar som Putinregimen skulle innebära för Sverige. Senare har en disclaimer lagts till att det ska ses som skämt. Ett vanligt sätt att få fram sitt budskap och samtidigt kunna åla sig från kritik.


    2016 publicerades Jan Myrdals tal vid Sergerdagsmanifestationen i Stockholm. Det som gör publiceringen unik är att i debattartikeln kom även marknadsföringen hur man blir medlem i Svensk-Ryska vänskapsföreningen med, med bankgironummer och allt. 


    Samma år körde NI en fråga om man ville söka asyl i Ryssland, med alternativen "Ja, vem vill inte bli ryss liksom" och "Nej, det är svårt att lära sig ryska" i samband med att man uppmärksammat ett propagandanummer där en tysk familj "sökt asyl i Ryssland pga invandringen i Tyskland". 


    I en analys hösten 2017 efterfrågar NI ryska valobservatörer i Sverige och jämför sina goda intryck av det ryska lokalvalet inskaffade på den senare "ökända valobservatörsresan" . Detta jämförs med en del incidenter i kyrkovalet som ska visa hur osäkert det svenska valet är. Efter att jag personligen sagt till NI om hur barock texten var uppdaterades den med de uppgifter om valfusk i samband med valet som finns i texten i dag. "


    www.journalisten.se/nyheter/forsok-till-misskreditering-av-journalist-slog-tillbaka-mot-hanif-bali

    "Riksdagsledamoten Hanif Balis (M) försök att misskreditera ledarskribenten Patrik Oksanen genom att publicera dokument Bali fått från en högerpopulistisk sajt slog tillbaka mot honom själv. Nu har Hanif Bali lämnat såväl Moderaternas partistyrelse som Twitter.


    Dagens Nyheter rapporterade i fredags att UD misstänker att främmande makt avlyssnat ledarskribenten Patrik Oksanens mejl. Ett dygn efter en mejlväxling mellan UD och Oksanen, som arbetar på Mittmedia, begärdes mejlen ut av Pelle Zachrisson på den högerpopulistiska sajten Nyheter Idag. Misstanken är att någon som avlyssnat Oksanens mejl tipsat Nyheter Idag, något Zackrisson förnekar.


    Mejlen rörde kontaktförmedling inför en intervju med den ukrainska människorättskämpen Olga Skripnuk. Bara minuter efter att Oksanen publicerat en länk på Twitter till sin intervju kunde Hanif Bali (M) publicera utdrag ur mejlväxlingen mellan UD och Oksanen.


    Bali har uppgett att han fått tillgång till mejlen från Nyheter Idag, något Nyheter Idags grundare Chang Frick förnekat. Bali har nu valt att lämna Moderaternas partistyrelse, efter hård intern kritik. Han har också bett om ursäkt för sitt agerande och ska sluta twittra, rapporterar DN."


  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-05-31 19:59:18 följande:
    Om nyans tar tillräckligt med röster , dvs över 4% kommer vi att få se islamister i regeringen. Såssarna kan gå över lik för Makten.
    Jamen M då

    De är ju beredda att ta med nyssnazister i regeringen Kräks
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?