Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Mest intressant är kanske vart den pyspunka som SD drabbats av tar vägen, de flesta går nog till M, några till S och ytterligare några till sofflocket.

    Och hur ska SD agera för att föröka lappa ihop hålet, radikalisering lär ju skrämma bort ännu fler och att uppvakta M för att gång efter gång bli avvisad lär tära på såväl Åkessons politiskt korrekta kostym som hans tålamod.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    King Markatta skrev 2018-01-23 15:03:09 följande:
    Socialdemokratisk trollfabrik avslöjad:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-avslojar-s-med...

    Två personer på partikansliet har nu tagits ur tjänst efter att det uppdagats att de skapat trollkonton på twitter för att sprida politisk propaganda.
    Man kan inte gärna generalisera utifrån ett enskilt exempel, däremot kan man ju gräva där man står och konstatera att bebbenicken på FL som regel är mycket kortlivade och högerorienterade.

    Visst kan man som somliga dra slutsatsen att FL modereras utifrån en västerextremistisk agenda, men man kan också dra en betydligt mindre konspiratorisk slutsatsSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    King Markatta skrev 2018-01-24 22:36:17 följande:
    SVT fortsätter granskningen av sossarnas trollfabrik:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/kritik-mot-s-formu...

    Från artikeln:

    Kritik mot S-formulering om anonyma profiler på Facebook

    "Kanske ska man lära sig hur man kan skaffa sig en anonym facebook-profil." Den formuleringen finns i en motion från Stockholms arbetarekommun som togs upp på fjolårets S-kongress.

    Formuleringen om att skaffa en anonym Facebook-profil har under dagen spridits på Twitter av bland andra Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali. Han är mycket kritisk mot formuleringen, och beskriver den som en policy för att "skapa en armé av anonyma sossenätkrigare".
    Fast om du gräver där du står, inom det område vi har möjlighet att överblicka, så vimlar det inte precis om anonyma sossetroll.

    Jag tror att familjeliv ganska väl avspeglar trollaktiviteterna på sociala medier - och här finns det några permanenta sossenick medan skrikhögern ofta har ett annat sätt att se på opinionsbildningSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    King Markatta skrev 2018-01-25 08:49:15 följande:
    Stefan Löfven ska nu grillas ordentligt i KU angående haveriet på Transportstyrelsen och i regeringen:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-lofven-i-sk...

    Senast frågan var på tapeten tvingades Löfven i panik sparka två odugliga statsråd och även sin statssekreterare. Vi får väl se om fler avskedanden är att vänta.
    Ja, det är bestickande för Löfven att han inte snabbare förmådde att hantera konsekvenserna av de inriktningsbeslut angående outsourcing som togs av alliansen.

    Men tveksamt att S skulle strafafs av väljarna på grund av att man slarvat med att ta ansvar för konsekvenserna av alliansbeslutSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (ManG) skrev 2018-01-27 07:55:20 följande:
    Så vi slipper FDMGA på Familjeliv nu...
    Nja, jag skriver enbart med en fast signatur på FL.

    Jag tror att skrikhögerns faiblesse för att anse att personer som inte har mycket till övers för det högerpopulistiska spektaklet bottnar i att högerpopolismen tenderar att locka till sig personer med ett synnerligen klent förstånd och nästintill ingen självinsikt.

    Generellt så tror jag att skrikhögern har svårt att anpassa sig till svenska tänkesätt och att uppföra sig som folk, vilket det mycket stora antal skrikhögernick som bannats från FL antyder. 

    Stödet för S påverkas inte av att två sossar påkommits med att trolla,inte i sig iallafall. Däremot förväntar sig nog personer som kan tänka sig att rösta S att socialdemokratin ska stå för värderingar som gör att bland annat nättrolleri är otänkbart.

    I dagens SvD finns det däremot en artikel som tangerar socialdemokratins verkliga problem:

    www.svd.se/socialdemokraterna-kommer-att-tappa-makten-2018
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2018-01-27 10:40:58 följande:
    Två S-medarbetare har liksom SDs Mattias Karlsson skapat ett falskt konto på några SD-anknutna siter och där lagt ut satir riktad mot SD.

    Om man jämför detta med MKs många falska, främlingsfientliga och rasistiska inlägg under falskt namn på samma siter så är historien med S-medarbetarna en storm i ett vattenglas.

    Vad gör då S åt detta, de omplaceras.

    Vad har SD gjort med MK? absolut ingenting.

    Det är lågt av S att sprida satir under falskt flagg, men det är inte lögner eller hat vilket SD ägnar sig åt. 
    Ja, det var olyckligt.

    Jag förväntar mig liksom att personer som anställts av S har en inbyggd moralisk kompass som säger ifrån när man inte beter sig bättre ån åsiktsmotståndarna.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2018-01-27 11:37:37 följande:
    Människor vill gärna tro att de som de sympatiserar med har den inbyggda moraliska kompassen och vill gärna förklara bort eller försvara dessas felsteg.

    På motsvarande sätt vill människor gärna anklaga de som de inte sympatiserar med.

    Det var det där med kognitiv dissonans som är svårt att hantera.

    Valet 2018 kommer att bli det smutsigaste någonsin i modern svensk historia om vi ska tro att det som hänt i resten av världen kommer till oss också.

    Troll, fake news och propaganda kan vi förvänta oss i en mängd vi inte sett hittills. Det är tyvärr så det ser ut idag, med det sagt menar jg inte att är rätt.
    Fast när ändamålet börjar helga medlen så är det på väg att gå åt helvete.

    Jag tycker man ska kunna förvänta sig bättre förstånd hos socialdemokrater anställda av  partiet än av skrikhögerrepresentanter som Hanif Bali.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2018-01-28 11:55:15 följande:
    Ja, det går åt helvete. håller med.

    Själv tror jag inte Socialdemokrater är bättre som personer än Moderater eller liberaler eller vad det nu är - människor är människor, det handlar mer om hur organisationen människan verkar i agerar. S och M hanterar sina troll på väldigt olika sätt.
    Haha, det var i så fall inte min avsikt att låta påskina att socialdemokrater är mer moraliskt högstående än andraSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2018-02-04 22:58:48 följande:
    Inte särskilt troligt. Även Kristerssons systerparti i Danmark har fört en mer hårdförd flyktingpolitik utan att moderaterna har tagit efter (konfiskerat flyktingars smycken etc).
    Det skulle nog först kunna inträffa om S eller M tog efter sina systerpartiers metod att samarbeta med ett främlingsfientligt parti.

    Men så illa ska det väl inte gå här i Sverige.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    K Markatta skrev 2018-01-29 09:00:32 följande:
    Nu ger sig visst den socialdemokratiska trollfabriken även på sina egna:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/internt-st...

    Internt storbråk inför kvällens S-möte

    Socialdemokraterna i Karlskrona skakas av interna stridigheter inför kvällens val av ny S-ledare i kommunen. Både LO och S-kvinnor anklagar i ett internt mail partivänner för att medvetet ha spridit falska uppgifter i syfte att splittra partiet och vilseleda medlemmarna.
    Kan de ha inspirerats av de moderata trollkonstnärerna.

    Fast fullt så illa att S lägger sig till med hela garnityret av moderatfasoner kan det väl ändå aldrig bli - eller vad säger duSkrattande

    www.svd.se/spelet-bakom-kulisserna-i-m--makt-pengar-och-mygel
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?