Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Kung Markatta skrev 2016-12-15 10:45:58 följande:
    Separatism är något som förespråkas allt mer av nyvänstern som ingått en ohelig allians med religiösa mörkerkrafter. Det gäller allt från könsapartheid på badhus till sammankomster enbart för "rasifierade".
    Nu vet jag inte alls vad du pratar om, det där ligger inte inom nåt område jag ägnar mig åt.
    Tycker det låter lite väl konspiratoriskt och flummigt för att ge nån verklig påverkan i politiken/samhället.

    Konstiga extrema politiska/religiösa skeenden och uppfattningar har alltid förekommit, men enbart i marginalen, så jag tycker dom kan få hållas, vi kan kanske använda dom som "läromedel" i skolorna 
    Bryter dom mot lagen så ska dom givetvis lagföras och stoppas, men annars så ser jag sån´t där som tämligen harmlöst.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-12-15 11:38:09 följande:
    Nej, det är det väl inte?

    www.di.se/nyheter/akesson-ar-redo-att-stodja-.../

    Tidigare i höstas gav allianspartiledarna beskedet att de kommer att rösta nej till Stefan Löfven som statsminister efter valet 2018. Och samma besked ger Jimmie Åkesson.

    SD-ledaren är sedan öppen för att släppa fram Anna Kinberg Batra, och det även om inte Sverigedemokraterna bjuds in till överläggningar inför regeringsbildningen. Partiet kräver ingen formell uppgörelse för att SD ska backa upp en M-ledd regering och man ställer heller inga krav på att få vara med och förhandla om budgeten.

    "Det är politikens innehåll som är avgörande för oss, det är bara det", säger Jimmie Åkesson.
    Som du säkert förstår är det enbart taktik från SD, avsett att i sedvanlig SD anda, göra allt för att splittra Sverige, men jag tror det bara späder på motståndet hos Alliansen, och enar dom än mer.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-15 15:53:22 följande:
    "För att Anna Kinberg Batra ska kunna sätta kraft bakom det hon säger om invandringspolitiken så måste hon meddela att hon är beredd att släppa Annie Lööf och Jan Björklund, annars har hon ingen trovärdighet alls"

    J Åkesson
    Ha ha ha, ja det där måste väl ändå tolkas som att SD stänger dörren för samarbete med M, det är ju inget annat än ett glasklart krav.
    Ska vi tippa på att Batra kommer att säga nej till dom kraven, och hävda att Alliansen består.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-15 20:36:21 följande:
    Ja, i praktiken innebär det väl detta - fast här är det väl snarare motsatsen till Gudfaderns "An offer you cant refuse", det vill säga ett erbjudande M inte kan tacka ja till.

    Det vet ju Åkesson, men samtidigt vet han att det finns åtskilliga moderater som gärna ser ett samarbete mellan SD och M.

    Åkesson vill växa lite till på Kinberg Batras bekostnad och kanske han kommer att göra detta på grund av hennes usla ledarskap och konsekventa otydlighet.
    Möjligt, fast det kan ju bli precis tvärtom, det är svårt att idag veta vart den "osäkra väljargruppen" tar vägen, den verkar vara väldigt lite styrda av verklighet och politik, och mer litar till lögnerna och desinformationen  på Facebook och Twitter.

    Nåt som förresten bevisas idag i den utredning som publicerades, tyvärr minns jag inte vad den heter, hittar det inte heller på Nätet, men den omtalades i morse i gomorron Sverige.
    Nåja, den dyker väl upp som nyhet snart på en hel massa sidor, så det löser sig.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    KillBill skrev 2016-12-16 10:30:11 följande:

    Tvärtom! Senaste SCB är riktigt ok sett till att regeringen befinner sig i motten av mandatperioden.  Då brukar en regering ligga som lägst i opinionen och oppositionen brukar vara starkt. Nu är det inte så. Det är fascinerande att de borgerliga är så svaga i opposition. Det gäller i synnerhet moderaterna och KD.  


    Ja det ser onekligen bra ut.
    Fast jag är inte direkt förvånad, Sverige går bättre än bra, S är ensamma om att föra en tydlig och begriplig politk, dock långt ifrån så tydlig och konkret som jag skulle vilja.

    M och SD sitter helt fast och har inte nån politk värd namnet, dom tycks gräva i nån gammal låda i hopp om att hitta idéer från det förgångna att hänga fast vid, och det ger inga nya väljare.

    KD, jag vad ska man säga, dom har sig själva att skylla, helt fel val av partiledare är svaret på deras kräftgång.
    Hur fel det än kan låta i vissas öron, så behöver KD en man med gamla KD argument, det funkar inte med en kvinna som inte har en chans att axla Alf Svenssons mantel.
    Bara det att Ebba Busch är skolad av Livets Ord ogillas säkert av många, även om den åsikten hålls utom hörhåll.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-16 11:32:35 följande:
    Det kan vara ett exempel på en så kallad fördröjningseffekt.

    Debatten från 1976 om att socialdemokratins dominans var bruten kan ha nått fram till någon av skrikhögerns förmågor som i så fall inte klarade av att åldersbestämma debatetn och spred ryktet om socialdemokratins död vidare till likasinnade.

    Själv tror jag att S kommer att gå framåt i nästa val, jämfört med senaste valet då förstås och inte 1968 års val. Och detta till trots att jag inte anser att Löfven är en gudabenådad kommunikatör :)
    Glöm inte att extremhögern idag på sociala medier, domineras av en väldigt liten men högljudd grupp, och att i den gruppen ingår en stor del utländska skribenter som vill skapa oppinion mot sveriges nuvarande politik.

    Ett bra bevis på det är debatten om "Lucia-pojken", bakom den låg enbart några få Nazister.., men dom lyckades bra med att skapa en oppinion, det måste medges.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-16 11:53:32 följande:
    Reaktion och motreaktion tror jag på.

    Visst, många väljer att tro på prefabricerade nyheter, inte sällan med ryskt ursprung - men jag tror att många andra i stället söker sig till verkliga fakta som de baserar sina åsikter på - och med den inställningen ligger S nära tillhands.

    Alltså, till exempel kan man ställa påståenden som att Sverige är på väg mot undergången mot fakta om Sveriges ekonomi. Därefter kan man fundera över hur det kommer sig att inkomstklyftorna i Sverige har ökat så snabbt. Man kan fundera över om detta är önskvärt eller inte.

    Anser man att det är önskvärt så ligger något borgerligt parti nära tillhands, anser man inte det och om man inte tror på det gamla talesättet "Om det regnar på prästen så stänker det på klockaren" så är S ett gott alternativ.
    Vi får hoppas att samarbetet med folk/organisationer som granskar vad som skrivs på Nätet som Facebook ska sjösätta, kommer att ha inverkan på vad som kommer att synas på Facebook.
    Fungerar det, ja då försvinner massor med lögner och desinformation, kvar blir mest då uppgifter/nyheter av den typen, som skrivs av regimer.
     
    Och att vi får deras lögner och desinformation utsorterad från det allmänna skrivar-flödet, kanske vi inte ska se som nåt negativt.
    Dom kommer ju ändå inte kunna att få några anhängare att kackla i kör, som för ut deras propaganda.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-12-16 12:02:09 följande:
    Det kan ju bero på att det är dom som styr landet och att det är just därför som media publicerar deras politik. Det flesta andra partier har också politiska önskningar/förslag som media inte visar. Det är väl bara när budgeten presenteras som övriga partiers förslag tas upp I media.
    Nä M och SD har då inga ideér som är värda att lyssna, det är totalt stiltje, förutom det sedvanliga klagandet och gnället.
    Och media brukar då inte vara dom som hyllar eller framför en sittande regerings politik, det säljer man inte extra lösnummer på.
    Så är det S politk som det skrivs om, ja då är det bara ännu ett bevis på att andra partier inte kommer med nåt nytt.

    Det är bara att titta och lyssna på SVT Forum och sändningarna från Sveriges Riksdag för de som vill få det bekräftat, hur illa ställt det är med oppositionen..., det är ofta som att se en repris som körs om och om igen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare

    Tillägg till #795.

    Det är inte så lätt att sitta i opposition, när det går så bra för Sverige, och när regeringen har behållit mycket av det som blev bra under Alliansens tid.
    Det finns helt enkelt inga riktigt stora frågor som skiljer regering och opposition åt.
    Det finns frågor som skiljer, men även i dom så är man eniga om att det behövs en förändring, så det blir inte mycket kvar att bilda oppinion mot/för.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-12-16 13:04:03 följande:
    Det kan ju bero på att du och dina vänner här inte gillar förslagen som allians politiker kommer med....

    Deras aktivitet kan ju läsas I siffror också:
    motionerointerpellationer.ltv.se/statistik/pe...

    Dessa "skrikiga" har varit rätt aktiva som synes....

    Ni som envisas med att kalla meningsmotståndare för "skrikhögern", vad kallar ni det demonstranter på vänsterkanten som skriker på gator och torg?
    Varför skulle någon gilla en politik som inte är det man tror på.
    Det du skriver har inget att göra med hur oppositionen beter sig utåt, finns inget som engagerar väljarna så pratar dom för döva öron, och just nu är det precis så.

    Flyktingkrisen är mer eller mindre överspelad, trots det så är det det enda SD ältar, klart dom tappar då.
    Och att tjafsa med M, det kommer heller inte att leda nån vart för SD, att byta väljare med varandra sätter inga större spår i väljarstödet.
    Arbetslösheten är heller ingen fråga som drar nåt vidare, det är ju arbetskraft vi saknar och inte arbetstillfällen.

    Migratinspolitiken, ja kanske det finns nåt där, men då regering och opposition är hyfsat överens om vad som måste göras, så blir det inte så mycket till oppositionsbildning där heller.

    Och som sagt, SD kommer inte med nåt nytt ö.h.t, allt dom sägar förs alltid tillbaka till invandrarna eller ibland, tuggarna, och det är inte hållbart.

    Det oppositionen har att hoppas på, det är att nåt dyker upp som dom kan haka på, men jag vet faktiskt inte vad det ska vara.
    Jag tror inte dom vill se ett nytt elände av nåt slag som drabbar Sverige..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?