Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Ett skifte verkar vara på gång inom kulturvärlden:

    www.dn.se/kultur/unga-kulturskapare-om-valresultatet-det-har-blivit-tontigt-att-vara-sosse/

    Unga kulturskapare om valresultatet: "Det har blivit töntigt att vara sosse"

    I valet fick M och SD rekordhögt stöd bland förstagångsväljare. Varför lutar allt fler unga åt höger? DN frågade några av landets unga artister och kulturarbetare - och en sak är de överens om: många är trötta på socialdemokratin.

  • K Markatta

    Hur står det till med respekten för fria och oberoende medier hos S-ledningen?
    Följande är en smula oroväckande:

    www.expressen.se/nyheter/harda-mediekritiken-hoppas--ni-har-en-diskussion-i-karen/

    Magdalena (S): "Ni [i Media] får fundera. När det kommer ett så orealistiskt löfte - granskade ni det tillräckligt väl eller upprepade ni bara? Jag hoppas ni har en diskussion i kåren."

    Magdalena (S): "Tittar man utomlands, där man inte varit med i den normaliseringsprocess som vi har haft här, så är man i total chock över att SD är med och styr och det vägval som M, KD och L har gjort. Den normaliseringsprocessen har medierna varit med och drivit."

    Magdalena (S): "Vi har ju politiska ledarsidor i Sverige, jag är inte emot det. Men..."

    Här är det viktigt att medierna står på sig och inte anpassar rapporteringen efter vad en politiker önskar.

  • K Markatta
    "Vikmång (S) bekräftar för tidningen att han fick kännedom om situationen i november förra året sedan kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) beskrivit kopplingar mellan Vårbynätverket, ABF och i förlängningen med S. Han uppger också att partisekreterare Tobias Baudin löpande har fått information om konflikten i Botkyrka.

    Tidigare har Tobias Baudin (S) sagt att det är 'anmärkningsvärt' att polisen hör av sig till medier - men inte till partiet - med uppgifter om gängkriminella kopplingar till S i Botkyrka."

    Baudin (S) måste ju självklart få sparken efter den här praktskandalen.

    Nästa fråga blir: Informerade han Magdalena? Eller gör han som Ygeman och påstår att det inte gick eftersom han inte kunde hitta någon lämplig lokal?
  • K Markatta

    Ny artikel om de gängkriminella i S:

    www.expressen.se/nyheter/baudin-varnades-fick-ingaende-information/

    Baudin varnades: Fick ingående information

    Turerna kring Socialdemokraterna i Botkyrka och den misstänkta gängkopplingen skakar partiet, och dess ledning.

    Tobias Baudin har hävdat att uppgifterna som framkommit var nya för honom, men enligt nya uppgifter till Expressen blev han varnad för gängens infiltration redan i början av december förra året - direkt av Ebba Östlin.

    Denne reporter bör vara en stark kandidat till Guldspaden och Stora Journalistpriset.

  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/tva-skjutna-i-fittja/

    Vid 17.40 på fredagen fick polisen larm om skottlossning i centrala Fittja i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Polisen hade patruller mycket nära brottsplatsen.

    - Vi har en stor insats i Fittja. Helikoptern är strax på plats. Vi har spärrat av brottsplatsen, kriminaltekniker är på väg ut och vi håller på att vårda två personer med bekräftade skottskador på plats, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling vid 18-tiden.

    Vid 18.30 uppdaterar polisen sin information: En tredje person med skottskada vårdas på samma plats och ska inom kort föras till sjukhus.

  • K Markatta

    www.fokus.se/opinion/maktkuppen-gar-langt-utanfor-botkyrka/

    Maktkuppen går långt utanför Botkyrka

    Kuppen i Botkyrka följer ett gammalt mönster inom S. Nu måste partiledningen agera, skriver Nalin Baksi.

    ...

    Men partisekreteraren Tobias Baudin avfärdade uppgifterna som enbart ett lokalt problem. Inser han inte att det är ett akut hot mot demokratin om kriminella lyckas infiltrera lokala politiska organisationer? Alla etablerade partier måste, var och ett på sin kant, bygga ett skydd mot sådana antidemokratiska krafter och Socialdemokraterna borde just nu vara extra angelägna.


    Tobias Baudin kunde till exempel skissa på ett förslag till ändring av partistadgan som skulle ge partiledningen möjlighet att under en begränsad period tvångsförvalta en arbetarekommun som tagits över av kriminella eller andra odemokratiska krafter.

    Och i stället för att vända bort blicken borde han lyssna, stötta och ta en modig partikollega på allvar när hon utsätts för vad som verkar vara en maktkupp. Allt annat är oanständigt.

  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/kraver-ursakt-efter-motet-med-s-fatt-se-utskriften-/

    En av de socialdemokratiska nämndemän som lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan efter ett möte med S-distriktet har ringt till Nämndemännens riksförbund och berättat vad som hänt.

    - Jag har fått en utskrift av samtalet och den bekräftar att det handlar om otillbörlig påverkan, säger Stefan Blomquist, förbundsordförande.

    Han kräver att agerandet får konsekvenser och vill nu ha möten med rättspolitikerna på riksnivå.

    - Det här är ett svärdshugg mot hela rättssystemet, ett flagrant övertramp. Nu är vi på ett sluttande plan och närmar oss andra länder i Europa med rättsväsenden som fungerar mindre bra, där man just har politisk påverkan. Jag blir väldigt orolig.

  • K Markatta

    Missa inte senaste numret av Maffianytt:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hemlig-lista-avslojar-anhoriga-till-abf-anstallda-deltog-i-bortrostandet-av-ostlin

    Hemlig lista avslöjar: Anhöriga till ABF-anställda deltog i bortröstandet av Östlin

    Drygt 20 släktingar och vänner till ABF-anställda, som blev medlemmar 2022, var med och röstade bort Ebba Östlin (S) på S-medlemsmötet i januari. Flera släktingar till Emanuel Ksiazkiewicz (S), som är utmanare till kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, var också med och röstade. Det visar läckta dokument som SVT Nyheter Stockholm tagit del av.

    - Det här ser jag som väldigt allvarligt och det här är ju ingenting som lockar seriösa medlemmar på lång sikt, säger S-märkta statsvetaren Marja Lemne.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?