Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    K Markatta skrev 2019-02-05 19:48:09 följande:
    Uppdatering om nyheten med giriga S-politiker:

    www.expressen.se/dinapengar/finansborgarradet.../

    Stockholms före detta stadsdirektör, Ingela Lindh, fick 4,3 miljoner kronor i fallskärm. Samtidigt fick hon ett extra anställningsår där hon bara behövde stå staden till förfogande. Det gav henne totalt 6,4 miljoner kronor.

    Beslutet togs av det förra finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

    Expressen kan nu avslöja att Wanngård även gav sin biträdande stadsdirektör Margareta Östrand ett liknande miljonavtal - samma dag.
    Dela på bytet innan de andra tar över ...
  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-02-11 12:04:42 följande:
    I Göteborg har den lokala S-ledaren Ann-Sofie Hermansson de senaste åren engagerat sig mot islamism och hedersvåld.

    Att på detta sätt reta upp socialdemokraternas nya kärnväljare går ju inte för sig och distriktsstyrelsen, med den odugliga Anna Johansson (som sparkades ur regeringen Löfven pga säkerhetshaveriet vid Transportstyrelsen) i spetsen, kräver nu Soffans avgång:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-erfar-dist...
    Hon har varit i krig med ett gäng islamister ett bra tag nu. Ända sedan Gbg kommun ställde in ett panelsamtal i en kommunal lokal i Angered där två islamister skulle vara de enda paneldeltagarna.

    ligator.wordpress.com/2018/09/26/om-maimuna-abdullahi-fatima-doubakil-och-deras-manskliga-rattighetskommitte-for-is-anhangare/
  • Flash Gordon

    Som spekulerat ovan:

    "Om man ser till politiken skiljer sig Anna och jag i en central fråga (i övrigt står vi nära varandra). Jag tycker att det är ytterst viktigt att arbeta aktivt mot extremism och hedersförtryck. Det är en helt avgörande nyckel till att bygga ett tryggt och jämlikt samhälle som verkligen håller ihop. Anna håller inte alls med mig. Hon har inte gett mig något stöd över huvud taget. Här finns en tydlig skiljelinje."

    soffangbg.wordpress.com/2019/02/11/dags-for-lite-klarsprak/

    Noteras kan att Hermansson står hyfsat nära persona-non-grata inom S, Nalin Pekgul.

    www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/hermansson-s-vi-har-tassat-p%C3%A5-t%C3%A5-f%C3%B6r-l%C3%A4nge-1.7548133

    www.sydostran.se/ledare/valkommen-nalin-pekgul/

  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2019-02-11 19:09:42 följande:
    Det går an att jobba mot ett gäng NMR-dårar men med islamister ska man vara försiktig?

    Nåja, jag har jättegärna fel.
    Det Anna har gjort är att be mig tona ned arbetet mot extremism S är alltså skräckslaget när en politiker har mod nog att gå emot ALL sorts extremism?
    Från den här länken:
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/ddK2xO/internt-s-krav-i-goteborg-avga-hermansson

    "Det Anna har gjort är att be mig tona ned arbetet mot extremism, där kan vi möjligen skilja oss åt, säger Ann-Sofie Hermansson."

    Ja, bråkar S företrädare för mycket med islamisterna så är ju risken uppenbar att en stor del av deras väljare tar illa vid sig. Se bara på imamen i Uddevalla som sprider antisemitism och judehat helt öppet men ändå väljs in som kommunpolitiker för S. Och detta som en av de mest personkryssade dessutom.

    Men vänta bara. Snart får vi nog se sossar ursäkta och och försöka tona ned detta. 
  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-02-12 11:00:22 följande:
    Idag läser vi Johan Westerholm (S):

    ledarsidorna.se/2019/02/en-rost-mot-extremism.../

    Anna Johansson å andra sidan har ett starkt stöd för sitt agerande i partiledningen, ytterst Stockholms Arbetarekommun och i Tro och Solidaritets ordförande Ulf Bjereld. De vill inte ha en enda oppositionell röst som kan provocera islamister eller Ibn Rushd-sfären. Göteborg är Ulf Bjerelds hemkommun varför han även har en personligt intresse att få bort Hermansson även på lokal nivå.

    Johanssons agerande mot Hermansson har därmed stöd in i det Verkställande Utskottet där Bjereld är ständigt inadjungerad.

    Hermansson har passerat samma gräns som Nalin Pekgul en gång passerade. En stark och tydlig röst mot islamistisk extremism, etnoreligiös fascism och hedersförtryck är en röst för mycket för socialdemokraternas partiledning.

    Eller varför inte experten Magnus Ranstorp:

    twitter.com/MagnusRanstorp/status/10949797201...

    Även högst relevant att (S) ordf. Anna Johansson är personlig vän med Zana Mohammed - ordf. för Ibn Rushd. I sin tur är Zana vän med de två islamister som just nu för en absurd civilrättslig process om förtal mot [Hermansson] för att hon satt ner foten mot extremistiska röster.
    Man undrar varför sossar, politiker som internetkrigare, har så svårt att fjärma sig från dessa islamistiska grupperingar.
  • Flash Gordon

    Socialdemokraternas ungdomsförbund, Kungholmen:

    www.facebook.com/SSUKungsholmen/posts/507328196763440

    "Hugo Chavez, den tidigare presidenten, använde oljan till att bygga upp landets välfärd, som betytt mycket för Venezuelas mörkhyade, lågutbildade och arbetande befolkning som än idag i stora massor står bakom den socialdemokratiska samhällsutvecklingen; en utveckling som försvårats i och med den ekonomiska blockaden som oppositionen oansvarigt uppmuntrat omvärlden till."

    Venezuela är alltså "den socialdemokratiska samhällsutvecklingen", Maduro är en legitim president, är illegitim och allt elände är en konsekvens av en "ekonomisk blockad".

    Ivrigt påhejade av diverse andra S-politiker i kommentarsfältet.

  • Flash Gordon

    Det här är också SSU. Helt öppet:

    www.ssu.se/nya-krafter-i-fatah-youth-2/

    "Det är i det perspektivet som SSU åkt till Betlehem för att besöka vår systerorganisation Fatah Youth."

    .
    Säg hej till Fatah Youth:




    www.palwatch.org/main.aspx&doc_id=23995
    tobiastankar.wordpress.com/2016/02/06/socialdemokraternas-systerparti-hyllar-unga-terrorister-och-wallstrom/
    Och så vidare ...

    "vår systerorganisation"

    .
    Även i Norge:
    www.miff.no/norge-og-israel/2014/02/11auferetokgruppefotoforanhelteportrettetavd%C3%B8mtterrorist.htm

    .

    När tror vi att någon socialdemokrat, politiker eller internetkrigare, tänker ta avstånd från sin partikamrat i Uddevalla som sprider antisemitism på nätet?

  • Flash Gordon
    K Markatta skrev 2019-02-13 22:23:01 följande:
    www.expressen.se/gt/fullmaktigegruppen-avsatt.../

    Rosornas krig trappas upp timme för timme. Under onsdagskvällen har Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg samlats och avsatt Ann-Sofie Hermansson som gruppledare. Till ny gruppledare har Marina Johansson valts.

    Mhmm. Vem är då den nya supergruppledaren som S satt in? För något år sedan kunde man läsa följande:

    www.expressen.se/gt/ledare/csaba-perlenberg/v.../

    I Göteborg har Social resursnämnd under socialdemokraten Marina Johanssons ledning spenderat 200 miljoner kronor på sovplatser för ensamkommande - som inte ens överhuvudtaget använts.

    Stadsrevisionen i Göteborg är ungefär lika roade som väljarna. I en ny granskning väljer revisorerna att lämna kritik i form av en anmärkning - den allvarligaste formen av kritik.

    Revisionens granskning är ett underkännande av Marina Johanssons politiska ledarskap. Väljarna borde inte behöva vänta på möjligheten att rösta bort henne från makten. Hur Socialdemokraterna hanterar situationen kommer säga mycket om deras syn på 200-miljonerkronorsbrännandet.

    Mmmm. Det gör väl det.
    Det känns lite grand som en lekstuga de fått ha för sig själva och nu har någon stört ordningen och då måste det rättas till.
  • Flash Gordon

    Säg såhär: har vi ännu hört någon sosse i tråden ta avstånd från deras partikamrat i Uddevalla som firar in det nya året genom att symboliskt utplåna Israel?

    Svaret på den frågan är ju hela situationen i Gbg i ett nötskal.

    Eller som en person på nätet skrev: S är i kris i både Malmö och Gbg pga sitt förhållande till extremister och identitetspolitik.

  • Flash Gordon
    Gunka skrev 2019-02-17 10:12:17 följande:
    Vad gäller schismen i Götebort så kan man ju för bövelen så finns ju samma tankar att läsa i riksmedia som presenteras här. Som vänstern brukar säga: "Bara misstanken är allvarlig".

    Det är fullt förståeligt att vänstern helt saknar vilja att bottna denna fråga. Man är oförskämt nöjda med att inte låtsas veta någonting alls.
    Det enda som kan fungera för Socialdemokraterna är att tiga ihjäl det.

    Den faktiska, och moraliska, diskussionen om detta har de förlorat för längre sedan.

    De kastar ut Nalin Pekgul men väljer som lokalpolitiker in en imam som utrotar Israel på sociala medier för att fira in det nya året - och du hittar inte en sosse på forumet som tar avstånd från denne imams inlägg.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?