Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rättar mig sjäv

    Sen är väl knappast förorten inte utanför urbaniserade områden Det var lite roligt faktiskt.

  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 00:39:34 följande:
    Har jag påstått det? Det jag skriver är att det räcker att komma ut i förorten så är 2 bilar per hushåll det normala och klimatavtrycket större.
    Känner du till många stora städer som inte har förorter?   Det är verkligen häpnandsväckande vad 'studier' av verkligheten kan komma fram till.   

    Skön lirare du är Skål
  • Padirac
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-21 09:08:11 följande:
    Känner du till många länder som inte har storstäder? Eller landsbygd? Samhället blir vad vi gör det till. Att vanligt hårt arbetande folk ska få en extra straffskatt på 50000 kr/år bara för att sosseriet inte kan sköta ekonomin är genuint korkat.
    Storstäder, förorter, småstäder, landsbygd.. många olika faktorer avgör vilket miljöavtryck var och en av dessa ger enligt McGranahan som du refererar till.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2021-03-22 20:50:56 följande:
    Du har uppenbarligen inte sett Henrik Jönssons video.

    Det enda svaret på Socialdemokraternas systematiska fake news, hån, hat och lögner är att påpeka just detta: att de sprider fake news, hån, hat och lögner.

    Och sedan prata sakpolitik. 

    Folk ser skillnaden.

    Det är ingen tärning kastad. Det pågår ingen gyttjebrottning. Det är socialdemokraterna som står med dynga upp till midjan och kastar bajs-kakor omkring sig. De VILL ha ned dig i gropen med dem. Så att de kan stoppa allt prat om sakpolitik. Bara få dig att fokuera på lera.

    Men kliver man inte själv ned i dyng-gropen så finns det ingen dyng-match.

    Det ENDA socialdemokraterna vill är att få ned dig i gropen. De kan BARA vinna om du frivilligt kliver ned i den.

    Om du inte kliver ned i den har de förlorat.

    Enkel match.
    Jönsson ger knappast en saklig eller mångfacetterad bild av de ämnen har tar upp - HJ har en tydlig politisk vinkling och sprider vid flertalet tillfällen osanna och osakliga sakuppgifter.   
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-03-31 13:46:28 följande:
    Faktum kvarstår ju att V vill förstatliga allt ala gamla Sovjetunionen. Men jag är inte ett dugg rädd för att S skulle släppa fram något sådant i dagsläget.

    Men vi som är lite äldre minns när sossarna försökte sig på att göra samma sak via löntagarfonderna. Vi var väldigt nära ett förstatligande av Sveriges privata företag. Som tur var så misslyckades man med sitt uppsåt.

    sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6ntagarfonder
    Fyller på med lite text från länken så att lite fakta kommer upp - facket och löntagarna kallas alltså av JN ovan för staten Drömmer 



    "Löntagarfonder var ursprungligen ett förslag från LO som syftade till att öka löntagarnas (huvudsakligen genom fackförbunden) inflytande över det privata näringslivet genom andel i ägandet."


    ...

    Den bärande tanken i det första förslaget till löntagarfonder var att 20 procent av de berörda företagens vinster skulle omvandlas till så kallade riktade fondemissioner av aktier som skulle emottagas av löntagarfonderna, vilkas styrelser skulle ha en majoritet av representanter för löntagarna. På sikt skulle fonderna kunna äga över hälften av alla aktier i de större svenska företagen.

    ...

    Senare förslag modifierades, bland annat med inslag av arbetsgivaravgifter riktade till fonderna för att möjliggöra köp av aktier på börsen. Meidners förslag bemöttes avvaktande från näringslivets organisationer och särskilt Industriförbundet önskade en teknisk diskussion om hur fonderna skulle utformas med individuella vinstandelar. För detta ändamål hade den så kallade Vinstandelsgruppen (även kallad "Waldenströmgruppen") under ledning av Erland Waldenström bildats.[1] Löntagarfondsfrågan blev mycket central i 1970-talets politiska debatt. Inom det borgerliga blocket formulerade Folkpartiet ett eget förslag till fonder.

    ...

    År 1981 lade denna utredning fram ett modifierat förslag där tyngdpunkten på ägande och makt hade bytts ut till kollektiv kapitalbildning. År 1983 kom regeringspropositionen och det var slutpunkten. Fem fonder skulle vardera inte få äga mer än 8 % av aktierna i ett företag. Fonderna skulle förse företagen med riskvilligt kapital. Den 21 december 1983 beslutade riksdagen att införa fonderna. De borgerliga partierna röstade emot och Vänsterpartiet Kommunisterna lade ned sina röster[5].


    Efter den socialdemokratiska valsegern 1982 infördes en modifierad form av löntagarfonder där företagen under åren 1984–90 betalade bland annat "vinstskatt" och "vinstdelningsskatt".[6] "

  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-04-01 07:50:46 följande:
    Du försöker skoja bort det fruktansvärda som LO försökte ställa till med. Rena rama historieförfalskningen. Fy skäms.

    Man skulle alltså ta 20% av företagets vinst och använda för att köpa upp företagets aktier och på sikt helt enkelt ta över de privata företagen. De privata företagen skulle alltså själva finansiera sin egen undergång.

    Det är för jävligt! Men det är glömt och ingen kommer ihåg det.

    En annan grej jag kommer ihåg är parabolförbud. Sossarna och kommunisterna var livrädda för att reklam TV och amerikanskt videovåld skulle invadera hemmen. Man ville verkligen hålla kvar statsägda Public Service för att ha kontroll över vad Svensson fick lov att konsumera vid TVn. Som tur är blev det inget med det.

    Var det någon som sa DDR?
    Du har nog inte förstått vidden av hur folk förtrycktes i DDR.. paraboler eller inte skulle knappast ha förbättrat livet för de i DDR som utsattes för övergrepp mot mänskliga rättigheter..

    NUförtiden är det SD som vill förbjuda och kontrollera media som inte passar deras politiska smak och världbild  Kräks 

    'frihetspartiet' SD vill dessutom införa angivarlagar likt DDR KräksKräks

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/9mQlz5/akesson-grannar-ska-anmala-den-som-hjalper-papperslosa
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-04-04 09:48:50 följande:
    Nu var det ju Sverige vi diskuterade men DDR är en bra referens för det var åt det hållet man strävade. LO ivrigt påhejade av sossarna försökte ta över alla privata företag via löntagarfonderna. Och resultatet skulle vara en DDR likande företagsstruktur utan fritt företagande. Enbart en idiot tror att det fungerar.

    Tänker man då på löntagarfonder och total kontroll av media är inte DDR så långt borta.

    Som tur var blev protesterna för stora så till och med de mest vänstervridna  kommunister fick tillsammans med sossarna backa från sin våta dröm.
    Ja, det är väl SD som vill införa total kontroll över media, kultur, traditioner, befolkning - DDR-demokraterna typ 

    Kräks
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-04-04 09:48:50 följande:
    Nu var det ju Sverige vi diskuterade men DDR är en bra referens för det var åt det hållet man strävade. LO ivrigt påhejade av sossarna försökte ta över alla privata företag via löntagarfonderna. Och resultatet skulle vara en DDR likande företagsstruktur utan fritt företagande. Enbart en idiot tror att det fungerar.

    Tänker man då på löntagarfonder och total kontroll av media är inte DDR så långt borta.

    Som tur var blev protesterna för stora så till och med de mest vänstervridna  kommunister fick tillsammans med sossarna backa från sin våta dröm.
    Om jag förstått det rätt så privatiserades de sista 100-tusentals företagen i DDR i början på -70 talet då plan- och kommandoekominin tillsammans med  konstanta handelsunderskott, dålig produktivitet och kvalitet kört samhällets ekonomi i botten.
  • Padirac
    KillBill skrev 2021-04-04 10:35:19 följande:
    SD hyllar de länder i europa (Polen och Ungern) som är mest auktoritära och som är minst demokratiska.
    Ja, och SDs svans och vurmare skriker efter det starke ledaren som det enda som kan rädda Sverige från 'vänsterliberalismen'   - auktoritär konservativ kulturell/social nationalism  .. nyssnazism med ett annat ord Obestämd
  • Padirac
    Jonnynilsson skrev 2021-04-04 12:24:32 följande:
    Så SD är de nya sossarna då?
    SD är de gamla nazisterna och fascisterna -  har du missat allt SD gjort och gör?
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?