Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 08:20:39 följande:

    Senaste budgeten visar väl tydligt att inkompetensen är total inom vänstern. Att de låter vänsterpartiet styra är en katastrof för Sverige.

    Den stora önskedrömmen står du nog själv för när du verkar tro på att samtliga partier i röran skulle kunna öka kraftigt under kommande år. mp med fri invandring som paradfråga tappar ju väljare var dag. Inte lätt för dem att vända den trenden. Dock ganska självklart att de isåfall måste plocka väljare från andra vänsterpartier.

    Det jag personligen tycker är viktigt är att hålla v, mp och sd borta från makten. För att det ska vara möjligt måste mittenpartierna samarbeta och här ligger paradoxen. Ett samarbete mellan s och Alliansen skulle inte fungera eftersom man inte skulle komma överens kring vem som ska vara statsminister och ingen vill vara knähund till det andra blocket.

    Väljarna vill ju dessutom ha alternativ att rösta på. Anars är det ju ingen demokrati. Således skulle väljarna inom kort vallfärda ut mot kanterna, vilket på sikt är detsama som katastrof.


    Varför tycker du att den senaste budgeten visar att inkompetensen är total? Polisen, försvaret, skolan, förlossningsvården och ungdomspsykiatrin får ju mer pengar.


    Vissa  delar i vårbudgeten handlar om förslag som ska behandlas i höstbudgeten. Det gäller exempelvis  "frysningen" av brytpunkten vilket leder till att något fler (de som tjänar med än 38 200 kr per månad) får betala statlig skatt. Det finns många som i debatten pratar om att  skulle slå hårt mot exempelvis poliser och sjuksköterskor men faktum är att det bara är en liten andel (ca 10%) av dessa yrkesgrupper som kommer upp i lönenivåer som är högre än 38 200 kr (och därför leder till statlig beskattning). 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 12:49:33 följande:
    Att dessa ska betala statlig skatt är ren idioti. Vänstermänniskor har svårt att förstå att det redan är alldeles för många som betalar statlig inkomstskatt. Inte en enda sjuksköterska är höginkomsttagare.

    Istället skulle man kunna höja skatterna på direktörslöner. T.ex som i Franrike. 75% skatt på allt över 1 miljon Euro. Betydligt mer rättvist. Man skulle även kunna täppa till alla kryphål som de stenrika idag kan utnyttja.
    1 miljon Euro är nästan 10 miljoner svenska kronor. Det är ytterst få som tjänar så mycket i Sverige och 75% skatt på inkomster över 10 miljoner är därför att betrakta som plakatpolitik (en sådan skatt skulle ge väldigt lite pengar till statskassan).

    90 % av poliser och sjuksköterskor kommer INTE betala statlig skatt och de ca 10% som har månadslöner på mer än 38 200 kr per månad kommer inte betala några större belopp i statlig skatt.
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 18:48:15 följande:
    Och du tror inte det är plakatpolitik att straffbeskatta sjuksköterskor på de sista hundralapparna. Det handlar väl mer om rättvisa att feta direktörer för rejäl skatt på sina mångmiljonlöner samtidigt som vanliga löntagare slipper.

    Varför i hela friden ska sjuksköterskor betala samma marginalskatter som toppdirekörer. Det är och förblir ren idioti.
    Jag tycker det är rimligt att vi har en progressiv skatteskala där de som har högre inkomster också får en högre procentuell skatt. När det gäller människor med inkomster under 40 000 kr i månaden så utgör den statliga skatten en ytterst liten andel av den totala skatten.

    På vilka lönesummor tycker du att man ska betala statlig skatt och hur hög ska den skatten vara (i procent)? Att beskatta de fåtal direktörer som tjänar mer än 10 miljoner per år hårdare kommer inte ge särkilt stora skatteintäkter (eftersom dessa direktörer är så få). Tror du Sverige skulle få behålla särskilt många toppdirektörer om marginalskatten blev 75%?
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 19:47:03 följande:
    Varför inte dra gränsen vid 80000 så slipper den drabba vanligt folk?

    Om nån direktör flyttar så finns det nån annan som vill upp. Så viktiga är inte dessa personer.

    Några större pengar ger inte den statliga inkomstskatten överhuvudtaget, så den får gärna avskaffas helt. Men ska man nu prompt ha den så se för bövelen till att den slår mot de riktigt rika och inte mot sjuksköterskor ty det är jubelkorkat.
    Den statliga inkomstskatten uppgår nästan till 60 miljarder och tar du bort den så måste detta kompenseras antingen genom att öka andra skatter eller genom försämringar i välfärden.

    Det är fånigt att påstå att statlig skatt för sjuksköterskor eller poliser skulle vara ett problem. De mindre antal på ca 10% av dessa yrkesgrupper dom kommer upp i lönenivåer på 38 200 accepterar säker att vara med och bidra till en stärkt svensk välfärd med några tior eller någon hundralapp i månaden.

    Det stora problemet är att det finns så många sjuksköterskor, poliser och lärare som är underbetalda och aldrig kommer att komma upp i lönenivåer som hör att de måste betala statlig och diskussionen borde handla om hur staren ska skapa resurser för att klara av att betala högre löner.
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 22:43:38 följande:
    Fel igen min herre,

    Att den statliga skatten uppgår till så mycket som 60 Miljarder beror på att rödgrön röra konsekvent flyttat gränsen neråt. Deras mål är att alla som jobbar heltid ska straffas med denna skatt.

    Det spelar ingen roll hur liten skatten är. Den utgör en vägg där ytterligare arbete blir meningslöst. Folk tappar passionen och satsar istället på sin fritid. Staten går miste om mångmiljardbelopp när rationella människor finner andra lösningar.
    Och själv så vill du öka näringslivstopparnas passion genom att beskatta deras inkomster med 75%
  • KillBill
    Anonym (mr happy) skrev 2017-04-23 23:17:59 följande:
    Vill och vill. Ska man beskatta höginkomsttagare extra bör man väl rikta in sig på riktiga höginkomsttagare. Men för dig är det väl viktigare att beskatta sjuksköterskan som jobbar helg. För inte ska hen tro att det möjliggör en solsemester minsann.
    Du har helt uppenbart gått på oppositionens propaganda. Faktum är att 90% av poliser och sjuksköterskor aldrig kommer upp i lönenivåer då att de måste betala statlig skatt.

    sjuksköterskan
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-24 22:49:47 följande:
    Ja, men nu bad jag om en källa på att bara 10% av "dessa yrkesgrupper" betalar statlig skatt.

    Det du visar är två år gammal lönestatsitik och med den som bas kan vi anta att i alla fall runt en 20-25% av sköterskorna betalar statlig skatt år 2017.

    Samma även för de poliser du länkat till.

    Detta är alltså minst 25%.
    Lönerevisioner sedan 2015 kommer inte på något angörande sätt förändra bilden av att det är ytterst gå poliser och vårdpersonal som kommer upp i lönenivåer på 38 200 kronor eller mer per månad som gör att de måste betala statlig skatt. Det är nästan skrattretande att du försöker få det till att poliser och vårdpersonal tillhör den kategori på ca 30% som tjänar mest. Förstår du inte att det stora problemet är att sjuksköterskor och poliser är underbetalda?
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-25 07:34:01 följande:
    Du gär dessutom ett logiskt felslut.

    Du tror att det faktum att stora delar av en grupp behöver betala statlig inkomstskatt innebär att andra delar av gruppen samtidigt inte kan vara "underbetald".

    Istället visar detta förhållande det asurda i ett vanliga knegare med vanliga löner skall drabbas av statlig inkomstskatt. Att gränsen för denna är allt för låg.

    Det är ett felaktigt påstående att stora delar av poliser och sjuksköterskor skulle få betala statlig skatt.


    Tar du exempelvis en vanlig sjuksköterska så uppgick medianlönen (50 procent av de anställda har lika eller lägre lön än medianlönen) år 2015 till 30 800 kr. och för en polis till 31 400 kr. Om vi räknar med en löneutveckling pö 6% så ligger medianlönen för en sjuksköterska år 2017 på  32 648 och för en polis på 33 284 kr. Detta är alltså långt ifrån gränsen på 38 200 kr när man måste betala statlig skatt.


    En sjuksköterska som har nöjet att tillhöra den lilla skara som har en lön på exempelvis  39 000 kronor per månad (6 352 kr högre månadslön än vad hälften av sjuksköterskorna tjänar) kommer betala 160 kr per månad i statlig skatt. Är det verkligen något att förfasa sig över? Jag tror att de sjuksköterskor som har så hög lön att de betalar statlig skatt gärna är med och bidrar till en förbättrad välfärd. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2017-04-25 09:58:55 följande:
    Det felaktiga påståendet är ditt om att "10% av dessa grupper" drabbas av statlig skatt.

    En mer rimlig gissning - utifrån de siffror vi har att tillgå - är att en 20-30% av dessa grupper omfattas av statlig skatt 2018.

    När uppemot var tredje barnmorska, polis eller operationssköterska drabbas av statlig skatt så börjar det bli avsevärda grupper av helt vanliga knegare och LO-medlemmar som plötsligt faller in under det som de flesta nog skulle se som höginkomsttagare och dessas pålagor.

    Det du har visat med dina siffror är att gränsen för statlig skatt är orimligt låg.

    Det är rimligt att vi har en progressiv skatt och att de som tjänar mer betalat en något högre procentuell skatt. I en kommun där kommunalskatten är 30,0 % kommer den som har en lön på 33 000 kr betala 30,0 procent i  skatt och den som har en lön på 39 000 kronor betala 30,4 procent i skatt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?