Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Pilsner skrev 2019-04-07 23:45:18 följande:
    Sossarna sviker sina egna. Alla äldre som har betalat hög skatt i hela sina liv för att finansiera välfärdssamhället ska nu få känna av Socialdemokraternas svek än en gång:

    Regeringen, C och L lägger också fram en rad besparingar totalt handlar det om besparingar på minst 2,7 miljarder kronor för 2019, varav 310 miljoner på äldreomsorgen, erfar Dagens industri.

    Övergången från välfärdssamhälle blir kostsamt för oss som tvingats betala hög skatt under många år men inte kan räkna med någon trygghet att tala om. Det är synnerligen oroande att gå mot en framtid där våra inbetalade pengar förskingrats. Med facit i hand kan man konstatera att de flesta av oss hade vunnit på låga skatter och eget ansvar för vår framtid.
    I valrörelsen lät det så här:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/akut-brist-pa-aldreboenden

    Med en åldrande befolkning ökar behovet av äldreboenden. Om behovet ska täckas kommer det att krävas 700 fler äldreboenden fram till 2026, visar beräkningar från finansdepartementet. Och på många håll är bristen akut redan i dag.

    - Man måste prioritera resurser till kommunerna kommande mandatperioder, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
  • K Markatta

    När sossar näthatar är det ironi. Obs! Gäller endast sossar!

    www.sydsvenskan.se/2019-05-02/tidigare-s-riksdagsman-uppmanade-christian-sonesson-m-att

    Tidigare S-riksdagsman uppmanade Christian Sonesson (M) att spela rysk roulette

    Den förre S-riksdagsmannen Bengt Silfverstrand önskade att moderaterna Christian Sonesson och Johan Bolinder skulle spela rysk roulett - så att åtminstone en av dem skulle dö. Nu överväger Sonesson att polisanmäla.

    - Äh, det var ju ironi. Det begriper ju alla, säger Silfverstrand.

  • K Markatta

    Spännande initiativ från en före detta miljöpartist:

    www.expressen.se/debatt/vakna-s-jag-har-ansokt-om-en-gruva-pa-er-heliga-plats/

    Vakna S! Jag har ansökt om en gruva på er heliga plats

    I tisdags lämnade jag in en prospekteringsansökan till bergmästaren för att få leta efter bly, järn, zink och kobolt och i framtiden starta en gruva på Bommersvik, den svenska socialdemokratins kursgård och hjärta. Syftet är att testa gränsen för den svenska minerallagen, en av de mest exploateringsvänliga i Europa.

    Jag är beredd att göra provborrningar för att S ska förstå hur orimlig lagstiftningen är, skriver Max Andersson från Partiet Vändpunkt.

    ---

    Hoppas han får tillstånd och att provborrningar kan påbörjas inom kort.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-06-06 10:40:42 följande:
    Danmark får nu i likhet med Sverige och Finland en socialdemokratisk regering. Främlingsfientliga Dansk Folkeparti tappar från 21,1 % till 8,7 %. ett tappa på hela 59%!
    Danska S har stramat åt sin invandringspolitik ordentligt inför valet vilket lett till att de tagit väljare från DF men förlorat ungefär lika många väljare till de mindre partierna på vänsterkanten. Det gör att det röda blocket visserligen får majoritet men att det ändå blir lite knepigt för S att bilda regering.

    Vänsterpartierna kommer presentera långa kravlistor för att ge sitt stöd till Mette F:

    www.dr.dk/nyheder/politik/folketingsvalg/roede-partier-har-krav-med-til-dronningen-mette-frederiksen-er-ikke

    S står samtidigt fast vid att det är en stram invandringspolitik som ska föras och de är beredda att söka stöd högerut för den politiken.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-06-07 14:38:12 följande:
    Efter att DF togs in som stöd för regeringar i Danmark har alla partier radikaliserats i invandringsfrågan, eller kanske islam-frågan.
    Vad tror du är förklaringen till att S radikaliserats?

    De mindre partierna på vänsterkanten är fortfarande invandringspositiva.
  • K Markatta
    Padirac skrev 2019-06-07 18:58:46 följande:
    Efter att S bromsat invandringen så pratade SD om återvandringsverket - de klassiska tankaran de hade med sig från grundarna BSS på 80-talet och fascisten Per Engdahl vars tankar BSS vred lite radikalare 
    Det här är intressant eftersom liknande tongångar nu hörs från danska S. Från dokumentet Flash länkade till:

    Bedre hjælp til hjemrejse

    Socialdemokratiet vil også arbejde for, at de udlændinge, der ikke længere ønsker at være en del af det danske samfund, får bedre muligheder for at rejse hjem igen.

    Der er brug for en række initiativer, der gør det muligt, at man kan starte en reel ny tilværelse i ens oprindelses-land. Det kan f.eks. ske ved, at man som pensionist kan tage sin offentlige indtægt med til oprindelseslandet og opnå sundhedsforsikringer. Betingelsen er, at man frasiger sig sit danske opholdsgrundlag. Det skal i stedet tilstræbes, at man kan få et nationalt begrænset visum, der muliggør kortere familiebesøg i Danmark.


  • K Markatta

    omni.se/v-socialdemokraterna-har-blivit-ett-parti-for-de-rika/a/K3b42y

    V: Socialdemokraterna har blivit ett parti för de rika

    "73-punktsgängets överenskommelse är en karta över ökad ekonomisk ojämlikhet." Det skriver Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson i en debattartikel i Aftonbladet.

    Andersson menar att Socialdemokraterna har blivit ett parti för de rika. Hon pekar på att S och MP tillsammans med C och L väljer att ta bort värnskatten och att rut-avdraget planeras att vidgas. "Det kan tyckas märkligt att en socialdemokratisk ledd regering prioriterar de bäst ställda i samhället. Men så ser den socialdemokratiska politiken ut i dag", skriver Andersson.

    I ett debattinlägg på Twitter instämmer partiledaren Jonas Sjöstedt i kritiken mot regeringen. "Priset betalas med sämre vård och kollektivtrafik runt om i Sverige", skriver han.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-06-09 12:32:12 följande:
    Oväntat ändå att du skulle göra dig till en megafon för Vänsterpartiet. När det gäller 73 punkts-programmet så innehåller det politik som vi socialdemokrater inte gillar men det var en pragmatisk lösning för att förhindra en konservativ regering där SD hade fått inflytande vilket hade resulterat i ännu sämre politik (de punkter från 73 punkts-programmet som vi inte gillar + mycket annan dålig politik).  
    Ert ungdomsförbund är också kritiskt och har idag gått ut med följande:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ssu-villkorar-sitt-stod-for-januarioverenskommelsen

    SSU villkorar sitt stöd för Januariöverenskommelsen

    Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU villkorar nu sitt stöd till Januariöverenskommelsen, alltså uppgörelsen mellan regeringen, Liberalerna och Centern. Om utfallet av budgetsamarbetet inte blir jämlikt bör Socialdemokraterna utlysa extra val, menar SSU.

    - Ökad jämlikhet eller extra val, för om alternativet blir att genomföra politik som Centern och Liberalerna vill ha då är det mycket bättre att ge väljarna möjlighet att gå till extra val, säger SSUs ordförande Philip Botström (S).
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?