Inlägg från: Anonym (Amanda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amanda)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-03-21 11:23:49 följande:
    Det är nog den sämsta bortförklaringen jag har läst här på familjeliv. Som jag du vet så bor jag i villa i storstad så och redan där faller logiken i ditt påstående ihop som ett korthus..
    Du har inte kunnat förklara varför det är rättvist att den som äger ett hus ska betala fastighetsskatt medan den som bor på en båt ska slippa.

    Du klarar inte av att diskutera frågan överhuvudtaget. Du bara rapar upp att det är rättvist att sjuksköterskan ska betala 50000. Det är ganska sjukt.
  • Anonym (Amanda)
    Flash Gordon skrev 2021-03-21 12:23:48 följande:

    Den enda videon ni behöver se om socialdemokraternas pågående smutskastningskampanj

    Henrik Jönsson förklarar pedagogiskt hur det nu har kommit att bli socialdemokraterna som utgör hotet mot demokratin i Sverige. Hotet mot det svenska samhället.

    "... här går den negativa kampanjen varvet runt och förvandlar socialdemokratin till precis det hot man själv varnar för: en regering som är så ovillig att lämna ifrån sig makten att den börjar ifrågasätta oppositionens demokratiska legitimitet"

    "Den väv av lögner som socialdemokratin nu försöker spinna kring sina meningsmotståndare riskerar ytterst att klyva hela det svenska samhället i två delar, vilka båda uppfattar varandra som demokratifarliga, illegitima och ohederliga."

    Och det här gäller förstås också alla som sedan ungefär 2006-2010 ägnat sig åt att polarisera och splittra genom att kalla Sverigedemokraterna och deras väljare för "rasister" och "nationalsocialister" och vad andra förolämpningar man har kunnat komma på.

    Men det är väl så dags att vakna upp nu och inse sina misstag?!


    Ja, vi ser början till en närmast brutal polarisering där det faktiskt kan uppstå svåra konflikter i radhusområdena. Vänstersidan har satt igång detta och nu är högern tvungna att reagera. Tärningen är kastad.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 17:18:10 följande:
    Ja det är ju ett jätteproblem att så stor del av den svenska befolkningen bor på båt

    Länder som Norge, Danmark, Finland. Storbritannien, USA med fler har fastighetsbeskattning och en majoritet av nationalekonomerna menar att fastighetsskatt är en både rättvis och rimlig skatt.
    Vi har också fastighetsbeskattning. Redan idag. Så där är det ingen skillnad mot de länder du nämner.

    Det är folket som styr i en demokrati. Varför ska ett fåtal personer med en fisförnäm titel få sätta sig över folkviljan menar du?

    Du har inte kunnat förklara varför det är rättvist att en sjuksköterska ska betala 50000 i fastighetsskatt. Jag tycker det låter fruktansvärt att hon/han ska behöva ta 50000 av redan hårt beskattad inkomst till fastighetsskatt. Hur ska hen ha råd med renoveringar efter det?
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 17:30:45 följande:
    Kollade upp det där med båt och husbåtar kan visst bli föremål för fastighetsskatt:

    www.bjornlunden.se/skatt/fastighetsskatt-och-fastighetsavgift__138

    "Husbåtar och liknande stationärt placerade båtar, pontoner och pråmar kan räknas som byggnad och därmed bli belagda med fastighetsskatt eller fastighetsavgift"


    Så är det absolut. Det är därför alla sådana båtar åker på nån liten färd varje sommar för att påvisa att den inte är stationär.

    Så nej, de betalar ingen fastighetsskatt. Det gör inte Göran Persson för sitt gods heller. Sjuksköterskan med sitt lilla radhus ska dock betala 50000. Och detta tycker alltså nationalekonomerna är rättvist. Vet du vad? Folket håller inte med. Rösta bort Löfvén om du vill slippa skattechock.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 19:11:36 följande:

    Du svamlar. Med dagens system som genomfördes av M, KD, C och L år 2007 och som du försvarar, så får en sjuksköterska betala samma fastighetsskatt för en liten stuga på 50 kvadrat som en godsherre som har en herrgård på 1000 kvadrat. Hur kan du förvara detta?

    Inte ens i kapitalistiska länder som Storbritannien och USA accepteras något sådant. Att tom SD accepterar detta visar vilket ultrakapitalistiskt parti SD är på våg att bli där man i högre grad bryr sig om godsherrar och miljonärer än folk med mindre resurser.

    Idén med fastighetskatten är att beskatta inkomster mindre och fastigheter mer och det kommer gynna folk med lägre inkomster och normalt boende medan de som tjänar mycket och har dyra fastigheter kommer få högre skatt. 


    S har haft sen 2014 på sig att ändra detta om de inte är nöjda. Har man regerat i nästan 7 år så KAN MAN INTE SKYLLA IFRÅN SIG  PÅ OPPOSITIONEN.

    Det finns väldigt få godsherrar, så vad är problemet. Du vill knäcka sjuksköterskan för att tillfredställa din avundsjuka mot godsherren. Vet du vad, godsherren klarar sig alltid. Värre för sjuksköterskan.

    Det är du som vill att folk med mindre resurser skall tokbeskattas. Din dröm att beskatta sjuksköterskan med 50000 extra är ett väldigt intressant sätt att värna henne.

    Sänkt inkomstskatt gynnar de med höga inkomster. Det säger väl ändå sig själv. S kommer dock aldrig att sänka ens någon skatt. Pengarna kommer behövas för att hantera konsekvenserna av alla misstag man gör.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 19:20:05 följande:

    I Sverige är fastighetsskatten regressiv dvs den som har en liten lågt värderad fastighet får betala en högre andel fastighetsskatt (i relation till fastighetens värde) än godsherren med en mycket högt värderad fastighet där fastighetsskatten i relation till fastighetens värde blir minimal. I länder som Storbritannien och USA betalar man Fastighetsskatt i relation till fastighetens värde och det borde vi även göra i Sverige. 


    Varför försvarar du dagens system där  sjuksköterskan med en liten stuga får betala samma fastighetsskatt som godsherren med ett slott?


    Du förespråkar alltså ett system där sjuksköterskan utanför Stockholm ska betala 50000 i skatt extra. Vad är poängen med det? Det är ju helt värdelöst förslag. Du kan ju inte ens förklara vad som är bra med det.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 20:11:09 följande:
    Inkomstspridningen i det svenska samhället har ökat kraftigt de senaste 20 åren och en bidragande orsak är att alliansen tog bort fastighetsskatten. Låginkomsttagare har fått det sämre och höginkomsttagare bättre. Det är en politik som du visar att du gillar och som jag ogillar.

    Att S inte driver frågan om en mer rättvis fastighetsskatt beror på att S inte har majoritet för en sådan politik (SD och de andra partierna är ju som sagt emot fastighetsskatt).

    Det blir rätt larvigt att du pratar om att tokbeskattning när den här typen av reform syftar till en mer rättvis beskattning där höginkomsttagare (inte mellan och låginkomsttagare) betalar mer i skatt.
    Du tycker så synd om låginkomsttagarna att du vill tvinga dem att lämna sina hem med en fullständigt sanslös fastighetsskatt. En skattehöjning och försämring för vanligt folk som saknar motstycke i modern tid.

    Att vi fått lite mer inkomstspridning behöver inte vara dåligt, men man ska komma ihåg att skillnaden är marginell.

    Det är tur för S att SD räddat dem än så länge. Men S kommer genomföra denna idioti så snart de får chansen. De har ju redan förberett.

    Varför ljuger du om att medelinkomsttagare i Stockholm inte ska få tokhöjd skatt? Du har inte kunnat påvisa hur S ska kunna sänka sjuksköterskans inkomstskatt med 50000 per år.

    Det blir som med tv-licensen som nu höjs varje år på skattsedeln. Nu betalar vårt hushåll 5316 kr/år istället för drygt 2000 tidigare. Det är så det alltid blir när S ska reformera. 5316 kr är mycket pengar för något man inte vill ha.

    Definierar du en sjuksköterska i Stockholm med 40k/månad i lön som en höginkomsttagare? Eller var tycker du att gränsen går?


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 20:20:24 följande:
    Exemplet med 50 000 för sjuksköterskan är ditt, inte mitt påstående och som sagt så bygger förslaget om fastighetsskatt på sänkningar av andra skatter. Låginkomst och medelinkomsttagare kommer bli vinnare av en sådan reform och det är höginkomsttagare med med högt värderade bostäder som förlorar.

    Varför tycker du att en ensamstående sjuksköterska med en liten stuga som värderas till ett par hundra tusen ska betala samma fastighetsskatt som direktören i Djursholm med en villa för 30 miljoner kronor?
    Ditt påstående är fullständigt horribelt. Jag kan försäkra dig att INGEN kommer att tjäna på att få en fastighetsskatt på 50000.

    Höginkomsttagarna räcker inte till för att göra landets låg och medelinkomsttagare till vinnare. Jag har helt enkelt matematiken på min sida.

    Bara för att du är avunsjuk på direktören i Djursholm så finns det ingen anledning att göra livet till ett helvete för miljontals människor genom att skicka räkningar på 50000 till dem.

    Tänk dig pensionärsparet som med nöd och näppe kan bo kvar i huset de älskar. När den ena parten tragiskt faller ifrån står den andre där med 50000 i fastighetsskatt som ska betalas med redan trippelbeskattade pensionspengar. Vad tänker du med egentligen?


  • Anonym (Amanda)

    Ett exempel är ett par som 1971 köpte ett radhus för 150000 kr.

    Nu kommer sosseriet och en tredjedel av det värdet i fastighetsskatt varje år. Kan Bill förklara vad de har gjort för fel eftersom de måste straffas till denna grad?

    De har jobbat i 45 år
    De har köpt ett hus och bott i det

    Klåfingriga politiker borde hålla sina giriga fingrar borta från medborgarnas hus och hem.

  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 23:42:32 följande:
    Fast nu gör du samma fel som Amanda och räknar bara kostnadssidan. På Reformisternas reformagenda finns också höjda pensioner. Vissa pensionärer kommer med Reformisternas förslag kunna räkna med drygt 30 000 kr per år i ökad pension.
    Inte ens om Esbjörn skulle tillhöra denna grupp så räcker det för att kompensera för skattehöjningen.

    Du inser väl själv att generella inkomstskattesänkningar på 30000 är orimliga. I många hur bor det 2-4 inkomsttagare. Skulle de få upp till 120000 i skättesänkning så skulle staten gå bankrutt. Det inser du väl själv?
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 23:42:32 följande:
    Fast nu gör du samma fel som Amanda och räknar bara kostnadssidan. På Reformisternas reformagenda finns också höjda pensioner. Vissa pensionärer kommer med Reformisternas förslag kunna räkna med drygt 30 000 kr per år i ökad pension.
    Kollade reformisternas reformagenda.

    De vill även avskaffa jobbskatteavdraget och smeta ut det och rikta det till låginkomsttagare. Sjuksköterskan förlorar då sitt jobbskatteavdrag. Eftersom hon klassas som "höginkomsttagare" med sina 40000 så får hon ingenting av den riktade skattesänkningen.

    Så 50000 i fastighetsskatt + 25000  i höjd inkomstsaktt. Grattis, vilken bra politik du förespråkar Bill. Man blir ju jättetaggad att jobba mer.
  • Anonym (Amanda)
    Anonym (Amanda) skrev 2021-03-22 09:00:46 följande:
    Kollade reformisternas reformagenda.

    De vill även avskaffa jobbskatteavdraget och smeta ut det och rikta det till låginkomsttagare. Sjuksköterskan förlorar då sitt jobbskatteavdrag. Eftersom hon klassas som "höginkomsttagare" med sina 40000 så får hon ingenting av den riktade skattesänkningen.

    Så 50000 i fastighetsskatt + 25000  i höjd inkomstsaktt. Grattis, vilken bra politik du förespråkar Bill. Man blir ju jättetaggad att jobba mer.
    Reformisternas agenda:

    - Avskaffat jobbskatteavdrag: barnfamiljen förlorar ca 4000 kr per månad
    - Tokhöjd fastighetsskatt: Barnfamiljen förlorar 4000 kr per månad
    - Höjda kapitalskatter
    - Avskaffad RUT. Barnfamiljen har knappast råd ändå efter de andra skattehöjningarna.
    - Avskaffat ROT: Barnfamiljens hur kommer förfalla. Hur ska de ha råd att renovera?
    - Återinförd arvsskatt: När den äldre generationen går bort tvingas arvtagarna sälja stugan som de i likhet med Esbjörn gärna vill ha kvar.
    - Återinförd förmögenhetsskatt som kommer leda till återinförd kapitalflykt

    + en massa andra försämringar.

    KillBill har rätt. Det är en hel skattereform som föreslås, men den innehåller inga förbättringar för någon.

  • Anonym (Amanda)
    Rataxes skrev 2021-03-22 11:48:29 följande:
    De där reformisterna, jag tycker de luktar kommunister som inte törs komma ut ur garderoben.

    Hela såssepartiet är ju bemannat med allehanda extremister, reformisterna, tro & solidaritet, SS-U, det finns säkert flera.
    Absolut. Hela reformisternas agenda luktar kommunism lång väg. De vill ju ta ifrån medelklassen allt de jobbat för.

    Och ja, det som återstår av sosseriet är ju allt mer vänsterorienterat i takt med att väljarna flyr till SD.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-22 11:55:11 följande:
    Du läser reformisternas förslag som fan läser bibeln.  De som skulle vinna på deras förslag är pensionärer, låginkomsttagare och alla som uppskattar satsningar på sjukvård, vård & omsorg, skola och andra välfärdstjänster.
    Jag har således helt rätt i allt jag skriver. Alla som jobbar heltid kommer förlora stora pengar på reformisternas agenda.

    Det är minst sagt skrämmande att du påstår att skattehöjningarna skulle kombineras med skattesänkningar. När man läser deras agenda så handlar det ju bara om skattehöjningar över hela linjen för alla som jobbar heltid. Det är en väldigt skrämmande agenda som kan sänka hela Sveriges ekonomi.

    Har du sett Spotify's uttalande?
    Jobba VAR DU VILL! Många företag kommer följa efter. Det blir superenkelt för dess anställda att jobba där skatten är låg. Sverige kan få det jobbigt med en förlegad vänsterpolitik.

    Vi tr redan ut enorma pengar i skatt. Om du vurmade för vård skola omsorg skulle du förespråka att de pengar vi har i större utsträckning används till just detta.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-22 12:03:36 följande:
    Med det sagt så är jag inte lika radikal som reformisterna (S är ett stort parti som rymmer olika perspektiv) och är mer socialliberal i mitt synsätt.
    Du är snarare verklighetsfrånvänd. Du tror på fullt allvar att en sjuksköterska som ska kunna bo kvar i sitt lilla hus i Stockholm. Med reformisternas agenda är det troligare att hon får tigga på gatan.

    Vill du att folk ska få sina liv krossade eller förstår du inte bättre? Dina inlägg tyder på att du är ett offer för propagandan.

    Dock känns det som det finns visst hopp att andra partier sätter stopp för idiotin. Men skrämmande att 30 minuter inte tog upp dessa frågor. Klart Löfvén hellre ville prata om SD än att berätta att han vill krossa människors liv med tokhöjda skatter.

    Sen står det ju faktiskt rakt ut att de vill avskaffa jobbskatteavdraget. Det kan inte misstolkas.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-22 14:56:22 följande:

    På BB på SÖS i Moderatledda region Stockholm diskuterar man på allvar att dra in paprikan på smörgåsarna till nyförlösta kvinnor. Sjuksköterskor om några har sett effekterna av de skattesänkningar som genomförts de senaste 15 åren och förstår att det behövs skatteintäkter för att deras arbetssituation ska bli dräglig.


    De förslag om fastighetskatt som som finns framme så är det ägare till högt taxerade bostäder som kommer få betala mer i skatt.
    Törs man påpeka att det högst sannolikt är en vänstermänniska som kommit med det idiotiska paprikaförslaget? Ett förslag som kommer från en workshop och förhoppningsvis stannade där. Har ingenting med M att göra.

    I Stockholm skulle genomsnittsvillan få en skatt på 42500 kronor.

    Jag anser att du sprider fake news. Dessa förslag kommer leda till hemska konsekvenser för alla utom de rikaste.
  • Anonym (Amanda)
    Digestive skrev 2021-03-22 15:47:54 följande:
    Kan du förklara hur länder med påtagligt lägre skattetryck än Sverige kan erbjuda drägliga arbetsförhållanden för offentligt anställda sjuksköterskor?

    Det spelar inte så stor roll hur mycket skatt en stat lyckas driva in när det i slutändan spenderas på för mycket nonsens.

    Andelen väljare som tror att vi betalar alldeles för lite skatt för att kunna ha en välmående välfärd i det här landet, röstar redan blint på vänsterblocket. Övriga ser dock vad vi i praktiken får tillbaka av nära nog världens högsta skattetryck.
    Word!

    "Vad fan får jag för pengarna?"
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-22 20:10:05 följande:
    Jag kan tyvärr inte säga att jag är förvånad över att du försöker skoja bort det faktum att mångmiljonären Leif Östling undanhöll tillgångar från beskattning. Det är beteende från sådana som Östling som leder till högre skatt för vanliga löntagare.
    Det är direkt löjligt att påstå att Leif Östlings skatteinbetalningar har en påverkan på vanliga löntagare.Däremot ska ju alla självklart följa lagen och betala det de är skyldiga staten. Men han har ju i princip rätt. Skattepengarna går i alltför stor utsträckning till saker de inte borde vara ämnade  för.

  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-22 20:26:16 följande:
    Det handlar framförallt om att sjuksköterskor i Sverige har lägre lön än sjuksköterskor i andra europeiska länder. Visste du inte det? Om man på BB på SÖS i M och KD styrda region Stockholm t,o.m. diskuterar att dra in paprikaskivan på ostmackan till nyförlösta kvinnor så inser man att det saknas politisk vilja att höja lönen för alla kvinnor som jobbar i vården. Tom när pandemin grasserade som mest i Stockholm så varslades personal (många av dem kvinnor) om uppsägning. Det är skamligt.
    Det stämmer att sjuksköterskor i andra länder har högre lön och lägre skatt. Kan det vara så att lägre skatt leder till bättre vård?

    Att en hysterisk kärring virrat till det om en paprikaskiva säger ingenting om den politiska vilja kring sjuksköterskelöner.

    Du vill ödelägga sjuksköterskornas liv genom att ta kraftigt höja deras inkomstskatt och dessutom ge dem 50000 i fastighetsskatt. Det är bara försämringar du och ditt parti föreslår. Varför vill ni göra detta, det är ju jättedåligt för hela Sverige.

    Spotify har precis lanserat "Arbeta var du vill". Fler företag lär hänga på. Vi är många som lika gärna kan jobba från ett skatteparadis. Tror du folk känner någon lojalitet mot en stat som bara vill rövknulla dem?
  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-23 00:02:35 följande:
    Jönsson ger knappast en saklig eller mångfacetterad bild av de ämnen har tar upp - HJ har en tydlig politisk vinkling och sprider vid flertalet tillfällen osanna och osakliga sakuppgifter.   
    Ännu mer dynga.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?