Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Kung Markatta skrev 2016-12-09 18:07:55 följande:
    Det här är väl en smula motsägelsefullt? Om det nu går så bra som du påstår kan man ju, efter att ha fällt regeringen, ta åt sig äran för hur bra det går när valet närmar sig.

    Det finns större anledning, partitaktiskt sett, att avstå från att ta makten när det är krisläge. Då slipper man få skulden för krisen i valrörelsen.
    Hur tänker du nu?
    Skulle dom fälla regeringen så tvingas dom även att ändra nuvarande politik, och det skulle omgående försämra för de flesta som lever i Sverige.
    Och det skulle i sin tur leda till ett rungande nederlag vid nästa val.

    Nää, för att oppositionen slka kunna vinna nästa val, ja då måste det hända nåt i vår omvärld som ställer till det för Sverige.
    Alternativet är komma med en ny attraktiv politik med många morötter.., men det är svårt i ett land som går så bra som Sverige., men nåt nytt måste Alliansen komma med, i annat fall så kommer dom bara att tappa väljare till nästa val. 

    Dessutom är det politiska intresset alltid lågt i länder där det mesta är bra, så även där har Alliansen ett problem dom kommer att få jobba hårt med, alltså att få väljarna att lyssna på dom.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2016-12-10 11:24:46 följande:
    Man kan kolla om s+c+fp+mp tillsammans kan komma över 50 %:

    tns-sifo.se/rapporter-undersokningar/valjarba...

    27,5+8,7+6,5+4,4

    v får ungefär 7,5 %

    s+c+fp+mp = 27,5+8,7+6,5+4,4 = 47,1 %

    Men med 47,1 % kan man troligtvis inte få en majoritet i riksdagen? Eller funkar det? Om kd får 3,5 % och FI får 2,1 % får de tillsammans 5,6 % som de inte kan använda i riksdagen .... 
    Men du kan väl inte på allvar mena att vi ska in med ännu ett extremt politiskt parti i vår riksdag?
    F! extremism är fan inte ett dugg bättre än SD:s extremism, så bevara oss väl för den dyngan, och låt oss svenska invånare slippa mer av extrempolitik i maktens boningar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2016-12-11 13:40:46 följande:
    Instämmer. FI som eget parti är egentligen inte nödvändigt, trots att Gudrun Schyman är en intressant politiker smile1.gif

    FI borde på ngt sätt ingå i Vänsterpartiet eller miljöpartiet. Idag sysslar väl flera partier med jämställdhetsfrågor. 

    Men det med "feministisk snöröjning" är lite löjligt. Att man plogar cykelvägar och trottoarer är väl inte bara intressant för kvinnor utan för alla cyklister och fotgängare, främst kanske för barn eller handikappade Det har ju ingenting med feminism att göra!
    Alla partier utom SD sysslar med jämställdhetsfrågor, ja t.o.m SD försöker väl få oss att tro dom gör det, men det blir mest dålig smak i munnen när dom yttrar sig i dom frågorna.

    Och vad gäller plogningen, så tycker jag det inte hör hemma som en fråga på riksdagsnivå, det dräller tillräckligt av ickefrågor som bara tar tid från viktigare saker i riksdagen.
    Möjligen beror det på att Sverige går så bra just nu, att det är svårt att hitta större frågor som rör hela Sverige, så det är tämligen slätstruket f.n i riksdagen.

    Så nån kanske borde ta upp frågan om nuvarande riksdagsspärr på 4%, jag skulle gärna se en höjning, det skulle iaf bli lite fart i riksdagen då.
    Varför jag gärna vill se en höjning, är för att då skulle alla partier tvingas jobba mer för väljarna, och inte bara kunna glida med, med t.ex hjälp av taktikröstning, det skulle kosta för mycket att taktikrösta.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2016-12-11 18:44:27 följande:
    En höjning är inte alls bra! Det skulle bli lättare för sd att komma in i en regering. Det är bra som det är!

    Att v inte skulle vilja samarbeta med c förstår jag inte heller. C är ett mittenparti som nu får en massa väljare som tidigare har röstat på mp. C ligger ju långt över 8 % och jag skulle gissa att ungefär 40 % av dessa 8,7 % är fd mp-väljare. 

    Att mer traditionella partier som s eller kd tappar väljare är inte heller någonting som är nytt. Det är mest gamla som brukar rösta på dessa partier och efter att vissa av dem har gått bort minskar partierna eftersom unga inte i alla utsträckning röstar på dessa partier. Bland unga är det kanske mer mp, c, v/fi och m som är intressanta.

    I jämställdhetsfrågor förespråkar sd väl en traditionell familjebild (där kvinnor stannar hemma, födder barn, lagar mat och städar och män jobbar och tjänar pengar) ... hur man brukar kalla det. De vill inskränka kvinnornas rättigheter till abort och är även emot homoäktenskap. osv.

    Sen är väl SD (respektive deras systerpartier) emot EU och de vill få bort sanktionerna mot Ryssland. 
    Vad som skulle vara bra för Sverige, är om partierna började ägna sig åt riktig politik igen och inte bara klaga, nåt som S verkar vara rätt ensamma om idag, dom försöker ju i vart fall, sen kan man tycka vad man vill om deras politik, men det är en annan sak.

    Det enda jag tycker S sköter riktigt dåligt, det är Polisen, dom skulle aldrig ha låtit omorganisation gå igenom, men så går det när man enbart lyssnar på konsulter och deras förslag, och inte på den kompetens som alltid finns tillgänglig i de företag eller myndigheter det handlar om.

    De andra större problemen som t.ex finns inom skola, vård och omsorg, det kan ingen idag göra så mycket åt på kort tid.
    För där är problemet att det inte finns folk att anställa, så det kan gnällas och klagas hur mycket som helst, problemen kan ändå inte lösas förrän personalfrågan är löst om några år, alltså när det finns utbildad personal att anställa.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Ewald01 skrev 2016-12-12 06:31:45 följande:
    Intressant!

    Eftersom vi pratade om FI igår. 

    www.dn.se/debatt/darfor-byter-jag-parti-till-.../

    Hmm ... 
    Bra, då blev S av med ett sänke, som jag inte tror nån kommer att sakna.., med lite tur kan hon säkert ställa till med några (sex)skandaler i F! åxå, det vore ju hur kul som helst.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-13 19:33:04 följande:
    Haha, det vore mig främmande att försöka pejla de politiska stämningarna om hundra år. Min fromma förhoppning är att det finns mänskligt liv kvar då, vilket jag är långt från säker på. Tja, kanske några som sitter i bunkrar och förbannar de idioter som levde för hundra år sen och skitade ner planeten så till den milfda grad att den blev obeboelig.

    Nej, jag nöjer mig med att konstatera att de ideologier som varit dominerade de senaste 100 åren har blivit rätt urblekta med tiden och då särskilt liberalismen som fungerat som plattform för ideer varit allt annat än liberala, åtminstone i praktiken.

    Skulle jag gissa 20 år framåt så tror jag att de partier som skaffat sig en utvecklingsoptimistisk miljöprofil på teknisk grund är de största parierna.
    Om 20 år blir det nog lätt att fördela flyktingar iaf, bare tre länder som behöver fördela, om dom ens behöver fördela, USA, Kina och Ryssland.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-12-13 20:35:27 följande:
    Haha, blir lite Orwellskt det där. I hans 1984 så är världen uppdelad av tre stormakter, Eurasien, Oceanien och Ostasien. Dessa befinner sig ständigt i krig men byter allierad lite då och då. Och när detta inträffar så har exempelvis Eurasien alltid varit i krig med Ostasien medan den forne fienden Oceanien alltid varit en bundsförvant till Eurasien.

    Märkligt nog skrev han ju romanen som en kritik mot kommunismen men idag är den ju mer relevant som en allmän systemkritik.

    Skrikhögern har ju till i såväl teori som praktik anammat en av de tre parollerna i boken: Okunnighet är styrka.
    Orwell kan mycket väl få rätt, länder och dess gränser är minst av allt nåt statiskt.
    Så att Världen inte kommer att se ut som nu om 100 år, det kan vi vara 100% säkra på, länder kommer att försvinna eller ombildas, makt kommer att omfördelas, men det är knappast nåt som blir bättre, bara annorlunda.

    Det enda som kan förändra till nåt possitivt, det är globaliseringen, för med den så suddas dom absoluta landsgränserna ut allt mer.., possitiva beroenden betyder att länders regeringar betyder allt mindre, just för att alla blir beroende av alla.
    Det finns liksom ingen anledninga att "bråka", för varje land som gör det, blir alltid själva förlorare, det blir logiskt och uppenbart att samarbeta..
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-12-14 09:33:34 följande:
    Precis. Eftersom KD är ett småparti på marginalen i bägge fallen.

    S däremot har gått från att vara klart störst och dominerande med nästan hälften av rösterna för 20 år sedan till att bli ett medelmåttigt 25%-parti i dagens undersökningar.

    Det är alltså inte ens osannolikt att de bara blir andra eller tredje största parti i nästa val.
    Det är heller inte osannolikt att S blir överlägset störst vid nästa val.
    Möjligen är det lite för kort tid dit att det ska bli en riktigt stor ökning, men forsätter Sverige så bra som nu, då kommer S i vart fall att öka.
    Speciellt som nu både Alliansen och SD helt saknar en egen politik, att Alliansen bara står och stampar med sin politik, det förstår jag inte alls, fast det kanska ändras när dom nu fått lyssna på deras föregångare och deras kritik.

    Att SD skulle komma med nåt nytt, det tvivlar jag på, dom tjatar ju fortfarande på om att invandringen är roten till allt ont.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-12-14 10:03:55 följande:
    Just DET är nog faktiskt extremt osannolikt. Beroende på hur du definierar "överlägset" förstås.

    Idag är det ungefär:

    S - 25
    M - 22
    SD - 20

    När du räknar ett snitt av undersöknignarna.

    Vissa undersökningar har dessutom S som enbart näst största parti redan nu.

    Så hur S ska gå från detta läge till överlägset störst när välfärden och ekonomin är i sådant fritt fall som de är: det får du bli mig svaret skyldg.
    Inte alls osannolikt, så har det varit tidigare, så det finns alltså osannolikt i det.
    Du bara gissar eller tror, sen ljuger du om att välfärden och ekonomin är i fritt fall, men det förstår säkert alla som läser, eftersom dom vet att Sverige går bättre än på många decennier.

    Så bra att Sveriges största problem är att hitta folk till alla lediga jobb, och det har nog inte hänt sen 60-talet.
    Hade vi haft den arbetskraften tillgänglig, så hade vi troligen varit i absoluta toppen i tillväxtligan, nu får vi nöja oss med att bara vara bland dom bättre i Världen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Flash Gordon skrev 2016-12-14 22:21:59 följande:
    Alltså, bara för att något har varit på ett sätt förr betyder inte det att det är sannolikt att det blir likadant igen. Det förstår du väl?

    Gissar framtida resultat gör vi ju allihop emn sedan kna en gisssning vara mer elel rmindre väl underyggd. Följer man sossarnas utveckling, i val och i undersöknigar sedan senaste valet finns det absolut inget som pekar på att de skulle kunna bli "överlägset störst".

    Du får ge en förklaring annat än "så har det varit förr" om du menar att S kan bli "överlägset störst" i nästa val.

    .
    Sedan är det ingen hemlighet att välfärden rasar samman i detta nu och att takten i förfallet accelerarat kraftigt de senaste 1-2 åren. Den smo sitter vid makten kommer att få ta ansvaret för detta vid nästa val.
    Ja jag förstår det, men frågan är om du gör det, då du förnekar att inte S kan bli lika stora igen, alla partier kan snabbt förändras idag

    Varför S kan bli störst, tja det får du fråga väljarna om, det är dom som som avgör det.
    Men att väljarna inte är dumma, det tar bara tid att föra ut vad som händer till dom.
    Så när dom inser hur bra Sverige går, och var problemen finns, då kan det snabbt bli till en stor fördel för S.

    Och när alla partier utom S gör allt för slita sönder Sverige, och som för ut den politiken med rena lögner, så behövs ett parti som går motsatt väg, och ser till att det som är hela Sveriges angelägenheter inte blir till lokala frågor.

    Ja det är en väl bevarad hemlighet att Sverige rasar samman, nej förresten det är en lögn och inget annat.
    Sverige går bättre än på många årtionden, och de systemproblem vi har dragit på oss är inte värre än att dom kan lösas.
    Och det är inte pengar som saknas, Sveige är rikare än nånsin tidigare, mycket rikare, men vi saknar arbetskraft, och vi saknar dugliga ledare i kummuner och landsting, och då är det svårt att rätta till de problem vi har.

    Tack-o-lov så inser allt fler att det är där vi måste söka lösningarna, då landstingen helt tappat greppet om sin verksamhet, och detsamma kan sägas om många kommuner, antagligen för att dom som bestämmer har för låga krav på sig, och inget eller nästan inget eget personligt ansvar.
    Dom vet inte vad dom ska göra, och då kommer givetvis det sedvanliga gnället om mer pengar.

    Det här är systemfel som Sverige haft länge, och som måste jobbas bort.
    Vi ser hur illa det är mest varja dag, t.ex genom de fullständigt galna och lagvidriga upphandlingar som sker.

    Det är bara en tidsfråga innan landstingen försvinner i sin nuvarande form, och att kommunallagen måste ses över står helt klart.
    Den lagen måste förändras så att det som ligger i hela Sveriges intresse, inte ska kunna saboteras på kommunal nivå.

    Sverige måste bli ett mer enhetligt land igen, där vi alla hjälps åt att dra åt samma håll, och där vi delar rättvist på inkomster och utgifter, och löser problemen tillsammans.
    Vi måste bryta utvecklingen där Sverige allt mer slits sönder, ivrigt påhejade av högerextremisterna SD.

    Och ena Sverige det kan vi göra, om vi bara håller SD helt utanför allt vad makt heter, för SD:s agenda är att slita sönder Sverige, för att skapa förutsättningar för deras politik, så arbetar alltid extremister, politiska som religösa.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?