Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-03-09 12:14:14 följande:
    En historisk vulgär smutskastningskampanj


    " target="_blank">



    Socialdemokraterna korsar gränsen mellan överdrifter och rena lögner. Och där går gränsen mellan politiskt spel och korruption av det demokratiska samtalet: när lögnen blir ett redskap för att behålla makten.

    Henrik Jönsson om Socialdemokraternas lögner. 
    Insiktsfullt om HJs smutskastningskampanjer 
  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-03-12 19:18:02 följande:
    Rösta på centern och få kommunisterna på köpet smile2.gif
    Kanske tror en del skribenter att allt utom SD, KD och M är kommunister  Tomte

    Det enda C's AL sagt är ju att både V och SD inte är med på bordet om C är med.. dvs att en röst på C är en röst på kommunisterna Tomte

    "Förra fredagen gick Nyamko Sabuni ut med att Liberalerna vill ingå i en borgerlig regering efter valet 2022. Några dagar senare meddelade Centerledaren Annie Lööf i en intervju i Expressen att hon kan sitta i regering med Socialdemokraterna efter nästa val.

    Annie Lööf sa också att hon kan sitta i regering med M, och att hon inte kan tänka sig att förhandla budget med vare sig Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet. Hon gick även ut på Twitter och försökte tona ner beskedet och sa att det inte var något nytt ställningstagande. Nyamko Sabuni å sin sida sa att hon inte vill förhandla ”en hel budget” med SD. Ändå är det två nya möjliga regeringsunderlag som lyfts fram i debatten den senaste veckan – Socialdemokraternas Stefan Löfvens med S, MP, V och C, samt moderatledaren Ulf Kristerssons med M, KD, L och SD."


  • Padirac
    Rataxes skrev 2021-03-12 21:14:28 följande:
    Måste jag välja mellan 2 onda ting så blir det ett alternativ där MP och V inte har inflytande.
    Eller som vanligt en proteströst på KLP.
    KLP visar enligt sina egna utsagor på twitter ytterst obildande i fråga om politisk  historia och teori - en röst på dem är i alla fall inte en röst på nyssnazisterna SD

    twitter.com/liberalapartiet/status/1015925034811056128

    "En röst på S eller SD är en röst för socialism. Skillnaden är att den ena varianten har en nationalistisk inriktning, den andra en internationell. Stöd istället Sveriges enda icke-socialistiska parti: Klassiskt liberala partiet"
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-03-14 17:02:08 följande:
    Men samtidigt märkligt att man anser att det är sossarnas fel att M-kommunerna gör detta.

    Kan möjligen handla om någon slags faderskomplex visavi S, ungefär som för pandemin, där S görs ansvariga för nedrustningen av äldreomsorgen, även kommunala beslut, görs ansvariga för nedrustningen av sjukvården, görs ansvariga för avskaffandet av beredskapslagren och avregleringen av apoteksmarknaden.

    En mig närstående person ska göra ett mycket viktigt prov i veckan som kommer, misslyckas hon måste det vara sossarnas felTomte
    Det riktas ju kritik mot såväl S och C för att de inte är 'ideologiskt rena' utan gör samarbetar  -  enbart för makten iom JAG enligt kritikerna . Samma kritiker är de som vill förhandla med och ge och ta med det illiberala SD ... 

    Det var tydligen enligt headlines i kvällstidningar också regeringens fel att Sverige samarbetade med EU för vaccininköp..  enligt säker källa från en annan tråd torde denna persons kritik främst bero på personens längd Tomte

    Om detta är sant så kan ju listan nedan vara av intresse för att avgöra hur relevant kritik är från olika hållDadgostar ?

    Sabuni ?UK 1,69

    Lööf 1,71

    EB 1,72

    Löfven 1,79

    Åkesson 1,8Märta Stenevi ?Sjöstedt 1,86

    Per Bolund ?
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-03-14 19:35:44 följande:
    En längdskala, nu är du väl i fel trådSkrattande

    Jag tycker det ser ut som Bolund är rätt lång - men om detta innebär att han är lika snäll som långa farbrorn i Anna och långa farbrorn får du nog fråga om i den andra tråden. Bolund var ingen favorit för mig som finansmarknadsminister och det skulle förvåna mig om han överraskar positivt i sin nya roll.

    Att det däremot tycks vara på väg att bildas två nya politiska block i Sverige har jag egentligen inget emot, jag skulle heller inte sörja om småpartierna KD, MP och L försvann, i synnerhet L är väl predestinerade att hamna utanför - när såväl Ulf som Ebba jagar puckhållare Jimmie står nog sig Nyamkos konståkningsskridskor slätt och hon blir frånåkt.

    För övrigt har den mycket kompetenta före detta Ekotreportern Inger Arenander, av någon outgrundlig anledning avpolletterad från SR, som värvades av SvD en utmärkt intervju med Ebba idag i SvD.

    Ebba känner sig missförstådd men ska kämpa vidare mot den åldrige husägaren, kanske KD kan hitta en nisch där i bostadsbristens Sverige. Typ - varför ska åldringar sitta på boyta de inte behöver när barnfamiljernas behov är himmelsskriande.

    www.svd.se/busch-l-har-ingen-sjalvklar-plats-...

    Ja, kanske det, men gäller inte alla 'sanningar' i alla trådar Det var ett mycket tydligt statement om längd och uttalandes trovärdighet i den andra tråden...  inte för att jag tror att det är så enkelt. Men att skylla på regeringen för att EU gör gemenesamma inköp av vaccin så att fler en handfull av EUs länder får tillgång till vaccin är onekligen absurt eller kanske bara ett desperat försök att få air-time 

    Tyvärr var artikeln låst, men vad jag läst om Ebbas mindset så backar hon inte, varken från samarbete med nyssnazisterna eller uttalanden om 'med berått mod' eller SÄPOskjutsande eller coronapartande. 
     
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2021-03-14 22:26:20 följande:
    S tycks ha en slags storpappadimension för Familjelivs högerflygel där allt är sossarnas fel.

    Själv har jag fått skavsår efter en långvandring i ett par nya skor - det måste vara Ebba Busch fel trots att hon tagit bort den del av sitt efternamn som rimmade på skorTomte


    Jag uppfattar det som att skrikhögern och SDs vurmare anklagar S för allt som skett i Europa de senaste 100 åren Drömmer

    Ett skoskav mer eller mindre kan de nog lastas för ocksåTomte
  • Padirac
    Anonym (Eric) skrev 2021-03-14 22:44:08 följande:
    Hur S ska hantera att Lööf vill samregera. Risken är att S och C förlorar på detta.

    Dessutom finns risk att C återigen är en mullvad och bildar en ny Allians för Sverige. Kan man lura det ena blocket kan man lura det andra.
     C kan tänka sig både S eller M.. men inte SD

    Hur ska SD hantera att C vill samregera med M och övriga borgerliga partier? 

    Som de brukar göra naturligtvis.. med desinformation och brun propaganda
  • Padirac
    Anonym (Eric) skrev 2021-03-14 23:18:16 följande:

    C kan tänka sig samarbeta med V. Det är det nya här.

    SD hanterar nog C på precis samma sätt som de hanterar V och MP. Som luft.

    Det intressanta för denna tråd är hur det skall gå för S när väljarna får veta att de ska samregera med C. En del väljare flyr vänsterut. Andra högerut. Jag hoppas vi kan få se ett S svagare än någonsin.


    Var har du läst att C kan tänka sig att samarbeta med V?

    Jag kommer att tänka på den ökände och bannade skribenten som tror att om två partier utan sinsemellan kommunikation eller förhandling röstar för samma förslag så samarbetar de

    SDs svans och vurmare jagar S och C med alla tänkbara och otänkbara medel, syns i denna tråd och i många trådar på FL. Men visst, som luft. Luften de andas och lever på för att på falska grunder misskreditera då
  • Padirac
    Anonym (Eric) skrev 2021-03-14 23:51:03 följande:

    Det är en pandemieffekt som kommer klinga av i takt med vaccinationerna.

    Det är inte många S-väljare som accepterar skattesänkningar för höginkomsttagare. Ska man samregera med C kommer vi få se ännu fler förmåner för de allra rikaste. Vänsterorienterade sossar kommer fly vänsterut.


    S har historisk nära samarbete med liberaler och Centerpartiet, så det är nog inte så konstigt som du vill hoppas och tro.
  • Padirac
    Anonym (Eric) skrev 2021-03-15 01:12:34 följande:
    Det har jag inte läst utan snarare konstaterat. De går till hård attack mot SD, men säger inget om V. V har dock brölat lite, men valt att acceptera borgerlig politik.

    Tycker man inte som du så måste man ju vara SD. Du påminner om en otroligt löjlig skribent.
    Så nu är (den påstådda) frånvaron av kritik från C mot V det som gör att C samarbetar med V... och att V accepterar C-politik  - det är verkligen att ta den ökände skribentens resonemang ett eller två steg till.

    Samarbete är nu inte bara att oberende av varanda rösta lika  - utan samarbete är nu frånvaro av kritik och att ett annat parti inte gör mer än brölar lite Tomte
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?