Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    www.gp.se/att-behandla-soffan-som-en-brottsling-skadar-s-1.13357380

    Att behandla "Soffan" som en brottsling skadar S

    Att offentligt kräva Ann-Sofie Hermanssons avgång är något oerhört anmärkningsvärt. En sådan åtgärd kunde möjligen vara befogad om Ann-Sofie sysslat med oegentligheter eller annan brottslig verksamhet. Men nej, så är det inte, skriver Lars Johansson (S).

    ... Tvärtom får Ann-Sofie beröm vida utanför partiet för sina tydliga ställningstaganden mot den våldsbejakande extremismen. Likaså för sin förmåga att prata så att folk förstår och tydligt företräda Socialdemokraterna i olika politiska frågor.

    Man tar sig för pannan när man hör de grumliga uttalanden om att det handlar om att hennes närmaste medarbetare David Ljung har för stor makt och att arbetsmiljön för de fyra kommunalråden är besvärande.

  • K Markatta

    Nu mullrar det inom Rörelsen mot den politik regeringen Löfven "lovat" genomföra i och med Januariuppgörelsen, JUG:

    www.di.se/nyheter/bjorn-rosengrens-uppmaning-till-s-ta-det-jakligt-forsiktigt/

    Den typen av kraftiga miljöskattehöjningar som nu diskuteras riskerar att öka polariseringen mellan stad och land och kraftigt minska stödet för klimatpolitiken. Det menar S-profilen Björn Rosengren.

    - Man måste ta det jäkligt försiktigt, säger han.

    www.di.se/nyheter/tunga-s-profiler-varnar-for-landsbygdsrevolt/

    Tunga S-profiler varnar för landsbygdsrevolt

    Socialdemokraterna måste tänka om och stoppa planerna på kraftigt höjda miljöskatter. Det kräver nu en rad S-kommunalråd i Norrbotten. Om politiken i januariöverenskommelsen drivs igenom väntar en folklig revolt och en väljarflykt från S som saknar motstycke, varnar de.

  • K Markatta

    Vilken tur att S är så effektiva när det gäller att fatta beslut i viktiga frågor!

    www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/terrorlagen-skarps-16-ar-efter-att-bodstroms-vagrade/

    Nu ska det bli kriminellt att delta i en terrorgrupp. Det tog 16 år för en S-regering att ändra sig på den punkten. Vändningen kommer tyvärr för sent eftersom lagen inte kan användas mot terrorister som nu återvänder till Sverige.

  • K Markatta

    Mer om regeringens flathet mot terrorister som Bill kan skylla på oppositionen:

    www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/potentiellt-farliga-terrorister-gar-fria-kan-inte-utvisas/

    Potentiellt farliga terrorister går fria - kan inte utvisas
    Regeringen och Säpo anser att det finns risk för att Mahmoud Elgherbawi, Omar Al Odai och Ali Berzengi begår terrordåd och har därför beslutat om utvisning enligt en hemlig terrorlagstiftning. Men de kan inte utvisas och därför får de gå fria i det svenska samhället år efter år visar en granskning av de tre fallen.

    De svenska terrorlagarna är till och med så tandlösa att Säpo inte har rätt att övervaka potentiellt farliga terrorister elektroniskt med fotboja.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-03-08 17:50:48 följande:
    Häromdagen skrev Ebba Busch Thor en debattartikel om situationen i Uppsala och nu tillbakavisas KD-ledarens uttalande av både kommun och polis. Det hon påstår är helt enkelt inte sant.www.expressen.se/nyheter/busch-thor-anklagas-.../
    www.expressen.se/nyheter/verkligheten-bakom-braket-om-otryggheten-i-uppsala/

    Verkligheten bakom bråket om otryggheten i Uppsala

    Centrala Uppsala beskrivs som ett riskområde för flickor som ofredas sexuellt av gäng med unga män och pojkar, ofta nyanlända. Upsala Nya Tidning beskriver otryggheten i en artikelserie - och Ebba Busch Thor hakar på med ett debattinlägg om läget i sin hemstad.

    KD-ledaren får kritik för sin artikel, men polis på fältet bekräftar uppgifterna om gäng som trakasserar unga kvinnor.
  • K Markatta

    Till och med din partikollega i Uppsala håller ju numera med EBT trots lite inledande skrikande och flaxande med armarna:

    Kommunalrådet Erik Pelling (S), högsta ansvarig för trygghetsfrågor i kommunen, säger att han ser flickornas vittnesmål i tidningen som "en stark varningssignal". Och han säger att han delar uppfattningen att gängen består av nyanlända.

  • K Markatta

    Från artikeln:

    Chefen för ungdomsjouren: "Vi brukar uppmana tjejer som känner sig otrygga att fundera på vad de behöver göra för att känna sig tryggare, till exempel att inte gå själva, att se till att de blir hämtade och annat som gör att de kan minska känslan av otrygghet."

    Reporter: "Unga tjejer bör alltså inte gå ensamma på stan heller på dagen?"

    Chefen för ungdomsjouren: "I alla fall inte om man känner sig otrygg. Det finns även många pojkar som är rädda för att bli rånade eller utsatta sexuellt."

  • K Markatta

    Ordning och reda bland Rörelsens broilers:

    www.sydsvenskan.se/2019-03-09/efter-skandalerna-ssu-fick-ny-ordforande-under-tumultartat

    Efter skandalerna: SSU fick ny ordförande under tumultartat möte

    Electra Ververidis blir ny ordförande i skandalomsusade SSU Skåne. Det stod klart på lördagseftermiddagen, efter en tidvis dramatisk distriktsårskonferens på Kockum Fritid i Malmö.

    Då och då sprang gråtande medlemmar ut i korridoren, utan att vilja berätta vad som hänt. När den nya styrelsen valdes, och journalister fick komma in på mötet, gick en medlem upp i talarstolen och protesterade mot valberedningens förslag. Han blev tillsagd av mötesordföranden, men ville inte gå av podiet.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?