Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Annika Strandhäll: Dessutom är jag arbetarklass och skäms inte det minsta för det, tvärtom....

    twitter.com/strandhall/status/1027670709886242816

    Också Strandhäll: Hmm... Det drar lite här på uteplatsen till lyxvillan i flotta området när vi äter gåslever och dricker champagne... vi kanske skulle bygga en veranda? Eller, jag menar, vi anlitar naturligtvis någon som bygger den. En glasveranda ska det vara! Och arkitektritad! Det borde vara en ära för vilken simpel arkitekt som helst att få rita en veranda åt en societetsdam så inte kan de förvänta sig att få betalt inte. En faktura? Hmpf! Den lägger vi i papperskorgen. Vad nu då? Har jag blivit stämd? Dubbel-Hmpf! Jaså, har en murvel fått nys om det också? Ja, ja, jag betalar väl då de där småsmulorna som det kostade. 20 000 eller vad det var. Fnyyys!

    www.expressen.se/nyheter/arkitekt-fick-inte-betalt-for-ministerns-veranda/

  • K Markatta

    Dina paraboler, telepati mm får du diskutera med någon annan.

    Under tiden tittar vi på hur regeringens twitterexpert återigen aningslöst retweetade desinformation från ett troll:

    www.dn.se/nyheter/politik/ministrar-spred-falskt-twitterkonto-som-pastods-tillhora-ministerkollega/

    Ministrar spred falskt Twitterkonto som påstods tillhöra ministerkollega

    Under onsdagen välkomnade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll Hans Dahlgren, nytillträdd EU-minister, till Twitter. Men kontot tillhör inte alls Dahlgren utan en person som utgav sig för att vara kulturminister Amanda Lind (MP) bara två dagar tidigare. Ett inlägg från det falska kontot delades även av utrikesminister Margot Wallström.

    Japp, även Wallström grundlurad alltså.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2019-01-29 07:49:36 följande:
    När svenska folket i förra veckan röstade på vilka av den nya regeringens politik förslag som är bäst så var det förslagen med en S profil som fick högst betyg.
    Nej, det var snarare förslagen med "SD-profil" som fick högst betyg.

    Förslagen med S-profil var dels inte så många till antalet eftersom överenskommelsen mest gick ut på att S "lovar" att genomföra stödpartiernas politik och dels fick de lägre betyg:

    www.expressen.se/nyheter/valjarnas-dom-over-regeringens-politik-ratt-sprakkrav-och-mobilforbud-fel-marknadshyror/

    Så stor andel tycker att förslaget är bra:

    Lättare att utvisa dömda för hedersrelaterade brott: 88%
    Språk- och samhällskunskapskrav för medborgarskap: 77%

    ---

    Fri entré på statliga museer: 55%
    "Familjeveckan", S paradnummer i valrörelsen: 28%

  • K Markatta

    EU-parlamentet röstade idag för att fördöma regimen i Venezuela och för att erkänna Guaido som tillfällig president. Röstsiffrorna blev 439 - 104.

    Vilka var det då som röstade emot och stödde regimen? Jo...

    twitter.com/Ladaktusson/status/1090979693807980544

    "Europaparlamentet står upp för demokrati och mänskliga rättigheter i Venezuela, bra och viktigt beslut idag. Samtidigt bedrövligt att Socialdemokraterna och Miljöpartiet, tillsammans med vänster- och kommunistpartierna, röstade nej till resolutionen."

    Här är även en liten twitterdiskussion mellan en M- och en V-ledamot:

    twitter.com/Fjellner/status/1090959799783772161

  • K Markatta

    Nytt avslöjande om Svåger- och Tobleronepolitik i Stockholms stad:

    www.expressen.se/dinapengar/tidigare-stadsdirektoren-far-64-miljoner-utan-att-jobba/

    Tidigare stadsdirektören får 6,4 miljoner - utan att jobba

    4,3 miljoner kronor i fallskärm räckte inte när den före detta stadsdirektören i Stockholm, Ingela Lindh, skulle sluta i höstas. Lindh tillsattes av det före detta finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

    Efter valförlusten förlängde Wanngård stadsdirektörens anställning i ett år. Enligt överenskommelsen skulle hon bara behöva stå till förfogande till Stockholms stad.

    Lön: 180 500 kronor i månaden - 8 500 kronor mer än statsminister Stefan Löfven.

  • K Markatta

    Uppdatering om nyheten med giriga S-politiker:

    www.expressen.se/dinapengar/finansborgarradet-karin-wanngard-s-gav-sina-narmaste-medarbetare-miljonavtal/

    Stockholms före detta stadsdirektör, Ingela Lindh, fick 4,3 miljoner kronor i fallskärm. Samtidigt fick hon ett extra anställningsår där hon bara behövde stå staden till förfogande. Det gav henne totalt 6,4 miljoner kronor.

    Beslutet togs av det förra finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

    Expressen kan nu avslöja att Wanngård även gav sin biträdande stadsdirektör Margareta Östrand ett liknande miljonavtal - samma dag.

  • K Markatta

    I Göteborg har den lokala S-ledaren Ann-Sofie Hermansson de senaste åren engagerat sig mot islamism och hedersvåld.

    Att på detta sätt reta upp socialdemokraternas nya kärnväljare går ju inte för sig och distriktsstyrelsen, med den odugliga Anna Johansson (som sparkades ur regeringen Löfven pga säkerhetshaveriet vid Transportstyrelsen) i spetsen, kräver nu Soffans avgång:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/svt-erfar-distriktsstyrelsen-kraver-hermanssons-avgang

  • K Markatta

    Idag läser vi Johan Westerholm (S):

    ledarsidorna.se/2019/02/en-rost-mot-extremism-och-hedersfortryck-ar-en-rost-for-mycket-for-socialdemokraterna/

    Anna Johansson å andra sidan har ett starkt stöd för sitt agerande i partiledningen, ytterst Stockholms Arbetarekommun och i Tro och Solidaritets ordförande Ulf Bjereld. De vill inte ha en enda oppositionell röst som kan provocera islamister eller Ibn Rushd-sfären. Göteborg är Ulf Bjerelds hemkommun varför han även har en personligt intresse att få bort Hermansson även på lokal nivå.

    Johanssons agerande mot Hermansson har därmed stöd in i det Verkställande Utskottet där Bjereld är ständigt inadjungerad.

    Hermansson har passerat samma gräns som Nalin Pekgul en gång passerade. En stark och tydlig röst mot islamistisk extremism, etnoreligiös fascism och hedersförtryck är en röst för mycket för socialdemokraternas partiledning.

    Eller varför inte experten Magnus Ranstorp:

    twitter.com/MagnusRanstorp/status/1094979720150695937

    Även högst relevant att (S) ordf. Anna Johansson är personlig vän med Zana Mohammed - ordf. för Ibn Rushd. I sin tur är Zana vän med de två islamister som just nu för en absurd civilrättslig process om förtal mot [Hermansson] för att hon satt ner foten mot extremistiska röster.

  • K Markatta

    Fler intressanta röster:

    www.expressen.se/gt/s-pamparnas-maktstrid-bada-kan-tvingas-bort/

    - Ann-Sofie är den enda politiker i dag som jag ser, som modigt och tydligt har tagit ställning mot alla former av extremism. Och jag känner att hon inte backas upp, sa S-debattören Nalin Pekgul när hon i somras var ute på valturné med sin gamla kompis.

    Carina Hägg, riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1995-2014, menar att det är hennes tydliga ställningstagande mot hedersbrott och extremism som är orsaken till att Hermansson petas.

    - Hon har varit väldigt konsekvent, något som många i Göteborg har längtat efter. Men det kom också reaktioner från dem som inte ville ha den här förändringen, säger Hägg.

  • K Markatta

    www.expressen.se/gt/fullmaktigegruppen-avsatter-hermansson-som-gruppledare/

    Rosornas krig trappas upp timme för timme. Under onsdagskvällen har Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg samlats och avsatt Ann-Sofie Hermansson som gruppledare. Till ny gruppledare har Marina Johansson valts.

    Mhmm. Vem är då den nya supergruppledaren som S satt in? För något år sedan kunde man läsa följande:

    www.expressen.se/gt/ledare/csaba-perlenberg/vardsloshet-ar-varre-an-vinst/

    I Göteborg har Social resursnämnd under socialdemokraten Marina Johanssons ledning spenderat 200 miljoner kronor på sovplatser för ensamkommande - som inte ens överhuvudtaget använts.

    Stadsrevisionen i Göteborg är ungefär lika roade som väljarna. I en ny granskning väljer revisorerna att lämna kritik i form av en anmärkning - den allvarligaste formen av kritik.

    Revisionens granskning är ett underkännande av Marina Johanssons politiska ledarskap. Väljarna borde inte behöva vänta på möjligheten att rösta bort henne från makten. Hur Socialdemokraterna hanterar situationen kommer säga mycket om deras syn på 200-miljonerkronorsbrännandet.

    Mmmm. Det gör väl det.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?