Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    FDFMGA skrev 2021-03-12 18:16:29 följande:

    Det verkar inte hjälpa att såväl Ulf som Ebba och Nyamko har krupit in under täcket i Jimmies säng. Det som sker under täcket tycks inte locka tillräckligt många

    www.svd.se/svd-sifo-tydlig-segrare-nar-blockgransen-ritas-om


    Rösta på centern och få kommunisterna på köpet
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    FDFMGA skrev 2021-03-12 20:46:47 följande:

    Ja, man kan ju inte få allt man önskar, så det blir till att ta det onda med det goda. I mitt fall V och MP som trots allt är ganska harmlösa om än fungerande som bromsklossar för reella miljöförbättringar. Kanske det blir C i valet för mig eller en blank röst,  för S kan jag inte gärna rösta på så länge Löfven sitter kvar.

    Och du får SD och KD med i ett tilltänkt regeringsunderlag. Själv föredrar jag kolera framför pest, kolera är rätt harmlöst om det behandlas med vätskeersättning.


    Måste jag välja mellan 2 onda ting så blir det ett alternativ där MP och V inte har inflytande.

    Eller som vanligt en proteströst på KLP.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes

    Det är bra att starka krafter inom såsseriet driver samma linje som de röda och grönbruna kommunisterna om återinförd förmögenhetsskatt och kraftigt höjd fastighetsskatt. Detta tänker alltså centerpartiet stödja, i sitt nya vänsterblock? Det kan bli en intressant valrörelse.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-03-17 12:27:13 följande:

    I denna fråga lyssnar S på nationalakonomerna och ett av S syften med en skattereform där fastighetsskatten återinförs är att minska inkomstklyftorna som ökat de senaste åren. Samtidigt som fastighetsskatten återinförs skapas utrymme för att sänka andra skatter. Det är fasktiskt riktigt smart!

    www.dn.se/ledare/lars-calmfors-darfor-ar-fastighetsskatten-logisk/


    Jag är inte ett dugg förvånad över att du tycker att det "är fasktiskt riktigt smart" att beskatta redan beskattade pengar. De flesta andra inser däremot att det är något djupt omoraliskt.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-03-17 16:22:21 följande:

    Som sagt var så har S stöd av de flesta nationalekonomer i synen på fastighetsskatt. De som inte tycker att fastighetsskatt är bra har nog inte förstått helheten. 


    " de flesta"

    Visa på en källa till ditt påstående.

    Att vissa tycker det är bra är ju för att boende ,till skillnad från kapital och arbete inte kan flytta utomlands...
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes

    KillBill och hens nationalekonomiska hjältar tycker det är bra med en skatt som innebär att många kommer att bli tvungna att låna för att betala en skatt på en ickeexisterande inkomst.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-03-18 12:38:08 följande:

    Du straffbeskattas inte. Fastighetsskatten är kopplad till den förmögenhet som en fastighet utgör. När det gäller beskattning av fastigheter så finns det skillnader och tex så kan bara privatpersoner som äger villor, bostadsrätter eller fritidshus har rätt till Rotavdrag. Inte hyresgäster och inte de som äger hyreshus.

    Sverige har en av världens lägsta beskattning av fastigheter och i USA, Storbritannien, Danmark, Norge och Finland är fastighetsskatten högre.  Sverige har däremot högre skatt på inkomster än många andra länder. Det vi kan göra är därför att sänka skatten på inkomst (framför allt höga inkomster) och höja den på fastigheter. Detta skulle minska inkomstklyftorna. Dessutom skulle en fastighetsskatt kyla ner den överhettade bostadsmarknaden och göra det mindre lukrativt med lyxrenoveringar och göra det mer intressant att satsa på att bygga hyresrätter.

    Varför tycker du att det är fel med lägre skatt på inkomster och högre skatt på fastigheter? Är det inte rimligt att de mest förmögna med fastighetsinnehav på 10-tals miljoner kronor får betala mer fastighetsskatt så att du och jag kan få sänkt inkomstskatt?


    Hur kan du kalla en belånad fastighet (Vilket de flesta fastigheter är) för en förmögenhet, och beskatta den?

    Är ett blancolån på 500 000 grund för en framtida förmögenhetsbeskattning hos er såssar?

    Er skattehunger är omättlig. Det här från ert håll framförts önskemål om arvsskatt, förmögenhetsskatt, m.m. Aldrig någonsin talas det om att hushålla med de skattepengar som redan dras in med hot om våld.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?