Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Digestive skrev 2017-03-04 14:25:39 följande:
    Aha, så du var hetsig bara för konstens skull. Då förstår jag.
    Nja, du kan väl återkomma i sakfrågan om du har den förmågan

    Jag har nyligen besvarat ett annat inlägg där en skrikhögeraktivist inte hade förmåga att skilja mellan persom och sak.

    Det får räcka för mig. Vill du diskutera min hetsighet får du skapa en tråd om dettaSkrattande

    Den här tråden handlar inte om mig utan om S.

    Och min uppfattning är att valet 2018 kommer att bli intressant. Det kan mycket väl resultera i att vi får en ren S-regering eller till och med att vi får en mittenregering med S, L, C och eventuellt MP. Det är heller inte givet att S skulle få statsministerposten i en sådan regering.

    Min gissning är att C kommer att vara större än M efter valet 2018.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-03-04 19:25:58 följande:
    Vad finns det för positivt med socialdemokrater vid makten?

    Centern? Verkligen?

    Lööf har utnämt Löfvven och LO till sina huvudfiender - alla kategorier.

    Att du tycker att C ska samarbeta med S är inget mer än så.

    I verklighteten står C för i stort sett allt som LO och S inte står för.

    så hur ska S hitta mandat til latt sitta kvar vid makten?

    Nu sitter de enbart för att Alliansen lät bli att rösta emot dem.

    Det lär inte hända igen.


    Men nu tutar du med SD-dumstruten på igen.

    Dina fantasier om Lööfs huvudfiender alla kategorier saknar naturligtvis verklighetsförankring.

    Annie Lööf har förklarat att hon är beredd att samarbeta med S för att se till att SD inte får något politiskt inflytande.

    Hon är däremot precis som alla anständiga människor inte beredd att samarbeta med SD.

    Efter valet 2018 kommer vi på ett eller annat sätt att ha ett samarbete mellan c och S, men inte nödvändigtvis ett regeringssamarbete.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-03-04 22:00:29 följande:
    Vi må ha olika politiska ingångsvärden i andra frågor, men här är jag helt enig med dig.

    Jag har svårt att se hur mp ska kunna skaffa en trovärdig profil till valet 2018.

    Dessutom kan S inte strunta i LO, och C och LO kommer aldrig att hitta tillräcklig samsyn för att regera ens över blockgränserna. Arbetarrörelsen och libertarianerna i C är diametralt motsatta.

    Hade inte S varit så kvicka att döma ut SD tror jag man hade kunnat hitta många "tysta" överenskommelser mellan partierna och kunnat få fram mycket av sin politik (dock inser jag problemet med att få V att acceptera detta). Jag tror att sd hade kunnat stödja förbud mot vinster i välfärden och en mer social upphandlingslag med lite fingerfärdighet och taktfullhet med ett minimum av förhandlingar (och snart det möjliga upphävandet av lex laval). Men den vägen är naturligtvis stängd när man, oavsett vad sd står för, dömer ut allt som rasismfascism och åberopar sig på sådana som Arnstad.

    C och S (LO) tror jag är en omöjlighet helt enkelt. (Notera också att man inte delar synen på invandringspolitiken där C vill driva en mycket liberalare linje än S).
    Det blir ibland lite fel när man försöker förstå hur personer med andra värderingar än de egna tänker och kan tänkas agera politiskt.

    Självklart kan man hitta ett flertal beröringspunkter mellan S och SD och då särskilt om man backar bandet ett par år då folkhemsnostalgin var ett tydligare inslag i SD:s politik.

    Problemet för ett S som valt att samarbeta med SD skulle emellertid ha blivit lite märkligt på så vis att SD nte skulle ha haft mycket kvar att samarbeta med - såväl väljare som aktiva politiker skulle i mängder ha lämnat S. Inte alla förstås, inte de som anser att man kan samarbeta med rasister eller att det där med hur man ser på andra inte är så viktigt.

    Tanken är intressant på så vis att man kan undra vilket parti alla S-väljare som lämnat det försvinnande S skulle ha valt i stället. Det är inte givet vilket som gynnats mest. Många skulle ha haft svårt att ta steget vänsterut till V, men kanske ännu fler haft svårigheter med "flummigheten" i MP.  Få skulle säkert ha valt M som ju om man bortser från det rasistiska SD ses som "huvudfienden". Stureplansliberalismen inom C skulle heller inte ha lockat.

    Min gissning är att de parti som hade vunnit mest på att S integrerat rasismen hade varit L.

    Men varför skulle S begå politiskt självmord för ett avskyvärt syfte.

    Det är ur detta perspektiv man också får se politiska samarbeten efter 2018. C och S har inte så särskilt mycket gemensamt. Men de har en gemensam värdegrund i sättet att se på rasism och högerpopulism.

    Sannolikt kommer högerpopulismen i Europa att förlora på Trumps galenskap. Lögn i amerikansk tappning är lite för illaluktande och obegåvad för att locka Västeuropéer i någon större utsträckning.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-03-05 12:18:34 följande:
    Bilden av sd som rasistfascister har s till stor del skapat. Hade man tonat ner den bilden tror jag fler socialdemokrater hade rättat in sig i ledet om Löfven hade varit tydlig med att, om sd vill stödja en politik som leder till minskade klyftor och fler jobb och ökad social trygghet, så låt dem göra det - och samtidigt vara benhård med att rasism aktivt ska motarbetas. Men har man en gång slagit in på den vägen att allt sd gör är rasismfascism, eftersom sd är ett rasistfascistiskt parti, ja då går det naturligtvis inte att samarbeta om något, och då får man istället spela det politiska spelet eller överge sina kärnvärden.

    (Kan ju tillägga att den invandringspolitik som vi har idag, tror jag många socialdemokrater hade skrivit under på för flera år sedan också).
    Nej, det tror jag inte.

    Se hur det går för M när de har öppnat för samarbete med SD. Partiet rasar opinionsmässigt och även förtroendet för partiet i dess andra frågor verkar rasa.

    För S hade effekten blivit betydligt starkare. Man måste blunda mycket medvetet för att inte lägga märke till att SD genomsyras av rasism.

    Däremot kan du säkert ha rätt i att många socialdemokrater hade uppskattat en mer restriktiv asylpolitik redan för några år sen. Men inom S och även andra partier så tror jag att sympatisörerna framförallt anser att integrationspolitiken varit för slapp och då såväl ifråga om krav som att försöka se till att det finns goda möjligheter för de som flytt hit att leva upp till kraven.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Digestive skrev 2017-03-04 17:30:45 följande:
    Det verkar rörigt för dig men angående det sista så kan man alltid hoppas.
    Hoppsan, jag missade ditt svar.

    Jag rekommenderar dig att skapa en tråd där du frågar vad jag menar med att valet 2018 "mycket väl resultera i att vi får en ren S-regering eller till och med att vi får en mittenregering med S, L, C och eventuellt MP. Det är heller inte givet att S skulle få statsministerposten i en sådan regering".

    Det finns alla gånger någon vänlig själ som kan ta sig tid att förklara för dig, kanske någon som jobbar på 8 Sidor eller så.

    Lycka till!
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-03-05 18:42:03 följande:
    Partiet är dysfunktionellt om det är viktigare att peka ut SD som rasistfascistiska än att genomföra sin politik. Jag tror inte att effekterna hade varit lika stora som de verkar bli för M av två skäl. För det första anser många S-medlemmar att välfärden, sociala aspekter och trygga jobb är viktigare än gränslös solidaritet. Effektivare biståndsanvändning, där pengarna verkligen behövs, samt en mer restriktiv invandringspolitik hade kunnat säljas in av rätt personer internt (bla genom att göra trovärdigt det scenario som faktiskt kom att utspela sig 2015). Därmed inte sagt att solidaritet mot flyktingar saknas, tvärtom.

    Det andra skälet är att jag tror att en del M-väljare uppfattar att SD ligger mer till vänster i många frågor som inte rör invandring, och det därför finns skäl att lämna M. I många viktigare frågor har jag uppfattat att SD kunnat tänka sig en politik som leder till en starkare välfärdsstat (de har ju framfört en idyllisk bild av Sverige som man uppfattar att landet såg ut under socialdemokratins glansdagar).
    Det är inte min uppfattning - eller snarare min uppfattning om de socialdemokrater jag känner och det är rätt många.

    Ja, för många socialdemokrater är det  viktigt med moralfrågor såtillvida att man ska göra rätt för sig, inte spotta på andra för i syfte att framstå som bättre.

    Det handlar inte bara att SD genomsyras av rasism, SD är också ett parti som befolkas av ynkryggar.

    Hade partistyrelsen i S drabbats av kollektiv demens och valt att börja samarbeta med SD hade pertiet drabbats av massutvandring.

    Däremot skulle åsikter som att slöddren som bränner bilar, kastar sten mot blåljuspersonal borde dömas hårt och också få arbeta av skadeståndet under fängelsetiden innan de släpps inte möta mycket notstånd bland S-gräsrötter. Eller att tiggeri borde förbjudas. Eller att inga offentligt finansierade badhus ska börja med könssegregering.

    Men det är ju heller inga rasistiska åsikter.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-03-05 21:06:35 följande:
    Den här bilden av SD som bl.a. nuvarande S-ledning varit med att skapa (undrar hur mycket inflytande Anders Lindberg haft):
    Ja, för många socialdemokrater är det  viktigt med moralfrågor såtillvida att man ska göra rätt för sig, inte spotta på andra för i syfte att framstå som bättre.

    Det handlar inte bara att SD genomsyras av rasism, SD är också ett parti som befolkas av ynkryggar.

    Har lett till det här: 
    Hade partistyrelsen i S drabbats av kollektiv demens och valt att börja samarbeta med SD hade pertiet drabbats av massutvandring.

    Så långt är vi ense.

    Men jag menar att det var en helt onödig strategi. Man hade kunnat vara lite mer beräknande från början. Dvs. det hade gått att samarbeta, och det hade inte ens behövt göras på formella grunder, med ett parti som är suspekt ur många aspekter. Däremot går det naturligtvis inte att samarbeta med ett rasistfascistiskt parti (lika lite som det går att peka ut Israel som en nationalsocialistisk stat och sedan hävda att man vill samarbeta för att hitta en lösning på Israel-Palestinakonflikten).

    Kanske hade S till och med kunnat tvinga SD ännu mer åt vänster och få dem att anamma en aktiv integrationspolitik, med positiva samhällseffekter som följd (och naturligtvis andra åtgärder för att komma tillrätta med det du skriver i de sista styckena). 

    Nu ser det ju tyvärr inte ut så och det finns en annan verklighet att förhålla sig till. Det är synd, tycker jag. 
    Nej, av flera skäl är det olyckligt att peka ut Isreal som en nationalsocialistisk stat om man vill nå fram, framförallt för att det inte är en nationalsocialistisk stat.

    Likaså var det förstås inte så lyckat av Kinberg Batra att kalla SD ett rasistiskt parti i och med att hon då definerade vad hon kan tänka sig att samarbeta med.

    Däremot är det ju bara konsekvent att påstå att man betraktar Sd som rasistiskt om man har inställningen att man inte samarbetar med rasister.

    Ja, S hade säkert kunnat lägga förslag som tvingat SD vänsterut, men SD har också en politisk agenda som så småningom hade inneburit krav på motprestationer. Något Kinberg Batra säkert kommer att få erfara, liksom att det är SD som kommer att gynnas av samarbetet, inte M.

    Själv beklagar jag samarbetet mellan SD och M i och med att det åter får invandrings- och integrationspolitik att kretsa kring SD i långt större utsträckning än nödvändigt.

    Synd på så rara ärter. Invandring och integration hade börjat bli politiska frågor som alla andra, där  partierna tillät sig att ha olika åsikter. Nu riskerar vi att få en utveckling mot en tvådimensionell politisk diskussion igen. Det brunblå samarbetet kontra de övriga.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Flash Gordon skrev 2017-03-08 14:51:49 följande:
    Jag hade förväntat mig att det där skulle vara en gruppbild från dagens regeringssammanträde.
    Njaej. 

    Med lite träning så lär man sig se skillnad på män och kvinnor.

    Det där är Byggnads, en facklig organisation.

    Regeringen innehåller hälften kvinnor.

    Kvinnor är för övrigt inte särskilt farliga, utan oftast rätt trevliga och förstås kompetenta.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Ewald01 skrev 2017-03-08 17:49:32 följande:
    Sverige är bästa landet för kvinnor läste jag idag. smile1.gif

    www.dn.se/nyheter/varlden/ny-rankning-sverige.../
    Mm.

    Det är ju delvis därför högerpopulister tycker så illa om Sverige.

    En inte helt okänd högerpopulist anser att han har är i sin fulla rätt att ta kvinnor på fittan vare sig de vill eller inte.

    Vi får hoppas att han aldrig behöver fly till Sverige, sådana flyktingar är inte önskvärda här.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    kvarnfot skrev 2017-03-14 07:49:11 följande:
    Tyvärr är våra vänsterväljare (4-5st) här på FL som strutsar. Varje konkret kritik på regeringen från oss andra besvaras inte ens....
    Men nu överskattar du väl ändå skrikhögerns förmåga högst väsentlgt. 

    Om vi undantar Kungt Markatta finns det väl ingen skrikhögeraktivist här på FL som har förmåga att formulera relevant konkret kritik överhuvudtaget.

    Kul användning av prepositionen "på" förresten, kritik på regeringen.

    Påminner en del om den gamla sketchen "Ormet kruper" och dess "Jag är ert nya svenskläraret. Vad finns det som kruper"Skrattande



    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?