Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    FDFMGA skrev 2017-02-23 07:57:47 följande:
    Nja, sossarnas stigande trend kommer med stor sannolikhet att fortsätta, samtidigt som M tappar till C och L och att SD växer på moderaternas bekostnad inom det brunblå blocket.
    I SVT/Novus stora undersökning är underlaget tillräckligt stort för att det ska vara möjligt att se väljarströmmar.

    Det är framförallt kvinnor som flyr moderaterna och går till C, men så mycket som var fjärde person som lämnar M går till SD.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ras-for-moderaterna-i-svt-s-partisympatimatning
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA

    Det politiska landskapet har förändrats snabbt.

    Man kan på goda grunder nu konstatera att det numer finns ett liberalt alternativ, C och L, ett socialliberalt, S och MP, ett högerpopulistiskt, M och SD, och ett socialistiskt, V.

    Alliansen är död, den kommer aldrig att bli så stor att den får majoritet i riksdagen. KD kommer med stor sannolikhet misslyckas att nå upp till fyra progent vid valet 2018, liksom för övrigt Fi.

    Det kommer inte att finnas några regeringsalternativ om inte mittenpartierna, C, L MP och S, på ett eller annar sätt kommer överens om att antingen gå in i regeringssamarbete eller också bidra till att skapa ett stabilt regeringsunderlag för antingen C och L eller också för S - med eller utan MP.

    Det Annie Lööf sa i Ekots lördagsintervju visar att alliansen i praktiken är död även om hon naturligtvis inte direkt kan erkänna detta. C lär väl också vara det största av de forna alliansparierna efter nästa val.

    Om Alliansen bildar regering nästa år och hamnar i beroendeställning till Sverigedemokraterna vill Centerpartiet sträcka ut handen till Socialdemokraterna. Det sa partiledaren Annie Lööf i Ekots Lördagsintervju i dag.


    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-25 23:32:59 följande:
    När vi ändå är inne på Annie Lööfs lördagsintervju (vad nu det har med s att göra). Hon har ju verkligen inga vettiga förslag, bara floskler och fantasier. Fri invandring, frihet att bosätta sig var som helst, statliga lån som människor ska betala med socialbidrag (trots att hultsfredsmodellen ska tillämpas, dvs nödsatta människor ska inte få sina ansökningar om bidrag behandlade), avskaffad skolplikt för stora invandrargrupper. Är det en human flyktingpolitik som hjälper barn och barnfamiljer som flytt krigets fasor? Det tycker inte jag. Jag tror det kommer att leda till ett enormt utanförskap och misär.

    Därför stödjer jag regeringens numera mycket sunda migrationspolitik. Men vad tycker mp, och hur länge har v och mp råd att stå passiva i flyktingfrågan?
    Hm, både du och Flash borde testa Revaxör. Det kan hjälpa om det är så väl att det ni tyckte er höra Annie Lööf säga bara var en konsekvens av lomhördhet.

    Hjälper inte Revaxör så kan jag kanske hjälpa till med att berätta att det finns ett ganska långt inslag i intervjun där Annie Lööf redogör för hur C ser på invandring - får man detta till att hon förespråkar fri invandring utan att man har problem med hörseln har man betydligt värre problem.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-02-25 23:31:44 följande:
    Ja det tror jag.
    Att S skulle släppa fram en alliansregering?

    Men varför skulle de göra detta. Särskilt som C och L inte sätter sig i en regering som är beroende av SD och M sagt nej till decemberöverenskommelsen men ja till Åkesson.

    Jag skulle kunna tänka mig att S i ett mycket komplicerat och låst politiskt läge efter valet släpper fram en liberal minoritetsregering.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-02-26 08:59:15 följande:
    C och L sätter sig inte i en alliansregering som är beroende av stöd från SD.

    Jag tolkade Annie Lööf i lördagsintervjun som att det inte räcker att alliansen är störst för att hon ska sätta sig i en alliansregering det krävs också att att alliansen är större än S och SD tillsammans för att en sådan regering inte ska vara svag och därmed i praktiken bli beroende av SD (eller S).

    Om alliansen inte skulle vara större än SD och S så såg Annie Lööf framför sig blocköverskridande överläggningar och det skulle som jag ser det kunna leda till någon typ av samlingsregering, att S får igenom viktig politik (genom att släppa fram alliansen) eller en ny decemberöverenskommelse (men det låter osannolikt att en sådan skulle komma till stånd).

    Om Socialdemokraterna är framgångsrika i överläggningar med alliansen tror jag absolut att S kommer att släppa fram en alliansregering.
    Ja, exakt. Det var vad hon sa - så Centern har närmat sig verkligheten såtillvida att de säger nej där SD får en vågmästaroll och då även en så kallat passiv sådan.

    Björklund har redan tidigare uttryckt sig på ungefär samma sätt.

    De omständigheter som då skulle möjliggöra att forna alliansen bildar regering skulle rimligen bli alltför förödmjukande för Batra, hon skulle inte bara behöva göra eftergifter för S utan också försäkra att hon inte kommer att ränna till Åkesson titt som tätt för att informera om regeringens Rysslandspolitik eller bara för att samarbeta lite med rasismen.

    Det är inte så lite komiskt att KD, som lär förvinna, och M bröt decemberöverenskommelsen. Hade den fortfarande gällt så hade det också regeringsfrågan varit hur enkel som helst, största blocket bildar regering.

    Nu har vi i stället fått ett altenativt block som ägnar sig åt att förtala Sverige internationellt utifrån alternativa brunblå sanningar som att Sverige fick sitt första islamistiska terrordåd 2011. Man skulle ju också kunna påstå att det enda islamistiska terrordådet i Sverige ägde rum för mer än fem år sen och det enda offret för terrordådet var terroristen som råkade spränga sig själv i luftenSkrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-26 11:50:08 följande:
    Du får nog prova din egen medicin tror jag =)
    Det tror jag inte. Annie Lööf för ett långt resonemang om Centerns syn på invandring.

    Jag tror iofs inte att Revaxör hjälper mot skrikhögerns fria förhållningssätt att tolka detta till att hon i intervjun föresprråker fri invandring.

    Skilj mellan skrihögerns önskan om vad hon skulle ha sagt och vad hon verkligen sa. Det är ju liksom inte de vassaste hjärnrören som viftar för skrikhögernSolig
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-26 12:17:30 följande:
    Att förlöjliga terrordåd är nog en oklok strategi om man vill vinna anhängare till en fantasifylld, om än vältalig, politik.

    Själv har jag otroligt svårt att se hur S ska kunna möta ultraliberalerna C. Jag betvivlar också att M och S ska kunna mötas. Å andra sidan går det ju bra för sverige ekonomiskt, så det kanske inte behövs någon handelskraftig regering? Landet verkar sköta sig självt.
    Att pyssla med alternativa sanningar är inte någon vinnade strategi i längden, Trump får ses som ett tillfälligt undantag som bekräftar den regeln.

    Annie Lööf gav inte uttryck för uppfattningen att Sverige ska ha fri invandring i intervjun.

    Att skrikhögern har ett fritt förhållningssätt till fakta är däremot ett faktum, liksom att C har blivit de här krumelurernas senaste hatobjekt.

    Lööf och Björklund är ju direkta hinder för att Batras sängkammarromans med Åkesson ska ge upphov till något annat än ett brunblått politiskt missfoster.Skrattande

    Så det kommer att komma fler fantasier från skrikhögerns hjärnrör om vad Lööf har sagt.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-26 14:12:13 följande:
    Visst har skrikhögern ett fritt förhållningssätt till fakta, t.ex. att man med fri invandring egentligen skulle mena något annat än fri invandring men som ändå får samma effekter som fri invandring... Eller kanske menar man fri invandring bara för dem som är fri att invandra?

    Nåväl, vi ser de kommande effekterna av en ultraliberal invandringspolitik redan idag i Hultsfred. Fast vi saknar ännu två komponenter, förstås. För det första att man efter ha nekats skolgång för sina barn och inte fått sina ansökningar om försörjningsstöd behandlade, också ska tvingas betala av ett statligt lån. För det andra ska kommuner som Hultsfred, som alltså säger nej till att ta emot fler flyktingar med uppehållstillstånd, betala någon slags kompensation till andra kommuner som säger ja. Kanske lite fler modulbostäder är lösningen? Containerboenden? Tält?
    Ja, det var säkert ett av skälen till att C har bytt till en mer restriktiv invandringspolitik, att det för något år sedan kom fler asylsökande än Sverige hade förmåga att ta emot.

    Få förnekar väl att det är tufft för vissa kommuner att hantera det relativt stora antal personer som fick asyl. Hultsfred är ett sådant exempel.

    Det som är lite märkligt, tycker jag, är att det är så pass många som utgår från alternativa sanningar och fakta avseende antalet asylsökande som kommer till Sverige idag.

    Under de år jag debatterat på FL så har jag ganska många gånger fått frågan om jag kan se någon absolut gräns i antal asylsökande Sverige kan ta emot. Jag svarade alltid nej och fick då följfrågan "Då vill du alltså ha en obegränsad invandring?". På den frågan svarade jag också alltid nej men med tillägget att jag inte kan bedöma var gränsen ligger för när antalet asylsökande blir ohanterligt.

    Migrationsverket gjorde den bedömingen för något år sen och de politiska partierna nådde fram till en överenskommelse som innebar att migrationspolitiken blev betydligt mer restriktiv.

    Som det ser ut idag borde man diskutera integration, inte låtsas som att vi flyttat tillbaka tiden till 2015.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-02-26 14:35:10 följande:
    Nej, så säger varken Lööf eller Björklund.

    Det Annie Lööf kommenterade var ifall en Alliansregerings budget fälls genom att SD röstar på S budget. Om det sker går det inte att regera vidare i minoritet menar hon. Om SD däremot lägger ner sina röster i budgetomröstningen finns förutsättningar för en Alliansregering även om Alliansen är mindre än S + SD.

    Det man kan diskutera är hur pigga SD är på att stödja Alliansens gemensamma förslag på exempelvis invandringsområdet. Här skulle det kunna vara så att en ren M-regering har bättre förutsättningar att få igenom sin politik i det nya politiska landskapet vi har. En sådan regering kan få igenom borgerlig ekonomisk politik med stöd av allianskollegorna samt SD och de får stöd för sin invandringspolitik av SD och S.
    Inte?

    Då får jag väl lyssna på inslaget en gång till.

    Vill du att jag ska transkribera det hon sägerGlad
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-02-26 15:24:35 följande:
    Det största misstaget i svensk politik kom med den förre statsministern Reinfeldts tal i Almedalen om att vi ska öppna våra hjärtan.

    Han hade ingen som helst rätt att kräva det. Däremot är det vår förbannade skyldighet att öppna våra plånböcker.

    Om diskussionen hade handlat om verkligheten och inte fantasifyllda metaforer från början, hade läget varit ett helt annat än det vi har nu. 

    Jag har själv inget emot en hög invandring, men den måste kosta skattebetalarna. Om vi inte satsar resurser nu för att hjälpa skadade människor, eller om vi inte skapar system som leder till samhällsekonomiska vinster på lång sikt, tror jag det kommer en systemkollaps i framtiden. Men pengarna måste tas någonstans ifrån. Vi måste ställa grupper mot varandra.  Vi måste avgöra vilka vi ska prioritera. Vi måste ta ställning till hur resurserna ska användas för att ge störst effekt. Och vi måste göra allt detta helt utan ideologiska förenklingar. 

    Undrar vad som hänt om Reinfeldt istället sagt i Almedalen att vi ska rulla tillbaka ett par jobbskatteavdrag för att finansiera flyktinginvandringen? Då hade han gett oss ett riktigt val. För ingen vill framstå som hjärtlöst, och därför gick det inte för sansade människor att argumentera mot hans öppna hjärtan-retorik. Därför kommer den låt gå attityd som följde också att få konsekvenser för lång tid. 
    Det är alltid möjligt för oss som inte har facit i hand att begå misstag.

    Och de som inbillar sig att det finns facit om vad som komma skall är själv ett enda stort misstag.

    Men systemkollaps. Min uppfattning är att Sverige är och kommer att förbli ett mycket välmående land. Och med lite bättre integrationspolitik så kommer vi att skratta gott åt domedagsprofeterna och deras besynnerliga facit för framtiden om 15 år.

    Fast förväxla inte det jag skriver med ett inbillat facit - det är bara min uppfattning.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?