Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    omni.se/tidigare-s-tjansteman-de-som-kan-lamnar-innan-valet/a/jPJ8BA

    Tidigare S-tjänsteman: De som kan lämnar innan valet

    De senaste tre veckorna har fyra statssekreterare lämnat regeringskansliet, skriver Expressen. Tidningen har pratat med en anonym tidigare tjänsteman inom Socialdemokraterna som säger att allt fler nu positionerar sig för en framtid där S inte har regeringsmakten.

    - De som kan lämnar nu innan valet, och de som är kvar muttrar lite att "råttorna lämnar sjunkande skeppet", säger personen.

  • K Markatta

    Så här reagerade exempelvis en person med ett mångårigt förflutet inom Sakliga, Opartiska och Förtroendeingivande SR och SVT:

    twitter.com/ametistametist/status/1028250648192671744

    "Pajaser. De tog med sig vita barn för att filma i Rågsved.

    Skolan ligger på vägen till och från centrum och min bostad. Går förbi varenda dag flera ggr. Det går nästan uteslutande afrosvenska barn på Rågsvedskolan, några arabiskt talande barn. Man ser liksom inget annat. Svarta barn är det man ser.

    De tog alltså med sig vita barn för att filma här. Lol... clown. Var det ingen i teamet som sa något? Ska ni filma i Rågsved och plocka poäng på att ni varit här så spegla Rågsved. Det är väl också såsom Sverige faktiskt ser ut? Varför inte spegla Sverige.

    Det här är kränkande. Filma i Rågsved för att kunna säga att du var i förorten men inte vilja spegla förorten som den ser ut och ta med sig vita barn. Varför? Det här är Sverige lika mycket som det blonda Sverige.

    Eller är det inte de väljarna S vill tilltala med filmen. Guess not. Bra att veta. Eller är det för att de svarta barnen tilltalar sk icke-röstare. Bra att veta att S gett upp om den målgruppen.

    Löfven kan ju också testa och besöka Rågsved annars också och inte bara för att filma sin kampanjfilm. Jag visar runt. Kom."

  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-08-14 14:50:08 följande:
    Nja, jag har nog snarare uppfattat dig, Rataxes och "man och nöjd" som naivt världsfrånvända högerdebattörer utan minsta tillstymmelse till vänsteravvikelse - alltså allt annat än vänster.
    Den här synen på dina forumvänner skulle du eventuellt kunna ompröva. Personen jag citerade uppfattar jag i alla fall som någon med grundmurade vänsteråsikter och jag tycker att kritiken är befogad.

    Det du (och Bill) missade eller undvek är att man valde ut statister som inte är representativa för de barn som faktiskt går i den aktuella skolan. Eller, om man så vill, att svarta barn byttes ut mot vita. Frågan blir ju vilka signaler det sänder.
  • K Markatta
    FDFMGA skrev 2018-08-14 17:19:26 följande:
    Vi har så olika verklighetsuppfattning, jag kan inte ens med bästa välvilja i världen se att du citerat någon forumdeltagare i inläggen som handlar om valfilmen.
    Hehe... kul med olika verklighetsuppfattningar. En verklig verklighetsuppfattning skulle kunna vara att "dina forumvänner" syftar på de medlemmar här på forumet som du räknade upp i ditt inlägg.

    Personen jag citerade är däremot en vanlig människa av kött och blod som skrivit kritiskt om S och Löfven på twitter.
  • K Markatta

    I England har Socialdemokraterna länge haft problem med rasism och extremistsympatier i sina led. Det senaste övertrampet är avslöjandet att partiledaren Jeremy Corbyn deltagit i en minnesceremoni med kransnedläggning för döda medlemmar i den terroristgrupp som utförde massakern vid OS i München 1972:

    www.thetimes.co.uk/article/jeremy-corbyn-i-did-attend-wreath-ceremony-for-munich-killers-97hqtlswp

    Ja, det är samma Corbyn som ofta hyllas här hemma av högt uppsatta personer inom regeringspartierna S och MP samt deras samarbetspartner V.

  • K Markatta

    Jaha, muta ungdomar för att prångla ut S propaganda. Det kan väl inte ens Bill försvara?

    Värt att nämna är också S nya mediestrategi gällande Löfven:

    www.expressen.se/nyheter/val-2018/partiets-nya-krisplan-for-att-radda-lofven/

    Stefan Löfvens låga förtroende hos väljarna och hans svaga insatser i debatter och utfrågningar har fått Socialdemokraterna att aktivera en ny krisplan, enligt Expressens uppgiftslämnare.

    - Man ska försöka tajma in utspel och pressträffar med andra ministrar samma dagar som han deltar i utfrågningar och debatter, säger en källa i partiet.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-08-18 22:20:29 följande:
    Jag läste att Moderaterna har köpt ordet bilbränder av Google så att alla som söker på bilbrand får reklam av Moderaterna. Det är inte så snyggt kan jag tycka..
    Hehe... vad var din åsikt om att S köpt sökordet "moderaterna" nu igen?
  • K Markatta

    Det är inte bara BB på mindre orter som S cyniskt lägger ner så att de stackars invånarna tvingas föda i bilen mitt i vintern.

    Nu smäller man även igen dörrarna till en landsbygdsskola bara några dagar innan skolstart:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/osterfarnebo-skola-fortfarande-osakert-infor-skolstarten
    www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/majoritet-stanger-skolor-i-osterfarnebo-och-hammarby

    Skolchefen Inger Normans beslut,
    att stänga högstadiet i Österfärnebo och även grundskolan i Hammarby, röstades igenom med minsta möjliga marginal. S och V röstade för skolchefens beslut, medan C, M, L och SD röstade mot. Röstsiffrorna slutade 6-5 och därmed blir det ingen undervisning för högstadieeleverna i Österfärnebo och grundskoleeleverna i Hammarby när terminen börjar om en vecka.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?