Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    auster skrev 2019-10-26 13:37:07 följande:
    Sharia är mycket riktigt grunden för en islamistisk statsbildning. I det avtal Socialdemokraterna tecknat med islamistiska SMR ingår att anpassa Sverige till sharialagstiftning. I det ingår till exempel könsseparerade simhallar, muslimska helgdagar, särlagstiftning i familjerätten, statlig imamutbildning och anpassad arbetsrätt. En del är redan infört, annat föreslaget eller planerat.
    Vad är infört av sharia menar du?
    och vad planeras?
    hur långt har de kommit i planeringen?
    Hur har du insikt i denna planering?

    beskriv gärna med källor som backar upp kopplingen till sharia.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

    "Sharia vänder sig inte bara till den enskilde troendes personliga samvete, etik och rättspatos, men utgör även grund för politisk islam (islamism), och lägger stor vikt vid en idé om andlig renhet genom kroppslig renhet. Sharia liknar på så sätt i mångt och mycket talmud, den judiska lagen (se halacha), men har även vissa likheter med tankarna bakom kristen puritanism[1].

    Reglerna omfattar:


    plikter inför Gud ibadat, som behandlar personliga frågor som till exempel klädsel, hygien, kost, bönen och gudstjänstlivet. transaktioner mellan människor muamalat, som rör samhälleliga föreskrifter om kriminalitet, politik, ägande och giftermål, samt regler för hur icke-muslimer ska behandlas i muslimska områden, vid krig och konflikter.

    Införandet av sharia är ett mål för islamistiska rörelser i många samhällen, med argument som att plikter att utöva religion och de stränga straffen förväntas minska kriminalitet, korruption och regimers förtryck, och ge ett rättvist samhällssystem såsom rättvisebegreppet definieras inom Islam. En tydlig majoritet av muslimer i muslimskt dominerade länder är positivt inställda till sharia, men inställningen till hur sharia ska tolkas varierar.[2] Försök att införa sharia i olika länder har emellertid åtföljts av konflikter med befolkningsgrupper som utövar andra religioner såväl som med sekulära och liberala muslimer, och har förorsakat krig såsom det andra sudanesiska inbördeskriget 1983-2005."

    För övrigt verkar SD ha en del att hämta ur sharia med koppling till de stränga straffen, plikten att utöa svensk kultur mm

    SDsharia-högern kan man kanske kalla dem Drömmer

  • Padirac
    auster skrev 2019-10-27 09:51:49 följande:

    Socialdemokratern finns representerade i landets samtliga kommuner och landsting, inte bara i regeringen.

    I det avtal Socialdemokraterna slutit med den islamistiska organisationen SMR åtar de sig att shariaanpassa Sverige. Det sker både i kommunerna (t ex shariaanpassade simhallar, bidrag till till moskeer) och på statlig nivå  (t ex imamutbildning, särlagstiftning). Ulf Bjereld som sitter i sossarnas verkställande utskott skryter öppet om att 70 % av muslimerna i Sverige röstar på socialdemokraterna. 


    Men var är avtalet du pratar om?
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-28 19:40:05 följande:
    Det var ingen kompromiss. Löfven gick med på att införa nyliberala centerns politik rakt av i utbyte mot att få fortsätta som statsminister. Han behövde nämligen en mandatperiod till för full statsrådspension. Räkna med att han avgår direkt efter nästa val när fallskärmen är säkrad. 

    LO-medlemmarna är inte dummare än att de fattar att Löfven sålt ut deras rättigheter för hans egen makt och vinning. Därför är SD numera välförtjänt störst bland arbetarväljarna.
    Det var mycket som inte stämde i det här du skriver - eller det var inte mycket som stämde i det du skriver

    https://www.socialdemokraternakavlinge.se/2019/01/29/januariavtalet-73-punkter/

    "En sakpolitisk överenskommelse mellan S, L, C och Mp med 73 punkter ligger till grund för den regering vi har nu fått igenom för de kommande 4 åren.

    Stefan Löfven, vår statsminister, har beskrivit 57 av de 73 punkterna som ”bra socialdemokratisk politik”.

    Dit hör höjda statsbidrag till kommuner och landsting, infrastrukturinvesteringar i hela landet (bland annat Norrbotniabanan), en aktivare landsbygdspolitik, fler platser i Kunskapslyftet, klimatpolitiken, flygskatten och en massa annat­ som skulle falla om Sverige fick en ren högerregering.

    En förändring av arbetsrätten ska inte få ändra maktbalansen på arbetsmarknaden. I skolan ska rätt stöd ges i tid, satsa på en kunskapsskola samt investera i goda lärmiljöer är ytterligare några av punkterna i överenskommelsen."
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-28 21:13:39 följande:
    Du ser ju själv vilket nonsens. Bara luft. Alla konkreta åtgärder kommer från Annie Lööfs kravlista. Löfven bryr sig inte. Om tre år har han full statsrådspension och gläds åt den avskaffade värnskatten och rutavdraget. Som gammal fackpamp är han expert på att maximera den personliga vinningen.
    jo, jag ser nonsens, Bara luft.

    Hur kommer det sig att du kan spå om andras motiv och avtal trots att du ingenting vet.

    Är det månne alla dessa 'underförstådd-heter' som poppar upp igen.
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-28 23:23:04 följande:

    Att Löfven har en enorm personlig vinning i att kvarstå som statsminister en andra mandatperiod för att uppnå full statsrådspension är fakta.

    Att Löfven valde skriva på JÖKen för att kunna kvarstå som statsminister är också fakta. Detta trots att det innebar en politik tvärt emot den han lovat med försämrad arbetsrätt, låglönemarknad genom arbetskraftsinvandring, marknadshyror och sänkt skatt för de som tjänar mest. 

    Att Löfven är en stor vinnare på den avskaffade värnskatten är också fakta.

    Att Löfven är en gammal fackpamp är också fakta.

    Inga spådomar, bara fakta således.


    Dessa fakta stödjer inte påståendet. Istället luktar det lika illa som SDs filmfiasko förra sommaren.

    Brun propaganda som MK själv kallade det.
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-29 00:59:26 följande:

    Vi får väl se när Löfven väljer att avgå. Efter nästa val så är fallskärmen klar för hans del och då lämnar han. Man ska komma ihåg att han gick med i partiet 1970 samtidigt som Sossarna tvångssteriliserade "tattare", "sinnesslöa" och homosexuella. Då var han kanske lockad av rasbiologin, nu av den egna vinningen.

    Jag tror för övrigt den sossarna kan nå tyska nivåer om 13-14 %. Löfven är mindre populär än Trump efter alla sina lögner. Det skulle ge hopp åt svenskarna. 


    Ja du, dessa påstådda kunskaper om andra människors inre och fantasier om S är inte imponerande.

    Mycket hittepå och underförstått om en person du inte känner och så den eviga bruna SD propagandan för att försöka tvätta nyssnazisternas illa ansedda bak.
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-29 08:44:35 följande:

    Att Löfven gick med i Socialdemokraterna ägnade sig åt rasbiologi genom  tvångssteriliseringar är fakta. Han sökte sig med öppna ögon till ett parti som begick systematiska grova övergrepp mot utsatta grupper. Kanske var det rasbiologin som lockade honom, kanske inte.  

    Att han kan dra sig tillbaka med full statsrådspension om han blir kvar tre år till är fakta. Att han sålt ut allt det han lovade i valrörelsen för att kunna göra det är också fakta.

     


    Rasbiologin avskaffade S i slutet av 30-talet. Nazister och fascister höll däremot kvar det i sina tankeströmningar. Den svenska nazisten och senare fascisten Per Engdal som verkat i såväl Frankrikes och englands nya fascistiska höger lämnade Tankegodset om rasbiologi i form av 'nedärvd essens' till Sven Davidsson/ BSS som efter ett par misslyckade försök att starta politiska partier i slutet at 80-talet startade Sverigedemokraterna tillsammans med SMS-soldater, fascister, nazister och rasister. Engdahls fascistiska, nazistiska och rasistiska tankar präntades ned i SDs principprogram. SDs företrädare MK och JÅ skryter om hur det senaste principprogramet liknar det ursprungliga som BSS plitade ihop.

    Rasbiologerna är SD och det har det direkt från fascisten och nazisten vars idéer präglade och präglar SDs principprogram, företrädarnas uttalanden osv.

    Allt detta är väl belagt till skillnad från den historieförfalskning SD och SDsvans sprider i sin Bruna Propaganda (fritt citerat från MK @SD)
  • Padirac
    auster skrev 2019-10-29 08:44:35 följande:

    Att Löfven gick med i Socialdemokraterna ägnade sig åt rasbiologi genom  tvångssteriliseringar är fakta. Han sökte sig med öppna ögon till ett parti som begick systematiska grova övergrepp mot utsatta grupper. Kanske var det rasbiologin som lockade honom, kanske inte.  

    Att han kan dra sig tillbaka med full statsrådspension om han blir kvar tre år till är fakta. Att han sålt ut allt det han lovade i valrörelsen för att kunna göra det är också fakta.

     


    Nu var det ju Åkesson som sökte sig till ett nazistiskt parti, det finns belagt.

    Resten av det du hittar på om en människas motiv kan du inte veta någonting om.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-10-30 19:54:48 följande:
    Antagligen för att (S) trotts sina försöka att skriva om historien faktiskt var rashygienister.
    Det ansågs vara etablerad vetenskap redan på 1800-talet. Rasbiologi var alltså inte en politisk inriktning så som SD idag förespråkar liknande tankar pga sin politiska uppfattning

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Rasbiologi

    "Rasbiologirasteori eller raslära, var ett akademiskt ämne som studerade människoraser. Begreppet rasbiologi associeras vanligen med äldre eugenisk forskning, det vill säga forskning kring möjligheten att rasförädla olika folkgrupper med hjälp av biologiska såväl som sociokulturella åtgärder. Idag betraktas rasbiologin som en pseudovetenskaplig lära utan vetenskaplig grund. I Sverige var Statens institut för rasbiologi ansvarigt för forskningen.[1]"

    "Forskare, som exempelvis David Theo Goldberg, har studerat hur olika stater i Europa konstruerat sina respektive rasregelsystem. Detta har gjorts enligt honom genom primärt två modeller, den historicistiska och den naturalistiska. Den naturalistiska modellens utgångspunkt är att förklara nationell överlägsenhet genom att naturalisera konstruerade rasskillnader via rasbiologiska diskurser om högre respektive lägre stående raser. Bland de stater som räknas till dem som använt denna typ av konstruktion är främst Tyskland.[5][7]"

    "År 1921 inrättades Statens institut för rasbiologi i Uppsala. Riksdagens båda kammare ansåg att ett rasbiologiskt institut skulle skydda mot inre fiender; defekta, asociala, abnorma och brottsliga människor. Institutet bestod av Herman Lundborg som chef med professors titel med en statistiker, en genealog, en antropolog samt några biträden.[9] Forskarna bedrev studier av olika släkters och befolkningsgruppers livsbetingelser och utvecklingsmöjligheter och kartlade det biologiska arvets betydelse för sjukdomar och ärftlighet. Genom dessa utforskningar skulle man få en teoretisk förklaringsmodell till bland annat brottslighet, vanart, alkoholismsinnessjukdom och annan så kallad undermålighet. Efter att Herman Lundborg pensionerats och Gunnar Dahlberg inträtt som ny chef för institutionen för rasbiologi år 1936, förändrades synen på rasbiologin. "
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-11-02 07:25:11 följande:

    Om så vore fallet skulle frågan inte vara så känslig för socialdemokratin.


    Jaha, du tänker så...

    Det förklarar ju varför SD inte vill prata om nazisterna..
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?