Inlägg från: Anonym (Orolig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Orolig)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Flash Gordon skrev 2021-06-13 08:36:21 följande:
    Ständigt denna socialistiska grundsyn där alla pengar alltid tillhör staten och den medborgare som betalar lite lägre skatt antingen får "rabatt" eller "bidrag".

    Det finns ingen som helst anledning att ens acceptera diskussionen på de premisserna. Att acceptera den människosynen.
    Och att ständigt referera till den högsta skatt som någonsin existerat som det "normala" är helt sanslöst.

    Det är väl 14 år desan fastighetsskatten gjordes om. Trots detta låtsas S som att nuvarande beskattning är "en rabatt".

    Kanske dags att S börjar leva i nuet. ISK och kommunal avgift är det normala. Att plocka mer pengar från folk för att de bor och sparar är inget annat än stöld.
  • Anonym (Orolig)
    Rataxes skrev 2021-06-13 08:42:47 följande:

    Jag har fortfarande inte sett en vettig förklaring till varför det ska grävas ännu mer i mina fickor gällande ISK. Där har jag lagt undan redan skattade pengar, dessa beskattas oavsett om värdet stiger eller sjunker. Det är inte nog för socialisterna som vill fingra i syltburken för att man misskött landets ekonomi.

    Om vi istället för att leva sparsamt och lagt pengar på hög, främst för att trygga vår ålderdom, istället åkt till Thailand 2 gånger om året eller köpt en dyr båt eller en dyr villa inne i stan som vi fått bidrag till våra lån för, eller köpt en dyr skrytbil som subventioneras av skattepengar, så hade pengarna fått vara ifred för den klåfingriga ministern och hennes partiaktivister.

    Det är tydligen viktigt att det är mina pengar som går till insektsrestauranger, menskonst, enhörningar mm skatteslöserier.


    Haha, jag har åkt till Thailand 2 gånger och köpt en dyr båt + dyr lägenhet i innerstaden. Jag har tänkt att mina upplevelser kan staten aldrig ta ifrån mig.

    Men sen har man ju andra investeringar också som ligger mer pyrt till.

    Det blir problematiskt när S låtsas att man behöver mer pengar till välfärden efter att ha slösat bort pengarna på annat.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 11:25:31 följande:

    Magdalena Andersson har meddelat att småsparare inte kommer påverkas av förslaget och det är bara belopp som överstiger 3 miljoner kronor på ISK kontot som skulle förlora sin skatterabatt i förhållande till beskattningen av andra finansiella vinster.  På belopp över 3 miljoner får du alltså använda dig av andra sparformer och där får du skatta på vinsterna men kan också får göra avdrag på förlusterna.


    Så länge som sjukvården, äldrevården, grundskolan och rättsväsendet behöver mer resurser tycker jag att det är rimligt att statens pengar i första hand går till sådana ändamål och inte till generösa skatterabatter till de allra rikaste. 


    Så det enda Magdalena är ute efter är att flytta investeringar utomlands menar du. Det verkar vara otroligt korkat och kommer självfallet aldrig att ske.

    Troligare är att Magdalena deklarerar att den som har 100000 är en storsparare och att skatten höjs för de flesta. Det är i själva verket en förutsättning för att det ska bli några pengar in. Gängkriminalitet kostar och måste finansieras. Av småspararna.

    Det finns idag resurser till sjukvård, skola, äldrevård och rättsväsende. SMP-regeringen har valt att lägga resurserna på annat. Bl.a har man sänkt skatten för höginkomsttagare. Kraftigt.


  • Anonym (Orolig)
    Padirac skrev 2021-06-13 11:27:42 följande:
    Så du hittade inte debatten på riksdagens hemsida?  

    Alla andra är inte garderobsnarcissister som speglar sig i andras arbete -  'Äras den som äras bör. Det är polisen som gjort en fantastisk insats'

    Antal poliser... Jag undrar om det för skrikhögern är omöjligt att skilja på verklighet och fantasi... 

     
    Jag råder dig att läsa axlarna på din egen graf. Den visar ingenting om antal poliser. Den visar antagna på polisutbildning. Den visar också antal poliser som slutar. Just nu värre än någonsin.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 11:42:07 följande:

    Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt gick ut före valet 2018 och meddelade att SD kunde tänka sig att slopa Värnskatten (den extra beskattning av de högsta inkomsterna). Så fort regeringen, efter januariöverenskommelsen meddelade att Värnskatten skulle slopas bytte SD genast fot och var emot denna skattesänkning.

    Vi har sett det förut. Före valet 2014 var SD emot att aktiebolag skulle få driva skattefinansierade grundskolor (pga. av risken för de skattemedel som var tänkta att stärka skolan i stället skulle hamna i aktieägarnas fickor). Direkt efter valet 2014 så bytte SD fot och blev positiv till att aktiebolag skulle få driva skattefinansierade grundskolor..


    SD driver (oavsett vad de ibland säger) i praktiken en politik för de allra rikaste. 
    Det är SMP-regeringen som sänkt skatten för höginkomsttagare.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 12:00:45 följande:
    Ja och det står nog klart för var och en att om SD och de övriga borgerliga partierna hade kommit till makten 2018 så hade samma skatter sänkts (Oscar Sjöstedt sa före valet 2018 att SD ville sänka just dessa skatter)
    Dina hypotetiska resonemang är ointressanta.

    S-regeringen sänkte skatten för höginkomsttagare. Allians-regeringen som satt 2006-2014 gjorde det inte. Det kanske kan ge dig en hint.
  • Anonym (Orolig)
    Padirac skrev 2021-06-13 12:19:35 följande:
    Så du tänker att poliser som inte utbildats ska anställas

     
    Jag tänker att det kan vara bra om grafen man presenterar reflekterar det man skriver. I det här fallet visar grafen att antalet poliser som slutar ökat sen S-regeringen tillträdde.Glad
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 13:55:05 följande:
    Men nu resonerar du mot bättre vetande. Det är på ISK konton som redan beskattade pengar beskattas (mot att man slipper beskatta vinsterna). Det finansministern föreslår är att man över 3 miljoner kronor bara ska få beskatta vinsterna. Frågan är varför intäkter från kapitalvinster ska beskattas lägre än intäkter från arbete.
    Fel igen killbill. Frågan är varför intäkter från arbete ska beskattas hårdare.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 15:12:31 följande:
    Grafen bygger på polismyndigheterna utfall och prognos. Vilket är uppenbart då grafen innehåller data för framtida år. Sedan polismyndighetens publicerade den data som ligger till grund för grafen har det publicerats utfall som visar att färre poliser slutar och fler poliser (som tidigare slutat) återvänder till polisen.
    Men sluta. Du kan ju inte ens hålla isär begreppen. Du visar en graf över antal utbildade och påstår att den visar antal poliser.

    Extra spännande är att du anklagar Alliansen för en felaktig prognos. Man baxnar.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 15:52:10 följande:
    Nu svamlar du. Det är du som inte förstod att grafen delvis var en prognos. Jag har inte heller anklagat alliansen för någon prognosmiss (grafen bygger på data från polismyndigheten, inte alliansen).

    Frågan är varför du sitter och hittar på saker som jag inte sagt. Klarar du inte av att debattera på ett schysst sätt?
    Frågan är varför du presenterar en misslyckad prognos som om den vore ett faktiskt utfall.

    Det är uppenbart att du presenterar vad som helst om du finner det användbart mot Alliansen.

    S har regerat i 7 år och trots detta tror du på fullt allvar att Europas värsta gängkriminalitet är Alliansens fel. Det måste vara näst intill unikt.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 16:33:03 följande:

    Grafen visar ett utfall under de år som Alliansen regerade. Att det då utbildades för få poliser är alltså ett faktum. Det är också ett faktum att det årligen utbildats enormt många fler poliser sedan Alliansen förlorade makten och den nuvarande regeringen tillträdde. 


    Det är nu 2021. Ska du kanske hoppa in i nutid?
  • Anonym (Orolig)
    Flash Gordon skrev 2021-06-13 16:48:53 följande:

    Nu har alltså forumets bägge socialdemokratiska konton kommenterat massivs i tråden utan att kunna försvara skattepengar till insektsrestauranger.

    Så oväntat.


    Det viktiga är inte att dra in skattemedel. Det viktiga är att dra åt tumskruvarna för vanligt folk. Näsan ovanför vattenytan. Skapa de statliga utgifter som krävs för möjliggöra att alla lever på existensminimum.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 18:06:15 följande:
    Ja låt oss göra det!  Idag utbildas betydligt fler poliser än under den moderatledda alliansen tid vid makten, Fler poliser som tidigare lämnat yrket åtevänder idag till till kåren och färre poliser väljer att sluta.
    Grattis, du klarade en mening innan du hoppade tillbaka 10 år i tiden.

    Vad spelar det för roll att det utbildas poliser? Du vill ju inte ge dem verktyg att bekämpa grov kriminalitet. Du värnar istället deras integritet och för det ändamålet behövs inga poliser.

    S-MP-regeringen har gett oss Europas värsta gängkriminalitet och till på köpet har svensk polis sämst verktyg att bekämpa den. Så att prata om antal poliser är inte riktigt relevant.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 18:23:00 följande:

    Ursäkta men vet du var ett Naturrum är för något? Det konstverk du pratar om ska nämligen placeras i Naturum Färnebofjärden . Naturum finns över hela Sverige. De är öppna för alla och är en möjlighet för alla åldrar att lära sig mer om natur och miljö. I Naturumen finns ofta utställningar som passar hela familjen men också skolelever. Ett Naturrum kan liknas vid ett museum för naturen.  Tanken med det konstverk du pratar om är att skapa en miljö där besökarna får lära sig om och betrakta insekter på nära håll.


     Att lägga 300 tkr på en satsning som kommer många innevånare och skolklasser till godo kan inte anses vara särskilt mycket pengar. I alla fall inte om vi jämför med inköpen av konst till det moderata skrytbygget NKS. Till NKS valde Moderaterna att köpa in konst för 118 miljoner kronor dvs 393 gånger så mycket pengar som den nu aktuella satsningen på naturrum som kommer familjer och skolklasser till godo.


    Personligen är jag positiv till konst i det offentliga rummet men frågan till dig blir hur det kändes för dig när Moderaterna i Stockholm valde att lägga 118 000 000 för utsmyckning av det moderata skrytbygget NKS?


    Hur svårt kan det vara att förstå att allt slöseri med skattemedel är fel? Oavsett parti.

    Varför prata om skattehöjningar så länge slöseriet pågår?
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 18:52:50 följande:
    Jag tycker inte att det är slöseri med skattemedel att skapa en museum-liknande miljö där barn och skolelever får lära sig mer om miljön.
    Det spelar faktiskt ingen roll vad du tycker i det avseendet.

    Det är ju du som yrar om att skatten måste höjas för att få råd med vård skola omsorg. Men kan inte först spendera pengarna på en massa löjliga museum-liknande och sedan hävda att det inte finns pengar. Det är nämligen motsatsen till definitionen av ekonomi.
  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 20:13:04 följande:
    I min värld är konst, museum, bibliotek, nationalparker, naturrum och liknande viktiga inslag i ett samhälle. Men sådant bryr du dig uppenbarligen inte om.
    Viktigt för vem?

    Om det är viktigt för folket kommer marknaden se till att dessa tjänster erbjuds. Varför ska folket betala för tjänster som staten prackar på dem?

    Vet du ens hur mycket Sveriges samlade kommuner dopar sina lokala ishockeylag med? Är det också viktigare än vård, skola och omsorg?


  • Anonym (Orolig)
    KillBill skrev 2021-06-13 21:59:34 följande:
    Inga kommentarer på att Moderaterna i Stockholm valde att lägga 118 miljoner (118 000 000 kronor) för utsmyckning av det moderata skrytbygget NKS?
    Det är väl småpotatis jämfört med vad kommuner lägger på elitsatsning för sina lokala ishockeylag. Bara Leksand har väl spenderat 300 miljoner. Växjö 256 miljoner. Luleå satsar 27 miljoner varje år. Timrå, Oskarshamn, Skellefteå o.s.v är inte långt efter.

    Utsmyckningen av NKS var trots allt en engångsutgift. Onödigt dyrt tycker jag. Vi måste verkligen stoppa slöseriet med våra skattemedel.


  • Anonym (Orolig)

    Jag tror jag ska bli konstnär

  • Anonym (Orolig)
    Flash Gordon skrev 2021-06-14 23:25:41 följande:
    Yep!

    Det läckte ut dokument där sossarnas grupp som tittar på detta bett RUT (Riskdagens Utredningstjänst) att räkna på utfall på höjd skatt på ISK på summor från 100000 och uppåt.

    Vad deras interna utredning till slut kommer fram till är ju inte klart än men vilka nivåer och scenarion de tittar på har blivit offentligt.

    Just att de utreder höjd skatt redan från enbart 100000 på sparkontot var en stor del av anledningen till att reaktionen blev så enorm.
    Deet är ju helt sjukt att de ska straffa småsparare på det sättet

    Mitt förslag är att göra småsparare till storsparare. Då ökar skattebasen istället för att minska.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?