Inlägg från: Anonym (Amanda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amanda)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Rataxes skrev 2021-03-20 17:43:40 följande:
    Varför ska mitt timrade hus från 1700-talet på landsbygden beskattas högt bara för att vi har stor boyta? Klimatavtrycket från min fastighet torde vara minimalt om man ska beskatta efter något så godtyckligt.

    I övrigt håller jag med om mycket du skriver.
    Jag försöker såklart bara få Bill att förstå hur sjukt hans resonemang är. S vill skapa en konflikt mellan stad och land där båda förlorar. Det är alltid de hårt arbetande som kommer förlora på S reformer.

    Bill säger ju själv att han vill jämna ut inkomsterna. Det är samma sak som att säga att de driftiga betalar alldeles för lite till de lata. Det må vara ett problem att de driftiga blivit skickligare på att skaffa sig en acceptabel inkomst. Mitt utjämningsförslag går istället ut på att hjälpa de lata att ta inspiration från de driftiga och själva skaffa sig ett bra liv. Så svårt är det verkligen inte.

    S har en ganska hemsk politik som går ut på att lära de driftiga att de lika gärna kan ta ett enkelt diskjobb, för de ska ingenting ha som är bättre än genomsnittsarslet.

    Ett hus är inte en juridisk person och ska därmed inte kunna beskattas.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 18:59:37 följande:

    Nej Det är ditt resonemang som är sjukt. Det är du som anser att fastighetsskatten ska baseras på boyta och inte på värdet av huset och det är ditt förslag som skulle skapa konflikt mellan stad och land där människor i storstad skulle vara de stora vinnarna eftersom deras högt värderade fastigheter skulle bli lågt beskattade och därför stiga i värde medan människor på landsbygden skulle vara förlorare och få en högre fastighetsskatt och få se sina fastigheter tappa i värde.


    Du hävdar att ett större bostadshus leder till högre utsläpp men så behöver det inte alls vara. Ett stort hur byggt av hållbara materiel som är välisolerat kan ge mindre klimatavtryck än ett mindre hus som är dåligt isolerat och som är byggt av mindre hållbara materiel. Dessutom kan man se energiskatterna som ett sätt att beskatta hus som ej är energieffektiva och om fastighetsägaren dessutom skulle beskattas för ytan på sina hus så skulle fastighetsägaren bli dubbelt beskattad. Vad är logiken med det?


    Du påstår i ditt förra inlägg att en fastighet inte är ett investeringsobjekt. Det är ju direkt skrattretande. Ett husköp är för de flesta människor den största investering man gör under en livstid.


    Tidigare beskattades båtar och andra investeringsobjekt i förmögenhetsskatten men den slopades under regeringen Reinfeld. Argumentet för att inte beskatta andra investeringar än fastigheter är att dessa kan flyttas utanför landet/skrivas utanför landet för att på så sätt komma undan skatt och det gör att en sådan skatt kan straffa de som är ärliga och belöna de som gömmer tillgångar. Du kan inte gömma eller ta med dig en fastighet och det är därför som nationalekonomerna tycker att detta är en bättre skatt än andra och det är därför som nationalekonomerna tycker att man ska växla en fastighetsskatt mot sänkt skatt på inkomster.


    Du är så fast i din felaktiga tankegång att arbetande befolkning ska tvingas betala skatt på sitt boende utifrån dess okontrollerbara värde. Det är sjukt. INGEN borde behöva betala fastighetsskatt.

    Lika vansinnigt är ditt fokus på villor som kostar flera hundra miljoner. Att dessa finns är INTE skäl till att en sjuksköterska ska betala 50000 i fastighetsskatt. Det är ren stöld. S-märkt sådan.

    Det är lustigt att du går i taket över tanken på att landsbygden skulle få betala fastighetsskatt, men reagerar inte överhuvudtaget på sjuksköterskan som förlorar hela familjens välförtjänta semester.

    Löjligt. Ett stort hus långt ute i skogen ger självfallet större utsläpp.

    Ja, ett husköp är en stor investering. Men man kan ju inte köpa hus och hoppas på värdeökning. S nuvarande tankegångar visar ju att ett husköp kan förvandlas till att hushåll går i konkurs p.g.a klåfingriga S-politiker. Stöld är i vanliga fall straffbart. Detta är masstöld.

    Varför är du så j-a kåt på att beskatta andra människors egendom?

    Det är bara nationalekonomer som tycker fastighetsskatten är bra. Folket avskyr den skatten. Och vilka är det som ska bestämma i en demokrati? Folken eller nationalekonomerna?
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 19:50:43 följande:

    Nej du vet inte vad du snackar om. Det är inte självklart att ett stort hus i skogen leder till högre utsläpp.  Att man inte skulle kunna räkna med en värdeökning på en fastighet är ett förbluffande påstående. De senaste 20åren har svenska fastigheter ökat med flera hundra procent i värde och om detta fortsätter så kommer vi snart få en fastighetsbubbla. En positiv sak med en fastighetsskatt är att den skulle kyla av bostadsmarknaden.  När fet gäller ditt exempel med sjuksköterskan så noterar jag återigen att du inte har satt dig in i förslagen från nationalekonomerna som bygger på att man ska växla fastighetsskatt mot sänkt skatt på inkomst.


    Men sluta spela korkad. Kalle i lägenhet utan bil och "allt" på en armlängds avstånd orsakar inte mycket utsläpp. Nisse som måste åka 5 mil för att köpa mjölk och tanka släpper ut mycket mer. Det är självklart. Jag har flera fastigheter och vet vad jag pratar om. Hemma i stan körs ingen bil och inte mycket till renoveringsbehov heller. Men ute i bushen finns massor av renoveringsbehov och relaterat bilåkande.

    Det är direkt skrattretande att du påstår att fastigheter alltid ökar i värde samtidigt som du föreslår en ökning av fastighetsskatten som kan komma att halvera detsamma med personliga konkurser som följd. Måste du vara så partitrogen? Kan du inte tänka själv?

    Jag har redan förklarat för dig varför det är omöjligt att sjuksköterskan kan få en inkomstskattesänkning som kompenserar för chockhöjningen av fastighetsskatten. Förstår du inte att det är omöjligt. En inkomstskattesänkning gäller ju alla. Och alla har inte en fastighet.

    S har lågt förtroende i dessa frågor. De har aldrig levererat utlovade skattesänkningar. Bara höjningar. Vill du ha inkomstskattesänkningar så borde du byta parti.

    Det värsta av allt är att staten inte behöver dessa pengar. De är bara ute efter att straffa de som arbetar.


  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-20 21:10:04 följande:
    Det är inte så enkelt som du vill tro - det du så självklart tycker är självklart.

    Staden och landsbygden och småstäder/orter har alla miljöavtryck. Däremot är det olika saker som skapar miljöavtrycket.  I ett fall är det transporter, i andra fall är det stadsbebyggelsen och det stora antalet människor..  i det stora hela är det enligt de udnersäkningar jag läst befolkning och småstäder/orter på landsbygden som har minst miljöavtryck och de stora städerna med mycket befolkning har ett mycket högre miljöavtryck.

    Storstäder har länge målats ut som verkliga miljöhot, men ny forskning tyder på att storstäder tvärt om kanske är en förutsättning för att mänskligheten ska kunna klara världens stora miljö- och klimatproblem.

    Tidningen
    New Scientist har en intressant artikelserio om miljöfördelar och miljönackdelar i storstäder respektive landsbygd. I serien lyfter man bland annat fram ett antal nya studier som visar att stadsbor lämnar ett avsevärt mycket mindre miljö- och klimatavtryck än de som bor på landet.


    I Kina har man insett att ett ökat liv i staden kan gynna miljön. Därför betalar man jordbrukare och herdar, som har en stark miljöpåverkan på de stora slätterna i centrala Kina, för att de ska flytta till distriktets stora stad Ordos. Hittills har 435 000 människor valt att flytta till staden. Gordon McGranahan bär titeln "urban economist" på välrenommerade International Institute for Environment and Development, IIED och förra året besökte han Ordos.
    ? Det som den kinesiska regeringen har insett är att dessa människor gör mindre skada på miljön i ett tätbefolkat område än vad de hade gjort om de var utspridda ute på landsbygden, säger han till New Scientist.

  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 21:54:52 följande:
    Du tycker alltså att folk på landsbygden med stora fastigheter ska ska betala högre fastighetsskatt för att de har långt till affären. Ja jisses..

    Om du hade ansträngt dig för att förstå förslagen från de nationalekonomer som rekommenderar en ny fastighetsskatt så hade du förstått att fastighetsskatten är en del av en total skattereform. Det blir rätt komiskt när du i inlägg efter inlägg bygger din argumentation på dagens skattesystem och inte det skattesystem som ekonomerna faktiskt föreslår.
    Kan du få in i din tröga skalle att jag inte tycker någon ska behöva få höjd fastighetsskatt. Sen är det rätt så roligt att du går i taket över att landsbygden skulle behöva drabbas av det du vill pådyvla storstäderna. Stor humor faktiskt.

    Jag det är klart att det är en skattereform. Sjuksköterskan får 50000 i höjd fastighetsskatt och 500 kr/månad i sänkt inkomstskatt. Men visst nej, hon får inte ta del av sänkningen av inkomstskatten för hon jobbar för mycket och tjänar därmed för mycket. Sosseriet kan aldrig acceptera en skattesänkning som gäller henne.

    Du har inte kunnat påvisa en enda krona i skattesänkning för sjuksköterskan. Det beror på att hon inte kommer få ett öre. Däremot får hon 50000 kr i fastighetsskatt.


  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-20 22:39:08 följande:
    Inte ens Gordon McGranahan säger att det är så enkelt som du framställer det - avtrycket från större städer är större med större påverkan än mindre städers påverkan..  och hur stor på verkar är beror på teknik, kultur geografi, politik.. enligt Gordon McGranahan. Dessutom finns det samband då vissa åtgärder som synbart minskar avtrycken men ger direkt mångfallt ökat avtrycken på andra deler ..  

    i den stora världen utanför Sundbyberg är det  nte så enkelt som du vill framställa det.
    Nej avtrycket från större städer är lägre per capita såklart. Men det är klart att mindre städer kan komma upp i samma effektivitet.
  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-20 23:33:11 följande:
    McGranahan säger att det inte är så enkelt - det vet du om du läst det han skrivit.

    Som alltid finns det inga enkla svar i fråg aom verklighetens beskaffning.
    Jo, svaret är alltid enkelt, men det gäller att förstå frågan.

    I förorten tar 10000-tals personer bilen till soptippen på helgerna och tror de är miljömedvetna. I stan lämnar hundratals hushåll soporna i soprummet och dessa hämtas av en enda bil. Så oerhört mycket mer effektivt. Allt man behöver finns på en armlängds avstånd så inga transporter behövs överhuvudtaget. En lägenhet behöver inte underhållas för 4000 kr per månad med det klimatavtryck detta underhåll innebär. Ingen bil behövs. Man behöver knappt ens åka kollektivt. Arbetsplatser finns på gångavstånd.

    Det som ger klimatavtryck i staden är framförallt turisterna från landet som kommer hit med sina stinkande bilar och skitar ned.
  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-21 00:31:52 följande:
    Ja, McGranahan säger att det är stor skilland mellan olika delar av urbana områden och att det är många olika faktorer som påverkar, läs det ha nskrivit så får du en mer nyanserad bild.  Det är intressant faktiskt

    Sen är väl knappast förorten inte utanför urbaniserade områden Det var lite roligt faktiskt.
    Har jag påstått det? Det jag skriver är att det räcker att komma ut i förorten så är 2 bilar per hushåll det normala och klimatavtrycket större.
  • Anonym (Amanda)
    Padirac skrev 2021-03-21 00:42:39 följande:
    Känner du till många stora städer som inte har förorter?   Det är verkligen häpnandsväckande vad 'studier' av verkligheten kan komma fram till.   

    Skön lirare du är Skål
    Känner du till många länder som inte har storstäder? Eller landsbygd? Samhället blir vad vi gör det till. Att vanligt hårt arbetande folk ska få en extra straffskatt på 50000 kr/år bara för att sosseriet inte kan sköta ekonomin är genuint korkat.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-21 10:28:15 följande:

    Nu talar du inte sanning.

    Du har förklarat att folk på landsbygden borde betala mer i fastighetsskatt och argumenterat för att en rättvis fastighetsbeskattning ska utgå från boyta. Eftersom fastighetsskatten idag är lika oberoende av storlek på fastigheten så är det tydligt att du anser att människor med större fastigheter ska betala mer i fastighetsskatt.  Du har också förklarat att värdet på fastigheten ska sakna betydelse vid fastighetsbeskattningen och eftersom fastigheterna är större på landsbygden så är den sannolikt så att, med ditt förslag får en sjuksköterska på landsbygden får se sin fastighet sjunka i värde när hennes fastighetskatt ökar och kanske har hon inte heller råd att bo kvar...


     


    Det gjorde jag bara för att testa din reaktion. Det var kul att se att du gick i taket när du insåg att "fel" grupp skulle drabbas av tokhöjda skatter. Detta visar bara vilket förakt vänstern har gentemot den arbetande befolkningen i Stockholm.

    Tycker du inte att det räcker med att fastigheterna i Stockholm är fruktansvärt dyra? Nu vill du driva dessa människor i konkurs med tokhöjda fastighetsskatter. Var är du för människa egentligen?

    Jag anser att fastighetsskatt borde förbjudas. Har jag köpt ett paraply så är det mitt paraply och staten ska ge fan i att beskatta detta.

    Det är jättebra att du fattar problemet för sjuksköterskan på landsbygden, men det är ologiskt att du inte fattar situationen för sjuksköterskan i stan. Varför varför varför ska hon straffas av sosseriet?


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?