Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Padirac skrev 2018-02-28 23:11:55 följande:
    Kan man kalla de utpekade för syltryggar som inte står för sina egna beslut?

    www.dagenssamhalle.se/debatt/svenonius-fortsa...

    "Och slutligen, för att bespara Irene Svenonius och Moderaterna besväret att gräva i arkivet, så kan jag bekräfta att jag i april 2008 var med och röstade för att ett nytt universitetssjukhus skulle byggas. Likaså var jag med i juni 2008 när en enad opposition röstade emot att detta skulle genomföras som en OPS-upphandling, i februari 2009 då vi utan gehör från Alliansen krävde att upphandlingen skulle göras om eftersom enbart en anbudsgivare kvalificerat sig, liksom i maj 2010 då Alliansen ensidigt tog beslutet att tilldela den enda anbudsgivaren Skanska uppdraget att bygga NKS. Det eniga beslut som Moderaterna stirrar sig blinda på handlade om att i juni 2010 godkänna en ny kostnadsbesparande finansieringslösning för den av Alliansen redan ingångna affären."
    Bill bör läsa den sista fetmarkerade meningen. Där framgår ju klart och tydligt att S av egen fri vilja röstat ja till sitt eget kompromissförslag. Någon "utpressning" skriver denne sosse som du citerade inget om.

    Vidare läser man mycket riktigt i protokollen från landstingsfullmäktige att S så sent som i maj 2010 ansåg att upphandlingen borde avbrytas och göras om men att man sedan i juni ändrade sig på den punkten.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-01 09:22:18 följande:
    Jag brukar försöka svara på alla frågor jag får. Om du återkommer med uppgift om frågor som jag har missat att besvara så kan jag åtgärda det.
    Du svarade inte på vad det var för åsikter som Johan Westerholm (S) hade som enligt dig inte var socialdemokratiska.
  • K Markatta
    Bobby Clarke skrev 2018-03-01 07:31:57 följande:
    Eller så gör han en Bill och svarar med tre motfrågor, alternativt inget svar alls och går till en ny tråd med bekvämare frågor?
    Kanske skulle prova med "Jamen, jamen SD då?" Glad
  • K Markatta
    Padirac skrev 2018-03-01 17:07:43 följande:
    Som jag förstår det så ville inte S genomföra affären, när sedan M gjorde det ändå så röstade S i juni för en bättre ekonomisk lösning än den M ursprungligen hade tagit.

    Hur det blir att S stödjer affären liknar en logik som jag inte sett sen jag försökt resonera med människor med en tonårings konsekvenstänkande o logik.
    Är du kritisk till Sveriges Radios rapportering?

    Kunde inte S även i juni kräva att avtalet skulle rivas upp och upphandlingen göras om istället för att lägga fram ett eget förslag till finansiering?
  • K Markatta
    Padirac skrev 2018-03-01 18:49:41 följande:
    Jag har inte kollat vad SR rapporterat, bara vad en av de röstande sagt om deras röster.

    Som jag förstår det så var det du föreslår det S gjorde innan M slöt avtalet.

    Menar du att S godkände Ms avtal då de röstat mot o sedan hittat en bättre finansiering än den tidigare?

    Ett för länge sedan ex till mig resonerade på samma sätt, eftersom hon fick pengar till mat o räkningar av mig då hennes pengar var slut så hade jag ju inte bara uppskattat att hon slarvade bort sina pengar så hennes barn inte fick mat utan jag hade uppmanat henne. Det var alltså mitt fel att hennes pengar var slut.

    Jag ser samma galenskap i ditt resonemang. Nu var hon inget annat än en förvirrad tonåring i en kvinnas skepnad, så hon kan vara förlåten då hon inte förstod bättre.

    Får man säga "dumheter"
    Klipper in lite från SR-artikeln:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=3744014

    Politiker eniga om Nya Karolinska

    Samtliga partiers gruppledare i landstinget är överens om hur Nya Karolinska sjukhuset ska finansieras. Så sent som för några veckor sedan rådde politiskt strid i frågan, men nu har politikerna alltså enats och samtidigt blir sjukhuset flera miljarder kronor billigare.

    Det som så sent som häromveckan var ett politiskt storgräl har därmed bytts till enighet. llija Batljan, socialdemokratisk gruppledare i landstinget, är nöjd.


    S ville i varje fall då som synes inte göra något större väsen av att tidigare ha varit emot avtalet. Det är först nu i efterhand, när det visat sig bli väldigt dyrt trots Batljans finansieringsförslag och när S partiledning vill göra sjukhusbygget till en valfråga inför riksdagsvalet, som S blivit väldigt noga med att påpeka att de (inledningsvis) var emot.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-01 20:16:43 följande:
    Läser du inte inläggen/länkarna som postas i tråden?

    Det är redan konstaterat att de rödgröna reserverade sig mot OPS modellen och reserverade sig mot att anta anbudet från Skanska (då det bara var Skanska som lämnat anbud dvs Landstingets kanske största upphandling någonsin skedde inte i riktig konkurrens). Det är framförallt detta som kritiken mot alliansen och moderaterna handlar om.

    S accepterade finansieringsmodellen efter stt ha fått igenom förbättringar som sänkte kostnaden för landstinget med flera miljarder kronor men då var upphandlingen redan genomförd och avtalet med Skanska var redan tecknat.
    Bra, Bill. Då är vi i stort sett överens bortsett från följande:
    KillBill skrev 2018-03-01 20:16:43 följande:
    Det är framförallt detta som kritiken mot alliansen och moderaterna handlar om.
  • K Markatta

    En blivande klassiker: Brittisk sosse mansplainar för Premiärminister Theresa May och får svar på tal:



  • K Markatta

    Projektion, min käre Bill Glad

    Vad säger du förresten om S nya förslag att förbjuda ALLA religiösa friskolor, inte minst kristna sådana, för att en handfull muslimska friskolor missköter sig? Tror själv att det nog kan vara precis det som KD behöver för att klara sig kvar i riksdagen.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?