Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2018-01-27 23:19:13 följande:
    Kritiken mot Hanif Balis tweet där han publicerade gamla bilder drån Göteborgskravallerna och fick läsaren att tro att bilderna var nytagna var väl berättigad, tycker du inte det?
    Om du länkar till en seriös källa och postar det i rätt tråd så svarar jag på det.
  • K Markatta

    Nu ger sig visst den socialdemokratiska trollfabriken även på sina egna:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/internt-storbrak-infor-kvallens-s-mote

    Internt storbråk inför kvällens S-möte

    Socialdemokraterna i Karlskrona skakas av interna stridigheter inför kvällens val av ny S-ledare i kommunen. Både LO och S-kvinnor anklagar i ett internt mail partivänner för att medvetet ha spridit falska uppgifter i syfte att splittra partiet och vilseleda medlemmarna.

  • K Markatta

    Fredrik Malm (L) uppmärksammar följande skandal inom Rörelsen:

    www.facebook.com/fmalm1/posts/10159963441460324

    www.facebook.com/events/2095482017348970/

    "Socialdemokraternas bildningsförbund ABF ska imorgon arrangera ett hyllningsmöte till diktaturen i Venezuela. Ja, du läste rätt. Ett hyllningsmöte.

    Det sker i Jönköping i samarbete med Kommunistiska Partiet (som försvarar Stalin och Kim Jong-un) och Svensk-Kubanska Föreningen, Svek (som försvarar styret på Kuba).

    Hur är det möjligt att Sveriges största bildningsförbund, kopplat till regeringspartiet som också har utrikesministerposten, arrangerar ett hyllningsmöte till regimen i Venezuela samtidigt som landet närmar sig en statskollaps, där invånarna flyr i hundratusentals, där det inte längre finns mat och mediciner i butikerna till följd av Maduroregimens vanskötsel?"

  • K Markatta

    Klokt om sjukhusbyggen:

    www.svd.se/tro-inte-att-s-skulle-ha-gjort-det-battre

    Tro inte att S skulle ha gjort det bättre

    Huddinge sjukhus började planeras 1962 efter förslag från Storstockholms sjukvårdsberedning. Hösten 1964 klubbades planerna av det socialdemokratiskt styrda landstinget. ... Bygget beräknades kosta 300 miljoner kronor.

    I februari 1972, en månad före öppnandet, briserade "bomben" Huddinge sjukhus, med stora rubriker. Kostnaden beräknades nu till 1 221 miljoner kronor.

    Innan Bill gallskriker att det är löjligt med ett exempel från 1972 kan han med fördel läsa hela artikeln Glad

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-28 16:32:29 följande:
    Frågan är vad sensmoral är? Kan det månne vara att moderaterna är lika dåliga på att driva sjukhusprojekt som socialdemokraterna var på 60-talet?
    Det står ju i slutet på artikeln jag uppmanade dig att läsa:

    När det gäller stora, ekonomiskt vansinniga beslut tycks ansvaret dock vara jämnt utsmetat över blocken. Det var som bekant ett enhälligt landstingsfullmäktige som fattade beslut om nu kritiserade NKS-avtal i juni 2010. Kanske handlar det mer om ett systemfel än om ideologi.

    Huddinge sjukhus utreddes av förre Justitieombudsmannen Alfred Bexelius. Han kom fram till att landstingsorganisationen då inte var lämpad för så stora projekt som HS. För SvD:s ledarsida var slutsatsen klar: "att det inte ska vara fler jätteprojekt här!"
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-28 17:03:10 följande:
    Saken är bara att det inte är sant. När det kommer till de viktiga besluten så reserverade sig socialdemokraterna.

    www.svd.se/s-vi-var-inte-alls-eniga-om-nks
    Var följande beslut inte viktigt?

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=3744014

    Samtliga partiers gruppledare i landstinget är överens om hur Nya Karolinska sjukhuset ska finansieras. Så sent som för några veckor sedan rådde politiskt strid i frågan, men nu har politikerna alltså enats och samtidigt blir sjukhuset flera miljarder kronor billigare.

    Det som så sent som häromveckan var ett politiskt storgräl har därmed bytts till enighet. llija Batljan, socialdemokratisk gruppledare i landstinget, är nöjd.

    - Jag är en sådan person som tycker att det viktigaste är att säkerställa att våra pengar används på det mest effektiva sättet. Jag tycker vi har ett mycket mer effektivt förslag idag än vi hade för en vecka sen, säger han.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-02-28 20:10:36 följande:
    Av artikeln som jag länkade till framgår hur alliansen utövade utpressning för att beslutet skulle tas i s.k. enighet..
    Åh, nej!! De elaka gangstrarna i Alliansen tvingade stackars S att rösta ja till det kompromissförslag de själva tagit fram!

    Så får det inte gå till! Glad
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?