Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    K Markatta skrev 2024-09-14 21:09:33 följande:

    Bill (S): Jamen, jamen... Postkodlotteriet och SD då!!!


    Det är det svenska telemarketing bolaget Effektive Communication. som gjort sig skyldig till aggressiv telefonförsäljning. Bolaget har kunder som Telia, Tele2, Postkodlotteriet och Kombi lotteriet (som drivs av S). 

    Problemet är i grunden provisionsbaserad telemarketing. Själv tycker jag att det skulle förbjudas. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2024-09-15 12:09:36 följande:
    Problemen med socialdemokraternas lotteriverksamhet har varit kända länge utan att socialdemokraterna velat göra något åt saken eftersom vinsten gick före etiken.

    När socialdemokraternas lotteriverksamhet och dess baksidor tidigare uppmärksammades påstod socialdemokraterna att det vore ett hot mot demokratin om socialdemokraterna inte fick lura äldre och skicka folk till kronofogden.

    När den nuvarande regeringen ville se över lagstiftningen för att begränsa socialdemokraternas möjligheter att driva gamla in i armarna på kronofogden påstod socialdemokraterna att regeringen ville tysta oppositionen.

    Och några konsekvenser av socialdemokraternas oetiska lotteri var det inte tal om innan det hela fick en sådan spridning att socialdemokratins spinndoktorer blev tvungen att rycka in för en skademinimering.
    Socialdemokraternas lotteriverksamhet har skötts på samma sätt som större lotterier inom idrotts och föreningsverksamhet. Att SD, M, KD och L bara agerar mot S visar att de egentligen inte värnar om äldre människor som blir lurade. Hade man brytt om äldre människor som blir lurade hade man förbjudit exempelvis Postkodlotteriet som avslöjats med att lura dementa människor att köpa lotter men det gör SD, M, KD och L inte. 

    Det är bra att S slutar med att sälja lotter via telemarketing.



    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Tttt) skrev 2024-09-15 19:06:18 följande:

     


    Det är lika intressant att sossarna inte gjorde något åt reglerna.
    Trots 8 år vid makten 


    i Sveriges riksdag har högern haft majoritet sedan 2006 dvs i 17 år. Varför skulle högern och SD gått med på att försämra för regelverket för exempelvis Postkodlotteriet då om de inte vill göra det idag? 

     
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2024-09-15 20:06:24 följande:

    SvD:s artikel:

    www.svd.se/a/73q3qv/gangkriminella-pa-bolaget-som-salde-socialdemokraternas-lotter

    Flera gängkriminella i bolaget bakom S-lotter

    Penningtvättare, gängbrottslingar och en av tolvåriga Adrianas mördare. Flera personer kring callcentret som sålde Socialdemokraternas kritiserade lotter till pensionärer kan kopplas till organiserad brottslighet.


    Ja det är fördärvligt. Samma bolag är även representant för statliga Telia, Tele2,  Fortum, EON och Postkodlotteriet så det är många företag som måste agera i och med detta., 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2024-09-15 20:31:01 följande:
    Hade socialdemokraterna brytt sig om äldre människor som blir lurade skulle socialdemokraterna inte lurat äldre människor. Men nu är det en gång för alla så att för socialdemokraterna är profiten viktigare en etiken och då blir det de gamla som drar det kortaste strået.
    Hade SD, M, KD och L brytt sig om äldre människor hade de förbjudit all telefonförsäljning av lotter till äldre. Det gör man inte trots att Postkodlotteriet via aggressiva telefonförsäljare krängt lotter till dementa pensionärer så anser regeringen att Postkodlotteriet ska få fortsätta att sälja lotter på kredit med hjälp av telemarktingbolag.. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-09-16 07:12:54 följande:

    Det är tydligen inte något intresse hos (S)(V)T' s nyhetsprogram att rapportera om att gängkriminella används av såssarna för att blåsa äldre på lotteriprenumerationer.
    Däremot är det jätteviktigt att rapportera om att någon haft vapen 400 meter ifrån golfbanan där fläskapelsinen spelade golf. 


    SVT har skrivit en mängd artiklar om det telemarketingföretag som skött försäljning åt kombilotterna men även åt Postkodlotteriet, statliga Telia, Tele2, EON och Fortum.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-09-16 08:01:00 följande:

    Såssarnas partikassör hade åsikter om marknadsföringen av deras äckliga lotteri i februari:


    Bild


    Bra info! det privata telemarketingbolaget har brutit mot S policy och därför kunde S genast säga upp avtalet. Vi får hoppas att statliga Telia som regeringen ansvarar för har haft en motsvarande policy.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2024-09-17 13:46:53 följande:

    Partiledningen kände till säljmetoderna men gjorde inget:

    www.dn.se/sverige/personer-i-s-ledningen-ska-ha-varnats-internt-for-saljmetoderna/

    Enligt uppgifter till DN ska personer i partiledningen dock ha känt till att lotterna sålts med ohållbara metoder under en längre tid. Rapporter om aggressiva försäljare ska ha kommit från flera håll i partiet. Och personer i partiledningen ska ha varnats för försäljningsmetoderna redan förra året.


    Om du läser artikeln så framgår det att S valde att byta Telemarketing bolag. 

    "Avtalet med bolaget Reko Marketing AB sades upp. Vi fick även ett löfte om att försäljning som uppfattas som aggressiv eller som strider mot våra värderingar aldrig skulle tillåtas"
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2024-09-16 19:17:04 följande:
    Effective communication slåss för sitt liv. Företag som Postkodlotteriet, Eon Fortum och Telia och Tele2 har pausat samarbetet. S har sagt upp avtalet.  Vad som inträffat kommer granskas men du kan inte vara säker på att du ungdomar som sålt på provision alltid har följt manus. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?