Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    K Markatta skrev 2023-11-04 22:43:41 följande:

    S-debattör kritisk mot "Kära Systerparti":

    twitter.com/Jerlerup/status/1720784298066763907


    "Jag kikade in på Fatahs hemsida igen på morgonen och såg att Fatah ännu hyllar Hamas terrorister som attackerade Israel 7/10. Jag skäms för att Fatah är systerparti till oss i Socialdemokraterna. El Haj affären i all ära, men hur fan kan S ha äcklen i Fatah som systerorganisation?"

    Håller Bill med?
    Absolut håller jag med!  Det är lika illa som att Moderaterna fortfarande har Turkiska AKP som systerparti, ett parti vars ledare i dagarna har deklarerat Hamas som en befriargrupp. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 10:36:56 följande:
    När jag söker på vilka partier som är moderaternas systerpartier hittar jag inget om detta. Kan du förklara vilken din källa är och var jag kan läsa mer om detta?
    Exempelvis denna (Gustaf Göthberg var vid tillfället internationell sekreterare i MUF). 



    Definitionen av systerparti är att man tillför samma internationella partigrupp. Om jag inte är felunderrättad ingår både KD,  M och islamistiska AKP i samma konservativa grupp av partier.  
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Hoppas hoppas hoppas) skrev 2023-11-05 10:51:05 följande:

    Om Magdalena pressas rejält om Hamas och Palestina och tvingas ta avstånd som vettigt folk samt hjälper till att "hets mot folkgrupp"- klassa mycket av det som sägs/görs mot judar just nu så kan sossarna tappa en rejäl del av sin nya väljarbas som lär gå till Nyans istället. Dessutom är 40-talisterna på upphällningen helt inom några år. Och plockar MP bort tokerierna från sin partipolitik och åter börjar fokusera på miljön så dom sticker ut på ett positivt sätt kan dom också plocka sosse-väljare. 
    Jag hoppas S landar på runt 20% om några år. 


    Ja jag förstår att en sådan som du önskar att partier som Nyans ska växa. Nyans har ju väsentligt mycket mer gemensamt med fascistiska partier som Sverigedemokraterna än med Socialdemokraterna.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Anonym (Hoppas hoppas hoppas) skrev 2023-11-05 11:21:33 följande:
    Hahahahah, är ingen slump att det är sosseväljare som går dit. Sossarna gynnar (bidragsberoende icke-integrerade) muslimer vilket gett S många nya väljare. Måste S säga/göra saker som missgynnar dom muslimerna så hoppar dom väljarna över till nästa parti som gynnar dom dvs Nyans. Hade SD fått styra upp tidigare hade ett parti som Nyans inte funnits för röstboskapen hade inte fått komma hit i det antal som dom kom i och dom som hade komma in hade inte fått leva i sitt utanförskap år ut och år in... 

    Din förnekelse och blindhet är skrämmande. Som tur är har väldigt många andra svenskar vaknat upp ur förnekelsen nu. Heter du möjligtvis Anders i förnamn och efternamnet börjar på L? 
    Väljare som går till partier som Nyans eller SD lockas av reaktionära och konservativa idéer dvs motsatsen till det som Socialdemokraterna står för. Detta hade du känt till om du varit påläst. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 13:35:45 följande:
    Nåja, om vi nu skall läsa på kan vi ju kika på valresultat. Distriktet Herrgården i Malmö var ett av deras allra bästa i valet 2018, det kännetecknas också av en extremt hög andel invandrare. (s) resultat: 78,96%. Nyans existerade inte då, mig veterligt.
    2022 var resultatet: (s): 46,3%, Nyans 24,49% (Riksdagsval).

    Exakt varifrån tror du att Nyans tog sina röster?
    Det handlar mer om att S har varit  representerad i dessa områden men i senaste valet fick konkurrens av Nyans. SD har insett detta och det är därför vi numera får se SD ledaren prata arabiska. 

    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 14:25:48 följande:
    Alltså: Vem var egentligen påläst och vem var det inte? Varifrån kom Nyans' röster?
    De som röstade på Nyans gjorde det för att partiet var representerat i Herrgården. Man tog röster från de partier som tidigare var representerade i samma område.  Nu satsar SD på att vinna väljare från områden som Herrgården i Rosengård.  Det sker bl.a. genom att låta partiledaren Jimmie Åkesson  prata arabiska. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Jag ser att Åkesson gav en del spännande information i sitt tal på arabiska.  Tydligen "genererades" Åkesson 1979 (förmodligen tänkte Åkesson att det kunde vara känsligt att prata om "blommor och bin" med målgruppen). Samtidigt imponerade Åkesson genom att visa att han behärskar både standard-arabiska och irakisk arabiska!



     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 14:35:50 följande:
    Jag ser att signaturen "Hoppas hoppas hoppas" kan se sig i månen efter en ursäkt för påståendet om att denne skulle ha varit dåligt påläst.

    Nåja, andra kan ju kanske läsa och bedöma själva.
    Tror du inte att de som lockas av partiet Nyans attraheras av av reaktionära och konservativa idéer?  Partiledaren har ju exempelvis gått ut och hävdat att homosexualitet är förbjudet och har dokumenterad koppling till den fascistiska organisationen Grå vargarna. Förklaringen till att SDs partiledare har börjat kommunicera på arabiska  står nog att finna i att Åkesson ser en möjlighet att fånga väljare från den grupp som attraheras av Partiet Nyans..

    www.dagen.se/ledare/2022/09/28/bade-partiet-nyans-och-sd-spelar-pa-manniskors-radslor/



    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-11-05 18:31:54 följande:
    Signaturen "hoppas hoppas hoppas" skrev alltså att det var f.d. (s)-väljare som hade gått över till Nyans. Du påstod att signaturen var dåligt påläst. Fakta från valresultatet visar vem som inte hade läst på.

    Orsakerna till att f.d. (s)-väljare har gått över till Nyans har jag inte uttalat mig om, jag bara påpekar dina faktafel och oförskämdhet mot en motdebattör.

    Så här skrev jag i mitt inlägg:


    "Väljare som går till partier som Nyans eller SD lockas av reaktionära och konservativa idéer dvs motsatsen till det som Socialdemokraterna står för. Detta hade du känt till om du varit påläst"


    Det var en kommentar till signaturen som påstod att folk i utanförskapsområden drogs till S för att de attraherades av S politik. Exemplet med Nyans visar ju på något annat och sannolikt handlar det faktum att många i Rosengård tidigare röstade på S om att partier som  är representerade i ett utanförskapsområde område lyckas bättre än andra.


    Detta har SD insett och det är därför de låter partiledaren prata arabiska.  Det skulle inte förvåna mig om även M, KD och L kommer försöka vara mer synliga i Rosengård nästa val. 


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?