Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    nattuw skrev 2019-06-17 19:51:16 följande:
    Den som anser att det är ett urvalsfel att visa en film om hur det går till på en socialdemokratisk demonstration får naturligtvis anse det.
    Om du antar att filmen på SSU Skåne är representativ för S och S hela historik så få du naturligtvis anse det - men det gör det inte historiskt sant.

    Det behövs mer indata för att få fram statistiska underlag.  
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-18 08:43:17 följande:
    Varför skulle det behövas "mer indata" för att konstatera att S härbärgerar antisemiter?

    Menar du att med "mer indata" skulle man se att det "bara är en mindre del" av sossarna som är antisemiter och då skulle det på något sätt vara OK?

    De två saker som betyder något här är:

    - att sossarna har antisemiter i sina led

    - att S som parti tydligen är OK med detta då de inte gör något åt saken (dvs uteslutning)
    Nu var påståendet att S och SD var stöpta i samma nazistiska form -  att en del S-medlemmar är antisemiter eller uttrycker antisemitiska åsikter betyder inte att S och SD är stöpta i samma nazistiska form.

    En film på ett demonstrationståg kan naturligtvis inte användas som belägg för att S är stöpt i samma nazistiska form som SD.

    - Ja jag tycker att de som uttrycker antisemitiska åsikter ska uteslutas - Israelkritik är dock inte antisemitism per se.  Jag har själv inte sett filmen från demonstrationståget och har inte detaljjerna i debatten och vet inte vad som sagts.

    Antisemiter finns i alla led och i alla partier, det har konstaterats tidigare i en angränsande tråd

    https://bra.se/download/18.62c6cfa2166eca5d70e19304/1559137988590/2019_4_Antisemitiska_hatbrott.pdf

    "Personer som utsätter andra för antisemitism kommer från olika typer av miljöer och det är långtifrån alla som tillhör en organiserad grupp. Antisemitism förekommer således i breda lager av befolkningen och skär genom olika religioner, sekulära grupper, politiska positioner och ideologier. Samtidigt utgör antisemitismen en del av det ideologiska fundamentet i radikalnationalistiska och våldsbejakande jihadistiska miljöer."

    "Trots att den radikalnationalistiska miljön är den miljö som är tydligast urskiljbar i materialet, uppfattar flera personer som arbetar med säkerhet i judiska församlingar och föreningar att den våldsbejakande jihadistiska miljön utgör det största hotet mot judiska institutioner. Allvarlighetsgraden i detta hot bedöms som påtaglig, eftersom grupper inom den våldsbejakande jihadistiska miljön ser judiska institutioner som legitima mål för terrorattacker."

    "Brås intervjuer visar att antisemitism förekommer även inom den politiska miljön, från vänster till höger. Det var flera intervjupersoner som hänvisade till offentliga uttalanden av lokalpolitiker och riksdagsledamöter från olika politiska partier, som kopplat samman svenska judiska institutioner och dessas representanter med kritik av staten Israel eller som ifrågasatt ?svenskheten? hos svenskar med judisk bakgrund. Flera av intervjupersonerna beskrev också uttryck för antisemitiska attityder och fördomar från personer som är aktiva inom antirasistiska och vänsterpolitiska rörelser, som kopplas till åsikter om Israel?Palestinakonflikten."

    "Brås material gör det inte möjligt att redogöra för hur stor andel av antisemitismen som kan härledas till en specifik grupp eller miljö. Brås intervjuer tyder på att intervjupersonernas upplevelser 9 Brå rapport 2019:4 av vilka personer som begår antisemitiska hatbrottshändelser varierar beroende på var i landet man bor och vilka miljöer man själv rör sig i. Personer inom organiserade politiska miljöer har oftare erfarenheter av antisemitism bland personer med kopplingar till olika politiska partier. Personer från delar av landet där radikalnationalistiska organisationer är mer aktiva har oftare haft erfarenhet av antisemitiska handlingar som begåtts av personer med kopplingar till den här miljön. Personer som bor i storstäder med relativt många invånare från olika länder i Mellanöstern har oftare erfarenhet av antisemitiska handlingar som begåtts av personer med en bakgrund i dessa länder. Intervjupersoner från samtliga delar av landet som täckts av Brås urval av intervjupersoner har också beskrivit erfarenheter av uttryck för antisemitism av personer som skulle kunna vara ?vem som helst?."

    "Intervjumaterialet visar på att konspirationsteorier och antisemitiska föreställningar om exempelvis judisk makt förekommer i breda lager av befolkningen. Oberoende av gärningspersonens kön, ålder eller grupptillhörighet förekommer ett likartat antisemitiskt språkbruk. Detta språkbruk innefattar både så kallad modern eller politisk antisemitism, som har sin grund i rasideologiska utgångspunkter, och så kallad nyantisemitism, som ofta involverar antisemitiska yttringar som härrör ur Israel?Palestinakonflikten. Det förekommer även så kallad vardagsantisemitism, som inrymmer ironiska kommentarer och kränkande stereotypisering av judar i vardagliga situationer. Flera av intervjupersonerna upplever att den antisemitiska retoriken har blivit grövre, och att retoriken karaktäriseras av språkliga koder som gör att den inte alltid uppfattas som antisemitisk för dem som inte känner till det nya antisemitiska språkbruket. Vanligt förekommande svenska kodord som används i stället för benämningen judar är exempelvis Abrahams barn, Illuminati, Den Evige, Kulturmarxister, Kosmopoliter, Globalister och Du vet vilka."

    "Svenska och internationella undersökningar som mäter antisemitiska attityder visar att det finns ett tydligt samband mellan antisemitism, främlingsfientlighet, islamofobi och homofobi (Bergmann 2008). Som framgått ovan visar undersökningar också att det finns samband mellan å ena sidan negativa attityder och å andra sidan kön, utbildningsbakgrund och socioekonomiska bakgrundsförhållanden (Bevelander m.fl. 2013). Överrepresenterade bland de som är mest negativa till judar, liksom till muslimer, är personer med lägre utbildningsnivåer. I svenska undersökningar finns även starka samband mellan negativa attityder och kön, eftersom män och pojkar har visat sig vara mer negativa än kvinnor och flickor. Studier pekar härutöver mot att antisemitiska attityder och hatbrott aktualiseras av konflikter i Mellanöstern, framförallt konflikten mellan Israel och Palestina."

    "Även den autonoma vänstern lyfts emellanåt i detta sammanhang, med anledning av deras kritiska hållning till staten Israels agerande gentemot Palestina (Brå och Säkerhetspolisen 2009, Bachner och Ring 2005)"

    "Även om forskningen har visat att antisemitiska attityder och fördomar förekommer i flera delar av samhället, är det i synnerhet två miljöer där man har identifierat särskilt negativa attityder: den så kallade vit makt-miljön och den våldsbejakande jihadistiska miljön (t.ex. Brå och Säkerhetspolisen 2009, Tibi 2012). Bland dessa grupper är antisemitism ofta en del av den ideologiska grundstrukturen."
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-19 09:27:35 följande:
    I det inlägg du skrev och som jag svarade på skrev du om SSU i Skåne och filmen från deras förstamajtåg och din åsikt att den inte är representativ för S.

    Där kräver du "mer indata för att få fram statistiska underlag"

    Statistiskt underlag på vadå?
    Att S härbärgerar antisemiter?
    Nu var påståendet att S och SD var stöpta i samma nazistiska form.

    En film på ETT demonstrationståg kan naturligtvis inte användas som belägg för att S är stöpt i samma nazistiska form som SD.

    ETT demonstrationståg räcker inte för att statistiskt stödja påståendet om Nu var påståendet att S och SD var stöpta i samma nazistiska form -  att en del S-medlemmar är antisemiter eller uttrycker antisemitiska åsikter betyder inte att S och SD är stöpta i samma nazistiska form.


  • Padirac
    Snake skrev 2019-06-18 22:58:41 följande:
    Undrar också detta!
    Arnes mirakel skrev 2019-06-18 23:43:31 följande:
    Tror P vill sätta P för den typen av frågor
    Anton Chigurh skrev 2019-06-19 12:48:28 följande:
    Verkar onekligen så....!!!
    Jag kortar ned mitt inlägg där jag berättar vad jag anser om antisemiters medlemskap i politiska organisationer 
    Padirac skrev 2019-06-18 19:23:19 följande:
    .....
    - Ja jag tycker att de som uttrycker antisemitiska åsikter ska uteslutas - Israelkritik är dock inte antisemitism per se.  Jag har själv inte sett filmen från demonstrationståget och har inte detaljjerna i debatten och vet inte vad som sagts.

    Antisemiter finns i alla led och i alla partier, det har konstaterats tidigare i en angränsande tråd

    bra.se/download/18.62c6cfa2166eca5d70e19304/1...

    ....




  • Padirac
    FDFMGA skrev 2019-06-19 13:25:17 följande:
    Så kan det förefalla utifrån ett mer eller mindre grundlöst perspektiv.

    Men det är kanske avsevärt mer troligt att Padirac betraktar påståendet som tillhörande "Har du slutat slå din fru"-varianten.

    Skulle det vara mitt svar så skulle jag ha behövt fundera på om avsändaren förstått detta eller inte och anpassa svaret därefter.

    Hoppas återstoden av din dag blir synnerligen soligSolig
    Det var helt enkelt för mycket text att läsa för respondenterna till mitt inlägg. Solig

    Inte heller går det att diskutera premisser i frågor med dem då det tydligen inte faller i god jord av någon anledning.
     
  • Padirac
    KillBill skrev 2019-06-19 22:29:46 följande:
    Tänk om Svärje-vännerna var lika kritiska mot vidrig antisemitism från SD höjdare exempelvis Björn Söder, Oscar Sjöstedt och Jörgen Fogelklou (mr afghan) som de är mot ungdomar i SSU. Då hade det varit lättare att köpa deras kritik.
    SD med vänner har vad jag har sett och hört ett behov av att tillskriva andra, helst S tydligen, den historia och de vidriga åsikter som de själva dras med men inte kan eller vill visa.

    Se på SDs bruna film  och nu senast tunnelbanegrejen. Samtidigt hyllar de det samhälle som S var del av att bygga upp och vill påstå sig vara de som för detta vidare i dag.. JÅ påstår ju helt allvarligt att en död S-ledare skrivit förordet till JÅs bok.

    Är det inte desinformation att vrida på halvsanningar, anklaga andra för sin egen smutsighet och samtidigt påstå sig föra ett arv från de anklagades vidare. Jo, det är propaganda där lösryckta påståenden förvanskas.

    Kommunikationsavdelningen på SD var fullt sysselsatta med detta inför valet. och det ser inte ut att ha tagit slut. 
  • Padirac
    Arnes mirakel skrev 2019-06-19 22:33:42 följande:
    Du är alltså emot antisemitism men...
    Jag är mot antisemitism men tycker det är helt OK att kritisera Israel för bla bosättningar och outposts de annekterat i strid mot internationella överenskommelser.

    Du vet, allt är inte svart eller vitt. Jag vet att det för alla människor är svårt i olika omfattning att härbärgera motstridiga uppfattningar och känslor. Men bara för att antisemitism inte är OK så betyder det inte att staten Israel inte kan och ska kritiseras för sina brott eller brister. 

     
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-06-20 21:13:18 följande:
    Om Padirac skulle kommentera ditt inlägg så skulle du fått veta att SD höjdarnas ljudfiler är ett urvalsfel och ett logisk fel för det du försöker påstå samt att det behövs mer indata för att få fram ett statistisk underlag.
    Du har fel, och har tydligen inte förstått kritiken mot ditt tidigare argument.

    Att SDs högsta företrädare och att SDs chefsideolog säger att det bara handlar om hur man uttrycker sig lite men ingen ändring i sak och att lite rasism och nazism är OK så länge det inte är kontinuerligt pekar tydligt på att det är SDs linje.

    SDs tidigare ungdomsförbund anklagades av chefsideologen som alltså tyckte att lite rasism och nazism var OK för att vara fascistiska och därför uteslöts hela ungdomsförbundet. Det ör mycket möjligt att det var sant, men det handlade också om att förhindra en kupp mot partiet på samma sätt som de fyras gäng hade kuppat sig till makten i SD.

    Eftersom det handlar om de högsta ledarna, partiföreträdare och chefsideologen så är urvalet mer än nog och det är heller inget logiskt fel i om detta då.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2019-06-20 08:39:54 följande:

    Du har helt missat att Nattuw driver med dig och din argumentationsteknik när h*n skriver: "Inte konstigare än att S kritiserar SD och tar över deras politik. De tycks vara stöpta i samma nazistiska form."

    Du försvarar dig med nåt citat om att antisemitism var centrallt i det Nationalsocialistiska Tyska Arbetarpartiet

    Varpå Nattuw länkar till S majtåg i Malmö där antisemitismen flödade och du sedan krävde "mer indata".

    Det var för övrigt du själv som blandade S och Nationalsocialism i ett märkligt svar på ett av mina inlägg där jag skrev att de fd S-väljarna numer väljer S anno 1965, dvs SD.

    Ingenstans där nämner jag Natilansocialism, men du får in det i ditt svar.


    Ett varv till?

    SD är inte S anno 1965, S har och har inte haft inte de kopplingar SD har till nazister, de som du konsekvent försvarar med att benämna nationalsocialister

    SDs politik idag har mycket lite med S politik 1965.

    Och nattuw argument mot detta är alltså inget argument alls enligt dig? Håller med.

    Hur som helst påstås det felaktigt att dap och nasdap skulle ha ideologiska likheter med S då dessa tidigare nämnda partier hade antisemitism som bärande politiska idéer vilket inte S har eller har haft.

    Att inte se och känna till SDs nazistiska kopplingar och vad dom lever kvar i SD från den tiden är någonting jag tror du gör dig skyldig till, eftersom du pratar om SD utan att förstå att kopplingen till nazism kan tas upp.
  • Padirac
    nattuw skrev 2019-06-22 22:31:45 följande:
    Jag förstår att det är svårt att se bjälken i det socialdemokratiska ögat.
    Jag får gratulera att du lyckats

    Men de som inte tror att S och SD är stöpa i samma nazistiska form tror inte att det är en S-bjälke du pratar om
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?