Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2017-08-20 08:55:45 följande:
    Högermajoritet? Eftersom C och L som tillsammans utgör den största basen i dagens allians vägrar att regera med (passivt) stöd av SD så finns det följande block i politiken: alliansen, ett brunblått block (med M+ SD)  ett rödgrönt block samt ett block med mittenpartier som aviserat att det efter valet kan finnas behov av samarbeten över blockgränsen för att regera om parlamentariska situationen blir komplicerad. Det finns mycket som pekar mot att det parlamentariska läget blir komplicerat. 
    Fel.

    Både C och L har sagt klart och tydligt att de vill bilda en Alliansregering om Allianspartierna är större än de rödröda. De är ju då också införstådda med att en sådan regering lär bli en minoritetsregering.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-08-20 22:59:18 följande:
    Annie Lööf har sagt att hon inte kommer sätta sig i en alliansregering om SD och S är större än alliansen. Jag har svårt att se att det inte bli så..
    Nej, så här säger hon:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/loof-ser-koalition-med-s-efter-valet-som-osannolikt

    - Om S och SD blir större än Alliansen, vad händer då? Om en alliansregering behöver säkerställa att få igenom sin budget säger Centerpartiet nej till att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna. Då får en alliansregering se till att förankra sin budget över blockgränserna, kanske med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.
  • K Markatta


    Beyonce hoppas på en kvinnlig statsminister för fösta gången i historien nästa år men så långt tycker inte ni att flickor ska kunna nå.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-09-04 17:01:36 följande:
    Ja det är bedrövligt, men...
    S har inte heller visat någon nåd mot de stackare som blivit pålurade de här nitlotterna på kredit och sedan inte kunnat betala. Istället för att dra ett streck över det hela och be om ursäkt har man enligt DN:s granskning bara sedan 2014 kallhamrat skickat närmare 10 000 spelskulder från samhällets allra svagaste och mest utsatta till kronofogden för indrivning.
  • K Markatta

    S har ju som bekant sitt starkaste stöd bland sistagångsväljare medan deras opinionssiffror i den yngsta väljargruppen inte är mycket att hurra för.

    Här har vi en valarbetare som försöker göra något åt saken:


  • K Markatta

    Gillade du inte clownbilden? Glad

    I norska valet idag tappar S mest av alla partier och det ser ut att bli fortsatt borgerligt styre.

  • K Markatta

    Samma trend vi sett runtom i Europa fortsätter nu i Tyskland. Enligt vallokalsundersökningen gör S sitt sämsta val någonsin och som en konsekvens av det lämnar de koalitionsregeringen.

  • K Markatta

    En av S största bidragsgivare (jämte fattigpensionärer som lurats att köpa lotter och hamnat hos kronofogden) och en maktfaktor inom Rörelsen, alltså LO, markerar nu kraftfullt mot det som är vissa förståsigpåares våta dröm, dvs en splittring av Alliansen och en regering bestående av C, L och s:

    www.di.se/nyheter/lo-tror-inte-pa-koalition/

    LO säger nej till en blocköverskridande regering mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. Ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson varnar för att en koalitionsregering kan bli förödande för S.

    "Jag tror inte att en koalitionsregering är bra. Problemet i de länder som haft det, som exempelvis Tyskland, är att det ger ett väldigt utrymme för mer extrema partier", säger han.

  • K Markatta

    Prästen och socialdemokraten Helle Klein har gett sig in i en debatt där hon har fel i sak.

    I ett försök att fortsätta diskussionen på twitter citerar hon ett propagandainlägg från nazistiska nordfront som ger sken av att stödja den linje hon driver.

    Mycket dåligt av Helle Klein att på detta sätt sprida nazistisk propaganda och här bör såväl kyrkan som partiledningen tydligt ta avstånd.

    Skulle gärna länka men tror inte att det är tillåtet här på familjeliv utan den som är intresserad får själv gå in på twitter och söka bland hennes inlägg.

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?