Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 11:48:53 följande:
    Jag råder dig att läsa axlarna på din egen graf. Den visar ingenting om antal poliser. Den visar antagna på polisutbildning. Den visar också antal poliser som slutar. Just nu värre än någonsin.

    Jag råder dig att kontrollera fakta innan du publicerar grovt felaktiga uppgifter. 


    www.dagensjuridik.se/nyheter/farre-poliser-slutar-all-time-high-for-antalet-anstallda/
    www.svt.se/nyheter/inrikes/fler-poliser-atervander-till-yrket-jatteviktig-fraga





    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-06-13 13:04:51 följande:

    Det är ju stor risk att jag kommer att flytta överskjutande belopp till sparform utomlands där inte klåfingriga politiker kommer åt dem.

    Varför tycker du det är rätt att mina redan skattade pengar ska beskattas fler gånger när jag väljer att spara istället för att slösa?


    Men nu resonerar du mot bättre vetande. Det är på ISK konton som redan beskattade pengar beskattas (mot att man slipper beskatta vinsterna). Det finansministern föreslår är att man över 3 miljoner kronor bara ska få beskatta vinsterna. Frågan är varför intäkter från kapitalvinster ska beskattas lägre än intäkter från arbete.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 14:51:13 följande:

    Stämmer inte med den graf du tidigare publicerade. Varför publicerar du uppgifter som säger emot varandra?


    Grafen bygger på polismyndigheterna utfall och prognos. Vilket är uppenbart då grafen innehåller data för framtida år. Sedan polismyndighetens publicerade den data som ligger till grund för grafen har det publicerats utfall som visar att färre poliser slutar och fler poliser (som tidigare slutat) återvänder till polisen.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 15:40:22 följande:

    Men sluta. Du kan ju inte ens hålla isär begreppen. Du visar en graf över antal utbildade och påstår att den visar antal poliser.

    Extra spännande är att du anklagar Alliansen för en felaktig prognos. Man baxnar.


    Nu svamlar du. Det är du som inte förstod att grafen delvis var en prognos. Jag har inte heller anklagat alliansen för någon prognosmiss (grafen bygger på data från polismyndigheten, inte alliansen).

    Frågan är varför du sitter och hittar på saker som jag inte sagt. Klarar du inte av att debattera på ett schysst sätt?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 16:05:32 följande:
    Frågan är varför du presenterar en misslyckad prognos som om den vore ett faktiskt utfall.

    Det är uppenbart att du presenterar vad som helst om du finner det användbart mot Alliansen.

    S har regerat i 7 år och trots detta tror du på fullt allvar att Europas värsta gängkriminalitet är Alliansens fel. Det måste vara näst intill unikt.

    Grafen visar ett utfall under de år som Alliansen regerade. Att det då utbildades för få poliser är alltså ett faktum. Det är också ett faktum att det årligen utbildats enormt många fler poliser sedan Alliansen förlorade makten och den nuvarande regeringen tillträdde. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 17:10:40 följande:
    Det är nu 2021. Ska du kanske hoppa in i nutid?
    Ja låt oss göra det!  Idag utbildas betydligt fler poliser än under den moderatledda alliansen tid vid makten, Fler poliser som tidigare lämnat yrket åtevänder idag till till kåren och färre poliser väljer att sluta.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-06-13 16:48:53 följande:

    Nu har alltså forumets bägge socialdemokratiska konton kommenterat massivs i tråden utan att kunna försvara skattepengar till insektsrestauranger.

    Så oväntat.


    Ursäkta men vet du var ett Naturrum är för något? Det konstverk du pratar om ska nämligen placeras i Naturum Färnebofjärden . Naturum finns över hela Sverige. De är öppna för alla och är en möjlighet för alla åldrar att lära sig mer om natur och miljö. I Naturumen finns ofta utställningar som passar hela familjen men också skolelever. Ett Naturrum kan liknas vid ett museum för naturen.  Tanken med det konstverk du pratar om är att skapa en miljö där besökarna får lära sig om och betrakta insekter på nära håll.


     Att lägga 300 tkr på en satsning som kommer många innevånare och skolklasser till godo kan inte anses vara särskilt mycket pengar. I alla fall inte om vi jämför med inköpen av konst till det moderata skrytbygget NKS. Till NKS valde Moderaterna att köpa in konst för 118 miljoner kronor dvs 393 gånger så mycket pengar som den nu aktuella satsningen på naturrum som kommer familjer och skolklasser till godo.


    Personligen är jag positiv till konst i det offentliga rummet men frågan till dig blir hur det kändes för dig när Moderaterna i Stockholm valde att lägga 118 000 000 för utsmyckning av det moderata skrytbygget NKS?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 18:40:22 följande:

    Hur svårt kan det vara att förstå att allt slöseri med skattemedel är fel? Oavsett parti.

    Varför prata om skattehöjningar så länge slöseriet pågår?


    Jag tycker inte att det är slöseri med skattemedel att skapa en museum-liknande miljö där barn och skolelever får lära sig mer om miljön.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Orolig) skrev 2021-06-13 19:27:26 följande:

    Det spelar faktiskt ingen roll vad du tycker i det avseendet.

    Det är ju du som yrar om att skatten måste höjas för att få råd med vård skola omsorg. Men kan inte först spendera pengarna på en massa löjliga museum-liknande och sedan hävda att det inte finns pengar. Det är nämligen motsatsen till definitionen av ekonomi.


    I min värld är konst, museum, bibliotek, nationalparker, naturrum och liknande viktiga inslag i ett samhälle. Men sådant bryr du dig uppenbarligen inte om.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-06-13 21:00:59 följande:

    Väntar fortfarande på svar på varför jag ska straffas för att jag sparar istället för slösa.


    Det är ingen som straffas för att den sparar. Att man man beskattas för kapitalvinster på sparande är en annan sak. det är inte ett straff utan handlar om om  inkomster oavsett om den kommer från arbete eller kapitalvinster beskattas. Det är ett synsätt som gäller i de flesta av världens länder. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?