Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Anonym (Grön Goblin) skrev 2021-02-13 06:59:33 följande:

    Hur ser et ut på andra SSU avdelningar numera?


    Bilden togs bort efter ett stort antal hatiska och rasistiska kommentarer. 

    Hur tror du att medlemsrepresentationen ser ut för andra partier i invandinvandrartäta delar av Sverige? Att invandrare väljer att engagera sig politiskt är mycket positivt och ett tecken på att integrationen har fungerat. 


    www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/bild-pa-ssu-hyltes-nya-styrelse-mottes-av-hatstorm

    "Efter att SSU i Hylte valt ny styrelse publicerade de en bild på sociala medier. Ett dygn senare togs bilden bort efter alltför många hatiska, rasistiska kommentarer.  -Det var en helt oskyldig bild men i kommentarerna uttrycktes alltifrån sexuella anspelningar till hets mot folkgrupp, säger Anton Karlsson, kassör och valledare för SSU Halland, som själv medverkar på bilden"


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

     


    Missermajser skrev 2021-02-12 22:11:08 följande:

    Det här reagerar jag på! 


    "Projektavtalet omfattade bland annat att öppna upp Socialdemokraterna för muslimska företrädare men även driva på för särlagstiftning som konfessionella skolor, muslimska helgdagar samt möjlighet till att skriva in rätten till att delta i fredagsbön i kollektivavtal"


    Jag skiter i om en och annan islamist är aktiv i de etablerade partierna. De utgör bara 8% av befolkningen. Extremhögerns fantasier om att svenskarna kommer att bli minoritet 2058 är dumheter. 


    Vad jag däremot inte vill ha är konfessionella skolor eller fler religiösa högtider eller att bönetid ska ingå i kollektivavtal. Inte av varken judisk, kristen eller islamistiska karaktär. 


    Det ännu mer märkliga är att när jag söker på beslut kring konfessionella friskolor så borde ju S vara för dessa som anses vara så infiltrerade av islamister. Konstigt nog ser det ut som dom SD, S, V och MP röstat för förslag som syftat till att stävja konfessionella intressen medan högersidan röstat på annat sätt...


     


    Även SD är idag positiv till religösa friskor.  Det är märkligt att högern fortsätter att hänvisa till den mer än 20 år gamla händelser som berörde Tro och solidaritet, en underavdelning till Socialdemokraterna. Historien om något har visat att S inte lät sig påverkas.


    Socialdemokraterna vill förbjuda religiösa friskolor och har inte drivit på för religion ska ge särskilda rättigheter på arbetsplatser.  Däremot kan vi konstatera att M, KD och numera också SD vill ha kvar kristna och muslimska friskolor i Sverige.


    Det är också märkligt att se på högerns fokus på Omar Mustafa, en tidigare ordförande för Islamiska förbundet i Sverige som blev invald som suppleant i Socialdemokraternas partistyrelse men som fick avgå 2013 efter bara 6 dagar på posten. Samtidigt är högern blind för det faktum att den tidigare moderate toppolitikern Abdirizak Waberi, som också varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige representerade moderaterna riksdagen under hela 4 år trots att han propagerade för att han vill leva i en islamisk stat i där politiken styrs efter koranen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-02-21 20:09:16 följande:
    Socialdemokraterna satsar på att vinna SM i gyttjebrottning

    www.svd.se/s-satsar-pa-att-vinna-sm-i-gyttjebrottning

    Ja, det ser vi inte minst på det här forumet.

    Att tala klarspråk om M, KD och SD bör inte kategoriseras som gyttjebrottning. Alex Schulman är faktisk klockren i denna krönika som är ett bra svar på den ledare som du länkar till..


    www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/man-kan-inte-mala-lappstift-pa-akesson/
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-02-21 20:32:09 följande:

    Om Socialdemokraternas valkampanj 2018

    moderaterna.se/sites/default/files/page_attachments/2019-03/Moderaternas%20eftervalsanalys%202018%20Slutversion.pdf

    LÄNK

    Det ska inte stickas under stol med att Socialdemokraterna bedrev en mycket effektiv valkampanj, kanske en av de mest effektiva vi sett på länge. Och även en av de smutsigare. Partiet inledde tidigt, i princip efter nyår, med ett pärlband av förslag och positionsförflyttningar. Under våren och försommaren skedde några blindskär, framför allt i migrationsfrågan. Opinionssiffrorna dalade och partiet verkade vara i gungning. Som beskrivs utförligt i avsnitt 3.6. gynnades Sverigedemokraterna, och inte Moderaterna, av detta. När Sverigedemokraterna växte ökade också trovärdigheten i den brunmålningskampanj som Socialdemokraterna och arbetarrörelsen riktat mot Moderaterna. "Fatta ditt beslut. Axla ditt ansvar. Välj att stå på rätt sida av historien!" som Stefan Löfven uttryckte det i Almedalen.

    Efter sommaren riktades S-kampanjen allt mer mot Centerpartiets och Liberalernas potentiella väljare, bland annat genom riktade annonser på Facebook. Socialdemokraterna köpte exempelvis annonser som innebar att personer som tidigare intresserat sig för Centerpartiet och Liberalerna fick filmer med budskapet ?Kan du vara säker på att Alliansen inte ger SD inflytande för att sitta i regering?"? i sitt Facebookflöde. Det är tydligt att detta budskap gynnade Socialdemokraterna i valspurten, särskilt i storstäderna - den så kallade ?Fredrik Strage-effekten".

    Parallellt med brunmålningen växlade Socialdemokraterna upp tempot i valspurten genom utspel i klassiska välfärdsfrågor, såsom familjeveckan, och den negativa kampanjen mot Moderaterna fortsatte. Hela arbetarrörelsen deltog i detta. Mot utvalda väljargrupper spreds flygblad och annonser om hur Moderaterna skulle sänka invandrares löner, chockhöja hyrorna och göra andra försämringar tillsammans med Sverigedemokraterna.

    Ett av valrörelsens lågvattenmärken var när socialdemokratiska företrädare runt om i landet spred desinformation om Moderaternas politik på arabiska och somaliska, bland annat med påståenden om att Moderaterna ville anklaga muslimska föräldrar för brott så att deras barn skulle omhändertas av myndigheter. Mot detta övertramp markerade den socialdemokratiska partiledningen mycket svagt.

    Sannolikt påverkade inte smutskastningskampanjerna, där bland annat Socialdemokraternas partisekretaren Lena Rådström Baastad var avsändare för ett brev som innehöll rena lögner, särskilt många väljare som övervägde att rösta på Moderaterna. Snarare mobiliserade det Socialdemokraternas bas och demoraliserade aktiva i den moderata kampanjen. Möjligen var det just detta syfte Socialdemokraterna ville uppnå. Smutskastningen bidrog kanske även på marginalen också till att försämra Moderaternas varumärke, vilket i sin tur hade ett egenvärde för Socialdemokraterna då de ville sätta press på Liberalerna och inte minst Centerpartiet i regeringsfrågan.


    Moderata samlingspartiets partiets egna analyser som du nu länkar till kan näppeligen inte betraktas som annat än gnäll för att Moderaterna förlorade valet.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-02-23 10:57:59 följande:
    Har du någon kommentar till detta KillBill?

    Det är inte första gången det händer. Man läser om duktiga och självförsörjande forskare som åker ut. Viktig arbetskraft i industrin som åker ut. En kille på en pizzeria blev utslängd ur landet för hans arbetsgivare hade lämnat fel uppgifter. Det gick inte att överklaga.

    Det finns som sagt många likande historier där hyggliga självförsörjande människor blir utslängda ur landet. Men mördare och tjuvar får stanna.

    Den självklara kommentaren är att din anklagelse är fel eftersom det inte handlar om ett regeringsbeslut.  

    Det är självklart olyckligt när att familjer och barn hamnar i kläm men jag är tyvärr inte säker på att det finns majoritet i riksdagen för att liberalisera reglerna kring anhöriginvandring. Det är tyvärr mycket som talar för att det brunblå blocket skulle motsätta sig detta eftersom det skulle kunna påverka den totala anhöriginvandringen.  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Grön Goblin) skrev 2021-02-23 12:09:37 följande:

    Bara jag som skäms för den här bilden? Som en skock lydiga får inför mullan pinsamt!


    Skämdes du när moderattoppen Carl Bildt besökte Iran några år tidigare med beslöjade kvinnor i den svenska delegationen?

    Skämdes du när Sveriges kungapar besökte Saudiarabien och drottningen bar slöja (trots att det till skillnad mot Iran inte är lag på slöja i Saudiarabien)




    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jonnynilsson skrev 2021-02-23 12:52:19 följande:
    Den självklara kommentaren från dig borde vara: Jag skäms som socialdemokrat över att mina ledare inte kan bättre. Man har haft många år på sig att åtgärda detta som slår så snett och splittrar familjer. Men det verkar som om vi hellre behåller våldtäktsmän och förnedringsrånare.
    Som sagt, den som hänger med i debatten vet att det sannolikt saknas stöd för en liberalare anhöriginvandring. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-02-24 05:35:26 följande:
    Man kan beskylla alliansregeringen för många saker, men inte för att gå och skryta om att vara "feministisk regering".

     


    Man kan konstatera att även de kvinnor som ingick i moderattoppen Carl Bildts delegation till Iran 2014 täckte sitt hår (vilket inte är så konstigt eftersom kvinnorna annars hade brutit mot iransk lag).

    Ska jag tolka dig som att ditt problem är att den Rödgröna regeringen skickade ett gäng kvinnliga ministrar för att förhandla med mullorna i Iran? Du hade inte haft problem om de svenska ministrarna i vid Ietta ranbesök hade varit manliga?

    Jag ställer frågan eftersom jag inte hittat kritik från din sida gällande de svenska kvinnor som vid moderaten Carl Bildts Iranbesök täckte sitt hår.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-02-24 08:19:20 följande:
    Du fattar alltså inte?

    En feministisk ( enligt egen utsago) regering kröker rygg för den misogyna diktaturen Iran.

    Man förhandlar inte med såna. Man bojkottar. Att Reinfelet, Bildt & co också gjort det är inte något jag stöder.

    2 fel är inte lika med ett rätt.

    Det är nog du som inte förstår dig på grundläggande diplomat. EUs och Sveriges dialog med Iran innehåller mycket  kritik mot bristen på mänskliga rättigheter Iran och kritik mot Irans kärnvapenambitioner.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?