Inlägg från: Anonym (Guttaperka) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Guttaperka)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    FDFMGA skrev 2017-11-24 10:25:00 följande:
    För övrigt så skulle man utifrån ditt lite märkliga resonemang kunna göra en rätt drastisk jämförelse.

    Jag kan ju göra den, även om jag anser det självklart att löfven inte lämnar över frivilligt efter valet om S är största partiet, och nästan lika självklart att alliansen, med eller utan nödvändigt stöd från SD fäller regeringen, så att talmannen kan börja sondera efter en hållbar regeringskonstellation.

    Samtliga alliansledare har förklarat att de även om den forna alliansen blir mindre än de rödgröna kommer att krypa in mellan Åkessons skinkor, Lööf och Björklund bara för en tillfällig sniff medan Kristersson och Busch Thor är beredda att stanna mer permanentSkrattande

    Månne Busch Thor fått för sig att det är där Gösta Berlings saga utspelar sig.
    Rent strategiskt är det ju så, att den sida som initialt tar regeringsmakten kommer att ha initiativet senare.

    Låt säga att SD väljer att stödja en Alliansregering kommer S därefter att behöva förklara varför man hämtar stöd från SD om man vill påverka Alliansens politik (och vice versa). 

    Så ur ett strategiskt perspektiv är det mest rationellt att framstå som det bästa regeringsalternativet för SD i det första läget, regeringsbildningen. Sedan kan den koalitionen regera med skuld & skam-argumentet mot den andra sidan (som S lyckats relativt bra med under den här perioden, så bra att man ju landade i Decemberöverenskommelsen). 

    Allt detta dock under förutsättning att SD alls gör ett bra val (och dessutom mycket beroende på hur  övriga partier lyckas). Och det finns ganska mycket som tyder på betydande nedgång för SD. 
  • Anonym (Guttaperka)
    FDFMGA skrev 2017-11-24 11:55:32 följande:
    Det är möjligt under förutsättning att regeringen inte är beroende av SD.

    Jag har bara lite svårt för argumentet att det parti som röstar på samma alternativ som SD är beroende av dem.

    Argumentet förs ju fram från bägge sidor men är en smula infantilt till sitt innehåll oavsett avsändarens politiska tillhörighet.
    Håller helt med om det fetstilta. Men så har det knappast sett ut.

    Det finns medlemmar på den här sidan (inte i den här tråden dock) som har uttryckt att oavsett vad SD förslår (tror det handlade om cykelvägar den gången) måste ett sansat parti rösta emot - eftersom SD är ett rasistiskt parti vars förslag därmed är rasistiska per automatik. Många höll med. 

    Liknande tankegångar förs fram av i den politiska debatten (om än inte lika tydligt). 
  • Anonym (Guttaperka)
    Anonym (Guttaperka) skrev 2017-11-22 09:44:19 följande:

    Jag tror att både S och M har goda förutsättningar att öka på bekostnad av framförallt SD den närmaste tiden (vi får väl se vilka skandaler som uppdagas på SD:s landsdagar ;)). 


    Alltså, vad i h#@e. Verkligheten överträffade fantasin. Tänk om SD-mannen uttalat sig så om judar (det hade iof inte varit helt överraskande) som han gjorde på SD:s landsdagar?

    Nu måste vi se hur den här skandalen påverkar opinionen.
  • Anonym (Guttaperka)
    King Markatta skrev 2018-01-27 00:02:01 följande:

    Nytt kapitel i historien om socialdemokraternas trollfabrik:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/s-medarbetare-erkanner-trollkonton

    De två personer på S partikansli som utretts har nu erkänt att de skapat trollkonton för att sprida propaganda.

    Inget av de båda trollen sparkas dock från kansliet trots att deras agerande varit "oacceptabelt". En tredje person uppges också ha befattat sig med trollpropagandan men detta lämnas utan åtgärd enligt artikeln.


    Jag är så lat att jag inte orkar leta: vad är det egentligen de har fört fram? Att debattörer har en tydlig partipolitisk inriktning är ofta klart. Men har de farit med objektiva osanningar?
  • Anonym (Guttaperka)
    Padirac skrev 2018-01-27 10:42:28 följande:
    Det var ju det här inlägget jag skulle citera och svara på SoligTvå S-medarbetare har liksom SDs Mattias Karlsson skapat ett falskt konto på några SD-anknutna siter och där lagt ut satir riktad mot SD.

    Om man jämför detta med MKs många falska, främlingsfientliga och rasistiska inlägg under falskt namn på samma siter så är historien med S-medarbetarna en storm i ett vattenglas.

    Vad gör då S åt detta, de omplaceras.

    Vad har SD gjort med MK? absolut ingenting.

    Det är lågt av S att sprida satir under falskt flagg, men det är inte lögner eller hat vilket SD ägnar sig åt. 
    Ok. Tack. Men är satir något att uppröras över? Ingår inte det i den politiska debatten att viss satir måste accepteras? Av det lilla jag läst verkar det hela vara en storm i ett vattenglas. Jag ska läsa på mer. 

    Värre förstås, om det rör sig om någon som utger sig för att vara SD-sympatisör och skriver inlägg i partiets namn för att svärta dess rykte. Det gäller för övrigt beträffande samtliga partier. 
  • Anonym (Guttaperka)
    Padirac skrev 2018-01-27 15:31:12 följande:
    Det är en bild med nedsättande mellannamn på SD-företrädare som tweetats från ett falsk konto och sedan retweetats av S-medarbetarna, de ligger tydligen bakom det falska twitterkontot där bilden dök upp först.

     Jämför det med 'svetsaren' och andra öknamn som skrikhögern lallar runt med. 
    Låter som ett väldigt barnsligt beteende. Kan hålla med att det är olämpligt att på arbetstid hålla på med sådant, men inte så allvarligt att man måste omplaceras. Varning borde ha räckt kan jag tycka.  
  • Anonym (Guttaperka)
    Padirac skrev 2018-01-27 18:57:20 följande:

    Ja, värre är att en av M profiler sprider direkta lögner och sen inte vill stå för det, inte för att jag förväntade mig mer av HB, men M borde stävja detta på samma sätt som S tagit tag i den falska satiriska tweeten.

    aktuelltfokus.se/har-forsoker-riksdagsmannen-smutskasta-antinazister-med-16-ar-gammal-bild/amp/

    Varför HB vill dra antinazister i smutsen vet jag, men att han drar sig själv och M i samma smuts. M borde agera mer likt S här.


    Ja, just de där antinazisterna förtjänar väl inte att försvaras på något sätt, men det är märkligt om han vill flytta fokus från nazisternas frammarsch. Båda sidor är lika avskyvärda och representerar folkmord som en del av ideologisk politik och utresning av oliktänkande. Men man ska inte försköna bilden av en sida genom att peka på den andras existens. Är fel tycker jag.
  • Anonym (Guttaperka)

    Danskarna (och norrmännen) har ett bra läge eftersom de kan föra en synnerligen restriktiv invandringspolitik i vetskap om att Sverige har tagit emot så många människor på flykt. 

    När det svenska systemet har utbildat nykolingarna i svenska språket, och kanske ytterligare offentligfinansierade utbildningar och valideringar, kan de sedan locka över de allra mest kompetenta läkarna och ingenjörerna, sjuksköterskorna och de andra arbetarna och specialisterna med högre löner och bättre villkor.  

  • Anonym (Guttaperka)
    K Markatta skrev 2018-05-04 16:00:21 följande:

    Riksdagsledamoten Sara Karlsson lämnar nu S i protest mot Stefan Löfvens politik:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/skarpt-asylpolitik-s-riksdagsledamot-lamnar-sin-post

    "S tar stora kliv mot det jag ser som en avgrund" och "För mig har detta nu nått en gräns för vad jag kan vara en företrädare för", skriver hon.


    Det är så otroligt tråkigt att S först efter alla dessa år, och efter så många debatter där sådana som mig påståtts fiska i grumliga vatten - trots att vårt yttersta mål enbart har varit att försöka åstadkomma en effektiv, hållbar och human flyktingpolitik; har funnit att man måste ha en balanserad syn och inte bara underkasta sig populisternas nycker.

    I efterhand är det kanske lätt att släta över, men jag minns de reaktioner jag fick från S-anhängare när jag förordade en likformighet med andra nordiska länders flyktingpolitik. Och jag välkomnar att de naiva söker sig till något annat parti. Nu hoppas jag bara att S kan haka av sig MP så är politiken till stor del helt i enlighet med min uppfattning.
  • Anonym (Guttaperka)
    Anonym (Jk) skrev 2018-05-07 18:22:44 följande:

    Den här var ganska rolig faktiskt


    Det känns inte helt otroligt att Lövens debattgrepp kan bli hans eget "öppna våra hjärtan". Synd att det blev så för jag tycker han sa mycket vettigt under debatten.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?