Inlägg från: Anonym (hej hopp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hej hopp)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Om Löfvén ryker imorgon är det första gången i historien en statsminister är så vek. Värst av allt är att V är de som driver detta.

    Jag förutspår väljarströmmar från S till V till följd av detta. Det är en väldigt dålig politik att införa marknadshyror. Väljarna vill inte ha det. Det är dåligt för vanligt folk och kommer kosta skattebetalarna fruktansvärda belopp.

  • Anonym (hej hopp)
    KillBill skrev 2021-06-20 19:29:23 följande:
    S har inte ens lagt fram något förslag. Finansministern har däremot varit tydlig med att ett tak på ISK inte ska drabba småsparare och pekar på att en gräns vid omkring 3 miljoner kan vara rimlig.

    Med tanke på att sjukvården, äldrevården, grundskolan och polis och rättsväsendet behöver mer resurser är det rimligt att sätta ett tak på ISK och därigenom upphöra med den stora skatterabatten för de allra mest förmögna.
    Finns inget bindande i finansministerns svammel. Vad vi vet är att RUT räknat på 100000.

    F.ö önskar jag att regeringen faller imorgon.
  • Anonym (hej hopp)
    KillBill skrev 2021-06-20 20:05:15 följande:
    Jag tror också att regeringen faller i morgon. Jag tror också att Ulf Kristersson ännu en gång kommer misslyckas med att bilda regering och att Löfven får träda in igen..
    Tror du att de kommer göra en Einstein? Det tror jag också. Att våra folkvalda definierar dårskap är ingen överaskning.
  • Anonym (hej hopp)
    KillBill skrev 2021-06-20 20:41:01 följande:
    Undrar du om Kristersson anser sig vara en Einstein? Det är möjligt. Det kommer i så fall göra fallet ännu hårdare.
    Jag är ju ingen partifundamentalist som du, utan kan kritisera alla politiker.
  • Anonym (hej hopp)
    nattuw skrev 2021-06-21 05:11:56 följande:
    Det är ohederligt att påstå att det handlar om en skatterabatt när det inte handlar om en skatterabatt.

    Om man bara ser till skatten så kan ett ISK mycket väl ge en högre skatt än en aktiedepå. Så om det bara handlar om skatt så måste varje person göra en individuell bedömning av hur de olika värdepappersdepåernas skattekonstruktion kommer att slå mot just deras sparande. De flesta gör dock inte en sådan bedömning utan nöjer sig med att ISK gör det så pass lätt att starta ett långsiktigt sparande att det är värt den högre risk som ett sparande i ISK medför.
    Sant. Om man t.ex ligger på en och samma aktie i många många år så tjänar man på den klassiska beskattningen.
  • Anonym (hej hopp)
    FDFMGA skrev 2021-06-22 18:11:58 följande:
    Mm, det ser ut att bli jämnt vid ett eventuellt extraval, men skenet kan bedra, sossarna har ju bara ett parti att ge stödröster medan moderaterna har två, och där dessutom det ena verkar vara på väg mot absoluta nollpunkten efter att partiet började fjäska för Åkesson.

    Men om nu ändå de brunblå skulle få majoritet vid ett extraval så behöver vi bara stå ut ett år med en regering som enligt Åkesson inte blir borgerlig utan präglad av SD.

    Jämför gärna med de stackars amerikanerna som fick stå ut med sin populist till president i fyra år.

    Jag tror faktiskt att något bra kan komma ut av det politiska fia med knuff-spelet, en stabil majoritet präglad av socialliberalism, även om det skulle dröja ett år eller såGlad
    Möjligheten finns ju dock att hur hemska SD än må vara så kan de knuffa andra partier i rätt riktning i den enda fråga som betyder något.
  • Anonym (hej hopp)

    Har den gode Löfvén avgått ännu?

Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?