Inlägg från: Anonym (Kung Erik) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kung Erik)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Fast den här var rätt klockren från gerr Lindberg:

    Europas lägsta arbetslöshet. Var är den? Bostad är ett rättighet. Jasså, var då? Världens bästa land att bli gammal i. Jo, gick ju skitbra hörni. Skolan. Suck, skolan... Rätt till heltid? Och nu vill ni höja elnätsavgifterna också. En valvinnare!

    Undrar om han kommer inse hur MP dragit ned S?

  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-25 08:41:06 följande:

    Det stavas minoritetsregering och demokrati.


    Den Rödgröna regeringen  med S och MP har bl.a.  fått regera under en SD/alliansbudget och under en SD/M/KD Budget. I tillägg har man regerat med stöd av L och C som också har krävt sitt. Så självklart har det inte blivit ren S politik.  Skulle det brunblå alternativet komma till makten kommer vi också få se en mängd kompromisser och inget parti kommer bli helt nöjt.


    Att minoriteten bestämmer över majoriteten stavas inte till demokrati. Det är i själva verket motsatsen till demokrati.

    Det är ingen minoritetsregering. De har majoritetens underlag med sig. S är det största partiet och innehar positionen som statsminister. Det finns inget att skylla ifrån sig på. Antingen står man för den politik regeringen för eller så avgår man. Svårare än så är det inte.

    Sittande regering har snart suttit i 8 år och försämringarna börjar bli allt tydligare. Skattesänkningar för de rikaste. Havererad skola och sjukvård. En tilltagande gängkriminalitet som saknar motstycke. Skjutningar, rån, mord, sprängningar, terrordåd. Är det kanske dags att vakna?
  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-25 10:48:29 följande:

    Du har missförstått situationen.  beslut i riksdagen utgår från majoritetsbeslut. Det var därför som SD och Alliansen under hösten 2014  kunde driva igenom en budget som minoritetsregeringen var tvungen att regera på och att SD, M och KD fick igenom sin budget hösten 2018.


    Det är du som har misstförstått. Detta skedde ju innan hela Alliansen genom DÖ valde att ingå i regeringsunderlaget och därmed släppa igenom all vänsterpolitik som vi nu ser den dåliga konsekvensen av.
  • Anonym (Kung Erik)
    Anonym (Mommsen) skrev 2021-04-25 11:02:03 följande:
    Att grunden för dessa problem är massinvandringen, inser vem som helst.

    Anledningen till S' krig mot SD, är inte "ideologisk", utan "strategisk". -  I själva verket skiljer de sig inte så mycket från varandra. I själva verket är det S som mer och mer har lämnat sina tidigare ideal, för att kunna behålla makten. SD:s ideologi är som sossarnas, på 30- 40- och 50-talet: Nationalsocialismen (välfärdsstaten, byggd på centralism & homogenitet)

    Grejen är att de slåss om samma väljare (inkomst upp till c:a 35000/mån), bortsett då från bidragsberoende invandrare. Den gruppen är S', och det är därför de måste fortsätta ha en stor sån grupp (röstboskap) för att kunna regera.

    Knappt nån som inte är partiansluten till S (och har sin inkomst därur), och tjänar över 35 000/mån, röstar på S.
    Det som gör det svårt för S att konkurrera om röstboskapen är att de går i MPs hundkoppel. Om de bara frigör sig från MP så har de också stora chanser att återvinna stora väljargrupper. Kanske genom restriktiv invandringspolitik i kombo med mer bidrag åt folket.

    Jag tror dock den övre medelklassen blir besviken om arbetskraften blir dyrare när vi förlorar invandrare som diskar på restaurangerna på bidrag från f-kassan.
  • Anonym (Kung Erik)
    Padirac skrev 2021-04-25 11:19:57 följande:
    Sverige har en lång historia av minoritetsregeringar  -  sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_regering   - det har tjänat oss väl. Genom breda överenskommelser med oppositionen har en stabilitet med långsiktiga politiska reformer som sträcker sig över mandatperioder uppnåtts. 

    Parlamentarism med fria val och fri partibildning är en del av spelregerna i den moderna demokratin - har du synpunkter på den?
    Har bara synpunkter på din naiva världsbild. Varje minoritetsregering vilar självfallet på ett regeringsunderlag som har majoritet. Annars vore minoritetsregeringen inte möjlig.

    Det nya denna mandatperiod är en regering som öppet inte tar ansvar för sina egna beslut.
  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-25 14:18:01 följande:

    Nej, det är du som har fel. Riksdagens beslut baseras på vad majoriteten bestämt. Påstår man något annat som så har man inte förstått. 


    Det är ju det jag skrivit hela tiden. Regeringen har majoriteten med sig, annars skulle den inte kunna regera. Om du inte minns det så var det extraval på gång när Löfvéns dåliga budget röstades ned. Men Reinfeldt räddade regeringen med DÖ och därmed var Alliansen historia.
  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-25 21:52:37 följande:

    Det parlamentariska läget är sådant att inget regeringsalternativ i förra valet (och i valet före det) fick egen majoritet.


    I ett sådant läge måste den regering som väljs regera som minoritetsregering.  En minoritetsregering måste kompromissa i många frågor och saknar mandat för att driva den politik man helst av allt skulle vilja se. En minoritetsregering riskerar också att oppositionen driver politik mot regeringens vilja.


    Du verkar inte vilja ta in att regeringen baseras på ett regeringsunderlag som består av S MP C L och V.

    Vi talar om Sveriges makthavare här. Det är inte deras rättighet att skylla ifrån sig.
  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-25 22:57:06 följande:
    Du har fel i sak. Vänsterpartiet är inte en del av regeringsunderlaget. Det är därför som vi har fått se V, KD, M och SD driva igenom egna förslag.
    V är i allra högsta grad en del av regeringsunderlaget. De släppte ju fram regeringen. Dessutom vek de ned sig i hjärtefrågan om arbetsrätten. Allt för att rädda sitt regeringsunderlag.

    Jag har 100% rätt och du har fel.
  • Anonym (Kung Erik)
    Padirac skrev 2021-04-25 22:07:37 följande:
    Om du kollar historien så ser du att varje minoritetsregering  fått förhandla med delar av oppositionen för att få igenom olika förslag. Det har under åren varit olika delar av oppositionen som förhandlat och frågor har alltså haft olika majoriteter bakom sig för att gå igenom riksdagens omröstningar.

    Det som är naivt är att inte eta hur svensk parlamentarism fungerar och tro att det finns ett parti i en regering som själv bestämmer allt, det vore möjligt om ett parti fick mer än 50% av mandatan i riksdagen, men det har väl bara hänt en gång och det var länge sedan. 
    Ja, det är riktigt naivt av dig att inte veta hur parlamentarismen fungerar.

    Det har aldrig varit frågan om att ett parti bestämmer allt. 

    Vi har en regering som är så vek att den inte ens vågar stå för sin egen politik. Att partiet kan ha andra åsikter är en sak. Men att man som regering inte kan stå för vad man kommit överens om med andra partier är helt makalöst.
  • Anonym (Kung Erik)
    KillBill skrev 2021-04-26 07:05:31 följande:
    Nej du har fel.. Vänsterpartiet kan möjligen räknas som ett stödparti men är inte en del av regeringsunderlaget. 

    sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_regering
    sv.wikipedia.org/wiki/Flerpartisystem
    sverigesradio.se/artikel/7088251

    Alla vet att Ulf Kristersson presenterade Kristdemokraterna som sitt regeringsunderlag den 12 november 2018. 
    Detta inlägg är totalt irrelevant.

    V är ju per definition en del av regeringsunderlaget eftersom de genom att lägga ned sina röster, röstade ja till regeringen.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?