Inlägg från: Anonym (Amanda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Amanda)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-03-19 21:16:41 följande:

    Ja det är många med mig som tycker att bl.a. skola, vård och omsorg behöver mer pengar. Läste du om besparingsförslagen i moderatledda region Stockholm?  Nu diskuteras på allvar möjligheten att dra in paprikaskivan på smörgåsen till nyförlösta kvinnor och att skippa påslakanet på babyfilten för nyfödda barn..

    www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/sos-forlossningspersonal-ombads-brainstorma-besparingsforslag/


    Sedan kan man bara hålla med Carina Ödebrink (S) som i artikeln som du länkar till konstaterar att den nuvarande fastighetsavgiften  är orättvis. "Det har gynnat de rika storstadsområdena där man sitter med riktigt dyra villor. Vi som bor ute i Sverige på mindre orter har fått en högre avgift än vi hade innan", säger hon.


    Men om du och partiet är överens om att skola, vård och omsorg behöver mer pengar; vad hindrar er från att ge dem det.

    2019 var det totala skattetrycket 2154 Miljarder
    Skola, vård omsorg kostar väl sisådär 800 Miljarder.

    Det finns pengar. Sluta gnäll.

    En rättvis fastighetsbeskattning utgår såklart ifrån boendeyta, biyta och tomtstorlek. I ett lägenhetskomplex delar ju många människor på en liten markyta, vilket borde ge synnerligen låg beskattning.

    Att beskatta de som arbetar med ytterligare 4000 kr/månad och sänka skatten för kriminella nolltaxerare är typisk sossepolitik.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-19 23:18:25 följande:
    Nu är dock så att du har fel.

    www.svd.se/glesbygd-forlorare-pa-slopad-fastighetsskatt

    Vad tycker du om att husägare på landsbygden med alliansens förslag fick betala mer medan förmögna i storstäderna fick betala mindre efter deras reformering av fastighetsskatten?

    Vad tycker du om besparingsförslagen på BB i moderatledda region Stockholm?
    Husen på landsbyggden är ju ofta större och med mycket större tomt. Så de borde verkligen betala mer. Och du säger ju själv att du vill ha in mer skattepengar och då borde du väl vilja betala. Du tjänar ju så bra.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-19 23:38:15 följande:
    Kan du något om fastighetsskatt? Du säger att en rättvis fastighetsbeskattning utgår ifrån boendeyta, biyta och tomtstorlek det är precis detta som dagen kommunala fastighetsskatt INTE gör. Med dagens system betalar den med en liten stuga på 80 kvm på landsbygden ofta lika mycket i fastighetsskatt som den som äger en villa i Djursholm på 800 kvm. De som är positiva till fastighetsskatt menar att den ska vara progressiv så att den som har ett stort hus i ett attraktivt område får betala mer än den som har ett litet hus i skogen. En del av de ökade skatteintäkter som samhället skulle få in med fastighetsskatt skulle kunna användas för att sänka skatten på arbete för vanligt folk.
    Ja, jag kan allt om fastighetsskatt. Det är faktiskt inte så svårt.

    Håller med om att villan på 800 kvm borde beskattas mycket mer, men det gäller ju oavsett om villan liggeri Djursholm eller norrlands inland. 800 kvm är 800 kvm.

    Det finns inget progressivt i att beskatta enkla radhus med 50000 om året. Det kallas dumt. Ju enklare man bor desto mindre påverkar man miljön. 800 kvm medför ett stort klimatavtryck och ännu värre blir det i glesbygd med alla transporter som krävs för att underhålla ett så stort hus.

    Skatten på arbete för folk som jobbar i Stockholm kommer aldrig att sänkas av S. Det vet du mycket väl.


  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-19 23:42:44 följande:
    Du har som sagt var fel. Idag betalar den med ett liten stuga på landet ofta lika mycket i fastighetsskatt som den som har en stor herrgård i Sveriges mest attraktiva områden.
    Nej jag har rätt.

    Den som har ett stort hus på landet borde betala mycket mer än idag. De står för ett gigantiskt klimatavtryck.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-19 23:56:37 följande:
    Ditt första inlägg orkade på att du inte har förstått systemet. Ett system som bara utgår från yta och inte från värdet på fastigheten skulle få absurda effekter för folk på landsbygden. Självklart är en beskattning som utgår från fastighetens värde mest rimlig och mest rättvis.
    Det är väl jättebra att det får absurda konsekvenser för landsbygden. Det är ju precis vad du förespråkar för stadsbor. Vill du inte äta din egen skit? Du skriver ju själv att du tjänar bra och bor i glesbygd och vill betala mer i skatt. Så vad är ditt problem?

    Det finns ingen som helst rättvisa i att en fastighetsskatt ska utgå från fastighethetens värde. Värdet går upp och ner och kan inte påverkas av ägaren, vars inkomster också går upp och ner.

    Hur ska t.ex stackars Esbjörn ha råd att bo kvar. Det är inte okej att Ebba köper hans hus, men det är okej att S-politik orsakar att han inte har råd att bo kvar.

    Känner ett par som bott i sitt enkla radhus i 50 år. De har pensioner som är tillräckligt för att inte omfattas av begränsningsregel. De har inte råd att betala 4000 i månaden S-märkt straffskatt. Vad är det för bra med att S vill driva dem från hus och hem? Är inte detta en absurd konsekvens av idiotisk S-politik?
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 00:27:48 följande:
    Effekten har blivit att folk på landet med mindre stugor kan ha drabbats av ökade kostnader medan förmögna storstadsbor med stora villor har fått sänkta avgifter. Det kan du inte förneka.Tycker du att detta har varit en rimlig utveckling?

    Vad tycker du om besparingsförslagen på BB I moderatledda region Stockholm?
    Vilka besparingsförslag är det du talar om här? Vem är det som lagt dessa förslag? Ett tips: det är inte moderaterna.

    I övrigt så stämmer inte ditt inlägg. Med den gamla S-politiken hade de små stugorna fått ännu högre höjningar.

    Vem har lurat i dig att vanliga arbetare i högt belånade lägenheter i Stockholms förorter är rika? Varför ska dessa betala skyhög skatt för att du är avundsjuk på några miljardärer i Djursholm.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 00:32:21 följande:
    Ungefär lika mycket som andra skatter sänks. Syftet med en fastighetsskatt är att de med de mest värdefulla fastigheterna skulle få en ökad beskattning medan vanligt folk med småhus kompenserades genom att andra skatter sänks.
    Där har du fel. Medelinkomsttagare i Stockholm kommer bara att få höjning av fastighetsskatten. Inte ett öre i skattesänkning. Det har vi sett förr och så kommer det bli igen.

    Detta är faktiskt en potentiell valvinnare för den borgerliga sidan.

    Ofattbart att Löfvén får orera om SD under 30 minuter istället för att få tuffa frågor om hur han vill ödelägga ekonomin för vanligt folk. Men så blir det med när statens egna tv-kanal sköter intervjuerna.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 08:05:32 följande:
    Jag förstår faktiskt inte hur man kan propagera för ett förslag som skulle höja skatten mest för folk på landsbygden. Själv bor jag i en mindre villa i storstad med högt taxeringsvärde och låg fastighetsskatt och skulle alltså vara en vinnare om dina principer för fastighetsskatt skulle råda.

    Varför propagerar du för att just jag med en villa i storstad ska vara en vinnare? Själv så tycker jag att jag borde betala ner i fastighetsskatt.
    Det är tydligt att du inte förstår att en fastighetsskatt borde utgå från fastigheten och inte ifrån tillfälligt värde. Jag har argument för min ståndpunkt. Du saknar argument för din.

    Varför vill du tvinga pensionärer som bott 50 år i sitt radhus att flytta? Det tycker jag är fullständigt stört!! Är det så vi ska behandla de som betalat skatt i ett helt arbetsliv?

    Och vart menar du att de ska ta vägen? Bostadsrätter kommer beskattas lika hårt. Ska de ställa sig i en 15 år lång kö till hyresrätt?

    Det står dig fritt att betala in mer i skatt, finns ett konto för det. Men det räcker inte. Ditt hus kommer tappa mycket i värde på detta. Din belåningsgrad ökar och du kan tvingas amortera mer. Kan kosta dig 7000 i månaden i extra amortering. Om banken inte tycker du har råd med skatt och amortering kan du tvingas sälja ditt hus. Detta kanske inte gäller just dig, men dina bland dina grannar finns det folk som kommer drabbas brutalt hårt.

    Var ska alla dessa människor som förlorar sina hem ta vägen? Och vad är vitsen med att en massa hus står tomma?

    Vad är tanken bakom allt detta? Behövs husen till kommande massinvandring kanske?
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 08:13:53 följande:
    Det är tydligt att du är oinsatt om de förslag som landets nationalekonomer propagerar för. Om du varit mer insatt hade du sett att nationalekonomerna ser fastighetsbeskattning som en del av en skattereform där vissa skatter höjs och andra sänks.
    Sluta fåna dig. Det kommer inte bli någon skattesänkning för medelinkomsttagare i Stockholm. Du kan ju själv inte nämna ett enda exempel på vilken skatt de avser sänka och med hur mycket. Orsaken till detta är att man vill åt medelinkomsttagarnas hus och lägenheter. Nationalekonomerna som anlitats är garanterat s-märkta.
  • Anonym (Amanda)
    KillBill skrev 2021-03-20 10:05:59 följande:

    Det är svårt att begripa logiken i din syn på fastighetsskatt.


     


    Varför vill du att jag med en liten villa i storstad som är värd flera miljoner kronor ska betala mindre i fastighetsskatt än den som har en större villa på landsbygden som bara är värd ett par hundra tusen? Med en sådan politik skulle värdet på mitt hus öka ännu mer och med värdet på hus på landsbygden skulle sjunka ytterligare. Varför vill du göra folk på landsbygden till förlorare?

    Det är ytterst märkligt att du inte läser vad jag skriver alternativt sätter dig in i vad nationalekonomerna föreslår. Tanken är att växla fastighetsskatt mot sänkt inkomstskatt och för att komma ifrån negativa effekter för äldre kopplat till fastighetsskatt så föreslås ett tak för fastighetsskatten för äldre så att de ska kunna bo kvar i sina hus. 


    Jag har ju redan förklarat att det är fastigheten som bör beskattas. En större fastighet ska självfallet beskattas högre än en liten sådan då den har ett högra användarvärde och ett värre koldioxidutsläpp. Det ekonomiska värdet är irrelevant eftersom det är flyktigt och innehavaren använder den till att bo i. Det är inget investeringsobjekt.

    Jag vill dock inte göra någon till förlorare. Rösta på ett vettigt parti så slipper vi denna S-märkta dårskap.

    En arbetare i stockholm som tjänar 40000/månad kommer inte få någon sänkt inkomstskatt. Förstår du inte det själv.

    Du måste ju förstå att man inte generellt kan sänka inkomstskatten med 4000 kronor per månad. Det skulle leda till enorma förluster för staten när alla som bor i hyresrätt och alla som bor i lågt taxerade bostäder får in inkomstskattesänkning som inte motsvaras av ökning av fastighetsskatten.

    Vari ligger rättvisan i att den som bor på en mångmiljonbåt helt slipper fastighetsskatt?

    Nejdu, hela förslaget är otroligt dåligt genomtänkt.

    Begränsningen av fastighetsskatten sattes förra gången det begav sig på ett sätt att den blev oanvändbar för pensionärer.

    Det är ett helt fruktansvärt förslag som du stöttar. Kommer att innebära en tragedi för vanligt folk som kämpat sig till drömmen att få äga ett väldigt enkelt boende. Nu kommer sosseriet och ska stjäla detta från dem. Avskyvärt är vad det är.


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?