Inlägg från: Anonym (Eric) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Eric)

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Hur S ska hantera att Lööf vill samregera. Risken är att S och C förlorar på detta.

    Dessutom finns risk att C återigen är en mullvad och bildar en ny Allians för Sverige. Kan man lura det ena blocket kan man lura det andra.

  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-14 22:51:12 följande:
     C kan tänka sig både S eller M.. men inte SD

    Hur ska SD hantera att C vill samregera med M och övriga borgerliga partier? 

    Som de brukar göra naturligtvis.. med desinformation och brun propaganda
    C kan tänka sig samarbeta med V. Det är det nya här.

    SD hanterar nog C på precis samma sätt som de hanterar V och MP. Som luft.

    Det intressanta för denna tråd är hur det skall gå för S när väljarna får veta att de ska samregera med C. En del väljare flyr vänsterut. Andra högerut. Jag hoppas vi kan få se ett S svagare än någonsin.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-14 23:43:55 följande:
    S har redan ett etablerat samarbete med C och det har inte skadat förtroendet nämnvärt (i senaste Sifo låg S på 27,2 %).
    Det är en pandemieffekt som kommer klinga av i takt med vaccinationerna.

    Det är inte många S-väljare som accepterar skattesänkningar för höginkomsttagare. Ska man samregera med C kommer vi få se ännu fler förmåner för de allra rikaste. Vänsterorienterade sossar kommer fly vänsterut.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 01:00:38 följande:
    S har historisk nära samarbete med liberaler och Centerpartiet, så det är nog inte så konstigt som du vill hoppas och tro.
    Detta samarbete har lett till sämre villkor på arbetsmarknaden för arbetare. Det har lett till stora skattesänkningar för de som tjänar mest. Frågan är hur kull sosse-väljare tycker den politiken är.

    För C och L är det naturligtvis en dröm att S tvingas genomföra borgerlig politik. Eftersom det sker under S täckmantel så protesterar inte media. Ganska genialt faktiskt.

    Så du kan ha rätt. Svagbegåvade sossar går på det och fortsätter rösta fram borgerlig politik.

  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 00:58:20 följande:
    Var har du läst att C kan tänka sig att samarbeta med V?

    Jag kommer att tänka på den ökände och bannade skribenten som tror att om två partier utan sinsemellan kommunikation eller förhandling röstar för samma förslag så samarbetar de

    SDs svans och vurmare jagar S och C med alla tänkbara och otänkbara medel, syns i denna tråd och i många trådar på FL. Men visst, som luft. Luften de andas och lever på för att på falska grunder misskreditera då
    Det har jag inte läst utan snarare konstaterat. De går till hård attack mot SD, men säger inget om V. V har dock brölat lite, men valt att acceptera borgerlig politik.

    Tycker man inte som du så måste man ju vara SD. Du påminner om en otroligt löjlig skribent.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 08:20:13 följande:
    Så nu är (den påstådda) frånvaron av kritik från C mot V det som gör att C samarbetar med V... och att V accepterar C-politik  - det är verkligen att ta den ökände skribentens resonemang ett eller två steg till.

    Samarbete är nu inte bara att oberende av varanda rösta lika  - utan samarbete är nu frånvaro av kritik och att ett annat parti inte gör mer än brölar lite Tomte
    Vill minnas att Sjöstedt slog på stora trumman. Han skulle tydligen avsätta regeringen som villkoren på arbetsmarknaden försämrades. Ingen trodde honom och därefter kröp han med svansen mellan benen tillbaka för att sova under samma sten som han kom ifrån. Har du också sett hur upprörda vänsterskribenterna är över att högerpolitiken som V, S och MP släpper igenom? Eller inser du hur genialt det är att utnyttja Löfvéns maktbegär för att driva igenom högerpolitik? Den går ju under radarn fri från kritik. "Skribenten"? Är det MArcus Oscarsson du menar? Han som skrev att C är på väg att acceptera V och därav numera enbart markerar mot SD. Inte så konstigt då SD är deras huvudmotståndare. S har de ju redan lurat. Ja, vad har V gjort mer än att bröla lite i samband med att man bröt sina löften till folket?


  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 10:19:31 följande:
    Ok, så det vad MO du hade som referns för att C samarbetar med V - och logiken är alltså att MO säger att C markerar mot SD och att V inte protesterar mer mot att januariöverenskommelsens punkter genomförs.Tomte

    Det senare betyder väl knappast att C samarbetar med V utan att V släpper igenom januariövernskommelsen, det är en utsaga om V inte om C

    Nya intellektuella höjder nås här  - Samarbete är nu inte bara att oberende av varanda rösta lika  - utan samarbete är nu frånvaro av kritik och att ett annat parti inte gör mer än brölar lite och dessutom är det samarbete mellan parti X och Y om Y inte fäller politik som parti X och Z gjort upp om.. Tomte

    Det skulle ju förklara SDpåståendet om 7klöverns samarbeten
    Du har kanske någon idé hur man kan samregera med S utan att budgetförhandla med V. Eller är det din brist på kompetens du ersätter med tomteluvor? Du verkar ha svårt att skilja nutid från framtid. I en eventuell framtida S-C-MP-regering finns ju inget januariavtal, har du inte förstått det. Samarbetet startar högst troligt genom att den hårda retoriken med den nya samarbetspartnern lättar en aning.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 10:19:42 följande:

    Vänsterpartiet vet ju att politiken skulle bli så mycket värre om M, KD, L och C och SD suttit vid makten. Då hade förändringarna av  LAS lett till större försämringar för svenska anställda  (som det är nu så accepterar de flesta fackförbund förändringarna): Sänkning av skatter och försämringar för de fattigaste hade också blivit fler..


    Nu förstår jag Padiracs nattmössor. Har du tänkt på att Alliansen regerade i 8 år med bibehållen värnskatt och utan att försämra arbetsmarknaden. Men var är kritiken mot dessa beslut från vänsterhåll. Din obefogade tro vad andra skulle ha gjort räknas inte ens.
  • Anonym (Eric)
    KillBill skrev 2021-03-15 12:44:56 följande:
    Mellan år 2006 och 2010 prioriterade Alliansen jobbskatteavdraget och efter 2010 hade alliansen inte majoritet för att ta bort värnskatten. Det var först kring 2017 som SD svängde i frågan och ställde sig positiv till slopad värnskatt.

    www.di.se/opinion/sd-vart-program-for-allianssamarbete/
    S-MP-regeringen har prioriterat samma jobbskatteavdrag sen dess.

    Alliansen hade aldrig på agendan att ta bort värnskatten. Det du refererar till handlar bara om en justering av gränsen. En hundralapp.

    Värnskatten var en hjärtefråga för vänster och journalistkår, vem trodde att S skulle avskaffa den, helt utan kritik.
  • Anonym (Eric)
    Padirac skrev 2021-03-15 14:20:45 följande:
    Svårt att skilja på nutid och framtid?  Tror du att dagens mandatfördelning som bygger på valresultatet 2018 är nästa vals resultat Tomte  

    Svårt att skilja på nutid och framtid?  Tror du att C nu samarbetar med V för att de (påstått) efter nästa val kommer att dra ner på kritiken mot V  - vilken kritik? När? Nu eller sen? Tomte 

    Så att lätta på en hård retorik är samma sak som starten på ett samarbete - där ser man...  

    Valet 2022 och efterföljande talmansrundor och förhandlingar har inte skett ännu - det som kommer att hända har inte hänt ännu.   Dö fanns men finns inte, Janauarivatalet finns och är fortfarande aktivt, vad som händer i morgon eller hösten 2022 får alla vänta och se.
    Kommer att tänka på Snurre Sprätt när jag läser ditt inlägg. Många emojies, men du kunde inte svara på frågan hur C ska kunna samregera med S utan att budgetsamarbeta med V. Men S har större problem än så. Kräftgången mot 22% har startat. C-utspelet kan göra det ännu värre. Och hur ska det gå när det kommer ut att S vill chockhöja straffskatten på boende?


Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?