Inlägg från: Jonnynilsson |Visa alla inlägg
  • Jonnynilsson

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    Lång tråd det här. Men ju mer jag funderar ju mer kommer jag fram till att den stora vattendelaren blir migration och brott/straff.

    Om inte mesarna i sittande regering vaknar upp kommer man att förlora stort på totalt misslyckad integrering av nysvenskarna.

    Samt att man fortfarande tror på låga straff och straffrabatt vilket underlättar för gängkriminella att fortsätta sin verksamhet.

  • Jonnynilsson
    Anonym (S vill inte minska kriminaliteten) skrev 2021-01-29 11:57:00 följande:
    Tack för ditt uttömmande svar.
    Jag hade redan bedömt att du skiljer dig från folk i allmänhet, eller åtminstone själv anser dig göra det?, därav min fråga till dig.
    Du valde att i huvudsak svara med dig själv som utgångspunkt. Dock tycker jag att du mest gled undan och inte riktigt svarade på hur just du skulle bedöma att folk i allmänhet, eller väljare då, klarar av att göra en spontan opartisk bedömning?

    Du förstod varför jag frågade och därmed vad jag tror.
    Sannolikt tror du ungefär samma som jag, men du ville inte ge ett rakt svar i det här sammanhanget, av förståeliga skäl.

    Du brukar parata om låglöneklasser och att löntagare utnyttjas.
    Men om det resonemanget ska ha någon bäring så måste man se Sverige som en isolerad del av världen, typ som en egen isolerad ö.
    Sanningen är ju att i ett internationellt perspektiv är lägsta lönerna i Sverige bland de allra högsta i världen och att löntagare i Sverige generellt har bland världens bästa skydd och villkor för arbetare. Vi har omfattande och tydliga lagar, t ex arbetsmiljölagar, och vi har kollektivavtal, som är bland världens "bästa" och som i väldigt många fall nästan helt saknas i många andra länder.
    Det tror jag att även du är medveten om?

    Det finns undantag även i Sverige, med slavlöner och riktigt dåliga villkor. Det är fruktansvärt och något som verkligen ska bekämpas. Jag känner väldigt många Svenska arbetsgivare/löngivare och ingen, inte en enda!, vill att löntagarna ska utsättas för detta.
    Men i dessa undantag, med slavliknande förhållanden, handlar det ju alltid om KRIMINALITET. Sannolikt till 99% handlar det om internationell kriminalitet och har inget att göra med Svenska löngivare. Kriminalitet, som du mycket riktigt skriver, ska vi inte acceptera.
    De i jämförelse väldigt få undantag som finns har alltså ingenting att göra med normala arbetsgivare och det normala näringslivet i Sverige. Även detta tror jag att du egentligen är medveten om?

    Om Sverige ska ha ännu högre löner och ännu bättre villkor för de med lägst löner, hur går det då med din idé att vi inte ska fylla på med folk från övriga världen?
    Om de redan relativt höga lägsta lönerna i Sverige blir ännu mycket högre så kommer det väl innebära att ännu fler söker sig hit från främmande länder? Är det du, eller vem är det, som ska stå vid gränsen och stoppa dem som vill in i Sverige? Hur skulle det kunna bli möjligt att reglera detta, att politiskt och även rent praktiskt stänga Sveriges gränser?

    Om vi generellt ska kunna få höge löner i Sverige så måste konsumenten/kunden vara beredd att betala mera. Konsumenterna måste t ex sluta att handla produkter tillverkade i Kina.
    Kommer du Misser, andra kunder, Sveriges konsumenter vara beredd betala mycket mer än våra grannländer och övriga världen, alltså betala mer för samma varor och tjänster?
    Företagens intäkter kommer alltid från en betalande kund. Inget företag har en egen sedelpress i källaren utan alla intäkter kommer från kunderna. Det är alltså alltid kunden/konsumenten som betalar löntagarnas löner, inte arbetsgivaren/löngivaren som du felaktigt ibland tycks tro. 
    Är det din verkliga uppfattning att Sveriges konsumenter vill betala mycket högre priser än andra konsumenter i vår omvärld?

    Jag vet att enligt dina egna socialistiska åsikter (ditt ordval) så förutsätter du att det INTE är konsumenten som betalar. Men i min värld är det bara en utopi. Hur ska du kunna få någonting att fungera om inte människors naturliga behov ska få styra?
    Det har ju testats historiskt gång på gång, att staten eller någon annan överhet ska styra i stället för att människorna och de mänskliga behoven ska få styra, hittills har inget exempel ens varit i närheten att lyckas. Jag är helt säker på att dina egna socialistiska åsikter inte heller kan fungera och sätta sig över mänskliga behov och människornas vilja och strävan att få sina behov tillgodosedda.
    Alltså blir det ändå människornas behov och att få dessa behov tillfredsställda som alltid kommer att styra. Som tur är så är det inte vare sig socialistisk överhöghet eller näringslivet som styr.
    Det innebär självfallet att det är konsumenten som betalar.

    Allt annat, och det som du önskar dig i dina egna socialistiska åsikter, är bara ren utopi.

    I övrigt är du och jag väldigt överens i vissa delar, särskilt gällande att båda de politiska sidorna är rätt så pinsamma.
    Tack. Du sätter ord på hur jag också ser det. Inga av partierna till vänster vill minska kriminalitet. Detta för att vara alla till lags och fiska röster i invandrartäta områden.

    För det är ingen hemlighet att S har stort stöd i just invandrartäta områden.
  • Jonnynilsson
    KillBill skrev 2021-01-29 21:25:19 följande:
    Jag tycker att du visar upp ett förakt för medmänniskor.
    Svårt att tycka om medmänniskor som röstar fram klanstukturer, gängvåld, könsstympning, tvångsgifte, sharialagar med mera.
  • Jonnynilsson
    Rataxes skrev 2021-02-03 20:02:51 följande:
    Mogge & co kanske skulle tänka på sin hatsvans...
    Men dom tillhör ju det goda våldet. Vänsterextremister är ursäktade då deras agenda sammanfaller med sossarnas. Bara lite våldsammare handlingar men samma politiska uppfattning.

    Rösta bort sossepacket!
  • Jonnynilsson
    Missermajser skrev 2021-02-04 10:07:25 följande:

    Gossarna på höge4rsidan kan de med:


    unt.se/artikel/elw9kxyj


    Usch ja. Inga extremer är bra oavsett vilken sida.
  • Jonnynilsson
    KillBill skrev 2021-02-05 18:45:48 följande:
    Flera S politiker i Sundbyberg utsatta för hot. Är det ytterhögern som är i farten igen?

    sverigesradio.se/artikel/politiker-i-sundbyberg-kanner-sig-hotade-av-aktivister
    Totalt intetsägande och meningslös artikel. Vore väl inte för mycket begärt att tala om vilken typ av aktivister det var.

    Men å andra sidan hade det varit högerextremister hade det ju framgått klart och tydligt i artikeln. Nu funderar man ju mer på AFA-liknande aktivister. Aktivister från den goda sidan alltså.
  • Jonnynilsson
    KillBill skrev 2021-02-06 13:38:54 följande:
    Flera inlägg här i tråden den senaste tiden har pekat ut politiska grupper som ansvariga för hot mot politiker trots avsaknad av bevis. Varför reagerade du inte då?
    Jag är nog lite dålig på att läsa allt som skrivs. Det hinns inte med helt enkelt. Så därför kan det bli lite glapp. Jag brukar ursäkta mig ibland att jag bara hinner läsa trådstarten.
  • Jonnynilsson
    KillBill skrev 2021-02-05 18:45:48 följande:
    Flera S politiker i Sundbyberg utsatta för hot. Är det ytterhögern som är i farten igen?

    sverigesradio.se/artikel/politiker-i-sundbyberg-kanner-sig-hotade-av-aktivister
    Hoppsan, det var visst vänstern!

    Men det var tydligen en traditionell dörrknackning. Tänk så fint man kan få det att låta när det är det goda våldet som är i farten.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/aktivist-om-polisanmalda-hembesoken-traditionell-dorrknackning
  • Jonnynilsson
    Rataxes skrev 2021-02-11 18:19:59 följande:

    Miljötalibanerna ligger under 4% , dags för nya räkneövningar.


    Problemet är bara att när det är dags att rösta får både MP och kommunisterna stödröster av sossar för att inte ramla ur.
  • Jonnynilsson
    RebeckaZ70 skrev 2021-02-12 13:09:22 följande:
    Vad får socialdemokraterna ut av att samerbeta med dagens nazister: islamisterna? Som också samarbetade med hitler och förbehållslöst beundrade honom?
    En mycket intressant fråga som vi hoppas få bra svar på.

    Ett svar är röstboskap. Sossarna har många av sina väljare bland alla nysvenskar.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?