Inlägg från: KarstenT |Visa alla inlägg
  • KarstenT

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2021-02-10 19:30:55 följande:

    Vs röster saknar självklart inte betydelse.


    Vänsterpartiet skulle alla dagar i veckan (även om de ogillar nuvarande regerings politik) lägga sin röst på S/MP/S före en röst på SD/M/KD.


    Att Vänsterpartiet aldrig kommer lägga sin röst på en regering som är beroende av stöd från ett parti med rötter i nazism tror jag att de flesta politiska bedömare är överens om och då räcker inte den brunblå alliansens 46 % inte till.


    Är du medveten om att Socialdemokraterna och Centerpartiet hade den nazistiska ideologin inskriven i sina partiprogram fram till andra världskriget? Hur kan Vänsterpartiet då stödja de partierna eftersom de de facto har rötter i nazismen?
  • KarstenT
    Missermajser skrev 2021-02-11 22:32:08 följande:
    Det behövs ingen parodi på detta påståendet. Har du hört den om SD:aren som lämnade in bilen på verkstad och sa att det var fel på bilen?
    Det är ett sant påstående. Varför vill du inte kännas vid det?
  • KarstenT
    Padirac skrev 2021-02-11 23:27:56 följande:
    Det enda partiet med nazistiska rötter i Sveriges riksdag är SD - de grundades av nazister, fascister och vitmakt, en del av dem var til loch med aktiva nazister under andra världskriget i nazitysklands armé.

    Andra partier hade under 30-talet och även senare enskilda personer med antisemitiska, nazistiska och rasistiska preferenser, tron på rasbiologi var allmänt utbredd och nazismen hade många supportrar i olika delar av samhället. Men som sagt, det enda partiet i Sveriges riksdag som har en direkt länk till nazismen är SD, de har dessutom skrutit om sitt pricipprograms nazistiska och  fascistiska innehåll så sent som på 2010-talet. Principprogrammet är sedan dess i princip oförändrat.
    Nej, Socialdemokraterna och Centerpartiet har också historiska kopplingar till nazismen. Skillnaden är bara att de ligger längre tillbaka i tiden. Vänsterpartiet har även kopplingar till stalinismen. Trots det tog Socialdemokraterna stöd av VPK för att bilda regering medan de fortfarande samarbetade med Moskva Det finns med andra ord många olika kopplingar man kan göra om man är intresserad av det.

    De kopplingarna har ingen betydelse för dagens politiska frågor.
  • KarstenT
    Padirac skrev 2021-02-11 23:48:58 följande:
    'the great replacement' är en rasistisk konspirationsteori.

    Rasistiska inlägg är så vitt jag vet inte tillåtna på FL.
    Det måste verkligen vara svårt att reflexmässigt vilja stänga ute verkligheten på det där sättet. Allting kan bara avfärdas som rasism, nazism eller dylikt.

    Faktum är att vi har en invandring till Sverige på 80 - 100 000 personer per år. Då kan vem som helst räkna ut själv hur lång tid det tar innan den gruppen går om den andra gruppen i antal.

    Vi behöver inte prata om konspirationsteorier när vi har all fakta framför oss.
  • KarstenT
    KillBill skrev 2021-02-12 05:52:03 följande:
    En majoritet av den svenska invandringen avser studenter och människor som kommer för att arbeta i Sverige under några år..
    Om man tittar på statistiken för antalet personer i Sverige med utländsk bakgrund (utrikes födda och inrikes födda med två utrikes födda föräldrar) ser man att det antalet ökar med 100 000 per år.

    sv.wikipedia.org/wiki/Utländsk_bakgrund

    En stor del av de som kommer som arbetskraftsinvandrare blir kvar en längre tid.
  • KarstenT
    KillBill skrev 2021-02-12 05:56:50 följande:
    Skärp dig. Att S skulle ha haft kopplingar till nazism är en ren och skär lögn. S var nazisternas förnämsta motståndare. Smygnazisterna fanns hos de konservativa och det var också de konservativa som hjälpte Hitler till makten i Tyskland.
    I Tyskland var S nazisternas motståndare. Men i Sverige stod både S och C bakom nazismens idéer om klassificering av olika raser. De motsatte sig även att de med judisk bakgrund som flydde fick komma till Sverige före kriget av rent antisemitiska skäl. Det var därför som det inte fanns något renodlat nazistparti med representation i riksdagen. De idéerna hade redan stöd av regeringen.

    En mörkt kapitel i Sveriges historia som har tystats ner eftersom ingen vill prata om det.
  • KarstenT
    KillBill skrev 2021-02-12 12:19:49 följande:

    Svammel. Du är en megafon för de demagogier som Sverigedemokraterna sprider.


    På 1920 talet så betraktades rasbiologi som vetenskap och det var inte en fråga där politiska partier tyckte olika. Rasbiologin hade stöd hos samtliga svenska partier t.ex. högerpartiet (dåvarande Moderaterna) och Liberalerna men det innebär inte att dessa partier hyste nazistiska sympatier.


    Det stämmer att många trodde på det. De partierna stödde alltså delar av nazismens idéfundament, men inte nazismen som en politisk rörelse.

    Därför tycker jag att man bör vara lite ödmjuk när man pekar ut olika partier baserat på deras historia. Det finns mörka sidor hos alla partier. SD och V har kanske de mest problematiska historiska sidorna, men det borde inte påverka diskussionen idag.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?