Inlägg från: nattuv |Visa alla inlägg
  • nattuv

    Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?

    KillBill skrev 2016-08-23 21:01:08 följande:

    Hon tar upp en grej som faktiskt har inträffat. Socialdemokraterna hade en valskola i Vivalla inför valet 2010. I samband med denna valskola gjordes felgrepp som var så allvarliga att valet i Vivalla fick göras om. En valarbetare följde med de röstande in i lokalen för förtidsröstning.


    Socialdemokratin har en lång tradition när det kommer till röstfusk.. Wikipedia har en sammanställning ( sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk ) av valfusk i Sverige och socialdemokratin tycks, föga förvånande, vara överrepresenterad. Man bör dock hålla i minnet att det mesta av valfusket aldrig kommer till allmän kännedom. Så det som listas på Wikipedia är bara toppen av fuskberget.
  • nattuv
    Kung Markatta skrev 2016-08-24 08:47:12 följande:
    Sedan skulle man ju kunna tro att ett parti som i det närmaste prenumererat på makten i hundra år inte skulle ha särskilt stor anledning att valfuska.
    Eller, om man är lite cynisk, så är vi en förklaring på spåren om hur det kan komma sig att ett parti närmast prenumererat på makten.
  • nattuv
    oOOo oOOo skrev 2016-08-24 12:39:59 följande:
    Är man lite cynisk så kan man konstatera att det inte har så stor betydelse vad man röstar på i Sverige. Det blir inga stora förändringar ändå. M och S för i princip samma politik.
    Där behöver man inte ens vara cynisk eftersom de brukar samarbeta på kommunal nivå. I vissa kommuner har de till och med styrt kommuner tillsammans. Med, får vi väl förmoda, moderpartiernas goda minne.
  • nattuv
    Rataxes skrev 2016-08-24 12:53:28 följande:
    Jamen då är det ju inget problem eller?

    Hittar du några andra än såssar som blivit dömda för valfusk?
    Ja, ett fall. Från wikipedia: "Vid EU-valet 2009 försökte två 14-åriga pojkar "fylla en valurna med valsedlar för Piratpartiet" och "muta valförrättaren med hundralappar", men greps av polis, enligt Sveriges Radio Västernorrland."
  • nattuv
    Kung Markatta skrev 2016-08-28 14:06:36 följande:
    Det är positivt att makten granskas. Förekommer det oegentligheter som valfusk ska det naturligtvis belysas.
    Jag skulle dock tro att det mesta av valfusket passerar under radarn. Numera förhandsröstar jag men i min ungdom stod det representanter för Socialdemokraterna utanför vallokalen och delade ut valsedlar. Om det var någon som inte tog en av deras valsedlar fick de en "skugga" efter sig som stod bakom och tittade vilken valsedel som valdes. Det kanske inte var ett direkt valfusk men nog skapade det ett rätt hårt tryck på de som röstade.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-09-02 10:07:16 följande:

    Håkan Juholts tal är inte raderade från Socialdemokraternas Youtubekanal. De är däremot dolda från Socialdemokraternas tidslinje, på samma sätt som ett femtiotal andra klipp med olika socialdemokratiska företrädare, bland andra Stefan Löfven och Carin Jämtin. Anledningen till detta var en allmän rensning av långa klipp, som skedde under valrörelsen. Denna rensning skedde tyvärr rätt godtyckligt och var absolut inte riktad mot Håkan Juholt. Det ligger för övrigt flera klipp med Juholt direkt synliga på vår tidslinje.


    SR/P1 dagens "studio ett" (2016-09-08) Håkan Juholt intervjuas. Han tyckte att det var lite underligt att just hans tal försvann/doldes från tidlinjen. Han tycks inte riktigt dela uppfattningen att det inte var riktat mot honom personligen.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-11-27 14:22:29 följande:
    Genom att ställa socialdemokraternas minskning i relation till minskningen hos andra politiska partier och minskningen för de politiska blocken så får man en mer komplett bild av socialdemokraternas situation.
    Eller till ökningen hos andra partier. Valet 2010 var rätt intressant. Det skilde bara en hårsmån mellan S och M. Det borde ha varit en väckarklocka men blev det inte.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-12-14 18:01:06 följande:
    Förklara varför det är fel att bemöta inlägget om att socialdemokraterna har minskat med ca 30% sedan slutet på 90-talet med att påpeka att både Liberalerna och Kristdemokraterna har minskat med ca 60% under ungefär samma tidsperiod?
    Eftersom det är irrelevant för grundfrågan som är hur ett parti som tidigare varit statsbärande och till stora delar format det moderna Sverige har förvandlats till ett parti bland andra.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-12-14 20:16:39 följande:
    Grundfrågan?

    Tråden handlar om hur mycket S kan minska och då är det relevant att nämna att borgerliga partier som KD och L har tappat mer än vad S har gjort de senaste 20 åren.
    Nej det är inte relevant. Om KD och L hade varit ansvarig för S tapp hade det varit relevant. Nu tycks så inte vara fallet och därmed är det inte relevant.
Svar på tråden Hur mycket kan Socialdemokraterna minska?