• marol

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    Cupcakes skrev 2015-07-19 10:05:58 följande:

    Hej! Får jag också vara med här? :)

    Har tempat o använt NC i två månader nu, men registrerat ytterligare två cykler. Har haft hyfsat regelbunden mens men inte fått positivt på varken gravtest eller ägglossningstest :s har dock tagit ÄL-testen direkt på morgonen och det ska man tydligen inte göra... NC känner sig säker på att jag haft ÄL iaf. Nu är jag på cykeldag 30 och får normalt mens på 27,4. Vågar jag hoppas?


    Jag hade nog hoppats iaf :) när hade nc satt ut din mens? Att mensen är två dagar försenad i kombination med din graf så ska du kanske testa snart?:) lycka till! Hoppas
  • marol

    Här för mig sjunk tyvärr tempen som bara den i morse och under linjen vilket stämmer överens med att jag har bim idag... den har dock ej dykt upp ännu men det är väl bara en tidsfråga ;)

  • marol
    Emmissara skrev 2015-07-20 08:47:17 följande:

    Bim idag, tempen är hög, har inga känningar eller tecken på mens.

    Vaknade imorse av att jag behövde spy, och nu mår jag illa men inte det vanliga illamåendet som jag kan ha ibland innan mens


    Det där ser väl hoppfullt ut? :) och vad jämn tempen är, å hög. Hoppas din mens ej dyker upp idag.
  • marol
    marol skrev 2015-07-19 13:42:57 följande:

    Här för mig sjunk tyvärr tempen som bara den i morse och under linjen vilket stämmer överens med att jag har bim idag... den har dock ej dykt upp ännu men det är väl bara en tidsfråga ;)


    Som förväntat så betydde tempdippen igår att mensen kom på kvällen, trist men inte helt oväntat - och psykologiskt hinner man i och med tempdippen ställa in sig på mens och bra att veta att den kommer så man är beredd, förut hade man ingen aning om och fick gå beredd flera dagar.

    Märkligt nog känner jag mig ändå "okej" med att det inte blev något denna månad och känner mig laddad för ny månad. Mitt nya bim blir 16-18/8 om någon fin vill bokföra :) Måtte augusti bli lycksalig månad. Vet inte vad man kan eller bör göra annorlunda eller om det bara har med tillfälligheter att göra om det lyckas eller ej.
  • marol

    Jag har varit riktigt usel på att tempa denna veckan då jag antingen glömt och kommit på det så fort jag klivit upp, typiskt, eller så har jag avbrutit sömnen med att gå upp och kissa vilket gjort att antalet timmar före och efter kisspausen blivit mindre än fyra timmar... suck. Så typiskt för nu måste/vill jag verkligen föra in värden då äl närmar sig. I natt klev jag upp och kissade efter 4,5 timmes sömn så jag tempade då för att vara säker på att få något värde idag, tempen var då 36,29 - låg för att vara mig och känns oanvändbar då jag ej tog tempen vid min vanliga tid. När jag tog nyss när jag vaknade igen så var tempen istället rätt hög, 36,72.... Lite väl skillnad mellan dem värdena. Tempen höjdes väl i och med att jag gick upp en stund. Tänkte först nämligen ta medelvärdet av de temparna men vet inte om det blir rätt då i och med spannet... Vill så gärna lägga in en temp nu igen efter många dagars frånvaro samt att jag vill veta när jag har äl. Ska testa med älsticka idag men inget är ju lika tydligt som tempen. Gillar verkligen nc egentligen men har nu märkt efter några månader att det kanske inte passar mig som nästan alltid kissar en gång på natten :(

  • marol
    rebeqqa skrev 2015-07-30 09:19:02 följande:

    Jag har inte riktigt förstått om jag haft ägglossning än eller inte?

    Går det att tyda det på grafen ?


    Japp.

    Innan äl ligger tempen normalt under den streckade linjen såvida du är frisk och sovit ordentligt etc. Efter äl skett så brukar tempen öka till över linjen. Det är väl basic version av hur det går till
  • marol
    rebeqqa skrev 2015-07-30 10:21:07 följande:

    Hm..nästan alla mina prickar ligger under sträcket.


    NC har säkert inte lärt sig din cykel än eftersom du bara har röda dagar också. Kanske löser det sig efter nästa mens när den kan dra mer slutsatser om hur din kropp beter sig mellan mensarna och då kanske den streckade linjen flyttar sig också.
  • marol

    Sedan mensen, fram till äl och även nu efter äl har min temp legat mycket lägre denna månad än tidigare månader, är inte över strecket ännu trots två dagar sedan äl, den ökar visserligen nu dag för dag men ej över linjen. Vet inte vad det kan bero på riktigt att jag legat lägre i temp än innan?! Å sen om det är bra eller dåligt eller rent av inte har någon påverkan alls.

    Hoppas på högre temp i morgon!

  • marol

    Jag blir fan inte klok på min temp denna månad, alla värden är lägre än tidigare månad vilket gjort att temperaturstignigen efter äl först idag är över linjen - fyra dagar efter äl. I vanliga fall brukar den vara över linjen dagen efter eller två dagar efter och då fattar NC att jag haft äl den dagen i och med mitt positiva ältest och tempökning och NC sätter alltid ut min äl på rätt dag relativt kort efter men denna månad har de röda dagarna bara fortsatt trots att min äl varit och de har ännu inte fyra dagar efter äl satt ut min äl. Har inte fått några meddelanden heller om någon teori.

    Hur kommer man i kontakt med NC för att ställa en fråga? Alla har ju fått så snabba och bra svar så jag skulle gärna vilja vända mig dit för att fråga vad de tror att min generellt lägre temp beror på denna månad. Tempen har ju liksom ökat så mycket som den brukar efter äl men det är bara det att jag hade lägre temp redan innan som ställer till det och gör så att jag ej kommit över linjen förrän idag. Förhoppningsvis räknas mina siffror om efter den här periodens tempning, att värdena för de olika faserna blir lägre.

  • marol
    halo83 skrev 2015-08-09 07:48:39 följande:

    Idag satte NC IT äl.. Blev 3 dagar tidigare än den beräknat men stämmer med äl värken flytningarna och äl testet ... Nu väntar den långa tiden fram till bim.. 20:e på min mans födelsedag


    Då får vi hålla tummarna för att det blir en bra present då:) själ har jag Bim på min egen födelsedag så jag hoppas man får plus som gåva istället för det andra alternativet. ÄL + 5 nu men vet inte vad eller om jag känner något...
  • marol
    halo83 skrev 2015-08-12 08:27:47 följande:

    Världens ökning idag ...


    Ojoj! Ja det där kan man ju verkligen kalla ökning! En väldigt hoppfull sådan Vad spännande. Håller tummarna! hade också dipp igår följt av höjning idag, men inte lika stor dipp eller höjning så känner mig inte lika hoppfull som jag tycker du borde göra
  • marol
    frokenasta skrev 2015-08-12 09:34:46 följande:

    Hur mycket ökar tempen när man är gravid egentligen? Jag trodde den bara stannade på den tempen som man har efter ÄL. Kanske är individuellt :)

    Jag har BIM imorgon :(


    Ja tempen ligger högre efter äl oavsett om man är gravid eller inte så man kan inte tro att man är gravid bara för tempen är högre. Däremot så fick halo83 en rejäl temp-sänkning igår som skulle kunna tyda på en implationsdipp, att tempen går ned för att ägget fäster, och dessutom ökade ju hennes temp idag till ännu högre än innan så jag tycker det verkar hoppfullt. Sen kan tempen givetvis dimpa någon dag ändå utan att det för den skullen är graviditet bakom, hade själv så förra månaden men inte så pass stor dipp å ökning som halo83.
  • marol


    Om man kollar på min graf gällande dag 21,22, 23 från förra månaden angående ämnet temp-dippar och temp-ökningar så kunde man lätt tro att det skulle varit graviditet men icke. Var ju rejäl sänkning följt av rejäl höjning.
  • marol
    EmmaElisabeth2 skrev 2015-08-13 10:27:05 följande:

    Jag ville alltid se såna här, så lägger upp min tempkurva nu när jag plussat idag :) ingen direkt tempdipp, ingen superhög temp, 36,55 idag.. Men man kan tydligen bli gravid ändå :D


    Hoppsan! Åh vad kul, grattis!!! Å hoppfullt att man inte behöver att ha så värst hög temp. Å tänka sig att det ändå var några dagar kvar till bim. Vilken superbebis;) Nyfiken på symptom också såklart... Helst ska du svara "inga symptom alls" hehe..
  • marol
    Loppan84 skrev 2015-08-16 09:17:10 följande:

    Oj glömde bilden! Nu då.


    Hm.. Använder du verkligen en termometer med två decimaler? Annars bör du införskaffa en sådan så du ser variationerna bättre :)
  • marol
    nepe skrev 2015-10-31 11:19:24 följande:

    På inrådan av barnmorskan ska jag sluta tempa och äl-testa nu. "Vi tar över nu, du behöver inte ha kontroll längre" som hon sa. Vet att flera av er också pausat tempandet men jag har inte tänkt i de banorna innan. Men wow vilken lättnad det är nu. Har ställt klockan varje morgon annars och jag känner att det infallit sig ett helt annat lugn. Nu får vi se vad som händer "utan kontoll" :P


    Min prenumeration på NC slutar i slutet av november, kommer bli en befrielse för mig också att slippa pressen att tempa och sköta den biten då jag tidvis varit usel på att sköta tempandet då det inte funkat mina oregelbundna sovvanor samt att jag nästan alltid kissar en gång på natten vilket gjort att jag fått hoppa över tempa = NC arg över få värden och kan inte sätta ut äl, blir många röda dagar, detta fastän jag registrerat ältest. Vet att min äl infaller runt dag 15-17 (Tack vare nc), det räcker med att jag kollar med ältest då för att få det bekräftat fortsättningsvis känner jag :) eller bara ligga räcker ju egentligen också! Lycka till :)
  • marol
    halo83 skrev 2015-10-30 23:19:05 följande:

    Jag har bim den 5:e... Förutom tempkurvan som är väldigt annorlunda mot förut så känner jag inget mer än mina vanliga pms symptomer, molvärk illamående trött kissar ofta .. Känner mig sjukt ogravid å så himla nere.. Trots spolning så verkar det inte tagit sig :(


    Hur får man reda på/hur vet man att man behöver en spolning/hur kan man få det? Tänker om det kan vara bekymret för mig, liksom att jag har ägg som lossat men att det inte kan ledas någonstans, typ.
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles