• Anonym124

    Tråden för oss som använder NaturalCycles

    soofa skrev 2015-05-26 22:06:46 följande:
    Min sambo vet att jag mäter varje morgon, lägger in det i en app och förstår grejen med det men annars är det ingenting vi pratar om. Tror inte det vore så bra för oss i alla fall. Min sambo vill ha barn och vet att jag har koll på när jag närmar mig ägglossning men vill inte att jag pratar högt om det. Då blir sexandet mer ett måste och kanske till och med avtändande. Tycker därför det är skönt att ha en sån här grupp att diskutera temperaturer och grafer i, min sambo skulle inte orka lyssna på allt det. Flört Jag tror det är så olika i alla relationer, en del killar vill nog vara betydligt mer delaktiga i det än min sambo vill. Gör precis vad du och ni känner för! 
    Låter klokt, ungefär så gör vi också. Jag har däremot en stor 'rädsla' för graviditet och förlossning så jag behöver mycket stöd i det här från sambon. Alltså, jag vill hemskt gärna men samtidigt skrämmer det mig på så många sätt (har inga barn sen tidigare) Av den anledningen behöver han nog vara lite mer involverad än vanligt.

    Tycker också att den här tråden är guld, att det finns fler som delar samma funderingar och att det inte blir 'tjatigt' med alla hundra frågor om dagen som ploppar upp i ens huvud ;)
  • Anonym124

    Min har också ökat ännu mer idag! Helt sjukt. Är det för tidigt å testa lr tror ni det ger ett sanningsenligt utslag? Enligt NC har jag ju bim imorn men det är ju bara en gissning från appen så egentligen vet jag inte när jag har bim. Har däremot haft som mensvärk från å till de dagarna när tempen var jättelång, men sen har det försvunnit.


    soofa skrev 2015-05-27 07:15:52 följande:

    Temperaturen ökade ytterligare något i morse, men är bara bim - 4 så den hinner fortfarande sjunka. Den här cykeldagen förra månaden fick jag spottings, hoppas de håller sig borta den här gången. I sådana fall tänker jag testa på fre, bim - 2.


  • Anonym124
    Anonym124 skrev 2015-05-27 07:50:11 följande:

    Min har också ökat ännu mer idag! Helt sjukt. Är det för tidigt å testa lr tror ni det ger ett sanningsenligt utslag? Enligt NC har jag ju bim imorn men det är ju bara en gissning från appen så egentligen vet jag inte när jag har bim. Har däremot haft som mensvärk från å till de dagarna när tempen var jättelång, men sen har det försvunnit.


  • Anonym124
    jess89 skrev 2015-05-27 08:00:59 följande:

    Min temp sjönk drastisk idag, nästan nere på medellinjen, och negativt graviditetstest.. BIM+1 idag men ingen mens ännu! Bara att vänta in den och satsa på nästa ÄL, borde bli runt den 9/6 om mensen kommer snart :)


    Vad tråkigt! Men nya tag nästa månad! :)
  • Anonym124
    soofa skrev 2015-05-27 09:10:38 följande:
    Men Gud vad spännande! :D Förra månaden sa NC att jag skulle ha mens flera dagar innan min andra app, som jag använt i över ett år. Den här månaden att jag ska ha den flera dagar EFTER så just vad gäller bim litar jag inte på NC än. Har du någon annan app som säger något annat, eller vet hur många dagar din cykel brukar vara på? Annars tror jag absolut att ett test på bim - 1 kan visa något. Men är det negativt behöver det ju inte innebära att du inte är gravid utan du kan ju plussa efter bim.
    Jaha men då så. Jag slutade med p-piller förra månaden så har inte hunnit genom en hel cykel en och har därför ingen som helst aning om hur lång den ska vara. Innan p-pillren (över 10 år sen!) var den superkort och en cykel var 20 dagar. Nu har den ju hittills hållit på en hel vecka längre än så, har därför inget som helst att relatera till eller jämföra med.

    Kör ingen annan app, har inte orkat läsa mig till hur ex fertility friend funkar :P Men om cykeln är längre kan det ju förklara saken, då kanske jag får en nerstigning närmaste dagarna. Jag får väll testa kring helgen eller så annars, alltså jag vill verkligen inte testa för tidigt för då kommer jag ändå fundera så mycket och inte kunna slappna av ändå. Ska däremot till barnmorskan i eftermiddag i ett annat ärende och då borde ju hon rimligtvis kunna råda mig i när/om jag ska testa. Den här ovissheten alltså, gah!
  • Anonym124

    Jag har förstått det som att när det är present så får man många röda dagar (fler en vad som egentligen behövs) innan den lärt känna just din cykel. Ju fler cykler å ju mer regelbundet det är så får du fler gröna dagar. Sen om det fungerar i praktiken vet jag inte för jag har inte testat. Men det är väll några här i tråden som kört med prevet?


    Rawr skrev 2015-05-27 11:55:09 följande:

    Oj, det känns ju lite oroväckande för när man sedan ska använda NC för prevent. Eller de kanske är medräknat i deras uträckning och isf inte påverkar oss alls. Känns ändå lite oroväckande att det inte är helt 100


  • Anonym124

    OMG jag kunde inte låta bli efter mitt besök hos barnmorskan...

  • Anonym124

    Men tack allihop!

    Det känns helt overkligt. Jag tänkte att jag skulle testa för jag ska på 60-års partaj i helgen och behöver veta om jag kan svira runt lite grann eller om jag ska ligga lågt. Trodde aldrig att jag skulle få ett + och definitivt inte så starkt! Instruktionen sa att jag skulle läsa av efter 3 minuter men redan efter 10 sekunder var det ett tydligt plus :O Nu börjar väntan med att se om allt går som det ska men shit vilken milstolpe ändå! 

    Jag vet ju inte när min bim skulle vara eftersom det är min första cykel efter p-piller. appen sa imorgon men jag tycker inte heller att det borde stämma, då skulle det väll aldrig bli ett så starkt +? Det var inte en morgonurinen utan nu på eftermiddagen. Jag hade ägglossning för 11 dagar sen så kroppen måste ju jobba på i ett himla tempo här...

  • Anonym124
    Bärz skrev 2015-05-27 20:22:37 följande:

    Grattis anonym124! Det gick smidigt ;) ????


    Haha jo minst sagt! Får hoppas det fortsätter så nu och att det trillar in fler plus nu i dagarna som kommer, jag följer med spänning!
  • Anonym124
    soofa skrev 2015-05-27 20:34:42 följande:
    Så himla kul! Och vad coolt att plusset uppenbarade sig nästan direkt, ingen som helst tvekan om att du är gravid liksom. :) Jag tror också att du har passerat bim rejält, din cykel kanske var 20 dar som innan och då ligger du väl ett gäng dar över det? Grattis igen!
    Det måste vara något sånt ja! Spännande att se hur det går för er andra nu. Det är ju roligt att vi ligger så nära varandra i tid så närmaste veckan borde beskeden trilla in! 
Svar på tråden Tråden för oss som använder NaturalCycles