Inlägg från: Lilla JJ |Visa alla inlägg
  • Lilla JJ

    Överdos Morfin!

    Tror du att vi skriver påhittade styrkor i journalen? I journalen kan man ange i mg eller ml. Man kan oftast även skriva tillägstext där man kan ang styrkan. Märks återigen att du inte jobbar inom vården och tur är väl det.[/quote]

    Sweet Sofia mg ELLER ml? För tabletter gäller mikrgram, mg eller g. För injektioner mg/ml inte mg eller ml. Och 7,5 mg är 7.5 mg oavsett om det är en ml eller hundra ml.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Förstår inte hur du menar när du skriver mg eller ml. Ml anger ju inte alls hur mycket du gett i dos om du inte vet styrkan på läkemedlet. Skriver du 7,5 mg så är det ju det som dosen är även om du inte vet styrkan. Injektioner anges alltid i mcg,g,mg/ml inte mg eller ml. Kan också vara IE/E.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ
    Sweet Sofia skrev 2015-05-02 15:38:11 följande:

    Nej. Du ska skriva angivna dosen ex X mg med styrkan XX mg/ml. Eller X ml med styrkan XX mg/ml

    Doseringer i intravenöst och injektioner (injektioner i ts fall) kan antingen ges i mg eller ml. Och även microgram, gram, mmol, IE/E (internationella enheter/enheter, lite olika vad man använder)


    Fast det är inte så du skrev förut. Då skrev du att man kunde om man ville skriva i styrkan.

    Har aldrig sett någon som skriver i mg när dom ger en injektion.

    Jag skriver alltid inj Morfin 10mg/ml 1 ml s.c
    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Våra doseringar är aldrig ordinerade i mg. Alltid i ml så att ingen ska råka räkna fel. Trodde det var vedertaget överallt vid det här laget.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    [quote=75242934][quote-nick]Lindsey Egot the only one skrev 2015-05-02 21:35:43 följande:[/quote-nick]Det trodde jag också men tydligen gör andra på andra sätt.

    Man måste ju ändå veta hur många mcg eller mg varje ml innehåller så det blir rätt. Man kan inte bara ge 10ml utan att veta hur många mcg eller mg varje ml

    Precis det går ju inte som Sofia säger skriva mg eller ml och sen inte vilken styrka det var i den ml du gav. Styrkan är inte valfri att skriva i.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Fast du skrev ju längre upp att styrkan var valfri att skriva i. Tror vi är tre stycken som inte förstår vad du menar i ett par av dina inlägg.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Fast då kan du ju inte skriva endast vad du givit i ml.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Äsch jag tycker att du snurrar till det. Jag lägger neratt diskutera detta med dig.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Nej jag förstår allt vad Lindsey och Evm skriver men du är otydlig.


    Le-det kan smitta!
  • Lilla JJ

    Du vet väl inte hur jag uppfattar det du skriver? Jag har inte blandat ihop er. Jag kan läsa. Och jag tycker att du är otydlig och skriver vissa felaktigheter.


    Le-det kan smitta!
Svar på tråden Överdos Morfin!