Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-09-06 20:10:21 följande:
    Som vanligt vill brunhögern flytta fokus mot S. Det brunhögern idag pratar tyst om är att moderaterna hade en islamistisk riksdagsman som tom tilläts representera moderaterna i försvarsutskottet under åren 2010-2014..
    Jag ser inget som helst skäl till att hålla tyst om sådant och jag anser att Reinfeldt är ett av landets största svikare. Min kritik har ingen färg och riktar sig åt alla håll, även åt de hållen där jag kan tänka mig att lägga min röst (i brist på bättre).
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2021-09-06 21:56:52 följande:
    www.delmi.se/publikationer/policy-brief-2021-8-interaktiv-rasism-pa-internet-i-pressen-och-politiken/

    "Policy briefen analyserar hur; 1) internet stärkt rasistiska aktörers synlighet och mobiliseringsmöjligheter; 2) rasism formas och distribueras i vardaglig kommunikation i sociala medier; och 3) hur främlingsfientliga och rasistiska element gradvis normaliseras av etablerade aktörer i offentligheten. Studierna baseras på såväl kvantitativa som kvalitativa metoder för datainsamling och analys. Några övergripande slutsatser: Genom att skriva och stöpa om nyheter från etablerade källor kan rasistiska och främlingsfientliga aktörer producera och, via sociala medieplattformar som Facebook, sprida stora mängder material med relativt små resurser. Sociala medier används som ett mobiliseringsverktyg av rasistiska och främlingsfientliga aktörer. Men, engagemang på internet ? oftast i form av synlighet i sociala medier ? leder sällan till långvarigt konkret kollektivt handlande. Subtila och implicita yttranden och tankefigurer torgförda av ledarskribenter i dagstidningar och av folkvalda politiker på sociala medieplattformar bidrar till att normalisera främlingsfientliga och rasistiska tankegångar och åsikter. Utöver att fungera som en plats för yttringar och spridning av främlingsfientlighet och rasism, kan kommentarsfälten på sociala medier utgöra en grogrund för rasistisk kommunikation som förstärks genom interaktivitet mellan användare. Teknikföretag, som exempelvis Facebook, lever inte upp till sina krav på moderering av rasistiskt innehåll.

    Författare till denna policy brief är Mattias Ekman, docent i medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms universitet."

    www.delmi.se/media/s40dgfqc/delmi-policy-brief-2021-8_web.pdf


    Jag har svårt att begripa din text som ett svar på Rebeckas fråga.

    Men om man läser och tolkar texten enbart som sådan, kan man väl byta ut rasism mot vilken ideologisk åskådning som helst och texten är fortfarande lika sann, eller hur!?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2021-09-18 09:48:08 följande:

    Ja man kan skoja bort det som Märta Stenevi försökte säga (och jag tycker själv inte att det var ett lyckat exempel) men frågan är om man kan dra alla klaner under samma kam? Det har ju tidigare uppmärksammats att Kristdemokraterna har en riksdagsman (Robert Halef)  som kommer från en klan men han bedyrar att han inte på något sätt är kriminell och han representerar ju fortfarande Kristdemokraterna i Riksdagen så man får förmoda att han efter interna undersökningar anses vara oskyldigt utpekad för annars är det en skandal.


     


     


    Tycker du att man kan dra alla klaner under en kam eller ska man skilja på vanliga och kriminella klaner?


    www.expressen.se/nyheter/kd-toppen-robert-halef-pekas-ut-som-klanpolitiker/

    Det beror på vad man menar med klan...

    Vad det gäller själva fenomenet, struktur, hieraki, sammansättning, funktion e.t.c. så tror jag man kan generalisera över klaner.

    När det gäller specifikt detaljen om kriminalitet (vilket jag tolkar som att medvetet och systematiskt begå brott för vinning, inte bara lite slarv med att följa alla lagar på en Svensson-nivå) så kan man nog inte dra alla över en kam.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2021-09-26 19:35:07 följande:
    Här finns det yxor, men de klyver man ved med.

    Det är 2020-talet, inte vikingatiden även om människor långt ut på högerflanken vill drömma sig tillbaka till en rättslös tid med öga för öga, tand för tand.
    Det finns inget som tyder på att Vikinga-tiden var utan lag och rätt. Tvärt om verkar det för sin tid ha varit ett relativt välorganiserat och civilisera samhälle.
    Kvinnan tycks ha haft en relativt stark ställning i både familj och samhälle jämfört med kvinnor i det tidiga kristna samhället.
  • Tom Araya

    75 miljoner av skattemedel vill man använda för att påverka dig utefter regeringens miljöagenda, utan märkbara skillnader för miljön.

    https://fb.watch/8HSHqasgFl/

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?