Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2018-07-17 08:35:27 följande:
    Tyvärr verkar också skrikhögern visa på samma samhällsförakt som de säger att alla invandrare bär på.

    Kriminologer säger att det inte är någon skillnad i kriminalitet mellan 2a generationens invandrare och övrig befolkning om man räknar bort socioekonomiska faktorer. Det är utanförskap som skapar utrymme för kriminalitet.
    Detta stödjer påståendet om att SD i sitt principprogram har fel om mänsklig essens och annat hittepå.

    De partier som verkar utanför de rödgröna/ alliansen har inga lösningar eftersom de inte har en korrekt problembeskrivning. Att rösta på skrikhöger-klanen (SD/MED/AfS/NRM) kommer inte att skapa ett bättre samhälle utan skapa ett samhälle med totalitära inslag, utökad främlingsfientlighet och ett styre baserat på lögner om grupper i samhället.
    Varför man nu ska räkna bort socioekonomiska faktorer...som också har sin grund i något...?

    Ja, det är utanförskap som skapar utrymmet för kriminalitet, det utanförskapet finns redan naturligt från början i och med att man migrerar till ett annat land långt bort. Av stora brister i integration, kulturkrockar och till viss del egen motivation och ansträngning så lyckas man inte jobba bort det här utanförskapet i tillräckligt hög grad för tillräckligt många och då leder det till att fler blir kriminella.

    Jag skulle påstå att det är främst inom det rödgröna blocket man saknat en korrekt problembeskrivning och därmed förmågan att kunna lösa problemen.
    Regeringen Reinfeldt saknade definitivt detta.
    S och M har till viss del bättrat sig i detta...sent ska syndaren vakna...
    Mp och c bromsar fortfarande utvecklingen...
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2018-07-17 11:38:51 följande:
    Så obehagligt med klankultur och hedersvåld.

    Jag undrar om det är en nedärvd kulturell essens som kan förklara överrepresentationen av kriminella handlingar bland SD-politiker.

    Skönt ändå att majoritetskulturen tar avstånd från alla former av hederskultur.
    Det räcker inte att majoritetskulturen tar avstånd till hederskultur utan även makten måste göra det och vidta åtgärder för att motverka hederskultur.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-18 16:13:34 följande:
    Menar du att ledningen för SD borde agera för att motverka hederskulturen inom SD eller vart vill du komma?
    Nej, jag talar främst om regering och riksdag, men visst kan det finnas behov på andra håll också, men sd är inget jag bryr mig om särskilt mycket.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-18 16:57:46 följande:

    Jag frågade eftersom du kommenterade ett inlägg om en Sverigedemokratisk politiker som försökt att stena en annan människa till döds.


    Aha....jag har inte hängt med i den diskussionen...
    KillBill skrev 2018-07-18 16:57:46 följande:

     Menar du att du saknar avståndstagande och åtgärder från riksdagens och regeringens för att stävja denna typ av hederskultur? Sveriges riksdag och regering tar nämligen tydligt avstånd från allt hedersvåld och har vidtagit åtgärder för att motverka hedersvåld och det gäller oavsett vilka som suttit i riksdag och regering de senaste 20 åren.


    Ja, jag saknar det. Vad de än har gjort är det för lite och baserat på en osannolik naivitet som t.o.m. de själva erkänner (avser främst s). Så jag hoppas verkligen att kommande 20 år kommer att innebära en kraftfull förbättring jämfört med de gångna 20 åren.



  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-07-18 18:47:15 följande:
    De socioekonomiska faktorerna är det som skiljer brottsligheten mellan olika grupper i samhället.
    Nja... socioekonomiska faktorer spelar roll på samma sätt för kriminalitet hos såväl svenskar som invandrade.

    Sedan finns det även en del av kriminalitet bland invandrade som inte främst syftar till att vara ett alternativ till vanliga jobb att tjäna pengar på, utan för att av kulturella skäl vända det svenska samhället ryggen. Här kan även religiös tro spä på oviljan att integreras.
    Padirac skrev 2018-07-18 18:47:15 följande:
    En politiker sa för många år sedan att det viktigaste för politiken och politikerna var att skapa förutsättningar för alla att ha ett hem, ett jobb, en familj och en meningsfull fritid. Där ligger de socioekonomiska faktorerna, där ligger integrationen.
    Detta håller jag med om, men...

    Då är det vad man borde satsa på. Förutsättningarna att ha ett hem har man ju misslyckats rejält med.

    Förutsättningar till integration är en sak, men det måste också till vilja och ansträngning från individen, exempelvis att lära sig språket, vid behov utbilda sig e.t.c.



  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-07-18 18:33:03 följande:
    Mycket talar för att SD kommer att bli lika stora som M och S i valet.

    Det går alltså bra att klaga på MPs företrädare pga en äjga hälft. MP - ett parti som lever ganska nära 4%spärren. Men att syna SD som säger sig ha en statsmininsterkandidat och gör anspråk på att vara vågmästare, det bryr du dig inte särskilt mycket om?
    Nej, jag bryr mig inte om sd's inre angelägenheter. Sänker de sig genom sådant du ger exempel på så ger jag i bästa fall tummen upp.

    Pratar vi SD vid makten blir frågan en annan och så även svaret.

    Mp sitter i regeringen.

    Förövrigt är min kritik av mp minst lika logisk som den som på olika forum riktas mot sd, förutom det faktum att mp har en miljöpolitik och även vissa andra frågor där deras inställning är rätt så unik, till skillnad mot när en sd-politiker ertappas med att ljuga, uppvisa tveksam moral e.t.c.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-18 21:18:35 följande:
    SD propagerar för att vårdpersonal ska har rätt att vägra att utföra arbetsuppgifter om arbetsuppgiften strider mot den egna religionen (tex kristendom eller islam). Hoppas att folk få upp ögonen för detta så att inte talibanpartiet SD får någon makt i Sveriges riksdag.
    Med dagens mångkulturalism är vi ändå snart där med många invandrade från judiska, katolska och muslimska kulturer.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-18 23:16:52 följande:
    Idag är det olagligt för vårdpersonal att vägra behandla patienter pga av religiösa skäl. Att SD vil göra detta lagligt bör absolut inte förringas. Varför gör du det?
    Jag har redan svarat på frågan.

    Regeringen bedriver en mångkulturalistisk politik som leder i den riktningen, det är bara en tidsfråga, det ska inte förringas.

    Sd sitter inte i regering och jag hoppas de aldrig når dit heller.
  • Tom Araya
    Abegayle70 skrev 2018-07-18 23:33:55 följande:
    Nu är det väl väldigt få som invandrar från "judiska kulturer" snarare utvandrar vi...
    Jo, jag vet, men samtidigt är judar bland de mest särbehandlade religiösa grupperna i Sverige sedan länge. Det ger en praxis att särbehandla även andra grupper.

    Jag ogillar särbehandling generellt och särskilt sådan baserad på religion.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-07-18 23:42:42 följande:
    Han var inte så dum han som sa detta

    www.dalademokraten.se/artikel/kultur/las-olof-palmes-tal-vi-socialdemokrater-har-alltid-sett-framtiden-som-en-lockande-mojlighet

    "Vi föds, växer upp och söker vänner. Vi utbildar oss och förbereder oss till vuxenlivet, vi väljer ett yrke och söker en plats i arbetslivet. Vi skaffar bostad, bildar familj och fostrar barn. Vi söker värna vår hälsa, bota sjukdomar och undgå olyckor. Vi vill leva som fria medborgare och vara med i ansvaret för allas väl. Vi vill säkra försörjning och värdighet inför ålderdomens oundvikliga skröpligheter.

    Allt detta är sådant som ständigt återkommer i människors liv. De stora livsprojekten är gemensamma för oss alla. Vi löser dem praktiskt på nya sätt, men i sin kärna är de oförändrade. Och den enskilde fortsätter att ha ansvaret för sitt eget liv inom ramen för de nya handlingsmöjligheter som utvecklingen skapats."


    Visst låter det bra...och så är det nog för de allra flesta, men inte för riktigt alla...
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?