Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya
    The Maniac skrev 2018-07-02 23:48:36 följande:
    Eller så jobbar de svart och tar ut bidrag ovanpå det. Det ger mycket god ekonomi.

    Jag håller med gabi. Fattar inte heller hur alla mindre bemedlade har råd med allt. Själv jobbar man tills man stupar.
    Du skev ju att de "dagdriver".

    Du ser ingen skillnad på om de jobbar vitt eller svart.
    Vilket jobb skulle de kunna tänkas ha om de i dina ögon ser ut att "dagdriva"?
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-07-03 19:28:16 följande:
    Politisk oro med nationalism, där grupper ställs mot grupper har förstört samhällen i tex östafrika.

    Nu vill SD att samma saker ska ske här. Grupp mot grupp.
    Det där skötte Reinfeldt så bra för vår del, så vi behöver inte invänta att SD ska göra det här. MP och C vill fortsätta en politik där grupp ställs mot grupp.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-29 18:54:34 följande:
    Ja i Sverige kan organisationer, idrottsföreningar, församlingar få bidrag men att mina skattepengar kan ha finansierat en förening eller församling innebär inte att jag är medlem för det.
    Så dina åsikter om dessa organisationer och dess verksamhet är inte viktigt för dig som medfinansiär?
  • Tom Araya
    gabi1969 skrev 2018-06-29 22:46:03 följande:

    Hej alla sossar. Har ni glömt LUCIABESLUTET från 1989. Sök på nätet. Luciabeslutet. Den borgerliga regeringen rev upp luciabeslutet efter valsegern 1991.

    Sossar har alltid dubbelmoral. Klagar på alla andra som tjänar pengar utom på varandra. Feta fula gubbpampar som tjänar miljonbelopp, S-politiker som efter sin politiska karriär går över till bank och det privata näringslivet för att själv sen tjäna ännu mer och bli som dem de tidigare kritiserat. De bor inte själva i mångkulturella bostadsområden i hyresrätter. Nä nä nä där vill de inte bo. De bor i fina områden och äger sitt boende villa/bostadsrätter. De skrämmer väljarna att vi arbetare kommer att bli rättslösa på arbetsplatserna om alliansen får styra Sverige. Blä jag trodde LÄNGE på detta. Kanske är det sant. Men även nu med en sosseregering råkar många illa ut i samhället. Blä aldrig mer sossarna. SD 2010, 2014 blir även SD 2018. allt fler genomskådar sossarna. Tänk 2010 SD KOM IN I RIKSDAGEN....fördubblade sina röster 2014. Vad händer 2018??????? 18%. 20% 25%???? Ändå vill inte de andra partierna släppa fram SD. SD är valda av väljarna. Demokrati betyder folkstyre. Är Sverige en demokrati om de politiska partierna struntar i 1/5 av folkets vilja?


    Det är för mig ytterst märkligt att kritisera sossar för att vara höger/kapitalister och samtidigt rösta på SD. Obestämd
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-30 00:37:19 följande:
    Du menar som när SD propagerar för att samer och judar inte är svenskar? Andra partier gör inte den typen av uppdelning av olika etniciteter. Det är skrämmande att SDs talman i Riksdagen, Björn Söder ägnar sig åt sådant.
    Självklart görs uppdelningar även av andra partier. Man har t.o.m. lagstiftat om vilken hjälp kommunerna ska ge flyktingar, på en nivå som du eller jag inte ges samma rätt till.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-03 22:38:29 följande:
    Jisses, du likställer alltså Björns Söders uttalande om att Judar inte är svenskar med att flyktingar och andra bostadslösa samhället (exempelvis f.d. missbrukare, eller misshandlade kvinnor på flykt) som får hjälp med en bostad?
    Nej, jag jämförde inte med Björn Söders uttalande, utan det är din mening "Andra partier gör inte den typen av uppdelning av olika etniciteter" i en mer generell mening jag avser.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-03 23:31:13 följande:
    Men min kommentar var direkt kopplad till Björn Söders kommentar om att judar inte är svenskar och jag förstår uppriktigt sagt inte vad du menar med att andra partier skulle göra liknande uppdelning av etniciteter. Utveckla gärna.
    Man gör uppdelningar av folk, det är ett faktum och det är illa i sig, även om det inte kan likställas med uttalandet Björn Söder gjorde, om man nu ska jämföra det med en enskild händelse, vilket jag inte tycker är särskilt intressant i sammanhanget.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-04 07:07:20 följande:
    Inga andra partier än SD rangordnar befolkningen utifrån etnicitet.
    Det beror på vad man menar med rangordna. Prioritering av resurser för att hjälpa olika grupper med behov blir en slags rangordning och enligt den definitionen blir mitt svar; jo, det gör det.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-07-04 23:10:04 följande:
    Menar du kommunala insatser för att ge människor i akut behov av tak över huvudet (flyktingar, kvinnor på flykt och människor på väg ut ur missbruk)?
    Jag menar att personer ur Sveriges etablerade befolkning med behov ska bevisa och intyga alla förhållanden för att få hjälp och stöd av myndigheter och inte ens då är det säkert att de får det, medan man lägger enorma resurser på att hjälpa människor som kommit utifrån och man inte vet vilka de är, hur gamla de är eller var de kommer ifrån. Så olika måttstockar för att få hjälp är att i praktisk handling rangordna människor.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?