Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2016-05-17 00:18:31 följande:
    Jag tror det finns en risk för att du har dubbelfel. Den olagliga bosättningen revs med ett oprövat lagstöd och saken är inte slutligt avgjord. Ett överklagande av länsstyrelsens beslut till mark-och miljödomstolen ska enligt svt vara ingivet för bara någon vecka sedan. Så vi får väl se var det landar.

    Beträffande ageranden på internet, däremot, finns det ändå relativt goda möjligheter att ingripa, men att det saknas resurser (tid, kunskap och möjlighet att prioritera) som gör att det är svårt att komma tillrätta med problem.

    Frontex kan jag för lite om, men om stora delar av Europa önskar ett ordnat gränsskydd tror jag inte det är oöverstigligt att få ett fungerande system på plats.
    Om du begår ett brott/gör nåt som inte är tilllåtet, så finns det alltid en lag som är tillämplig.
    Och jag hoppas vi är ense om att bosättningarna är olagliga?

    Blir det problem med att avhysa ockupanterna, det olagligt nyttjande av annans egendom, bryter mot parkerigsförbudet, förhindrar markägaren att bruka sin mark, nedskräpning, mijöbrott, hälsorisker, o.s.v, o.s.v.

    Varför jag räknar upp flera möjliga brottsrubriceringar är för att visa att det finns många lagar som kan vara tillämpliga. (Det finns säkert många fler)
    Och tar du med allt som kan tänkas vara tillämpligt när du vill ha dessa människor avhysta, så är jag till 100% säker på att ingen juridiskt kunnigl kommer att påstå att det inte går..., om det inte är deras försvarare som talar i sak om brottsmålet.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-16 20:20:47 följande:
    Det finns ett antal tusen villor/fritidshus som är byggda innan idiotin med strandskydd infördes. De borde varit rivna för länge sedan om problemen varit så stora som du hävdar.

    Men herregud, är dom uppförda med tillstånd så finns ingen anledning att riva/flytta, så länge det inte har tillkommit nåt som gör en flytt eller rivningmotiverat.
    Fast du verkar ha missat att det just nu "flyttas" fastigheter som är av stor vikt för samhället, då dom ligger i riskområdet för att översvämmas.

    Förklara varför du så gärna vill se byggande på platser, som anses värda att lämna orörda för framtida generationer, när Sverige har så stor yta som inte är bebyggt och som ytterst få har en åsikt som motsätter sig ett byggande.
    För det kan väl ändå inte gälla platser där olika sakkunniga anser anser ligga i nån form av riskzon?

    Nä jag tror din åsikt mest handlar om att vi/staten inte ska få styra var vi ska bygga, och låtsas inte förstå att ett oreglerat byggande skulle ställa till ett helvete när det gäller infrastrukturen.
    Med ledningar, rör, vägar, m.m i en enda röra.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-16 22:03:29 följande:
    Men hade strandnära byggande medfört problem tidigare (förutom bristfälliga avlopp som numera förhoppningsvis är åtgärdade) borde man hört något om det, eller hur?
    Men snälla, har du helt missat att vi kommer att få problem med allt som klimatförändringarna medför, eller förresten dom finns redan nu?
    Så på flera ställen (även i Sverige) tvingas man att bygga om/nytt, för att kunna klara de kommande problem med havsnivåhöjningarna.
    Och dom problemen medför även problem i sjöar/andra vattendrag, då deras vatten inte längre kan rinna ut i havet.., vatten rinner som bekant inte uppför.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-16 22:08:24 följande:
    Då hoppas jag verkligen att de illegala bostättandet snarast upphör. Det vore väldigt bra om du har rätt.
    Ja där håller jag med dig, olagliga bsättningar ska vi inte ha.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2016-05-17 09:11:09 följande:
    Det kan finnas en lag som tar sikte på en viss situation, men den spelar inte så stor roll om den inte går att tillämpa, t.ex. för att någon gärningsperson inte går att utpeka eller att det kostar för mycket att genomdriva en rättighet.

    När markägaren önskade avhysa en så stor grupp människor som i Malmö, visade det sig att de flesta regler du nämner (som förutsätter att det går att identifiera varje enskild person samt är förenad med mycket stora kostnader) inte gick att tillämpa eftersom de tydligt inte är avsedda för situationen. Därför använde Malmö stad ett oprövat sätt att få bort bosättningarna. Nu får vi kanske se om det var rätt att göra så. 

    Kan tilläggas att jag uppfattar att det görs gällande att avhysningen strider mot de konventionen om skydd mot de mänskliga rättigheterna, och skulle det visa sig att det är så kan man ju till och med fundera över om bosättningen verkligen var olaglig (jag har dock väldigt svårt att tro att någon mänsklig rättighet har kränkts). 

    Att driva ett stort antal parallella processer med stöd av olika regelsystem mot varje enskild person som ingår i en stor grupp olovliga bosättare tror jag ligger närmast till hands för rättshaveristen. Regelförenklingar låter som en rimligare väg att gå för att stävja bosättningarna.
    ------

    Just nu (apropå trådens ämne) är den viktigaste frågan vad regeringen (dvs. Anders Ygeman) har för plan att komma tillrätta med våldet mot polis, brandkår, sjukvård och andra myndighetsutövare.   
    Det behövs inte pekas ut någon enskilld person, det räcker med att bosättningen är olaglig för att den ska kunna stängas.
    Det är en märklig och felaktig uppfattning om att det ska behövas någon "ansvarig" som ska kunna pekas ut, för att det ska gå att ingripa.
    Så jag hävdar bestämt att det finns lagar som är fullt ut möjliga att använda och som inte strider mot mänskliga rättigheter.
    Det är ingen mänsklig rättighet att bosätta sig vart som helst, bara för att man saknar en bostad.

    Jag begriper ö.h.t inte hur dessa felaktigheter och missuppfattningar har uppstått, och än värre, att det har kunnat bli en så stor sak.
    Hur jag än vrider och vänder på det, så kan jag inte hitta minsta stöd för att dessa bosättningar ska få finnas kvar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2016-05-17 11:17:07 följande:
    Tvärtemot vad rättshaveristen anser, är myndigheterna skyldiga att följa såväl materiella lagbestämmelser som den processordning (inklusive bevisfrågor och rättsprinciper) som är tillämplig. 

    Nu hoppas jag att du inte är rättshaverist, men svaret på din frågeställning är att det inte räcker att bosättningen är olaglig för att den ska kunna stängas. Det kan finnas andra omständigheter som försvårar (t.ex. att avhysningar förutsätter att det kan fastställas vem som ska avhysas vilket kan vara mycket svårt vid stora olovliga bosättningar).  

    Den bästa lösningen är väl att förhindra uppkomsten direkt, men det kräver ju förstås att man har väktare (t.ex.) som bevakar platser där bosättningar kan uppstå, exempelvis genom att se till att någon inte spontant lägger sig på marken för att sova inom ett tätbebyggt område (eller uppför byggnader m.m.). 
    Vilket lagrum man nu anväder sig av vet jag inte, har inte följt det så nog, men nu avhyser man iaf nya bosättningar som uppförs, och det verkar inte längre vara nåt lagligt problem.
    Så jag anser man inte tillräckligt noga kollat upp hur man skulle gå tillväga tidigare, utan bara gick på vad de som försvarade de illegala bosättarna påstod.

    Så uppenbart går det alldeles utmärkt att stänga en olaglig bosättning, om rätt lagrum används.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-05-17 12:11:34 följande:
    Det handlar om att främst glesbygdskommuner ska få möjlighet att kunna locka till sig kapitalstarka skattebetalare till kommunen genom att låta dem få möjlighet att bygga strandnära på vissa utvalda platser. Inte att tillåta vilt byggande vid strandkanten precis överallt.
    Men det är ju i princip vad som tillåts idag.., att det nekas på många ställen, har man i de flesta fall goda skäl till.
    Och när det gäller att bygga för enskillda, så är det långt ifån bara strandskyddet som är orsaken.
    Det är troligen långt fler ggr som bankerna säger nej till lån, eftersom man anser det vara för osäkert att bevilja lån för bostadsbyggande på mindra attraktiva orter.
    Underlaget av köpare anser dom vara för litet, ifall något går snett och banken tvingas ta över fastigheten.

    Och när det finns massvis med vattendrag där det tillåts byggande (det är bara att åka runt i Sverige och titta kring sjöar och vattendrag, nog fan står det sommarstugor, åretrunt boende nästan vid varenda plats, så kan vi gott vara restrektiva med etableringar på nya platser.

    Men finns det en bra idé/underlag för byggande så ska det givetvis granskas, för att se om strandskyddet fortfarande är motiverat på just den platsen.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    FDFMGA skrev 2016-05-31 17:04:12 följande:
    Förtroendet har ökat jämfört med förra undersökningen från SCB.

    Inte visste jag att skrikhögern bara jämför med valresultatet Skrattande

    Nåja, det är ju lite gulligt nästan - även om det förtar värdet av opinionsundersökningar. Det blir liksom irrelevant om man inte jämför med senaste mätningen.
    Det tar tid att nå ut med possitiva nyheter, som att Sverige nu går så fantastiskt bra, mycket bättre än på årtionden och långt bättre än alla andra jmf-bara länder.., inte konstigt att Sverige nu ges så många possitiva omdömen av den utländska media och nyhetskåren.

    Så kan bara våra svenska nyhetsförmedlare skärpa till sig, och lägga lite mer krut på hur det verkligen ser ut i Sverige idag, så lär även förtroendet för regeringen öka..., och nu får det fan vara nog med händelser som drabbar Sverige negativt och överskuggar allt gott som händer i vårt land, och som vi inte kan påverka.
    Det har nog varit nåt slags rekord med sån´t de senaste åren.., skandaler kors och tvärs i både fack och politiaka partier, Eu-kriser, Putins galenskaper, Daesh, Syrien-kriget, flyktinger i miljoner från snart sagt Jordens alla hörn m.m, m.m, i en aldrig sinande ström.

    Det är eg märkligt att det ens funnits tid för regeringen att ägna åt Sverige, med alla andra problem som måste hanteras, och som aldrig verkar mattas av.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-06-07 11:21:52 följande:
    Hur går det egentligen med Löfvens målsättning att ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 eller vad det var?

    www.svd.se/fler-oppet-arbetslosa-83m9/om/nari...

    Fler öppet arbetslösa

    I slutet av förra veckan var 175 794 personer inskrivna som öppet arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är 3 340 fler än veckan före och 329 fler än samma vecka i fjol.
    Om du inte vet det, så är det ingen idé att jmf bakåt i tiden när det gäller att jmf antalet arbetslösa, eftersom det nu läggs alla flyktingar/asylsökande, invandrare, så snart det bara går, in som arbetslösa.
    Det har det informerats om redan i början av året, så ska du få nåt begripligt av hur det eg ser ut, så är antalet syssselsatta ett bättre värda att hålla koll på..., antalet arbetslösa kan du inte använda längre, inte som ett jmf-tal med tidigare år.., möjligen som ett värde på att man verkligen registrerar nyanlända som arbetslösa/arbetssökande.

    Och blir det som sagt, så kommer antalet arbetslösa att fortsätta öka, just p.g.a myndigheterna nu gör allt för att de som anlänt till Sverige, ska bli sökbara för en arbetsgivare på AF sidor.
    Eller kanske mer rätt, de blirm fler registrerade som arbetslösa, arbetslösa är dom ju redan, men nu blir det synliga siffror och människor som blir möjliga att anställa.
    Istället för en massa som bara sitter och inget kan göra på nåt asylboende, eller var det nu kan vara.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?